2014. január 14., kedd

Mellékszereplők: Meta Golding

Továbbra is folytatom a film mellékszereplőiről és a film készítőiről szóló interjúk fordítását, mert ezekre a szereplőkre nem hárul olyan nagy figyelem, ráadásul, amint végleg lecseng a Futótűz, ki tudja, mikor kerülnek szóba legközelebb. Mtea Golding tipikusan az a színésznő, akiről szinte egyáltalán nem is olvashattunk a Futótűz elkészülte előtt, legfeljebb egy-egy mondatot a promókörút során, ezért kerestem egy interjút, amiben ő is megszólal. Igaz, ez is egy Bruno Gunn-nal közös interjú volna, de Bruno-ról már többször olvashattatok, ráadásul még mindig van eltéve tőle cikkem, szóval most kiszedtem a cikkből az ő válaszait, így egy színtiszta Meta Golding interjút olvashattok. Fogadjátok szeretettel!

Mesélj nekem a meghallgatásról. Mit tettél, hogy megkaphasd a szerepet?
Szóltak, hogy lesz ez a meghallgatás, és mondták, hogy az Éhezők Viadalára lesz, de minden szuper titkos volt. Senkinek nem mondhattam el még azt sem, hogy a meghallgatáson részt vettem. De ismertem a szereplőválogatást szervező rendezőt, aki mondta, hogy "Csak gyere be. Majd improvizálsz!" Tudtam, milyen a karakter - hogy milyen ádáz harcos. És bár tudom, hogy ez egy kicsit őrülten fog hangzani, de pár héttel korábban azt álmodtam, hogy műkorcsolyázom [Meta korábban műkorcsolyázó is volt], kezemben egy késsel, a hajam egy copfban, és egyfajta vad műkorcsolyás táncot mutattam be. Olyan erős élmény volt, hogy fel is ébredtem utána, és nem felejtettem el az álmot. 


Szóval, amikor rájöttem, hogy nem tudok felkészülni a meghallgatásra, egyszerűen csak bementem abba a terembe, azt gondoltam, "majd ebből az álomból merítem az energiát". Az érdekes az volt, hogy amikor besétáltam a terembe, ott voltak a meghallgatást végző emberek, volt egy kamera és egy kés az asztalon. Szóval így történt. Megálmodtam.

Karaktered elég kegyetlen - a könyv szerint tűhegyesre csiszoltatta fogait annak emlékére, hogy úgy nyerte meg saját viadalát, hogy ellenfeleinek átharapta a torkát. Nem voltak aggályaid emiatt a karakter életre keltése kapcsán?
Panem világában mindenkinek, aki győzött egy Viadalon, életben kellett maradnia. Én úgy gondolom, itt a Kapitólium a gonosz. Enobaria csak egy túlélő. Hogy egyszerűen csak felhasználta a benne élő vadságot, a fizikai adottságait és a versenyképességét, hogy győzzön. Igen, ez gonosz dolog, de szerintem ez is reakció a háborúra, a túlélésre és az emberi szellemre. A túlélés ösztöne a DNS-ünkben van.

Mit gondolsz, miről fognak majd beszélgetni a karaktered kapcsán az emberek, akik megnézték a filmet? 
Szerintem nagyszerű lenne, ha az erő, a női erő jutna eszébe az embereknek a karakterről. Tudom, hogy az előbb épp arról beszéltünk, hogy Enobaria gonosz, de ugyanakkor ő egy erős fekete nő. És szerintem ez fontos. Hogy ez a Viadal a túlélésről szól: hogy hogyan használod az erődet, intelligenciádat és hogyan kötsz szövetséget.

Szerintem [az Éhezők Viadala sorozat] ezért olyan népszerű, mert olyan, mint egy iskola - egy túlélő iskola - csak nagyon erőszakos módon. Vagy akár a munkahelyekre is gondolhatunk - hogyan marad életben az ember az amerikai iparban? Vagy egy egyetemen vagy bárhol is van az ember, hiszen mindenütt egy közösség tagjai vagyunk. Ez egy nagyon-nagyon túlzó példa persze. De bármivel párhuzamot lehet vonni az iskolától a nemzetközi politikáig.

Azt remélem, ha az emberek valamit megjegyeznek Enobariáról, és szeretném, ha így lenne az elsősorban és mindenek előtt az legyen, hogy benne egy olyan erős nőt lássanak, aki arra áldozta életét, hogy mindent megtegyen azért, hogy a körzetéből származó gyerekek túléljék a Viadalt. A mi körzetünk készíti a fegyvereket, mi képezzük ki a Békeőröket. Társadalmunk felemeli a gyerekeket, hogy harcosokká és katonákká váljanak. Valószínűleg én is egy vagyok azok közül, aki ezekkel a gyerekekkel foglalkozik, aki megtanítja nekik, hogyan maradjanak életben.

Mit mondanál, mi a legfőbb különbség az első film és e között?
Az elsőben gyerekek harcoltak egymás ellen. Az egy kisebb történet volt - földrajzi értelemben is. Ebben mindenki győztes, 18 és 80 éves kor között, teljesen más emberekről szól. Körzetről körzetre utazunk. Vizuálisan is sokkal látványosabb.
Forrás: SanDiegoReader

1 megjegyzés:

  1. Lehet hogy durva de nekem Enobariáról a "fogaki" jutnak először eszembe :P
    Azt tudjuk, hogy a Kiválasztott végén feltűnik majd?

    VálaszTörlés