2014. január 3., péntek

Mellékszereplők: Elena Sanchez Glamocholic interjú

Elena Sanchez színésznő az Éhezők Viadala: Futótűzben alakított szerepéről beszélt, és azokról a szerepekről, amelyek a továbbiakban várnak rá. Az interjú még a film bemutatója előtt készült, és csak az idevágó részleteket fordítottam.

Az Éhezők Viadala: Futótűz filmváltozatát november 22-én mutatják be a mozik. Mit mesélhetsz a filmben alakított karakteredről?
A 8. körzetből - amely a textilipar körzete - származó Ceceliát alakítom. Három kisgyermek édesanyja vagyok. Sokan érzik őt szívükhöz közel, mert a könyvben meghatározó pillanat, amikor kisorsolják a 75. Éhezők Viadalára és három gyermeke kapaszkodik belé, amikor elindul a színpad felé. Ez nagyon szívszorító.

Milyen érzés részt venni egy ilyen hatalmas filmsorozatban?
Még mindig alig tudom felfogni. Csodálatos dolog olyasvalami részesének lenni, amiről olyan sokan beszélnek, és amit ilyen személyes élménynek éreznek. Különösen manapság a közösségi média korában, amikor a világ minden tájáról származó emberek kapcsolatba kerülhetnek és kifejezhetik szeretetüket. A rajongók olyan kedvesek! Szenvedélyük és energiájuk hihetetlen és fertőző, mi pedig ott vagyunk mellettük, amikor kifejezik a film iránti rajongásukat. Alig várom, hogy mindenki láthassa a filmet.

Mi volt a Futótűz forgatásának legnagyobb kihívást jelentő része?
Szerintem a szerep pszichikai vonatkozása jelentette a legnagyobb kihívást. Bár nekem van sportos múltam, és forgattam már akciójelenetet filmekben, de fegyver még sose volt a kezemben, ezért igazán izgatott voltam, amiért megkaptam a szerepet. A 87eleven nevű csapat hozott minket formába, ők egy csodálatos kaszkadőr banda. A legnagyobb filmeken dolgoznak és minden évben láthatjuk őket a mozikban, és az első Éhezők Viadala film munkálataiban is részt vettek, vagyis jó kezekben voltunk. Azt akarták, hogy készen álljunk bármire, amit Francis Lawrence elvárhat tőlünk, ezért még a szabadnapjainkon is összeszedtek minket, Kiválasztottakat és gyakoroltatták velünk a harcjeleneteket. Ez persze kifizetődött, amikor elkezdtünk forgatni.


Ki volt a legkedvesebb színésztársad, akivel együtt dolgoztál?
Ha bárkit is kiemelnék közülük, a többiek megharagudnának és lándzsáikkal és kardjaikkal jönnének nekem! De őszintén szólva, mi Kiválasztottak egy nagy boldog család voltunk. Mindenkivel nagyon jó volt együtt dolgozni, és együtt lógni akár a forgatáson, akár azon kívül is. Szerettem nézni a többi színészt is, amint teszik a dolgukat - Stanley Tuccit az interjújelenetekben például. Hihetetlen színész és csodálatos volt végignézni, amint életre kelti karakterét, Caesar Flickermant.

Milyen típusú szerepeket szeretnél játszani a Futótűz után?
Szívesen lennék akcióhősnő vagy szuperhős. Valami olyasmi, mint a Wonder Woman. De szívesen játszanék valami igazán drámai szerepet is, valamiféle túlélő történetben. Anne Hathaway szerepei nagyon inspirálóak például. Ő családi vígjátékokban kezdte, majd drámára váltott, akciófilmekre és még musicalben is szerepelt. Mondjuk én nem tudok énekelni, szóval ilyen velem nem fog előfordulni.

Mely TV-sorozatokban vállalnál el szívesen szerepet a közeljövőben?
Pillanatnyilag az Álmosvölgy legendája és az Egyszer volt, hol nem volt-nak vagyok nagy rajongója. De mindig is szerettem a természetfeletti történeteket és a tündérmeséket. Szívesen alakítanék boszorkányt vagy olyasvalakit, aki különleges erővel rendelkezik. Ide nekem egy ilyen szerződést!
Forrás: Glamocholic

5 megjegyzés:

  1. Csak nekem nem rémlik a csaj? Mármint én nem emlékszem, hogy láttuk volna Ceciliát a filmben... mondjuk lehet, hogy azt a részt kivágták, amiben pont szerepelt volna
    Vivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát úgy kimondottan nem volt benne.
      Nehéz ez, mert az olyan komolyabb kiválasztottak, mint Gloss, Cashmere, Brutus, Enobaria sem nagyon voltak szerepelve. De igazából az a durva, hogy - a cikkekből kiderül - ezek az emberek ugyanúgy belefeccöltek egy csomó energiát a filmbe, a szerepre való felkészülésre, aztán látjátok, szinte semmit nem látunk belőlük. Viszont felvenni sokmindent felvettek még, amikre szintén csak utalás van...

      Azért én szeretem ezeket a cikkeket is, mert bár sokszor valóban nem látjuk az adott szereplőket a filmben, de a forgatásról attól még tudnak mesélni. :)

      Törlés
  2. Ja nem azért én szeretek a mellékszereplőkről olvasni, csak tök gáz, hogy nem is láttuk a filmben :p
    Vivi

    VálaszTörlés
  3. Én emlékszem Ceciliára, és meg is fogott engem az a kis szerepe is. Egyébként a teljes nevét nem említi a könyv, ugye?

    VálaszTörlés
  4. ööö... hol is volt a kis szerepe a filmben? (A könyv az oké, de a film???) :P

    VálaszTörlés