2014. január 21., kedd

Visszaszámlálás újra: Ezúttal 10 hónap múlva láthatjuk a Kiválasztott 1. részét!

Újraindítom kedvelt rovatomat, amelyben idén is hónapról hónapra követhetjük nyomon - ezúttal - a Kiválasztott 1. része munkálatainak és reklámkampányának fontosabb állomásait. Sajnos ezúttal hivatalos anyagunk még nincs, bár én személy szerint még jól tűröm a várakozást, a Futótűzből valljuk be idő előtt elég sok mindent kaptunk. Most azonban néhány nappal ezelőtt egy rajongói kérdésre Nina Jacobcon, a film producere is azt a választ adta, hogy egy darabig ne számítsunk még Kiválasztott anyagokra.

- Van valami hivatalos dátum, hogy mikor jelennek meg Kiválasztott jelenetfotók
vagy előzetes? Kérem, válaszoljon!
- Egy ideig még semmi látnivaló a Kiválasztottból. A Futótűz még látható a mozikban. :)

  • Amit eddig tudunk, hogy forgatás szeptember vége óta zajlik, és azóta két alkalommal tartottak hosszabb szünetet: a Futótűz promója és az ünnepek alkalmával.
  • Egy rajongóknak szánt gyűjtői kiadásból kerültek ki az első kisebb részletek a harmadik filmmel kapcsolatban még október végén, amiről ITT olvashattatok. Az európai helyszínek keresését később Francis Lawrence és a díszlettervező Philip Messina is megerősítette. 
  • A Futótűz promókörútja alkalmával Francis Lawrence rengeteg interjút adott, és ezekből kettőben már kisebb konkrétumokat is olvashattunk: szerettem ezt a videóválogatást, amiben Jennifer Lawrence is megszólalt, és ezt a cikket is, amely előrevetít már pár dolgot.
  • December elején a Lionsgate váratlanul bejelentette, hogy új, a könyvben nem szereplő karaktert választottak ki Antonius néven, akit Robert Knepper alakít majd a filmekben. 
  • A forgatás Marriot Hotelben zajló munkálatai nem maradhattak rejtve a közönség elől, mert nem zárták be a szállodát a forgatás idejére, így rengeteg képet és pár videót is láthattunk ebben és ebben a bejegyzésben arról a jelenetről, amelyben valószínűleg Peeta mentőakciója zajlik majd. 
  • Idén egyelőre nem jelent meg komolyabb cikk a filmről az EW mozivárós különkiadásban, csak egy kis cikkecskét olvashattunk a Kiválasztott 1. részéről.
  • A moziban a film végén láthattuk az Kiválasztott logóját, amelyet azóta jobb minőségben is láthatunk, ha csak újra le nem szedik a YT-ról.

1 megjegyzés: