2014. január 3., péntek

Segíts Te is, hogy jó szinkronja lehessen a Futótűznek!

A Hunger Games Hungary Facebook Csoport adminjaival egy izgalmas küldetés végrehajtásába kezdtünk. 

Ha emlékeztek (de ha nem, ITT a tavalyi Vélemény Rovat a DVD-ről), az Éhezők Viadala filmváltozatának magyar szinkronja nem éppen úgy sikerült, amit egy ilyen filmtől elvárnánk. Ezért szeretnénk, ha a Futótűznek egy kicsit jobb szinkronja lenne. Emiatt összegyűjtenénk mik voltak az első rész szinkronjának hibái és elküldenénk a forgalmazónak, hátha figyelembe venné észrevételeinket, és ennek eredményeképpen egy jobb szinkront készítenének/rendelnének meg. Ebben kérjük a segítségeteket, ha lehet fogalmazzátok meg külön pontokban, kulturáltan, hogy mi nem tetszett a szinkronban és min kéne javítani.

Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy tényleg normális stílusban írjátok (mondjuk itt ez menni szokott, de most a csoportban látok néhány nem túl vállalható megfogalmazást) le, amit szeretnétek és úgy, hogy az konstruktív legyen. Mondjuk, ehhez lehet, hogy érdemes megnézni újra a DVD verziót, de nagyobb bajunk sose legyen! ;)

17 megjegyzés:

  1. Jennek mindig ugyan az a magyarhangja, amin szerintem nem fognak változtatni...
    De remélem tüzes lány nem lesz többet -.-
    Vivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel csak az a baj, hogy az állítás önmagában nem állja meg a helyét.
      Az Éhezők Viadalában és a Napos oldalban Földes Eszter volt a magyar hangja, A Hódkórosban és az X-Men első filmjében Bogdányi Titanilla, A Hallgatás törvényére pedig az ISZDB Nagy Katicát, a Wikipédia pedig ismét Földes Esztert jelöli meg.
      Ez minimum két ember. Ha nem három.

      Törlés
    2. Bogdányinak örülnék, az xmenben teljesen jól hozta Jent :D

      Törlés
  2. Szerintem a szinkron nagyából rendben volt, bár Katniss hangjával nem voltam teljesen kibékülve, de pl. Cinna szinkronja nagyon passzolt. Nekem is inkább a férrefordításokkal volt bajom. Most komolyan TÜZES LÁNY? Tényleg nem olvasták a könyvet?

    VálaszTörlés
  3. Éppen tegnap este néztem meg újra a filmet, az előbb pedig elolvastam a tavalyi véleménynyilvánításokat. Nekem tetszett a szinkron, semmi negatívumot nem találok benne. Effie sipítozó hangja pedig kimondottan bejött. Ebből is látszik, hogy mennyire különbözőek vagyunk, kinek a pap, kinek a papné...
    A Futótűzben egy hang nagyon fog hiányozni, Helyei Lászlóé, aki Snow elnököt szinkronizálta - nyugodjon békében :(

    VálaszTörlés
  4. nekem bejött a szinkron, de valóban, igaza van az előttem szólóknak, a félrefordításokkal volt gondom nekem is, inkább egy angolul jól tudó fordító kéne a céghez, a többi jó volt minden.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik az új design, az Arial (elsőre annak tűnik) jobb címnek, mint az eddigi, az kicsit 'komikszanszos' volt :) Szerintem Katniss hangja túl magas volt (Jenhez), Peetáé túl mély, én ennyire emlékszem, majd ha még jut eszembe, írok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, most mindent Arial-ra állítottam. És talán szövegnek is jobb, nem csak címnek. Örülök, hogy tetszik :) (Neked néha elég nehéz megfelelni ;)

      Törlés
  6. Szerintem is a szinkron többnyire rendben volt. Katniss hangja szerintem passzolt, egyedül Peeta hangja nem tetszett, egyáltalán nem hozzá illett. Ja és igen, a félferordítások, azért lángra lobbant lány helyett tüzes lány. Kicsit túlságosan leegyszerűsítették. Arra a közeljövőben figyelhetnének. :)
    Lejla

    VálaszTörlés
  7. Nekem tetszett, bár a félrefordításokon jót nevettem..

    VálaszTörlés
  8. Nekem egyedül Peeta hangja nem tetszett. A többieké rendben volt

    T.Vivi

    VálaszTörlés
  9. Nekem Peeta hangja nem tetszett, és a 'tüzes lány' vagy 'a lány, aki tüzes' kifejezés... Mi a..? Most komolyan, nehéz lett volna bele nézni a könyvbe? TBWTB

    VálaszTörlés
  10. Nekem is főleg csak a Tüzes lány kifejezéssel volt bajom, a szinkronhangokhoz pedig nem tudok mit szólni, mindig az eredeti a legjobb. :)

    VálaszTörlés
  11. Nekem tetszettek a szinkronhangok d pl haymitch hangjan biztos nem valtoztatnak mert igazabol mindig ez a magyar hangja de peetaval nem volt bajom d kicsit tenyleg mely volt.
    Igazabol a forditasokkal volt baj mert pl amikor bemutatjak kinek mennyi pontja lett ceaser azt mondja hogy a kivalasztottakat 1-10ig pontozzak aztan meg :katniss everdeen 11 pont...
    Mi a?!?!? :)

    VálaszTörlés
  12. Én egy ilyen szereposztást tudnék elképzelni:

    Jennifer Lawrence - Földes Eszter
    Josh Hutcherson - Szatory Dávid
    Woody Harrelson - Stohl András
    Donald Sutherland - Szilágyi Tibor, Sajnos Helyey László már nemlehet :(
    Philip Seymour Hoffman - Haás Vander Péter
    Elizabeth Banks - Csere Ágnes
    Liam Hemsworth - Fehér Tibor
    Stanley Tucci - Kulka János
    Lenny Kravitz - Kálid Artúr
    Jeffrey Wright - Háda János

    VálaszTörlés
  13. Jennifer Lawrence Földes Eszter
    Josh Hutcherson Szatory Dávid
    Liam Hemsworth Fehér Tibor
    Sam CLaflin Dévai Balázs
    Jena Malone Trokán Nóra
    Woody Harrelson Stohl András
    Elizabeth Banks Csere Ágnes
    Lenny Kravitz Kálid Artúr
    Donald Sutherland Fodor Tamás
    Philip Seymour Hoffman Epres Attila
    Jeffrey Wright Anger Zsolt

    VálaszTörlés