2013. december 21., szombat

Willow Shields exkluzív interjú

Még ez is a korábban, a premier környékén készült interjúkból való, viszont nem (csak) az untig ismételt kérdéseket teszik fel Willow-nak, szóval izgi! :) És imádom, hogy milyen komolyan éretten nyilatkozik ez a fiatal kiscsaj!!


Kezdésként mesélj már arról, mi is zajlik most körülötted? A Futótűz promókörútjának közepette tartasz és a Kiválasztott forgatása is zajlik már, ugye?
Nem, én még csak most fogom elkezdeni a Kiválasztott forgatását. Egymás után forgatjuk majd a két filmet és pár héten belül kezdünk, ami miatt nagyon izgatott vagyok.

Mióta megkaptad a szerepet, a sorozat körül folyamatosan pörög az élet. Számodra hosszú volt a szünet az első két film forgatása a között?
Igen, az első és a második film forgatása között viszonylag nagy szünet volt, és ez lehetőséget biztosított számomra, hogy más dolgokba is belekezdjek, de most igazi őrület van, mert alig ér véget a Futótűz promókörútja, már forgatjuk is a Kiválasztott 1. és 2. részét.

Hogyan kapcsolódsz ki, amikor a dolgok kezdenek igazán sűrűvé válni a sajtókörutak és a forgatás során? Van valami különös kikapcsolódási forma, amit szeretsz?
A forgatás során Jenniferrel járunk sokat szórakozni, de igazából nem túl sok szabadidőm van, mert ugye tanulnom is kell, és az egyik barátommal is ilyenkor tudok találkozni, aki Atlantában él.

A Futótűznek sokkal nagyobb volt a költségvetése, mint az Éhezők Viadalának. Volt észrevehető különbség számodra a két forgatás között?
Nem, nem igazán. Tényleg nem. Minden nagyon remek volt, épp, mint az első film alkalmával, a díszletek, a jelmezek, minden. A második filmben voltak új stábtagok, ami újdonságot jelentett, de azon kívül semmi, kivéve, hogy a Futótűz forgatására már nyugodtabban mentem, mint az Éhezők Viadaláéra, mert eddigre ismertem már a szereplőtársakat.


Az Éhezők Viadala utáni Comic Conon beszélgettem veled és Amandla Stenberggel és úgy tűnt, nagyon közel álltok egymáshoz. El tudom képzelni, milyen nehéz lehetett nélküle és más első filmben látott szereplők nélkül folytatni. Kapcsolatban álltatok a forgatás alatt?
Igen, tartottuk a kapcsolatot. Nekem kicsit nehezebb volt, mert amikor a Futótüzet forgattuk 12 éves voltam, és a második legfiatalabb szereplő is szerintem 19 éves lehetett, ami azért nagy korkülönbség. De attól még iszonyú jó volt! Csak más.

Azok közül, akikkel az első részben barátkoztál össze, van aki látta már a filmet?
Igen, igazából néhányan ott voltak a Los Angeles-i premieren.

Tetszett nekik?
Igen, tetszett. Abszolút imádták. Izgalmas volt látni, hogy így kiálltak a második film mellett is.


És milyen volt Francis Lawrence-szel dolgozni Gary helyett? Volt valami, ami miatt kifejezetten hiányzott Gary vagy valami újdonság, amit Francis tett le az asztalra, és ami miatt izgatott voltál?
Nagy köszönettel tartozom Garynek, amiért nekem adta a szerepet az első filmben. Ezt soha nem felejtem el. Nagyon jó rendező volt és nagyszerű munkát végzett a könyv életre keltése során. Francis is csodálatos munkát végzett ezen a filmen. Vannak különbségek, de semmi extra. Úgy érzem, minden rendező a saját érzéseit szövi bele a filmbe, amit készít.

Francis ellátott magyarázatokkal a felvételek között?
Nem igazán. Ami jó volt ezzel a forgatással kapcsolatban, hogy ő tényleg nagyon élvezte, hogy mi Jennel együtt lógunk, beszélgetünk, néha sokat ökörködtünk, de közben meg hagyta, hogy mi színészek fedezzük fel karaktereinket és hagyta, hogy azt csináljunk a szerepben, amit akarunk. Megbízott bennünk és abban, amit csináltunk, és ez jó buli volt. Határozottan jó vele dolgozni.

És hogyan fejlődik Prim? A Futótűzben látjuk, hogy kicsit megváltozott az Éhezők Viadala óta. Biztos vagyok benne, hogy az, hogy végignézte, hogy Katnissnek min kellett keresztülmennie, felébresztett benne valamit, de volt ezen kívül valami különös, amiért úgy gondoltad, hogy Primet egy kicsit erősebbnek akartad láttatni?
Szerintem Prim felismerte, hogy Katniss reményt kelt a világban és ezáltal lázadást szít. Katniss határozottan a reményt jelenti mindenki számára és erre ő rájön, a világ kiszélesedik előtte, ő pedig Katniss mellé áll.

És hogyan tudtad mindezt közvetíteni, abban a jelenetben, amiben ezt ki is jelented egy mondatban? Nehéz volt úgy neki szegezned ezt a mondatot, ahogyan akartad?
Nem. Mi Jennel olyanok voltunk, mintha a kamerákon kívül is testvérek lettünk volna, így aztán nagyon könnyű volt közvetíteni minden egyes mondatot, mert nagyon közel kerültünk egymáshoz és szinte természetes volt, hogy megtesszük ezt egymásért.

Mi történik, amikor leállnak a kamerák? Könnyű ki-be lépegetni a szerepbe vagy a valóság és a fikció közötti határ elmosódik?
Igen, Jen ebben nagyon jó. Én még most tanulom. (nevet) Jen annyira vidám és mindig viccelődik, és míg egyik percben mond valami vicceset és nevet rajta, majd a következőben már, amikor mondják, hogy "Felvétel!" képes zokogni, amikor én még mindig nevetek! (nevet) De kezdem megtanulni, hogyan lehet gyorsan váltani a forgatás során.


Prim ezúttal gyógyító-tanoncként is bemutatkozik. Te magad utánajártál vagy gyakoroltad a szerepnek ezt az aspektusát?
Egy kicsit igen. Igazából elvégeztem egy tanfolyamot, ahol megtanultuk, hogy a természetben milyen gyógynövények találhatóak és erről tanultunk kicsit.

Mesélnél a korbácsolás utáni jelenetről? Azokat a sebeket ugye csak ráfestették Liam Hemsworth hátára?
Igen, mindannyian nagyon korán keltünk aznap, mert nos, Liamnak ez valóban csak smink a hátán, ami eltartott vagy két órán át, mire megcsinálták, szóval ő hajnali háromra ott volt, mindenki más meg hajnali ötre. Majdnem egy egész napig eltartott az a jelenet, mert olyan sok embert érintett. De igen, rengeteg sminket feltettek Liam hátára. Egész nap a hasán feküdt a sarokban, mert nem tudott ülni.

Nem botlott bele senki, és szerzett magának némi saját sebet?
Nem, mindenki nagyon óvatos volt.

És hogy állsz a vérrel meg a tűvel a való életben? Nem undorodsz tőlük egyáltalán?
Ó, istenem, nagyon meg tudok rémülni! Jen és én a forgatáson, amikor először kellett ilyet csinálnom, szó szerint le kellett állni, mert mindketten nagyon kibuktunk. Nyilvánvalóan a tű nem volt igazi, de annak tűnik, szóval elég undorító és félelmetes volt, hogy én ilyet teszek. Határozottan készen voltunk. Úgy voltunk vele, hogy úristen!

Hova ment a tű? Visszahúzódott a fecskendőbe?
Igen.

Zárásként tételezzük fel, hogy Katniss nem jelentkezett volna önként Prim helyett, így Primnek részt kellett volna vennie az Éhezők Viadalán. Mit gondolsz, hogy boldogult volna?
Szerintem egy darabig életben maradt volna, de nem tudott volna győzni. Úgy gondolom, egy darabig elrejtőzhetett volna, de amikor komoly dolgokra került a sor, már nem győzedelmeskedett volna.

De mindent tud az orvosi kisokosból, és ilyen Kiválasztott előtte nem volt.
Ez igaz. Ezzel sok szövetségesre szert tehetett volna, az biztos.
Forrás: WeGotThisCovered

1 megjegyzés:

  1. Willow... tényleg nagyon éretten nyilatkozik a korához képest, és jó volt most olyan dolgokat is megtudni, amiket én még személy szerint nem hallottam.... naa de már milyen királyság lehet Jennifer Lawrence-el lógni 13 évesen :) Ja, és az orvosi kisokosos is tetszett, jó lehetett erről tanulnia :)

    VálaszTörlés