2013. december 27., péntek

Technikai gondok akadtak a Kiválasztott forgatásán

Mivel látom, hogy legtöbben bulvár-hírekből már értesültetek róla, inkább kiteszem a hírt kevésbé bulváros formában is. Bár itt is hozzátenném, hogy általában sem szeretem azokat a névtelen forrásoktól származó  - december 25-i dátummal kelt - infókat, mert a hitelességük teljességgel megkérdőjelezhető [Jó pénzért bárki tud kitalálni izgalmas történetet, ugye??]. Nyilván azt nem várom, hogy a Lionsgate sajtközleményben erősítse meg vagy cáfolja a híreket, de a színészek majd mesélnek róla, ha akarnak.

Időnként könnyen elfelejtjük, milyen kockázatokkal járhat egy film forgatása, ám a forgatásokon történt balesetek határozottan eszünkbe vésik, hogy balesetek márpedig történhetnek, és egy-egy mutatvány rossz véget is érhet.

Bár az Éhezők Viadalában eddig is sok számítógép-generált elemet láthatunk, amennyire az csak lehetséges, a stábtagok teljesen életszerű díszleteket próbálnak megteremteni, hogy a környezet inkább valóságosnak tűnjön, semmint számítógép-generáltnak, és elérik, hogy a színészek eljátsszanak mindent, amit csak tudnak, mielőtt az utómunkálatok során hozzáadnák a végső simításokat.

Mivel az Éhezők Viadala: A kiválasztottban folyamatosan akció zajlik, az sem meglepő, hogy a produkciós csapat célja, hogy Jennifer Lawrence játssza el saját jeleneteit [nem pedig állandóan egy dublőr legyen látható helyette], persze arra senki sem számíthatott, hogy a füstgép elromlik forgatás közben, aminek hatására a színésznő majdnem megfulladt.

Egy forrás szerint "Borzasztó volt!... a forgatást félbe kellett szakítani, amikor a füstgép meghibásodott és elkezdte ontani a füstöt miközben egy alagútban játszódó jelenetet vettek fel, és Jennifer a szó szoros értelmében eltűnt a füstben és mindenki pánikba esett." 

Az eset elég nyomasztóan hangzik, különösen, ha hozzávesszük, hogy a színészeket aztán fuldoklásuk és öklendezésük hangja alapján találták meg, hiszen a füsttől képtelenség volt látni. 
A forrás így folytatta: "Néhány borzalmas perc után a mentőcsapat végül megtalálta a színésznőt és kivitték a helyszínről. Jennifer ugyan kemény csaj, de láthatóan nagyon rosszul lett és hányingerre, szédülésre panaszkodott."

Ez nem az első alkalom, hogy Jennifer Lawrence nehézségekkel találja szemben magát, amikor akciójelenetet forgat, hiszen legutóbb az Éhezők Viadala: Futótűz Bőségszaru-jeleneteinek forgatása alkalmával is hányingerrel küszködött. 
Azt hiszem, minden rajongó nevében beszélek, amikor azt mondom, bármennyire is életszerűnek szeretnénk látni ezeket a jeleneteket, sokkal fontosabb, hogy Jennifer Lawrence-t és a stáb többi tagját biztonságban tudhassuk. Reméljük a stábtagok kipihenik magukat a karácsonyi szünet ideje alatt, és hogy nem történik több hasonló baleset, amikor jövőre visszatérnek, hogy a következő hónapokban befejezzék a forgatást.
Forrás: YahooMovies

6 megjegyzés:

  1. Amikor először olvastam ezt a hírt én nagyon megilyedtem. Remélem hogy jól vannak. Nem is tudom hogy mi lenne velem Jen és a többiek nélkül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, azért ők "csak" színészek, nem szabad, hogy ilyen erősen befolyásolják bárki életét.
      Szerencsére - valószínűleg - vagy egyáltalán nem, vagy csak túl komoly baj nem történt, egészen biztosan jól vannak (Sam Claflin pl. tuti, róla láttam képet Instagramon a karácsonyfája alatt zebra jelmezben :P), szóval nyugi.
      Ugyanakkor a kedvenc színészek jönnek-mennek. Még néhány év Éhezők Viadala, utána ki tudja, mekkora felhajtás lesz a csapat körül, lesz-e egyáltalán, vagy szép lassan a legtöbben továbblépnek és ha meg nem is felejtkeznek róluk, de az irántuk való érdeklődés lecsökken majd.

      Nyugi, Te is megleszel nélkülük és nyugi, egyelőre erre semmi szükség :)

      Törlés
    2. Igazad van. És köszi!

      Törlés
  2. Ja ezt már én is olvastam, és ott az volt a cím hogy: "Jennifer Lawrence bajdnem meghalt" - jesszusom- ez azert elég durva cím :/
    Ancsi tök normálisan írtad le ezt a balesetet :)
    Vivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bulvár márcsak ilyen. A szenzációhajhász címre mindenki kattint.
      Amúgy pedig szerencsére megírták előttem normálisan is a dolgokat, nekem csak fordítanom kellett. Ezt szívesebben fordítottam, mint a tök bulvár eredeti hírt.

      Törlés
  3. Imádom, hogy csak azzal törődnek, Jennel mi van...

    VálaszTörlés