2013. december 12., csütörtök

A hajfonatok mestere: Linda Flowers a Futótűz fodrásza

A közeljövőben olvashattok majd a Futótűz készítésében részt vevő egyéb munkatársakkal is, egyik közülük az Éhezők Viadala fodrásza, Linda Flowers.

Linda Flowers Jennifer Lawrence-szel és a paci :) - Forrás

Bár az Éhezők Viadala trilógia akciójeleneteiről ismert, van még a filmnek egy aspektusa, ami mindenki figyelmét felkelti: a frizurák. Katniss hajfonatától addig a sok mindenig, amit Effie visel a fején, az összes frizura csodálatos, ami a filmben látható. Linda Flowers vezető fodrásszal, parókatervezővel beszélgettünk arról, hogyan is jönnek létre a film különleges frizurái.



Katniss jellegzetes hajfonatáról ismert. Hogyan jött az ötlet, hogy más stílust képviseljen, amikor a Kapitóliumban van, szemben azzal, amikor az Arénában vagy a 12. körzetben látható?
A filmben, amikor Kapitóliumban [a győztesek tiszteletére rendezett banketten] látható, Katnissnek egy festett fonat halad keresztül a homlokán. A fonat azt jelképezi, kicsoda is ő. A fonatnak szimbolikus jelentése van. Például, amikor megérkezik a Kapitóliumba, hatalmas fonata van. Ez a lázadás jele.




Prim jellegzetes hajfonata a Futótűz Aratásán

És mi a helyzet Prim hajával?
Primnek is be van fonva a haja - és kicsi ívek állnak ki belőle. Hasonló Katniss hajához, mégis kisit más. Ez az összetartozás és az egységesség jelképe közte és nővére között. [Prim frizurájáról hamarosan részletesebben is olvashattok majd!]

Mi inspirált Johanna frizurájának elkészítésekor?
Johanna egy magányos farkas. Az ő haja nagyon laza, tépett, festett. Nem egy tökéletesen levágott frizura. Azt akartam, úgy tűnjön, mintha ő vágta volna le magának. [De hisz így is történt, nem??] Mivel ő a Kapitólium kedvence, a haja egyfajta módja a lázadásnak, hiszen nem egy álomfrizura. Johanna így tiszteleg saját személyisége előtt. Ő egy nagyon nyers karakter és csodálatos küzdő. Épp ellentéte annak, amit a Kapitólium képvisel.

Effie Trinketnek hihetetlen jelmezei vannak. Milyen volt elkészíteni az ő sokféle frizuráját?
Nagyon élvezetes! Effie az egyik kedvenc karakterem a filmben. Igazi divatkövető, megtestesít mindent, amit a Kapitólium képvisel. Effie-nek a kiegészítői is mindig tökéletesek. Olyan külsőket kreáltam neki, amik minden divat felett állnak. Ezeket az őrületes Alexander McQueen jelmezeket viselte, a hajának pedig méltónak kellett lennie hozzájuk, ki kellett egészítenie azokat. Az egyszerű frizurák itt elvesztek volna.

Caesar Flickerman és Claudius Templesmith a Futótűzben
Kik voltak még azok a karakterek, akik frizuráit a legélvezetesebb volt elkészíteni?
Caesar Flickerman és az ő parókái. A könyvben lila parókája van. Ezért aztán elkészítettem egy két árnyalatú, lila/levendula színű parókát. Az ő karakterén mindig jó dolgozni. Mellette társa, Claudius Templesmith szintén érdekes volt. Ő egy nagyon nőies, de klassz parókát viselt. Ők mindketten nagyon érdekes, színes egyéniségek - és mindketten nagyon különcek.

Milyen volt életre kelteni a Kapitóliumi stílust?
Nagy kihívás, ugyanakkor nagyon izgalmas. Szabadon használhattam a képzeletemet, mert nem voltak képes referenciáim. Mindennek a képzeletemből kellett megszületnie. Ijesztő volt, amikor láttam, hogy elfogadták az elképzeléseimet, és nagyon izgalmas volt, amikor azok el is készültek.

Melyek voltak a legnagyobb kihívások a Futótűz munkálatai során?
Rövid időn belül nagyon sok mindent meg kellett csinálnunk. Például három héten belül kellett elkészítenem 300 parókát! Természetesen sok segítségem volt - csodálatos hajszobrászok, mesterfodrászok. Nagyszerű csapatom van. Úgy dolgozunk együtt, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a rendelkezésre álló időből.
Forrás: Bellasugar 

1 megjegyzés:

  1. Végre előkerült ő is. Imádom a fonatokat, amiket készít! Rengeteget böngészem a You Tube-ot a hiteles fonatvideókért. jó lenne, ha kiadnának valami ilyet. Akár a Capitol Couture-on is.

    VálaszTörlés