2013. december 11., szerda

Mellékszereplők: Megan Hayes többre vágyik

Megan Hayesről ugyan már többször is olvashattunk, ám korábban még nem lehetett túl bőbeszédű a filmmel kapcsolatban. Aki nem lenne képben, azok számára annyit, hogy ő alakítja annak a morflingfüggő nőnek a karakterét, aki Peeta elé vetve magát áldozza fel életét a fiúért a mutáns majmok támadásakor. Megan Hayes-szel ezúttal a film bemutatója környékén készített interjút a Mydesert.com oldala, ennek Futótűzre vonatkozó részeit olvashatjátok.

Megan Hayes és Josh Hutcherson a Futótűzben
Hogyan kaptad meg a szerepet az Éhezők Viadala: Futótűzben?
Meghallgattak a szerepre. Atlantában éltem és kaptam egy e-mailt az ügynökömtől, hogy készítsek magamról egy kazettát a film számára meg a szokásos dolgok. Elküldtem a kazettát, majd felhívtak és megkértek, hogy menjek be, és mutatkozzak be Francis Lawrence előtt is, és rá egy hétre fel is ajánlották a szerepet.

Mit gondolsz, ez a szerep jelenti majd számodra a nagy áttörést?
Remélem, hogy igen. Ez volt a fő oka annak, hogy Los Angelesbe költöztem, mert elkezdtek számomra kinyílni ajtók. Én karakterszínész vagyok. Remélem, hogy amint a film megjelenik, és ez csütörtök éjfélkor lesz, még több ajtó kinyílik majd előttem.


Hogyan készültél fel egy morflingfüggő szerepének eljátszására?
A meghallgatás előtt elolvastam a könyveket és végeztem némi kutatást. Az ember utánanéz dolgoknak, aztán a képzeletét és a kreativitását használja, amikor eljátssza a karaktert. De nagy kihívást jelentett. Alultápláltnak kellett lennem, mert morflingfüggőt játszom, ezért nagyon szigorú diétán éltem négy hónapig, miközben kemény edzéseket végeztem. Le kellett adnom vagy hat kilót, és mint az őrült kondiztam akkoriban.

Megan Hayes a Futótűz
Los Angeles-i premierjén
Jövőbeli személyiséget alakítva nem nehéz a "módszer-technikát" alkalmazni az érzelmek előhívásához? 
Igen, való igaz, hogy mi nem a jövőben élünk, de azért van, amibe kapaszkodhatunk. Ez az, amit szeretek a színészetben. Az emberség minden karakterben megvan. Kellett-e valaha olyan döntést hoznom az életben, hogy feláldozom-e az életem más helyett, mint a karakteremnek? Nem. De hoztam-e már áldozatot olyan emberekért, akiket szeretek? Természetesen. A lényeg, hogy az ember megtalálja és előbányássza magából az érzéseket, majd felnagyítsa azokat. A morflingfüggő drogfüggő és egy nagyon szomorú, problémás egyén, mégis vannak szerethető tulajdonságai. Ez az, ami vonz benne. Szeretem azokat a karaktereket, akiknek meg kell küzdeniük valamivel.

Milyen volt együtt dolgozni Jennifer Lawrence-szel? Egyszer azt mondta nekem, hogy életében nem vett színjátszó órákat.
Istenem, ő hihetetlen. Nagyjából mindenki nagyon kedves volt a forgatáson, köztük Jennifer is, nem is lehettek volna aranyosabbak, barátságosabbak, segítőkészebbek. Jennifert nézni munka közben felér egy színészleckével. Csodálatos színésznő és kedves hölgy.

Van még néhány nagyszerű színész a szereplőgárdában.
Ó, istenem. Jeffrey Wright a Broadway-en játszik. Mióta az eszemet tudom, nagy tisztelője vagyok. És Philip Seymour Hoffman! Vagy Amanda Plummer is csodálatos színésznő! Mindenki igazi csillag a filmben. Nagyon szerencsés vagyok, amiért szerepelhetek a filmben!

És hogyan tovább számodra?
Nos, épp most költöztem Los Angelesbe három hónapja, szóval meghallgatásokra járok. Egy kísérleti évnek nézek elébe izgatottan. És írok is, egy barátom egy web-sorozaton dolgozik, amelyet jövő év elején forgatunk majd. Egy vígjáték lesz. És nagyon, nagyon klassz.
Forrás: Mydesert.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése