2014. március 9., vasárnap

Új kisfilmek a Futótűz DVD-jéről

Ha a beígért dömping nem úgy érkezik, ahogyan azt szerettem volna, annak két oka van. Egy influenza szerű cucc miatt nem nagyon vagyok életképes (de azért küzdök ám, mint disznó a jégen :), illetve a Futótűz készítéséről szóló - egyébként kb. 55 baromi hosszú bekezdésből álló - cikk fordításáról letettem, mert olyan szinten megy bele szakmai dolgokba, hogy nem mindig értem, miről is van szó pontosan. Ráadásul nem érzem túl koherensnek a szöveget, csapong össze-vissza, majd visszatér olyanra, amiről szó volt már korábban. Aki érez magában elszántságot/érdeklődést, vagy csak a képeket nézegetné meg (bár az újak voltak belőle már kitéve itt), az IDE kattinthat. Sőt, ha valaki érez heves vágyat, hogy lefordítsa, ha elküldi a fordítást, én nagyon szívesen megosztom...

De akkor a témához visszatérve: az első videóban, amely a Futótűz új szereplőiről szól, Francis Lawrence arról beszél, hogy a Futótűz az az epizódja a történetnek, ahol kitárulnak a dolgok. Egyre jobban megismerjük a karaktereket, egyre összetettebb lesz a történet. Ezúttal más lesz a Viadal, mert jubileumi, 75. és ezúttal Nagy Mészárlást rendeznek. Jennifer Lawrence elmondja, hogy Haymitch arra próbálja őket rávenni, hogy kössenek szövetségeket, mert ezúttal ez nagyon fontos lehet. Finnicket mutatják, akiről Sam Claflin elmondja, hogy magabiztos, helyes és mindenkit megbabonáz a szövegével, csak Katnisst nem. Johanna Masonról Jena Malone beszél, akiről elmondja, hogy nagyon érdekes karakter, kiszámíthatatlan, robbanékony. Beetee a 3. körzetből származik és a műszaki dolgok zsenijeként csatlakozik a Viadalhoz, és társával, Wiress-szel elég furcsa párost alkotnak. Brutus és Enobaria a 2. körzetből származó győztesek, vérszomjasak és gyerekkoruk óta készülnek a Viadalra. 
Jennifer Lawrence a karakterek bemutatása után elmeséli, hogy nagyon izgalmas és jó volt az új szereplőkkel együtt dolgozni. Amúgy ha nem is ért mindent az ember, jó újra látni a film csodálatos képeit addig is, míg a kezünkbe kerül a DVD.




A második videó a Futótűz képi világát mutatja be.
Nagyon különleges dolog volt, hogy ebben a filmben bemutattuk a körzeteket, a Kapitóliumot, az egyes új Kiválasztottakat, meséli Nina Jacobson. Ve Neill (a Futótűz sminekese) arról beszél, hogy minden sokkal fantasztikusabb volt ebben a filmben, Trish Summerville pedig azt mondja, az volt a cél, hogy ezúttal a jelmezek is elegánsabbak, divatosabbak legyenek. A megjelenésért felelős személyek először Trish-t keresték meg, hogy milyen lesz a jelmez, majd megpróbáltak együttműködni. Jennifer Lawrence is csak dicséri Trish Summerville jelmeztervezőt, azt mondja, fantasztikus ruhákat tervezett. Ve Neill azt mondja, Jennifer sokkal felnőttesebb, Trish pedig elmondja, mennyire sajátos az esküvői ruha, amely fecsegőposzáta ruhává alakul. Trish Summerville azt mondja, ezúttal Effie ruháira fordították a legtöbb figyelmet. Amikor először látjuk Effie-t (amikor ellátogat Katnissék lakásába a Győztesek Falujában), akkor olyan, mint egy hatalmas hópehely. Aztán mindig a különböző körzeteknek megfelelően öltöztetik, a Kapitóliumi partyn pedig igazán elemében van. Az aratási ruháját pedig kézzel festették és sok-sok pillangóból áll. Trish Summerville legtöbbet a Kapitóliumi emberek ruházatán változtatott, hisz a Kapitóliumra folyamatos változás jellemző. A Kapitóliumi Partyt 400 statiszta részvételével forgatták le, akik megjelenését előre megtervezték. Ve Neill azt állítja, hogy ez a film meghatározza majd a következő generáció divatját, és szerinte mindenki nagyon jól érezte magát a forgatás során.



Forrás: Dailymotion

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése