2014. január 10., péntek

Interjú Katie Eischennel, Jennifer Lawrence és Jena Malone dublőrével

Igazi kuriózum - számomra legalábbis - ez az interjú, amely azzal a kaszkadőr lánnyal készült, aki a Futótűz forgatása során Jennifer Lawrence-nek és Jena Maloné-nak is dublőre lehetett.

Mennyiben különbözött a Futótűz forgatása más TV-s vagy filmes munkáidtól, amelyekben korábban részed lehetett?
Ez volt az első alkalom, hogy együtt dolgozhattam a 87eleven kaszkadőr csapattal, Chad Stahelski kaszkadőr koordinátorral, aki a másodstáb vezetője is volt, és asszisztensével, Sam Hargrave-vel. Nekik elég komoly hírnevük van, az egyik legjobb csapat, ha filmes akciók megkoreografálásáról van szó. Szóval az, hogy bekerülhettem közéjük, nagyon izgalmas volt számomra. Az ezen a forgatáson való munka sokkal másabb volt, mint a legtöbb korábbi, mert ez a csapat tényleg minden egyes akciójelenetet tökéletesre csiszolt... majd egy kicsit még jobbra. Nagyon tisztelem őket azért, hogy addig folytatják a kőkemény munkát, míg minden egyes jelenet tökéletes nem lesz.

Milyen különleges dolgokat csináltál, hogy erre a feladatra felkészülj?
Nekem már van tornász- és harcművészeti filmes múltam, azonban sosem dolgoztam még sem baltával, sem pedig íjjal és nyíllal. Az első forgatási napomon a kaszkadőrcsapat betanította nekem azt a jelenetet, amikor Jennifer megmutatja a többi Kiválasztott előtt a kiképzésen, mire is képes. Miután megtanultam és tökéletesítettem azt a jelenetet, gyakorolnom kellett íjjal céloznom, minél többször, hogy biztosan tökéletes formát nyújtsak. Meg kellett tanulnom Jennifer Lawrence mozgását, hogy a mozdulataim illeszkedjenek az övéhez. Miután ezt begyakoroltam, meg kellett tanulnom néhány olyan mozdulatsort, amelyet Jena Malone vitt végbe a baltával, majd ezt is heteken át kellett gyakorolnom, mire készen álltam, hogy végrehajtsam.


Tudjuk, hogy nem árulhatsz el sok mindent, de melyik volt a legnehezebb vagy legfélelmetesebb mutatvány, amelyet végre kellett hajtanod a Futótűz kedvéért?
Szerencsére egy nagyon jó kaszkadőr stábbal dolgoztam, ahol lehetőség volt arra, hogy a dolgokat többször is elpróbáljuk, és így minden olyan biztonságosan menjen, amennyire az csak lehetséges. De azt kell, hogy mondjam, hogy a legtutibb mutatvány, de igazából kettő is volt, az egyik, amikor én Jena Malone-nak, Renae Moneymaker* pedig Jennifer Lawrence-nek dublőrködött [* ezzel a lánnyal is keresek vadul interjút, de egyelőre csak olyat találtam, amely két éve tavasszal készült az Éhezők Viadala alkalmával. Érdekel az valakit még rajtam kívül, vagy csak én vagyok túlpörögve? ;)] és a Bőségszaru megforgatásakor történt, és meg kellett kapaszkodnunk egymásba... a többit pedig majd meglátjátok. Nem akarok mindent előre lelőni :)

A másik, ami igazán klassz volt, az a Jennifer Lawrence helyett való dublőrködés. Éppen lőni készül az íjával, amikor egy hatalmas robbanás következményeként 4 méter magasra és 6 méter távolra repül. Készítettünk ehhez egy keretet, ami azt jelentette, hogy hevederek fogtak meg és kilőttek a levegőbe, majd onnan estem le a földre.

Tekintve, hogy az Arénát nagyrészt víz veszi körül, tudtad hasznosítani a búvárvizsgádat a munkához?
Valóban van búvárvizsgám... amikor azonban a vizes jeleneteket forgattuk, én Jena Malone dublőre voltam, Jenniferé pedig Renae Moneymaker. Jenának pedig igazából nem is nagyon van úszós jelenete. Benne van ugyan a vízben, de nem nagyon kell úsznia.

A forgatáson közvetlenül együtt dolgozhattatok a színészekkel? Ha igen, milyen volt a hangulat?
Jennifer Lawrence és Jena Malone dublőre is voltam és mindketten szuper aranyosak voltak. Jennifer nagyon vicces és mindig jól végzi a dolgát, de soha nem veszi komolyan ezt az egészet, igazi színfolt ebben a szakmában. Jena pedig nagyon ügyel a részletekre és mindig együttműködött velem, amikor akcióról volt szó. Dublőrként az ilyen színésznőkkel a legjobb együtt dolgozni. És nagyon jókedélyű is.

Jenniferhez hasonlóan Josh is nagyon jól végzi a dolgát a forgatáson... állandóan nyomja a poénokat és nem veszi magát túl komolyan. Az ő dublőre és jó barátja, Ralf Koch [róla ITT már korábban olvashattatok] azt is mesélte nekem, hogy Josh az egyik legnagylelkűbb és legmegfontoltabb ember, akit ismer. Sam szintén nagyon kedves volt, és nagyon jó buli volt vele együtt dolgozni. Az általános hangulat is nagyon jó volt. Mindenki tette a dolgát és keményen dolgozott, ugyanakkor azt is tudták, hogyan érezzék jól magukat.

Láthattál már részleteket a film nyers vágásából?
Nem, sajnos még nem. Én is csak annyit láttam, amit ti is az előzetesekből. Bár végülis az összes olyan jelenetet is láttam még a forgatáson, amiben én vagyok látható. De én is nagyon izgatottan várom, hogy láthassam a teljes filmet, és nagyon biztos vagyok abban, hogy fantasztikus lesz!
Forrás: CatchingfireMovie.org

3 megjegyzés:

  1. Engem is nagyon érdekelnek ezek a cikkek!!!!!
    Köszi ezt is!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Örülök neki :)
      Mondjuk, amíg engem érdekel valami, addig tuti lefordítom, de nyilván külön öröm, ha Ti is szívesen olvassátok.

      Törlés
  2. Engem is nagyon érdekelnek ezek a kaszkadőrös, dublőrös interjúk! :)) (főleg, hogy én is annak tanulok)

    VálaszTörlés