2013. december 13., péntek

Rajongói élménybeszámoló a Futótűz premieréről

Személyes kedvencem ez a rovat, amikor a kinti Éhezők Viadala rajongói oldalak szerkesztői valamiféle exkluzív élményben részesülnek, majd mesélnek arról nekünk. Korábban olvashattunk már arról, amikor a TheHob szerkesztői a GLAAD Awards díjátadó gáláján találkozhattak Jennifer Lawrence-szel vagy a Mockingjay.net szerkesztői a Comic Conon vettek részt VIP vendégként. Ezúttal a HgGirlOnFire egyik szerkesztőjétől olvashatunk egy beszámolót a Futótűz bemutatóját megelőző sátortáborról, magáról a premierről és az azt követő After Partyról. Exkluzív élmények következnek, lehet irigykedni. Csak nem biztos, hogy érdemes :) De így legalább kicsit mi is odarepülünk.

Meghívó a Futótűz premierjére és az After Party-ra

El kell árulnom, hogy izgatottan vártam, hogy láthassam a Futótűz filmváltozatát. Ezért aztán, amikor megtudtam, hogy a HG Girl on Fire-rel meghívtak minket a premierre, teljesen felvillanyozódtam. Egyedülálló lehetőség volt ez számomra, hogy megismerkedhessek a szereplőkkel és hogy a legtöbbeknél előbb élhessem át a film élményét. Ezelőtt sosem vettem még részt mozipremieren, így nem tudtam, mire számítsak. Csak azt tudtam, hogy láthatom majd a filmet, és ez minden.

1. nap: Rajongói sátortábor

A Futótűz rajongói sátortáborának második napján érkeztem Los Angelesbe. Ez már önmagában is igazi őrület volt. Ehhez vegyük hozzá, hogy néhány szereplő autogramot osztott a helyszínen, és hosszú sorok kígyóztak az épületek előtt, mert mindenki autogramot akart szerezni. A rajongók izgatottsága kézzel fogható volt, a színészek közvetlen közelében pedig ez csak fokozódott. Jeffrey Wright, Jena Malone és Sam Claflin több ezer autogramot kiosztottak azoknak a rajongóknak, akik kinn éjszakáztak Los Angeles utcáin. Miután [előző héten] premierről premierre jártak, még így is nagyon boldogan tették meg ezt a rajongók kedvéért. Azon rajongói oldalak tagjaként, akik meghívást kaptak a premierre, lehetőségem nyílt rá, hogy képeket készítsek, amikor a szereplők autogramokat osztanak, és képeket, posztereket, könyveket és rajongói rajzokat dedikálnak. A szereplők mind nagyon kedvesek voltak a rajongókkal, megpróbáltak szóba elegyedni velük, miközben azok sorban álltak. Készítettem néhány nagyon király képet a stábtagokról, amire nagyon büszke vagyok. Sam például úgy néz ki, mintha valami Ray-Ban modell lenne, vagy ilyesmi!



Azt gondoltam, mivel a többi szereplőnek részt kell vennie a sajtótájékoztatón, más már nem lesz itt, és ez rendben is van így. Ám ekkor meghallottam az örömsikolyokat: Josh Hutcherson érkezett meg! Komolyan, hogy van ennek a srácnak ennyi energiája! Nagyon kedves volt a rajongókkal, pedig (a főszereplők többségéhez hasonlóan) nagyon fáradt lehetett már. És ekkor Francis Lawrence is felbukkant. Jó, hogy megtette ezt ez alkalommal, mert van egy olyan sejtésem, hogy a későbbiekben már macerásabb lesz számára ezeken a rendezvényeken megjelenni.

Megpróbáltam nagyon lazának és profinak tűnni, amikor aláírattam a könyvemet mindenkivel, lehetőség szerint feltegyek egy vagy két kérdést. Igen, a többi szerkesztőtársam is beszélt velük, sőt néhány rövid videó is készült. Én azonban túlságosan izgatott voltam, amiért szakítottak időt a menetrendjükből, hogy órákat töltsenek azzal, hogy mindegyik rajongónak dedikáljanak valamit. Ezért aztán szerintem jó, ha néhány köszönöm-öt sikerült mondanom.

2. nap: Premier és After Party

Oké, bevallom, nehéz volt elaludnom a premiert megelőző éjszakán. Annyira izgatott voltam, hogy végre láthatom a filmet! Olyan volt, mint gyerekként a karácsony előtti éjszaka, amikor már tudtam, mi vár másnap. Azt pedig el is felejtettem megemlíteni, hogy a meghívón szerepelt egy aprócska részlet, miszerint hivatalosak voltunk az exkluzív After Partyra is, amelyet közvetlenül a vetítés után rendeztek meg. Várjunk csak egy percet? Meghívtak minket az After Partyra??? Ez egy újabb ajándék az út során! Nem elég, hogy a legtöbb embernél előbb láthatjuk a filmet, de aztán még együtt is ünnepelhetünk a film néhány szereplőjével.

Az After Party helyszíne
De ne szaladjunk előre. Előbb a premierről. Sajnos nem volt mindannyiunknak lehetőségünk, hogy ott lehessünk a vörös szőnyegnél, így néhány oldalszerkesztő társammal együtt a közelben ihattunk valamit és ehettünk egy kis előételt. Meg volt a hangulata annak, hogy jópár blogger társammal együtt tölthettem az időt egy ilyen nagyszabású esemény előtt. Telefonunkon követtük Twitteren és Instagramon a premier történéseit. Mindannyian izgatottak voltunk, hogy láthatjuk a filmet, de hiányoltuk, hogy nem láthatjuk a vörös szőnyeges bevonulást. A moziba nem vihettünk telefont és kamarát, ezért kicsit rossz volt, hogy előzetesen le kellett adni azokat.

Aztán beültünk a moziba, és láthattuk a Yahoo Live Stream közvetítésének végét, de már nagyon kész voltam a várakozástól. Csodás helyen volt székünk, én a 8. sorban ültem, a sor szélén. Innen nagyszerű volt a rálátás az emberekre. Klassz volt látni a különböző stílusú embereket, akik eljöttek megnézni a film premierjét. Voltak rajongók (mint mi), családok, hírességek és a film szereplői. És mi mind azért voltunk ott, hogy egy nagyszerű filmet nézhessünk meg. Most találkoztam először azokkal, akikkel együtt ültem, de folyamatosan beszélgettünk, amíg meg nem jelent a Lionsgate Ügyvezető Igazgatója, hogy bemutassa Francis Lawrence-t és a film főszereplőit. Aztán megnéztük az Éhezők Viadala: Futótűz moziverzióját. Most nem megyek bele a film részletezésébe, azt korábban már megtettem. A végére azonban mind el voltunk bűvölve, kimerültek voltunk, de csak beszéltünk és beszéltünk a filmről. Alig tudtuk szavakkal leírni, amit átéltünk.

Miután elvették a telefonunkat, azokat az After Party végéig nem is kapcsoltuk vissza. Először a Nagy Mészárlás Megnyitóján látott üstdobosok üdvözöltek minket, ami valami fantasztikus volt. Bent pedig mindenfelé fehér rózsák, kapitóliumi modellek, fecsegőposzáták, a mennyezet pedig olyan volt, mint az Aréna égboltja. Olyan sok minden történt, hogy alig lehetett követni az események sodrását. Mindenki, akit láttam, a film szereplője volt vagy valami más híresség. Néhányukkal volt lehetőségünk beszélgetni is, például Bruno Gunn,-nal Nelson Ascenscio-val és Brooke Bundyval, Megan Hayes-szel, E. Roger Mitchell-lel és még párakkal. Voltak még páran, akiket körülvettek a rajongók, ilyen volt Stanley Tucci, Woody Harrelson és Sam Claflin. És voltak szereplők az első filmből, például Jackie Emerson, aki maga is éppúgy élvezte a Futótüzet, mint mi.

Aztán valamikor az éjszaka közepén Francis Lawrence-szel is beszélhettünk. Hát ez feldobta az estémet! Nagyon kedves volt, még képet is csinálhattunk vele.

Francis Lawrence rajongók gyűrűjében

Mire véget ért a party, mind nagyon fáradtak voltunk, de még mindig nem tudtuk abbahagyni a filmről való áradozást. Szerintem vagy hajnali 2 óra lehetett, amikor már nem bírtunk tovább ébren maradni.
Nem tudom, meghívnak-e majd minket a Kiválasztott filmek premiereire. Csodás lenne, ha így volna. De ha nem, akkor is nagyon boldog vagyok, hogy az Éhezők Viadala: Futótűz lehetett életem első premierje, és ezt az élményt soha nem fogom elfelejteni.
Forrás és képek: Hggrlionfire

4 megjegyzés:

  1. Fuu micsoda élmény lehetett :D
    Sam pedig tényleg nagyon szexi azon a képen *-* milyen jó képeket hoztál ma Ancsi :D
    Vivi

    VálaszTörlés
  2. Egyébként mennyibe kerül egy jegy a premierekre? pl. a londoni premierre?

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nem semmi... Lettem volna a helyükben :D Köszi a cikket, legalább így átélhettük, ha már élőben nem!

    VálaszTörlés