2013. december 3., kedd

Mellékszereplők: Bruno Gunn - Hogyan légy Éhezők Viadala Győztes

Bruno Gunn-t ugyan nem sokat láthattuk a filmben, ahol Brutust, a 2. körzet nagydarab, kopasz, vérszomjas Kiválasztottját alakítja, ettől függetlenül ő is nagyon komolyan vette szerepét. Gunn-nal a Yahoo Movies beszélgetett arról, hogy az ambiciózus színész hogy állt hozzá Brutus szerepének alakításhoz.

1. Légy félelmetes, de ne öld meg Olíviát!
Amikor Bruno Gunn bement a szerep meghallgatására, kapott egy hosszú, műanyag kardot, és azt mondták neki, hogy tegyen úgy, mintha megölné az Olíviát (Popeye barátnőjét) ábrázoló bábut. Gunn azonban teljes szívéből visszautasította az elképzelést: - Mondtam a meghallgatás vezetőjének, hogy "Én ezt nem tudom megtenni! Ő Olívia, Popeye barátnője. Nem ölhetem meg Popeye barátnőjét!"
Látjátok, még a kőkemény győzteseknek is megvan a lágy oldala.

2. Ismerd meg a versenyt, amiben részt veszel!
Miután elolvasta a könyveket, Gunn rájött, hogy több győztes társának meggyilkolása fűződik a nevéhez: - Ezek a Kiválasztottak nem gyerekek, ezek gyilkosok! Megízlelték már a vér ízét! - mondta Gunn. Ez azonban nem jelentette azt, hogy Gunn ne próbálta volna megfélemlíteni színésztársait. - Ezért fizettek! Megvolt az oka, hogy engem választottak ki a szerepre. A megfelelő embert kapták.

3. Tiszteld a versenytársaidat!
- Mindenki a maga módján volt ijesztő. Jena Malone - az a nő, komolyan, mindvégig az Éhezők Viadala-arcát mutatta, Alan [Ritchson], Stephanie [Leigh Schlund], Meta [Golding], Sam [Claflin] ... mindenki ugyanilyen komolyan vette ezt az egészet! Nem én voltam az egyetlen; legfeljebb csak a legnagyobb darab.

4. Használd ki a környezeted adottságait!
Atlanta jéghideg vizétől Hawaii párás, forró dzsungeléig nem volt semmi, ami igazán komfortos lett volna, de ez jó dolog volt. - Hatalmas szakadékokban, sziklák és kövek között forgattunk a dzsungelben, ahol pára volt és forróság. - mondta Gunn. - De nagyszerű volt, mert így életszerű volt, amit csinálnunk kellett.

Ahogyan az Arénában, úgy ingadozott a hőmérséklet a [forgatási] helyszínek között is. A jéghideg Atlanta teljesen más forgatási problémákat jelentett, de mások voltak az előnyei is. - Rohadt hideg volt. November volt, a keleti parton voltunk, és a vízben forgattunk. - mondta Gunn. - De a hideg segített abban, hogy jobb legyen az alakításunk. Mindenki még dühösebb lett. 

5. Kövesd a főszereplőt!
Bár Oscar-győztes és a világ egyik legnagyobb filmcsillaga, Jennifer Lawrence sem húzta ki magát a nehéz körülmények közötti forgatásból. - Hihetetlen ereje van. Nagyon ott van a szeren. - mondta Gunn. - Az ember tudja, hogy az ő cipeli a vállán a sorozatot. De ő is tudja ezt. Mindenki tudja. És ezt ő nagyon komolyan veszi. Igazi profi. 

Bár mi magunk is tudjuk, amit tudunk, Gunn folytatja a róla szóló ódák zengését, egyetértve Jena Malonéval abban, hogy Lawrence tökéletes keveréke lenne Lucille Ball-nak és Marlon Brando-nak: - Jen vicces, laza, spontán. - mondta Gunn. - Amikor viszont annak van itt a helye, hogy komoly legyen, akkor nagyon képben van. Az ember érzi a fájdalmat a lelkében.


6. Mutasd meg mitől győztes egy győztes!
Miután megkapta a szerepet, Francis Lawrence felhívta Bruno Gunnt. - Felhívott, hogy elbeszélgessünk [a szerepről] és emlékszem, milyen lelkesen mondtam neki, hogy "Majd megmutatom, mitől győztes egy győztes!" És tényleg ez volt minden vágyam! Azt akartam, hogy amikor megjelenek, jobban meggyőzzem őket, mint a meghallgatáson. Jó voltam a meghallgatáson is, de még nagyobb, még keményebb, még vadabb akartam lenni!
Mondjuk ebben az esténkénti 500 felülés és a napi 5 órányi edzés is segített.

7. Légy karakterben akkor is, amikor nem forognak a kamerák!
Gunn saját fizikai felkészülésén kívül a többi Éhezők Viadala szereplőhöz is csatlakozott a több hónapig tartó kőkemény harcművészeti edzések során. Gunn szeretett a karaktere bőrébe bújni és tökéletesen úgy mozogni, ahogyan ő. - Eljátszottam a gondolattal, hogy Brutus vajon hogyan csinálná ezt? Mi hatna rá ezen mozdulatsor során? Hogyan sétálna kezében egy lándzsával? Milyen hangot hallat, amikor eldobja azt? Vajon felmordul közben? Nagy hangú fickó? Vagy inkább csöndes és visszafogott?
Látjátok, nem könnyű a sorsa még egy gyilkológépnek sem.

8. Amikor tényleg a karaktered bőrébe bújsz, éld át az érzést!
Mivel Brutus nem szerepel túl sokat Suzanne Collins regényében, Gunn maga alkotta meg Brutus háttértörténetének nagy részét. Mialatt ezt tette, maga is meglepődött, mire jött rá. - Volt egy alkalom, amikor azon gondolkodtam, milyen is lehetett ez a Brutus. Ez a forgatás során volt. És akkor hirtelen elkezdtem átélni azt, amit felépítettem és kicsit könnybe lábadt a szemem. Le akartam ezt rázni magamról. Nem sírhatok, hiszen én vagyok Brutus! - mesélte Gunn! - De aztán azt gondoltam, csak légy őszinte, biztos oka vannak annak, hogy ez történik veled. A kamera forog, légy természetes.

9. Ne csak megragadd a pillanatot - élvezd is azt!
Nem minden forgatási napon kellett megküzdeni a hideg víz okozta kihívással, néha úgy kellett érezniük magukat a színészeknek, mintha római harcosok volnának, különösen aznap, amikor azt forgatták, amikor a győztesek egy szekéren vonulnak be. - Hatalmas lovak húztak ezekkel az óriási szekerekkel. És akkor úgy éreztem, ez olyan, mint Cézár, a Római Birodalom, Ben Hur, csak erre tudtam gondolni. - mondta Gunn. - Nagyon király volt! Hiszen milyen gyakran történik meg az emberrel, hogy ilyen hatalmas szekerekkel húzzák körbe? Jennifer Lawrence társaságában! Nem túl gyakran!

10. Tanulj szereplőtársaidtól
Bár rengeteget kellett keményen dolgozni, de azért sok idő volt szórakozásra is. - Nagyon jól éreztük magunkat. Hétvégeken nagyon jókat szórakoztunk. Ez a csapat imádta a boogie-t. Minden a táncról szólt! Az volt a lényeg, hogy megtaláljuk a megfelelő jukebox-ot és szórakozzunk. Mindenki kivétel nélkül táncolt. És Josh Hutcherson... az a srác aztán tud táncolni - neki van a legjobb mozgása, ember. Azt mondtam neki, "Haver, meg kell mutatnod ezt a mozdulatot, hogyan csinálod?"
Forrás: YahooMovies

1 megjegyzés: