2014. április 30., szerda

Natalie Dormer a Kiválasztottról

Két Sam Claflin cikk között jöjjön ismét egy Natalie Dormer, mert ő pedig a Trónok harcát promózza. Még jó, hogy mindenki promóz valamit, mert így legalább ennyit hallunk a sorozatról. 

Ezúttal elsőként egy írott interjúrészletet olvashattok, a Vulture cikkrészletének fordítását, aztán az ugrás után találhattok egy videóinterjút is, szokás szerint összefoglalással. 

Mivel [Trónok Harca-beli karaktered] Margaery szavakkal csatázik, találtál valami közöset benne és Cressidában, aki a Kiválasztottban lesz propagandafilm rendező?
Nos, ez egy érdekes kérdés. Cressidát azért alkalmazzák a lázadók ebben a modern világban, hogy az általa készített reklám- és propaganda anyagok meggyőzzék az emberek szívét és lelkét a polgárháború során. És igen, amit Margaery tesz, az is egyfajta modern PR-varázslat. Szóval igen, van hasonlóság a két karakter között, mindketten tehetségesek a média manipulálásában. De valószínűleg ez az egyetlen közös pont a két karakter között. (nevet) Margaery nem rohangál kezében félautomata fegyverrel, lábán katonai csizmával. Amit én egyébként nagyon élveztem! Volt egy nagyszerű jelenet a Trónok harca aktuális évadának első epizódjában, amikor Margaery és Brienne arról beszélgetnek, mi a különbség a szavakkal és a fegyverekkel való harc között, és a westerosi női sorsról is szó esik, de sajnos a jelenet nagy részét kivágták. Talán a DVD extrái közé majd beteszik...

El tudod képzelni, hogy Margaery sokkal erősebb, harcosabb típus legyen? Végülis a bátyja, Loras híres kardforgató.
Nagyszerű volna, ha Margaery Tyrell is emlékeztethetne egy kicsit Katniss Everdeenre, és csak fel kapná az íjat és nyilat! De ez csak álmaimban fordul elő! (nevet)



Bár elég eltökélten elhatároztam, hogy ebből a hat perces anyagból csak az Éhezők Viadala vonatkozásokat foglalom össze, nem tudom/szeretném ugrani azt a részt, amelyben a riporter a legelején Natalie Dormer nemrégiben lefutott maratonját méltatja. A színésznőnek első maratonja volt, és elmondása szerint hihetetlen élményt jelentett. Azért épp Londonban futott, mert mindenképpen szerette volna összekötni a futást jótékonysággal, gyerekeken szeretett volna segíteni általa. Erről elbeszélgetnek még egy kicsit, mert a műsorvezető fickó is futott már maratont, és aki benne van, tudja, mit jelent ez az egész. Natalie elmondja, hogy már októberben kijelentette, hogy 4 órán belül szeretné lefutni a távot [ez amatőr futó szinten klassz idő ám], és ezt teljesítette is, 3 óra 50 perc alatt ért célba. Rákérdez a riporter fickótól is, hogy ő mennyit futott, mire kiderül, hogy ő kétszer teljesítette a távot, egy jobb, 3:37-es idővel, és egy gyengébb, 10 és fél órással. A nagy nevetés ennek szól. Amúgy kinevetni nem kéne, de az már inkább séta, nem futás, de azért 42 km mindenképp nagy teljesítmény.
Nos, ezen kis kitérő után a Trónok harcára térünk át, de mivel annak nem vagyok akkora rajongója, mint a futásnak és az Éhezők Viadalának, ezért ugrom. Bocs. :)
Az interjú harmadik harmadában viszont az Éhezők Viadala a téma, Natalie megmutatja leborotvált fél fejét, ezen is viccelődnek kicsit, mert a fickó rákérdez, Natalie ezzel a séróval futotta-e a maratont. A színésznő elmondja, hogy ez még meg is könnyítette a dolgát, mert ha futás során leizzadt és utána hajat mosott, csak a fele haját kellett megmosni. De a forgatás során is nagy szüksége volt a fizikumára, sokat kellett rohangálnia kezében nehéz fegyverekkel, és az itt alakított karaktere olyan messze van Margaery karakterétől, amennyire az csak lehetséges, és ez nagyszerű. Az Éhezők Viadalára való fizikai felkészülés és a maratoni felkészülés nagyon jól kiegészítette egymást, mert így Natalie bírta az iramot Liam Hemsworth-szel is, ha kellett. Így pedig megerősödött, ennek pedig nagyon örül. 

1 megjegyzés:

  1. Kezdek kedvet kapni, hogy egyszer lefussam a maratont :) Bár valószínű az nekem tényleg 10 óra lenne :D

    VálaszTörlés