2014. január 8., szerda

Ismerjük meg Robert Kneppert!

Közel egy hónapja jelentette be a Lionsgate, hogy új karakter - Antonius - kerül be a Kiválasztott filmekbe, akit Robert Knepper alakít majd. Először nagy misztikum és homály övezte a karakter kilétét, majd egyes kinti magazinok kiderítették, hogy az illető Snow elnök minisztere lesz, aki nagy valószínűséggel a meggyilkolt Seneca Crane illetve az "áruló" Plutarch Havensbee utódja lesz majd, de neem, nem újabb Főjátékmestert alakít, hanem olyan beszélgetőtársa lesz Snow-nak, akivel az elnök megvitathatja majd Katniss-szel és a lázadással kapcsolatos gondolatait, hogy így kicsit ezúttal is többet láthassunk a világból, mint amit Katniss is lát.

Az MTV összegyűjtötte, hol, milyen szerepben láthattuk már esetleg Robert Kneppert, és ezekről írt kicsit. Ezt fordítom most Nektek, és érdemes ám elolvasni, klassz kis írás, nem is értem, miért kerülgettem eddig :)

Az 54 éves színész az elmúlt néhány évben jópár őrült szerepet játszott, szupererővel rendelkező pszichopatától kezdve félkarú sorozatgyilkosig, mintha ez lenne a dolga. (Mellesleg az is.) Knepper rajongói jogosan izgatottak amiatt, hogy kedvencüket egy olyan filmben láthatják, mint az Éhezők Viadala. Akik pedig még nem rajongói, hamarosan azok lesznek. Ha tehát kicsit is érdekel, ki is ez a Knepper, íme egy rövid áttekintés a színész legismertebb munkáiról.

Robert Knepper a Szökés egyik legkegyetlenebb gonosztevője szerepében

A szökés
Az igazi nagy dobás. Miután éveken át csak kisebb szerepekben láthattuk, Knepper számára a a FOX Szökés című sorozata jelentette a ki/áttörést, ahol Theodore "T-Bag" Bagwell (nálunk Zsebes) karakterét alakította. A sorozatban, amelyben eleve kegyetlen és őrült gyilkosok sokasága sorakozott fel, Zsebes volt talán mind közül a leghalálosabb és legelmebetegebb. [Részletesen a karakterről ITT olvashatsz.] Bár a Szökés nem volt korának legmeghatározóbb sorozata, mégis sokan szerették, nagyobbrészt Zsebes ellenállhatatlan karaktere miatt. Sőt, a karakter olyan népszerűségnek örvendett, hogy a Szökés vége után két évvel Knepper újra megjelent a karakterben a Breakout Kings sorozatában egy epizódszerep erejéig.



Robert Knepper a Hősökben

Hősök
Röviddel azután, hogy a Szökés véget ért, Knepper CBS szuperhősős sorozatában, a Hősökben találta magát egy újabb gonosz szerepben. Knepper címlapokra vezette a sorozatot Samuel Sullivan nevű karakterével, aki képes volt irányítani az elemeket [ha jól értelmezem, pl. földrengést tudott generálni, de aki jobban képben van a sorozattal, majd szóljon :)] Sokan egyetértenek abban, hogy az első évad után a Hősök már nem volt az igazi, ám Knepper a sorozat negyedik és egyben utolsó évadában szerepelt és joggal mondhatjuk, hogy megjelenése bearanyozta a sorozat végnapjait.

Knepper a Mob City-ben bérgyilkost alakít
Mob City
Jelen pillanatban Knepper az egyik főszereplője Frank Darabont Mob City című, a TNT-n vetített, 1940-es években játszódó bűnözéséről hirhedt Los Angelesben játszódó sorozatának. Knepper itt Sid Rothman-t alakítja, aki egy valós személy, Mickey Cohen nevében hajt végre bérgyilkosságokat. Rothman egy kifejezetten  ezen sorozat céljából megalkotott egyedi karakter, és mint olyan, nincsenek vele szemben történelmi elvárások. Csupán az első két részben Rothman tiszteletesként jelent meg, majd a gyóntatófülkében fejbe lőtte gyóntatóját, nem sokkal azelőtt, hogy pincérnek öltözve meggyilkolt két férfit, miközben felszolgálta nekik a megrendelt spagettijüket. Őszintén szólva száz meg száz indokot fel lehetne sorolni, hogy miért érdemes nézni a Mob City-t, de a Rothman-t alakító Knepper minden bizonnyal köztük van.

Knepper a The Blacklist-ben a Futár szerepében

The Blacklist
Először is, ha nem nézed a CBS új kémsorozatát, szégyelld magad. [Én felmentelek ez alól, mert mivel a sorozatnak nem látok magyar címét, szerintem nálunk - még legalábbis - nem megy, ahogy nézem, kinn is az első évad pörög.] Azok kedvéért, akik nem ismerik, röviden: James Spader alakítja Red Reddingtont, a keresett bűnözőt, aki ismeretlen okokból maga fordul az FBI-hoz, és felajánlja nekik, hogy néhány, még nála is kegyetlenebb gonosztevő fejét szállítja le nekik. A sorozat egyik első részében Knepper alakította az egyik ilyen bűnözőt, a "Futár"-t. A Futár című részben Knepper egy olyan férfit játszik, aki érzéketlen a fájdalomra, így különböző dolgokat tud elrejteni testének szokatlan részein. Ez elég durva dolog, szóval megéri megnézni.

A zöld íjász (TV sorozat!)
Azt mondod, nem emlékszel Knepperre a Zöld íjászban? Az csak azért lehet, mert még le sem adták a részt, amelyben szerepel. Aznap, amikor bejelentették, hogy Knepper szerepelni fog a Kiválasztott filmekben, a színészt kiválasztották a CW szuperhősös képregényből adaptált sorozatának egyik jövőbeli szerepére. Knepper a II. évad 14. részében lesz majd látható, ahol William Tockman, vagyis 'Clock King' [én Pontosság Királyának fordítanám, nem Óra Királynak, de rábízom mindenkire, mi tetszik neki :)] karakterét alakítja, aki onnan kapta a nevét, hogy "zseniális bűnöző, aki a lehető legnagyobb pontossággal, másodpercre lebontva tervezi meg az általa elkövetendő bűncselekményeket". Ismerve a Zöld íjászt, és ismerve Kneppert, kár lenne kihagyni a részt. [Nálunk épp pénteken (január 10-én játsszák a II. évad 1. részét az RTL Klubon, szóval, akit érdekel, legyen majd résen :)]

Robert Knepper az R.I.P.D-ben

R.I.P.D - Szellemzsaruk
Igen, ebben is benne volt. De nem éri meg megnézni. Ebben a legrosszabb.
Forrás: MTV

2 megjegyzés:

  1. A filmekben mindig is bírtam a külön hozzáírt jeleneteket, amelyekben Snow elnök eszmecseréjét láthattuk egy másik emberkével. Kellettek ezek a plusz jelenetek, és bizony most is jók lesznek majd, úgy gondolom. Bár úgy vélem, hogy kicsit meg kell változtatni Snow karakterét, mert egyrészt Seneca "kicsúszott" az irányítása alól, másrészt pedig Plutarch eleve áruló volt. Ezekből adódóan nyilván bizalmatlan lesz Antonius-szal szemben. Így felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mit árul el neki, illetve nem akarja-e megöletni. Szóval érdekes, feszültséggel teli jeleneteknek nézünk elébe, ha úgy lesz, ahogy gondolom. Vagy talán túlgondolom? :)

    VálaszTörlés
  2. szerepelt még a Szekta c. sorozatban is, azt hiszem a viasat 3-on ment, nagyon jó volt ott is, rejtélyes, misztikus sorozat volt. itt egy leírás róla hátha érdekel valakit : http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=143866 üdv: enikő

    VálaszTörlés