2014. február 28., péntek

A Futótűz új látványvilága

A napokban megjelent Blu-Ray exkluzív kisfilmmel kapcsolatban a Yahoo Movies kiadott egy cikket is, ezt hozom most Nektek.


Nagyon sokan úgy gondolják, hogy az Éhezők Viadala: Futótűz jobban sikerült, mint az első Éhezők Viadala film, de ennek nem csak az volt az oka, hogy új rendezőt üdvözölhettünk a produkció háza táján.
A jövő héten megjelenő Éhezők Viadala: Futótűz Blu-Ray-én látható exkluzív kisfilmjáben, amelyet a Yahoo mutat most meg nektek, kicsit beleláthatunk, milyen változásokat eszközöltek a film látványvilágában.

Míg Hollywood egyre inkább a digitális filmezés irányába mozdul, a Futótűz rendezője, Francis Lawrence (aki Gary Rosst váltotta) régimódi maradt és hagyományos Panavision kamerákkal és az 1960-as évekből származó lencsékkel forgatott. Az eredmény sokkal bensőségesebb, természetesebb élményt biztosított.

- Azt hiszem, van valami emberközeli a hagyományos filmre való rögzítéskor. - mondja Jo Willems, rendező operatőr, aki korábban a Bradley Cooper főszereplésével játszódó Csúcshatás című filmet is forgatta. - Kicsit kevésbé érződik rajta a gépies hatás... szerintem a digitális felvételek kicsit túl tiszták. [Ehhez képest a Kiválasztottat mégis digitális kamerákkal rögzítik...]

A hagyományos lencsék választása szándékos volt, ellensúlyozta Katniss hiper-modern megjelenését a útja során, különösen a Kapitóliumban.
- Időnként a kép kicsit elmosódott, nem tökéletes, nem szuper éles. De így legalább nem a modern, steril látványvilágot idézi. - mondja Willems.

Ha pedig úgy érezted volna, hogy a film során mindvégig közvetlenül Katniss arcában lettél volna, nos, az is szándékos volt.
- Minden jelenet során intim közelségben vagyunk a karakterekkel. Nem használtunk távoli lencséket. - jegyzi meg Willems, aki már keményen dolgozik a Kiválasztott 1. és 2. részén. - Az, hogy kézikamerákkal forgattunk, hogy közel voltunk a színészekhez, igazán bensőséges élményt biztosít és a nézők ezt biztosan észreveszik majd. A nézők ezt jobban fogják élvezni, mint a szoba másik sarkából, távoli lencsékkel próbáltunk volna felvenni valamit.
Forrás: Yahoo Movies

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése