2014. február 1., szombat

Egykori szereplők: Alexander Ludwig a Men's Fitness-ben

Szerintem ezt a bejegyzést is tekinthetjük egy új rovat kezdetének, mert ezen kívül is van olyan cikk, amely az első Éhezők Viadala filmben látott, de már vissza nem térő szereplőkről szól. Ezúttal Alexander Ludwigról olvashatunk és láthatunk pár igencsak dögös képet a Men's Fitness-ben. Az interjú a nálunk is hamarosan mozikba kerülő A túlélő című filmje kapcsán készült. 

Valószínűleg már korábban is láttad Alexander Ludwigot - olyan filmekben szerepelt, mint az Éhezők Viadala és a Nagyfiúk 2, de ilyennek, mint most, soha nem láthattuk azelőtt. A január/februári számunk címlap fickója Mark Wahlberg oldalán látható A túlélőben, és igencsak megizmosodott a szerep kedvéért. Ludwig nemrégiben a Men's Fitness riporterével beszélgetett a filmre való felkészüléséről és arról, mit vár karrierje folytatásaként.


Azok kedvéért, akik még nem látták, miről szól A túlélő? Milyen szerepet játszol a filmben?
A film Marcus Luttrell tengerészgyalogos igaz történetén alapul, akinek Afganisztánba kellett utazni a Vörös Szárnyak Hadműveletre. Ez a film a bajtársiasságról és a bátorságról szól. Én Shane Pattont alakítom, a század legfiatalabb tengerészgyalogosát. Karakterem gyakorlatilag olyan, mintha Mark Wahlbergének az öccse lenne - minden, amit Shane tud, Marcustól tanulta. Az a legfőbb vágya, hogy részt vegyen ezekben a küldetésekben a srácokkal és részt vehessen az akciókban. Alapvetően, míg ezek a dolgok zajlanak Afganisztánban, Shane elsődleges célja, hogy életben tartsa ezt a négy srácot. A dolgok nyilván nem úgy zajlanak, ahogyan ők remélték, és ez szomorú, de ez tényleg egy hihetetlen történet arról, hogy ezeknek az embereknek milyen körülmények között kellett harcolniuk az életben maradásért. Nagyon tömény az egész.





Milyen speciális edzéseket hajtottál végre a szerep kedvéért?
Semmi nem hasonlítható ahhoz, amin ezek a srácok keresztülmentek, de katonai kiképzést kaptunk a forgatáson minden egyes nap, megmutatták nekünk, hogy a tengerészgyalogosok hogyan élik mindennapjaikat. Ha bármit rosszul csináltunk, ott voltak és segítettek. Ami engem illet, annyi izmot akartam magamra szedni, amennyit csak lehetséges, hogy olyan élethű legyek, amennyire csak lehetséges. Ezek a srácok nem vékony testalkatú, normál testsúlyú srácok és Shane határozottan nem volt az, szóval 15 kiló izmot szedtem magamra a szerep kedvéért. Rengeteg edzésfajtát magam találtam ki. A Nagyfiúk 2 és a Túlélő között nem igazán volt rá időm, hogy edzőt fogadjak. Paleolit diétát folytattam, ami nagyon fontos volt. Rengeteg húst és zöldséget fogyasztottam. Heti hat napot edzettem. Naponta váltogattam hát, bicepsz, mell, tricepsz és láb között.

[...]


Mesélnél egy kicsit következő szerepedről, Bjorn Lothbrok karakteréről, amelyet a History Channel Vikingek című sorozatában játszol?
A Vikingek februárban látható majd a TV-ben. Ez egy fantasztikusan jó sorozat, már azelőtt szerettem, hogy elkezdtem volna dolgozni benne. Felajánlották a szerepet és elsőre nem voltam biztos benne, hogy szeretnék-e TV sorozatban szerepelni. Nagy áldozatot jelent, mert sokáig kell távol lenni és a forgatás Írországban zajlik, de ez egy olyan lehetőség, amely egyszer adódik egy életben. Életem legjobb döntése volt, hogy elvállaltam. Sokat fejlődtem színészileg a szerep által. Ez egy fizikai szerep, de ugyanakkor, ami még fontosabb, sokkal többet megmutathatok magamból. Akcentusom van és karakterem nagy ívet ír le a sorozat előrehaladtával.
Forrás: Men's Fittness

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése