2014. február 4., kedd

Egy fontosabb jelenete nem lett leforgatva Philip Seymour Hoffmannak az Éhezők Viadalából

Amint ígértem, hozom a legfrissebb infót, ami reggel óta előkerült Philip Seymour halála - illetve leginkább annak - kapcsán, hogy hogyan alakulhat majd nélküle a Kiválasztott 2. filmje.


A Lionsgate bennfenteseinek elmondása szerint egy fontosabb, érzelmes jelenete nem került még leforgatásra Philip Seymour Hoffmannak az Éhezők Viadala sorozat utolsó filmjében, az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. részében, ám bíznak abban, hogy sikerül majd úgy befejezniük a filmet, hogy az majd megfeleljen a rajongóknak. 

- Mindannyian rendkívül szomorúak vagyunk - mondta a Lionsgate ügyvezető igazgatója a The Hollywood Reporternek. - Ami azonban a filmet illeti, arra mindez nem lesz hatással. Nyilvánvaló, hogy okoz majd némi fennakadást mindez a munkában, de kreatív módszerekkel elérjük majd, hogy a film teljes egészet alkosson. [Philip Seymour Hoffman] mindkét hátralévő filmben tehetsége legjavát mutatta be. Úgy érezzük [a film] jó tiszteletadás lesz számára.

Amikor megkérdeztük, hogyan dolgozzák majd fel azt a döntő jelenetet, amelynek forgatása még hátravan, az igazgató így válaszolt: - Miért árulnék el részleteket olyasvalamiről, amelyet majd két év múlva láthatnak az emberek? - utalt az utolsó film 2015. novemberi premierdátumára.

Egy a filmhez közel álló forrás azt mondta, hogy az utolsó film egy fontosabb jelenetétől eltekintve "látszik, hogy vannak terveik, amelyek nem tűnnek túl bonyolultnak", hogy sikerüljön mindkét filmet Hoffman nélkül befejezniük. 
- Lehet digitális trükköket alkalmazni, vagy egy beszélgetést fel lehet venni úgy, hogy nem rá fókuszál a kamera, hanem a beszélgetőtársára. - mondta a forrás.

Rob Legato, gyakorlott számítógépes effekttervező, aki legutóbb A Wall Street Farkasa című filmen dolgozott, elmondta, hogy bár ő nem ismeri különösebben az Éhezők Viadala filmeket, de ebben a helyzetben az is elég lehet, ha létrehoznak Hoffmanról egy meggyőző képet, bár néhány jelenetet még így is lehet, hogy át kell majd írni. 
- Manapság technikailag nagyon könnyű elérni, hogy valaki képmását létrehozzuk. - mondta. - Nem akarom azt mondani, hogy meg lehet jeleníteni Philip Seymour Hoffmant minden színészi képességével együtt, de természetesen egy-két felvétel erejéig lehet digitális képmást használni róla.
Forrás: THR

1 megjegyzés:

  1. Igen, én is erre gondoltam, mint amit Rob Legato is mondott. Egyszer láttam a TV-ben valami emlékműsort ahol különböző hírességek halott énekesekkel énekeltek, és számítógépes technikával "keltették életre" az elhunytakat.
    Nem azt mondom, hogy a legjobb ötlet, de szerintem jobb, mint változtatni a történeten. Vagy annál is mikor valamelyik cikkben írtad, hogy valaki más veszi át a helyét.
    Hjajj nehéz és szomorú ügy.

    VálaszTörlés