2013. december 22., vasárnap

Nézd meg Te is Snow elnök rezidenciáját

Atlantában tudják, hogyan kell mindenből pénzt csinálni. Most például arra biztosítanak lehetőséget a Swan House-ban, a Kapitóliumi Party forgatási helyszínén, hogy néhány héten keresztül megnyitják ajtajukat az Éhezők Viadala rajongói előtt, hogy aki szeretné, az élőben is megismerhesse az épületet.

Azt hiszem, elég látványos a különbség, pedig a kettő ugyanaz a helyszín.

Az idegenvezetés során a látogatóknak lehetőségük nyílik rá, hogy néhány meghatározó helyszínen fényképeket készítsenek: például Snow elnök étkező asztalánál, ahol Katniss sorsa is megpecsételődött. Miközben az ember körbejárja azokat a helyszíneket, amelyekkel a Futótűz filmváltozatában is találkozott már, izgatottan fedezhet fel néhány forgatási kelléket is, és néhány képet arról, hogyan alakult át a helyszín kapitóliumi helyiséggé.


A látogatás során benézhetünk Snow elnök irodájába is, amelyet a Futótűzben használt bútorokkal rendeztek be. Bár a szoba csak másolat, hiszen a valódi forgatásnak csak töredékét végezték ezen az egyébként nyilvános helyen, Panem zászlaja azért a valódiság érzetét kelti. Néhány teremben sajnos nem szabad fotózni, ilyen például a könyvtárszoba is, ahol elhangzik Effie jellegzetes mondata: "Itt minden mahagóni!", de szerencsére a Swan House weboldalán erről is találunk képet.


Ez a tornác a rezidencia hátsó udvarára vezet, ahol Octavia és Flavius felvilágosítja Katnisst és Peetát a kapitóliumi lakosok sajátos étkezési szokásairól. Ugyanezt a tornácot használták fel az egyik olyan jelenet forgatására is, amelyben Snow elnök kisunokájával beszélget.


A kapitóliumi fogadás nagy része a kertben zajlott, ahol rengeteg bokor és szökőkút dobja fel a látványt. A látogatók ezt a kertet is megtekinthetik, akik azt is megállapíthatják, hogy a helyszín döbbenetes változáson ment keresztül a forgatás alkalmával. 
Aki pedig igazán hatalmasnak szeretné érezni magát, az arra az erkélyre is kiállhat, amelyen állva maga Snow elnök gratulál Katniss és Peeta eljegyzéséhez. A látvány innen állítólag kifejezetten elbűvölő.


Az idegenvezetés háromnegyed órás, nagyságrendileg 20-25 dollárba kerül, és január 6-ig elérhető a látogatók számára. Azért egy rajongónak egészen izgalmas lehet egy ilyen kaland.
Forrás: Swan House, Mockingjay.net, Swan House Capitol Tour FB

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése