2014. február 8., szombat

A Lionsgate új sorozatokat céloz meg az Éhezők Viadala sikerén felbuzdulva

A Variety cikkében igazából a Lionsgate terveiről van bővebben szó, ám arányaiban nagy részben foglalkozik a cikk az Éhezők Viadalán, amelynek sikerére alapozva készíti a stúdió hosszabb távú terveit. Így aztán ezeket a részeket fordítom nektek, kiegészítve azokkal a részekkel, amelyek ugyan ezekre a bizonyos további sorozatokra vonatkoznak, de elég izgalmasak lehetnek. Úgy gondolom, hogy attól még, hogy más filmeket is megnézünk a moziban, nem leszünk hűtlenek az Éhezők Viadalához :)

Miután az Éhezők Viadala: Futótűz világszerte 860 millió dollár bevételre tett szert, Jon Feltheimer, a Lionsgate vezérigazgatója megerősítette, hogy a stúdió további sorozatok elkészítését tervezi.
Feltheimer a Szemfényvesztőket, a Mortdecai-t, Egyiptom Isteneit, a Chaos Walkingot és Az Utolsó Boszorkányvadászt nevezte meg lehetséges lehetséges további sorozatokként azon a péntek délelőtti megbeszélésen, amelyen a stúdió legutóbbi pénzügyi negyedév kérdéseit elemezték.

Forrás: Grodansnagel
A megbeszélés során Feltheimer megismételte a stúdió vasárnapi bejelentését, amely szerint a következő két Éhezők Viadala film - az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 1. rész 2014. november 21-i és az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 2. rész 2015. november 20-i - megjelenési dátuma Philip Seymour Hoffman halála ellenére változatlan marad.


A színész Plutarch Havensbee szerepét játszotta.
- Szerencsések voltunk, amiért hihetetlen tehetségével az Éhezők Viadala családját is megtisztelte. - mondta Feltheimer csütörtökön. - Legmélyebb részvétünket fejezzük ki szeretteinek.


A vezérigazgató megjegyezte, hogy a két Kiválasztott filmet párhuzamosan forgatják. 
- Francis Lawrence kihasználja a Kiválasztott kibővített világának lehetőségeit, hogy lenyűgöző akciófilmeket hozzon létre, amelyeknek segítségével tovább növelheti a sorozat nemzetközi sikerét, és mindkét rész forgatása még idén nyáron befejeződik.



Feltheimer bejelentette azt is, hogy szeptemberben kezdődik annak a Szemfényvesztők folytatásának forgatása [amelynek egyik főszerepét Woody Harrelson alakította], amely az Egyesült Államokban 117 millió, világszerte pedig 234 millió dolláros bevételre tett szert. A folytatásban várhatóan az előző rész főszereplőinek többsége visszatér, új szereplők társaságában.
- Folyamatban lévő projektként tekintünk a filmre. - tette hozzá Feltheimer.


A vezérigazgató megjegyezte, hogy a Lionsgate hat héten belül új sorozatot indít útjára, a Veronica Roth három regényből álló sorozatának első könyvén alapuló A Beavatottat, amelynek főszerepében Shailene Woodley látható majd. Feltheimer azt is elárulta, hogy annak a döntésnek, hogy az első rész márciusi bemutatója után a többi film novembertől látható a mozikban, két oka is volt: egyrészt az volt az egyik cél, hogy az Éhezők Viadala filmek kihasználhassák az ünnepek előtti mozis szempontból pörgősebb időszakot, másrészt pedig, hogy ezzel lehetőséget biztosíthassanak a Beavatott filmek márciusi bemutatóinak. 
Feltheimer elárulta, hogy a második Beavatott film, a Lázadó forgatása a nyáron történik, hogy a film készen álljon a 2015. márciusi bemutatóra.
Forrás: Variety

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése