2013. december 17., kedd

Mellékszereplők: James Logan az 5. körzet férfi Kiválasztottja szerepében

Az új Éhezők Viadala film tele van klassz Kiválasztottakkal, akiknek izgalmas háttértörténeteik vannak: Finnick Odair szexszimbólum, aki háromágú szigonyával halálos fenyegetést jelent, Enobaria élesre csiszoltatta a fogait, miután úgy nyerte meg saját Viadalát, hogy átharapta ellenfelei torkát. Ami James Logant illeti, a név nélküli férfi kiválasztottat alakítja az 5. körzetből, akinek legnagyobb pillanata könyvben, amikor lehányja a kardvívópástot a Kiképzőközpontban.

Headshot from Katherine Butler | Image from Catching Fire from Lionsgate
Logan, aki elsősorban kaszkadőrként dolgozott már olyan filmekben, mint a Feláldozhatók és a Kill Bill, azt mondja, azonnal elárasztották a rajongói levelek, miután bejelentették, hogy ő alakítja az 5. körzet Kiválasztottját. Ilyesmit korábban soha nem tapasztalt. A Zimbio telefonon beszélt Logan-nel arról, hogy került be a filmbe, milyen volt az élet a Futótűz forgatásán és hogy milyen Jennifer Lawrence a színfalak mögött. 

Az utóbbi időben sokat írtam a Futótűz kapcsán. Nyakig benne vagyok, úgyhogy kíváncsi lennék, neked milyen élményeid vannak a forgatásról, és hogy hogyan kerültél a filmbe? Részt kellett venned meghallgatáson?
Az 5. körzet férfi Kiválasztottja egy alkoholista fickó a könyv szerint. Ezért aztán a barátom [aki egyben a Futótűz kaszkadőr koordinátora is] Chad Stahelski felhívott, és azt mondta: "Helló, haver, küldd át a lehető legrészegebb, legmocskosabb képet magadról!" Mire én csak fordultam egyet, készítettem egy képet magamról a telefonommal és átküldtem, majd pár nap múlva felhívott, hogy "Szeretnél dolgozni az Éhezők Viadalán?" Gondolom, megmutatta a képemet Francis Lawrence-nek és Francis engem választott.

Feltűnt, hogy jónéhány más kaszkadőr is van a szereplők között. Volt egyfajta közösség a kaszkadőr szereplők között a forgatáson?
Igen, sok Kiválasztottat alakított kaszkadőr. Daniel Bernhardt [9. körzet] is kaszkadőrsrác, de ő volt a főszereplője a Véres Játék 2.-nek is. Az a srác nagyon ott volt! A Mátrix - Újratöltve-be is ő volt az egyik ügynök. Nagyon vagány, nagyszerű kaszkadőr, jó harcos, és mindannyian jól akarták alakítani ezeket a Kiválasztottakat, meg akarták csinálni a Nagy Mészárlást, szóval ezek a srácok nagyon odatették magukat!

És volt valami felsőbbrendűség érzésetek, hogy többen is együtt dolgozhattok kaszkadőrök?
Nem, szerintem mindenkit annyira fűtött, hogy az Éhezők Viadalán dolgozhatunk, hogy egy csapat voltunk. Mindenki azt akarta, hogy a másik ragyogjon. És ott volt Jennifer Lawrence, aki nagyon király, és szuper vicces, Josh Hutcherson, aki nagyszerű fickó, és Sam Claflin is jó fej! Szóval nem volt egoharc a forgatáson, különösen, hogy végezhettük a kaszkadőr munkát is. Istenem, ott voltunk mindenütt, ahol harc volt, életre keltettük ezt a csatát, ezt az epikus Viadalt. Azon a ponton az volt a cél, hogy támogassuk a másikat, mert tényleg nagy szükség volt egymás támogatására. 

Van-e a forgatásról Jennifer Lawrence történeted? Ő egy olyan hatalmas sztár! Van aurája, ahogy körbesétál a forgatáson? Ő a fény az éjszakában?
(nevet) Akkor még nem nyerte meg az Oscart, de az ember meg nem mondta volna, hogy egy Oscar-jelölt áll mellette, mert ő maga nem kérkedett ezzel. Teljesen átlagos volt, egy klassz csaj, aki jól érzi magát, semmi kirívó nem volt a magatartásában. Úgy kezelte a dublőrét, Renae Moneymakert, mintha a testvére lenne. Voltak dolgok, amik a forgatáson történtek, de nem akarok semmit elárulni. Teljesen a dilis a csaj amúgy, de csak jól érzi magát.

Az, akit látsz az Oscar-gálán és a többi díjkiosztón és miegymás, az mind ő. Nem játssza meg magát! Ő mindig viccelődik. Egy adott ponton odajött hozzám, és azt mondta "Ne hazudj, mind kipisilünk ezekből a kezeslábasokból." (nevet) Na, erre nem tudtam mit lépni. 

A könyvben a karakterednek van egy jelenete, amely során lehányja a kardvívópástot a Kiképzőközpontban. Belekerült ez a jelenet a filmbe?
Szerintem nézd meg a filmet, és majd meglátod. [A cikk november 16-án kelt, akkor még Logan nem árulhatta el a választ.]

Ó, még nem láttad a filmet? De azt csak meg tudod mondani, hogy felvettétek-e azt a jelenetet?
Nem árulhatom el.

Oké, a spoileres dolgokkal valóban óvatosan kell bánnod.
Így van, így van. Nem akarok előre lelőni semmit, emellett aláírtam egy szerződét. (nevet)

Szóval... azt elárulhatod, hogy részt vettél-e bármilyen harcban? Kaszkadőr vagy és feltételezem megvolt az oka, hogy épp téged válogattak be. Látunk majd valamilyen kaszkadőrszerepben is a filmben?
Hú, ez nehéz kérdés. Tényleg nem akarok semmit sem elárulni. Olyan sok mindent megtett a produkció, hogy a dolgok titokban maradjanak, én meg nem akarok hülyét csinálni belőlük, hogy előre elárulok dolgokat.

Értem.
Ezzel együtt kaszkadőr vagyok és leszerződtettek az Éhezők Viadalára.

Vagyis mindenki vonja le a maga következtetéseit.
Igen. De az, aminek a forgatáson szemtanúja voltam, az valami csodálatos. Van egy kifejezett pillanat, amitől az emberek eldobják az agyukat. Az akció pedig nagyon durva lesz. Szóval nem akarok elárulni semmit, de az embereket nagyon le fogja nyűgözni ez a Viadal. 

Mesélnél arról valamit, mit tettél hozzá ki a karakteredhez azon túl, amit a könyvben is olvashatunk róla? Mert ott nem sok minden van írva róla.
Tudod, számomra nagyon jó útmutatást jelentett Haymitch világa, mert az én karakterem az övéhez nagyon hasonló, eltekintve attól, hogy ő egy fontos karakter, én meg csak egy vagyok a sok közül. (nevet) De ez a fickó, akit alakítok egyszer a múltban megnyert egy Éhezők Viadalát, de erről nem sok szó esik. De a karakter, akit alakítok alkoholista, most újra vissza kell térnie a Viadalra, és olyan dolgokon megy keresztül, amiről tudjuk, hogy a Kiválasztottak végigmennek. Tudjuk, hogy ezek a fickók durva dolgokon mennek keresztül és az én karakterem iszik, hogy elmeneküljön ez elől.

És mi a helyzet a forgatás utáni élményeiddel? Mit mondott a családod és a barátaid?
Nos, néhányak számára ez nagyon izgalmas. A szüleim nyilvánvalóan odáig voltak az örömtől, a közvetlen családom nagyon felpörgött, mert ez mégis csak egy hatalmas film, ők nagyon izgatottak voltak, amiért szerepelek benne. Ami igazán csodálatos volt, amikor a barátaim, akik maguk is rajongói a könyvnek, rájöttek, hogy én is szerepelni fogok a filmben.

Amikor bejelentették a filmben szereplő Kiválasztottakat, postaládámat elárasztották a rajongói levelek, amelyekben sokan képet kértek rólam. Már ezelőtt is voltam olyan szerencsés, hogy sok nagyszerű filmben szerepelhettem, de mindeddig nem érdeklődött irántam ilyen sok rajongó. Az Éhezők Viadalának van a legőrültebb, legnagyszerűbb rajongótábora a világon.

Nagyon aktívak. 
Komolyan hiszem, hogy tetszeni fog nekik a film. Rengeteg nagyszerű jelenetnek és előadásnak voltam szemtanúja a forgatáson. Az emberek tényleg nagyon odáig lesznek a filmből.

Ha az ember egy pillantást vet az IMDB oldaladra, akkor láthatjuk, hogy szerepeltél már jó néhány rangos filmben, például a Feláldozhatókban, a Kill Billben, szóval ami a produkció értékét jelenti, ez előrelépést jelentett ahhoz képest, amit általában látni szoktál?
Igen, előrelépés. De valóban nagyon szerencsés vagyok, amiért sok nagyszerű filmben dolgozhattam már eddig is. De ebben a filmben sokkal jobban odafigyeltek az apróbb részletekre, a jelmezekre is. Emlékszem, minden forgatási napon, amikor körbenéztem, az járt az eszemben, hogy "Ez lehet a jelmeztervezők álma, a sminkesek álma, a díszlettervezők álma!" 

A fegyverek is csodálatosak voltak. Volt egy fegyverkészítő fickó, aki acélból faragta ki ezeket a fegyvereket. Gondolok itt Johanna baltáira és mindenből voltak másodpéldányok is, de azok a balták maguk, amelyeket Johanna használt, mind acélból voltak. Igaziak voltak! De minden más fegyverből is voltak mű fegyverek és igaziak is.

Ezek a srácok létrehoztak egy világot, megvolt hozzá a szükséges költségvetés és jól meg is csinálták. Legtöbbször a filmek nem ilyen nagyok, nincs ezekre elég idő, nincs rá keret, az ember nem tudja megvalósítani az álmát. Itt azonban... döbbenet.
Forrás: Zimbio

1 megjegyzés:

  1. Jó kis cikk lett, én mindig élvezettel olvasom a mellékszereplős interjúkat is :)

    VálaszTörlés