2013. november 24., vasárnap

Vélemény rovat: Éhezők Viadala: Futótűz - A film

Fontos: Ez a bejegyzés vasárnapig itt lesz legfölsőként, a frisseket alatta keressétek. Vasárnap este pedig kikerül oldalsávba, hogy a későbbi mozizók is könnyen megtalálják, ha véleményt írnának! :)

Na, ez is elérkezett. Mivel - ha jól sejtem - most kezdődik az Éhezők Viadala: Futótűz magyarországi díszbemutatója, amelyen akár közületek is ülhetnek, éjfélkor pedig egészen biztosan sokan megnézitek az első premiereket, eljött a pillanat, hogy ezúttal is teret biztosítsak arra, hogy kiírjátok magatokból véleményeiteket, gondolataitokat a filmmel kapcsolatban.


Ezúttal is örömmel fogadom, ha kiírjátok, hogyan tetszett a film, és bízom benne, hogy ez alatt a bejegyzés alatt akár véleménycserék, beszélgetések is kialakulnának a filmről.

Írd le ezúttal is, milyen gondolatok ébredtek Bennetek. Fogalmazd meg, mi tetszett, mi nem. Hogy érzed, miképp vált be Francis Lawrence, mint új rendező, csorbult-e folytonosság az előző filmhez képest. Milyennek érezted a képi világot, mennyire volt könyvhű a film, volt-e hiányérzeted vagy olyan változtatás, amit Te magad nem így vártál, csalódást vagy éppen örömet okozott! Ha gondolod, írj arról, hogyan tetszettek a színészek alakításai, a jelmezek, díszletek, milyen volt a háttérzene. Természetesen, most nem irodalom dolgozatot írsz, nem fogjuk megnézni, van-e bevezetés, tárgyalás, befejezés :), szóval csak lazán, ezek ajánlások. Annyi még, hogy én az előzőekben azt tapasztaltam, hogy azokat a beszámolókat, amik arról szóltak, hogy mi történt a filmben, azt leginkább ugrottam, hiszen azt mindannyian láttuk. Nyilván végighaladunk valamennyire a történeten esetleg, de ezt a fenti szempontok figyelembevételéhez érdemes felhasználni, ha érdekeset akarsz írni, ne a történetet írd le. 

Pár gondolat még:
  • A folyamatos moderálást / késleltetett megjegyzés jóváhagyást most néhány napra felfüggesztem. Bízom Bennetek, hogy nem éltek vissza ezzel: a témához szóltok hozzá, és mindezt kulturált formában teszitek. Általában nem szokott ezzel gond lenni amúgy.
  • Kérek mindenkit, ne tegyetek linkeket a hozzászólásba. Ne úgy akard reklámozni saját oldalad, hogy kiteszed a véleményed linkjét, főleg mert kommentből nem lehet kattintani, és innen másolni sem. Ráadásul, ha sok vélemény lesz, nem is biztos, hogy az emberek elmennek máshova még továbbiakért. A kérés különösen vonatkozik torrentoldalakra és letöltésre való buzdításra. Az ilyen tartalmú kommentek is törlésre kerülnek.
  • Továbbá arra is kérek mindenkit, hogy véleményét kulturált, vállalható formában fogalmazza meg. Tudom, hogy az oldal törzsközönségének ez nem probléma, de azt is sejtem, lesznek olyanok, akik a bemutató kapcsán találnak rá az oldalra, és tisztában vagyok vele, hogy a világjelenségeket sokan nem szeretik. Nem kell, hogy tetsszen a film és mindenki szeresse, de ha kívülállóként mindenképp szeretnél véleményt megfogalmazni, akkor a fentiek figyelembe vételével, érvekkel alátámasztva tedd. Az öncélú, rosszindulatú kritikákat figyelmeztetés nélkül törlöm! Ez egy rajongói oldal, amit kérek tiszteletben tartani! Köszönöm mindenki megértését!!
  • És még egy gondolat a SPOILER-ekről. Mivel ma éjféltől hivatalosan megy a film a mozikban, én azt mondom, spoilerezzetek bátran, hiszen egy beszélgetés során nem biztos, hogy ki lehet kerülni. Így viszont, aki még NEM LÁTTA a filmet ÉS ZAVARJA a spoiler, az inkább az előző bejegyzés hivatalos, spoilermentes véleményeit olvassa addig.

204 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Én nem láttam a filmet, csak néhány jelenetet belőle, de azok olyanok voltak ahogy elképzeltem, sőt volt amelyik jobb ( Például Johanna interjúja... az haláli volt :)) ).. Ami meglepett és egyben boldoggá is tett, hogy Annie benne volt a filmben. A bőségszarus jelenet pedig nagyon gyors volt, ahogyan az elsőben is, leszámítva azt, hogy ezúttal Peeta gyilkolt.. Van még néhány jelenet amit láttam, de nem tudok összefüggő szöveget írni ameddig nem látom a teljes filmet ( Szombatig kell várjak, egyre lassabban telik az idő xD ).. De ezekből a jelenetkből is kiderült az, hogy sokkal jobb lesz, mint az első (saját vélemény). Kössz a figyelmet, alig várom, hogy olyantól is olvassak véleményt aki látta a filmet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valakit érdekel, leírom melyek azok a jelenetek amiket láttam: Effie megerkezik a 12. korzetbe; Peeta önként jelentkezik Haymitch helyett ; A Gyoztesek bemutatasa/aratása ( Brutus es Enobaria, Cashmere es Gloss, Wiress es Beete, es persze Mags onkent jelentkezik Annie helyett); Chaff lesmárolja Katniss-t, Finnick kockacukorral kínálja; Johanna a liftben ( az egyik legviccesebb jelenet xD ) ; Katniss felirja Seneca nevet egy babura es felakasztja, majd meghajol es tavozik; Johanna interjuja ( " You said if i'll win in the Hunger Games, I'll live the rest of my life in peace. But now, you want to kill me again. You know what? F*ck That! " ); Katniss es Peeta interjuja, a Gyoztesek megfogjak egymas kezet es a magasba emelik, minden elsotetul ( Nagyon jol megoldottak!!) ; Cinna halála ( nagyon... meghato resz, ahogyan Mags-é is :/) es meg sok mast.. Bocsi a sok kommentert, de mar nagyon varom a filmet.. Az arenas jelenetek pedig hihetetlenek! Es Ancsi, komolyan nagyon jo munkat vegzel az oldal szerkesztesevel :) Nem tudom, hogy tudsz ilyen rovid ido alatt ennyi posztot kirakni, de nagyon tetszik !

      Törlés
    2. Hát, a hatékony időkezelésen van a hangsúly, meg azon, hogy az egyéb hobbijaim háttérbe szorultak most, bár az elmúlt hetekben is mozogtam is rendszeresen, színházban voltam, volt párszor estig tartó melóm/programom. Igyekeztem sokat időzíteni is.

      De várom picit, hogy lecsengjen a pörgés, és elővehessem pl. a félretett olasz könyvemet és nyelvet tanulhassak vagy csak úgy lazíthassak :))

      Törlés
  2. Én még nem láttam a filmet, csak pénteken tudom megnézni, de nagyon sok kritikát olvastam már a filmről. Az olvasattak alapján biztos hogy ezerszer jobb lesz, mint az első és már nagyon várom a filmet. A történetet már tudom, mert megvan a köny és már elolvastam párszor és nagyon tetszik. Már várom, hogy olyan írjon, aki megnézte a filmet. :) És még itt megjegyezném hogy a blog szerkesztője remek munkát csinál. Naponta rengetegszer jövök fel a z oldalra, mert itt mindig friss információkat atalálok a filmről, premierről, stb... Szóval gratulálok nagyon szép munka csak így tovább. A továbbiakban is számíthatsz rám az oldal látogatásával kapcsolatban mert nagyon jó és nagyon szeretem ezt a blogot! :)

    VálaszTörlés
  3. Itt vagyunk 9 perc és kezdődik! El sem hisszük! :))

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Szóval 14 évem egyik legjobb dolga az Éhezők Viadala trilógia. Én januárban olvastam először a könyvet és rettenetesen tetszett, azóta vagyok a blog rendszeres olvasója. Az egyik legjobb barátnőmmel úgy dötöttünk hogy bemegyünk az éjféli vetítésre, ma egész nap nem bírtam leállni járkáltam össze vissza, és mikor ott álltunk a Mozi bejáratánál majd meg őrültem. A film hihetetlen volt, a legjobb elképzelésemet is felülmúlta. Volt benne humor, megható jelenetek és szinte minden fontos dolog ami a könyvben van. Szerintem elég kevés jelenetet hagytak ki. Francis Lawrence nagyon kitett magáért és nagyon jól sikerült visszaadnia a könyv feelingjét. Jen fantasztikus, nem is értem hogy hogy lehet egy ember ennyire tehetséges. Nos Josh ő nagyon cuki! Samnél jobb Finicket elképzelni is nehéz lenne :) .Volt egy pár jelenet amikor megijedtem. És kicsit durva volt a ködös dolog. A liftes Johannás jelenet nagyon vicces volt :D Az a ruha mikor Katniss fecsegőposzátává változik nagyon jól néz ki! Számomra a legmeghatóbb jelenet az volt mikor a Morfling függő nő haldoklik és Peeta mutatja neki a színes eget... Egyszóval szerintem nagyon megérte várni ennyi idejig rá... hihetetlenül jól sikerült. Nálan egy 10/110 :D Jó Szórakozást a filmhez! Ui: Bocsi hogy ilyen hosszúra sikerült :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. + Azt is nagyon jól visszaadták hogy Katniss poszttraumatikus stresszben szenved.

      Törlés
  5. Biztos, ami biztos, kiírom azért, lesznek spoilerek a leírásban!
    Röviden és tömören: fantasztikus! Tökéletesen azt kaptam, amit az előzetesek alapján elvártam, sőt még talán többet. A könyvhűség sztem 10/10-es, persze maradtak ki jelenetek, de nem olyan őrült fontosságúak, és nem úgy mint az elsőnél, hogy ha nem olvastad a könyvet, akkor nem is érted a sztorit. Tökéletesen követhető volt, Katniss érzelmei is maximálisan átjöttek még így is, hogy nem E/1-ben van a történetmesélés.
    A régi szereplők továbbra is szuperek, Cinnát imádtam, az Aréna alatti jelenet pedig nagyon megrázó.
    Az új szereplők szuperül felvették a ritmust, egy gyenge játékot nem tudnék említeni. Sam Finnick-je csúcsszuper, a bemutató alapján féltem tőle, hogy a kockacukros jelenet nem lesz jó, de sokkal klasszabb lett, mint alapjáraton számítottam. És az Arénában láthatjuk a sebezhető oldalát is, azt is nagyon jól hozza.
    Johanna szuper, a liftes jelenet nagyon üt, még úgy is, hogy kihagyták azt a részt, amikor Peeta rávilágít, hogy Katniss-en viccelődnek (ez csak most reggel jutott eszembe, szóval ennyire nem feltűnő)
    Plutarch karaktere is nagyon jó lett, habár az órás utalás kimaradt (ezt nem is értem, mivel táncoltak, szóval kb. tényleg csak plusz 1 perc lett volna).
    A látványvilág egészen hihetetlen, az Arénát remekül oldották meg, bár hagytak ki részeket (nem volt tanakodás a víz csapolásán, nem voltak a nagy terv idejére utaló ajándékok). A végjáték is nagyon jól sikerült.
    Egy dolgot hiányoltam úgy igazán, még pedig a 13-as körzetet. Twill és Bonnie jelenete teljesen kimaradt, ezáltal a spekuláció is, hogy esetleg létezik. A végén Plutarch mondja, hogy a 13-asba mennek, de igazán nem kommentálja, hogy hogyan is lehetséges ez. Lehet, hogy úgy voltak vele, hogy a 3. rész úgyis két film lesz, és ezért annak a játékidejébe jobban belefér a 13. körzet sztorija, de nekem ez kicsit hiányzott azért.
    No így hirtelen felindulásból ennyi, remélem, nem gond, hogy ilyen hosszú lett, de teljesen magával ragadott a film :)

    VálaszTörlés
  6. Rettenetesen jó volt, alig várom hogy megint mehessen ( bővebb véleményt du. tudok csak írni )

    VálaszTörlés
  7. ááá brutálisan jó volt:oooo
    komolyan mondom sokkot kaptam:ddddTick-Tack:D:D
    az első részét is imádtam,de ez túltett rajta:ooo
    nem olvastam a könyvet,de mégis tudom,hogy mi lesz a végkifejlet(aminek nagyon is örülök,mert team Peeta:D<3),de mégis sikerült sírnom rajta:dddddddgyomorgörcs film előtt,film közbe,film után:oooo
    fúúú....de az a befejezés.....nem tudtam hirtelen,hogy kit üssek le:DDmég úgy néztem volna:ddddd

    VálaszTörlés
  8. Hali!
    Jelenleg elájulni készülök és még rettenetesen hosszú nap áll előttem, de muszáj volt... 1., sajna moziban nem tudtam megnézni az első részt 2., sose voltam még éjféli vetítésen (ez volt az első :P XD) 3., csak a trailerek alapján úgy véltem ez hatalmas lesz. És nem tévedtem!
    ISZONYATOSAN JÓ VOLT! Jennifer fantasztikus volt, mint mindig, a többi színésszel együtt, szakadsz a röhögéstől máskor rettegsz és megint máskor elbőgnéd magad és ezek mind a megfelelő módon a megfelelő pillanatban vannak előadva. A látványvilág elképesztő (egy nagyon picit a rózsaszín eget hiányoltam az elején, de amúgy jobb is így :D ), a zenék az első rész zenéinél is fantasztikusabbak és pont annyi van a könyvből megfilmesítve, amennyi kell... 1-2 nagyon apróság hiánzott, de úgy összességében nem is annyira voltak fontosak, végeedményében RÉG LÁTTAM ILYEN KÖNYVHŰ ADAPTÁCIÓT!!! Sokszor még a szöveg is könyvből van! :D Imádtam! :D
    Most ennyi jutott eszembe! :D
    Összegezvén: ISZONYATOSAN FANTASZTIKUS VOLT! Mindenki nézze meg, ha tudja!
    May the Odds be ever in your favour! ;)

    VálaszTörlés
  9. Huha! Ott voltam a premieren ma éjfélkor :) Nagyon jól sikerült, a szereplők szinte szóról szóra azt a szöveget mondják amit a könyvben. Bár furcsa h nem tették bele a Twilles és Bonneis jelenetet, de nem is nagyon tűnt fel nekem csak a végén. FANTASZTIKUS VOLT :)

    VálaszTörlés
  10. ÁÁ ÉN MA MAGYEK 18:15RE!! D:

    VálaszTörlés
  11. Neheee, fzikai fájdalmat érzek :( Hogyan fogom én ezt bírni holnapig? Már így is az egész edzéscsapatom tudja, hogy odavagyok a HG-ért, meg az osztály is, ma kaptam egy HGs gyöngykarkötőt, amitől csak jobban izgatott lettem... és jujujujuj, nagyon fáj, és áh, jaj. :( Mindjárt holnap van és mehetek mozibaaaaa <3 <3 Képzeljétek, éjjel felébredtem fél kettőkor, és eszembe jutottak a mozizók. Jaj. :) Irigység lvl 10000

    VálaszTörlés
  12. Egyébként a film feliratos?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, feliratos! Na mondjuk volt benne csúsztatás bőven, volt, hogy egy egész mondatot kihagytak, vagy tök máshogy fordították...

      Törlés
    2. Solona szerinted egy 11 éves gyerkőc győzné olvasni+nézni is a filmet? Ajánlanád ennyi idősnek? Köszi :)

      Törlés
    3. Én 11 évesnek kapásból a témája miatt sem ajánlanám, de szerintem nem győzné olvasni, még volt, hogy én is kihagytam egy-két sort az olvasásban, jó persze én nagyjából azért értettem, mit mondanak. Valószínűleg ezért is hagytak ki mondatokat a feliratozásnál, mert így is elég gyors...

      Törlés
    4. Köszi a segítséget :) Megvárjuk, amíg szinkronosan kiadják. Otthon azért nyugisabb körülmények között nézheti majd meg.

      Törlés
    5. Nincs mit :) Az biztos, hogy szinkronosan élvezhetőbb lesz számára, bár én még mindig tartom magam ahhoz, hogy nem neki való még, persze ez csak személyes vélemény. Bár egyébként szerintem nagyon "kegyesen" vannak ábrázolva a halálok, az első rész ilyen szempontból talán durvább volt, pl. a 11-es körzetben, mikor lelövik az idős pasast, a lövést nem is mutatják, utána azt látjuk, ahogy elvonszolják, de gyakorlatilag a vér mennyisége nulla, ezt kicsit furcsának is tartottam.

      Törlés
    6. Nekem annyira nem tűntek fel a feliratozási hibák, sőt, kifejezetten jónak éreztem a feliratot az előző filméhez képest. Nem volt tüzes lány !!! :))) És vissza-visszaköszöntek a könyv mondatai, ezt is nagyon hiányoltam, szóval véleményem szerint kifejezetten jó lett a felirat.

      Törlés
    7. Utólag jutott eszemben, amin a film közben megrökönyödtem, hogy Octaviát Octaviusnak fordították... azért sztem ez kicsit erős, mivel utóbbi férfinév... de összességében is sok mindent kutyultak

      Törlés
  13. Hát...
    Először is kezdem a negatív dolgokkal. Hazudnék, ha azt mondanám nem volt hiányérzetem. Voltak kisebb dolgok, amik igazából csak az én szememet bántották pl a Bőségszaru szigetének és a földnyelveknek a színe, hogy nem tiszta homok, hogy sötét volt a föveny és szaru környezete, és, hogy Annie nem barna. :D De ezek hülyeségek! Viszont voltak olyan változtatások, amik kifejezetten nem tetszettek. Ezek közül kiemelném Bonnie és Twill hiányát, amit bár tudtam, de nagyon-nagyon hiányzott. Kb ugyanennyire voltam így a Katniss-Plutarch jelenetnél, hogy nem volt az ,,Éjfélkor kezdődik" és a fecsegőposzátás óra. Ezek rosszak az olvasók szempontjából, mert kulcsjelenetek és rosszak a puszta nézők szempontjából, mert nem érthetik meg teljesen a szervezkedést és a Tizenharmadik körzet belekerülését a sztoriba. Eleve alig esett a két filmben szó a Tizenharmadikról. :S A másik, hogy hiányzottak olyan apró kis árnyalatni jelenetek, amik-legalábbis szerintem-hozzátettek volna a hangulathoz, feszültséghez, pl: 1.amikor Katniss kijelenti, hogy ő konkrétan felkelést akar a körzetben, és, hogy elkezdenek Gale-el szervezkedni, 2. hiányzottak a vicces Katniss-Finnick jelenetek(vagy legalább az egyik), amik megalapozták az ő kapcsolatuk mélységének meglátását. Kár volt azokért a pillanatokért! :( 3.valamint én az a nagyon komoly feszültséget, félelmet sem érzékeltem az elején. Voltak jó pillanatok, mondjuk Marvel megjelenése, de nem volt elég nyomasztó. 4. Cinna jelentőségét veszítette. Például az a "jósnős" ruha a felvonuláskor nagyon nem jellemző rá, és a mondatai sem voltak olyan szíven ütőek. Ide tenném Portia és Venia hiányát is. Miért tűntek csak úgy el? 5. A körzteteket pedig túl gyáriasnak mutatták be, ami mondjuk a 11. körzetnél fura volt a ,,hatalmas gabonatáblák" helyett. 6. lehetett volna több (picit) felkészülés: pl a morflingokkal festegetés, úgy meghatóbb lett volna a nő halála. 7. Több pillanatot is bőven elviseltem volna a Hivatásosaktól. 8. lehetett volna az a Katniss-Peeta jelenet, amikor Peeta az erkölcsösségével, szégyenlőségével húzza Katnisst. +1: a gyöngy átadása kicsit se volt romantikus, olyan: "Jéé, gyöngy! Nesze!" volt :S Folyt. köv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na de jöjjenek a pozitívumok:
      1. A kapitólium, pláne a felvonulásnál egyszerűen lélegzetelállító volt!! Már az előzetesben is libabőrös lettem, de így. Szuper volt a felsőfokon!!! 2. A CGI nekem tezsett, a muáns majmok pedig tényleg félelmetesek voltak! :) Jó volt a parázsló bevonulási ruha és a fecsegő ruha is, annak ellenére, hogy az ujjak hiányoztak, ezért így még légbőlkapottabb lett az átváltozása, de ez nem igazán zavart. Szerinterm az erőteret is jól megoldották és a kiképzőközpont is kifejezetten bejött. 3. Donald Sutherland ijesztő! Snow-tól én is félnék! Néha úgy villant a szeme, rándult a szája stb, hogy felállt tőle a szőr a hátamon, amikor meg volt az a véres pohár...wow. A kisunoka is cuki, és így látni, hogy mennyire idegesíti őt ez a Katniss dolog. :D 4. Nagyon jók voltak a Plutarch-Snow jelenetek!!!! 5. Effie meghatóak voltak. A filmben sokkal több együttérzést, és fájdalmat tapsztalni vele kapcsolatban. 6. Szerettem, hogy Primet itt már felnőttesebbé tették, mint a könyvben (morfling injekció beadása dolog). Érezni, hogy tényleg változik. 7. Jen tényleg szuper volt, pláne, a 11. körzetben meg a sírásoknál, és...(folyt. köv.), de ez szokásos nyilván. 8. Bár Haymitch nekem ingadozó volt, azért voltak kifejezetten jó pillanatai. 9. Josht és Liam-at is bírtam, de ezt szerintem nem kell ragozni. :) 10. Sam Claflin szerintem TÖKÉLETES Finnick!!! A kockacukor jelenetet imádtam! Volt benne titokzatosság, sárm, megbújó érzékenység, vicces, szexi volt, jó volt a kémia F. és K. között, de olyan szinten tenyérbemászó volt, hogy bevertem volna neki, és számomra ez a tökéletes Finnick! és jó pasi volt igenis! :D A végén pedig tényleg előjött az igazi Finnick. 11. Francis Lawrence jó munkát végzett! Várom a továbbiakat. 12. Jó volt a díszlet. Egész jól jött a folytonosság, a sminkek, hajak, ruhák szuperek voltak, habár Katniss "csajos" ruhái nem voltak olyan csajosak. 13. A Lift jelenet (bocsi): ESZMÉLETLENÜL, K****RA JÓ volt!! Szakadtam! Azok a fejek zseniálisak voltak: Jen, Peeta bambasága, a kacsintgatások...minden. És akkor itt rátérnék Jena Malone munkájára: Annyira jól megfogta Johanna lényegét: szarkazmus, agresszió...minden. olyan frenetikus munkát végzett néhány jelenetben, hogy sose felejtem el. A szövegei is jól meg lettek írva, de Jena volt a legfontosabb, aki minden ízébe Johanna volt! Remélem több jelenet kap a Kiválasztottban! Pláne, hogy megvolt az összhang Katniss és közte, bár talán kicsit barátiasabban.
      Következtetés: Voltak hiányok, de nagyon szerettem! Csak túl rövid volt. :( Úgy érzetem ,,Még kapni akarok a könyv elejéből, az arénából stb." :)
      Jó hosszú lett és valószínűleg tele szóismétléssel, de ez az izgatottságom számlájára írható :) Ráadásul a Prim és Gale nevű kiscicáim elkezdetk hallgatni a nevükre! :D
      U.i. Stef Dawson kiválasztása aztán téynleg Top Secret volt. Szépen megcsinálták! :@ :D

      Törlés
    2. A Katniss Finnick jeleneteket én is hiányoltam. Főleg azt, amikor megijesztik Peetát :(
      Stef-en én is meglepődtem, hogy csak a 3. film stáblistájánál került elő a neve, közben meg már ebben is volt egy villanásnyit. Na mondjuk engem a haja nem zavar túlzottan, nekem sokkal fontosabb, hogy a karakter személyiségét hogy hozza majd :)

      Törlés
    3. Plusz még egy pici Johanna: az interjú is haláli!! A hosszúság miatt tényleg bocs :D
      És vigyázat SPOILER...bár ez kicsit késő...

      Törlés
    4. Jó, igen a hajszín szőrszálhasogatás :D És vicc!
      A feliart viszont néhol megint erősen sántított :S

      Törlés
    5. Igen, a felirat nekem se jött be...
      Johanna viszont szuper volt :D

      Törlés
    6. Nekem az is nagyon tetszett, amikor Johanna felkiáltott Snow-nak és az a poharas rész tényleg nagyon király csak azokat a jeleneteket amiket megkaptunk, ráadásul hivatalos forrásból akkor hova a francba tűntek és lehet h csak én nem vettem észre, de hol van az a Finnick-es gyakorlás a kiképzőközpontban, amit a Capitol TV videójából kaptunk? Meg ami videót kaptunk legutóbb az a zenei aláfestéses videó abban is beszélget Katniss meg Finnick! Te jó isten mennyit kivágtak! Azért remélem valamit, még beleraknak, majd az extrákhoz, mert így kisebb! hiányérzetem van. Egyébként meg teljesen egyetértek az összes kritikával és pozitívummal amit írtál! :)

      Törlés
    7. Na én itt csak bámulok, mert én direkt nem néztem jeleneteket, de akkor gyorsan elkezdem. :)
      És az extrákban én is reménykedem. Remélem Francis nem ért ebben egyet Gary Rossal! :)
      Amúgy: valaki esetleg tud olyan online shopot ajánlani, ahol meg lehet rendelni a zenei CD-t? Elsősorban magyarnak örülnék, hogy minimalizáljam a szállítási költségeket...

      Törlés
    8. a poharas tényleg jó volt, meg már kapásból a száján is látszott, hogy olyan lilás, ahogy a könyvben is volt, tetszett, hogy figyeltek erre az apróságra is :)

      Törlés
    9. Jajj. Az nagyon tetszett amikor Johanna elkezdett káromkodni amiben egyébként tökre igaza van. "You know what? F*ck that!"

      Törlés
    10. Petra, a Bookline-on két találatot is kidobott, az egyikhez oda van írva, hogy score, gondolom akkor az lehet a film közben hallható, és a másikhoz nincs semmi írva, de kizárásos alapon azt mondanám, hogy akkor az a Soundtrack. Kicsit több, mint 4000 Ft, sztem ennél olcsóbban nem fogod megkapni

      Törlés
    11. Igen, azt néztem, de az az Éhezők viadala és én most a Futótűz albumát keresem. De azért köszi! :)

      Törlés
    12. Neeem :D amit én találtam, az Futótűz. Ha kiválasztod a zene fület és keresőbe beírod, hogy catching fire, akkor ezt a kettőt adja ki (nem akarok linkelni, mivel Ancsi kérte, hogy ne tegyük)

      Törlés
    13. Eddig nem találtam, de hála neked végre megvan! Köszönöm Solona, feltetted a napom i-jére a pontot. :)

      Törlés
    14. Örülök, hogy segíthettem :)

      Törlés
    15. Donald Sutherland a legjobb volt a filmben! Egy vicc hogy azaz ember sohasem kapott Oscar díjat! Komolyan hol van tőle pl. Liam Hemsworth? Donald Sutherland a SZÍNÉSZ, még liam csak egy színészutánzat. Rosszul vagyok, hogy ma Robert Pattison, Taylor Lauter v. éppen Liam Hemsworth a menő színész és összehasonlítják őket Donalddal, Morgan Freemannel v. Michael Douglassal.

      Törlés
    16. Szerinted Morgan Freeman alkalmas lett volna Gale szerepének alakítására? Mert szerintem nem.

      Nem gondolom, hogy Liam Hemsworth egy színészóriás, de kéretik tiszteletben tartani, hogy vannak, akik kedvelik őt. Én speciel nem csak ebben az egy szerepben láttam, én szívesen megnézem őt is egy filmben. Nem játszhat el mindent az általad említett néhány színész. Liam pedig teljesen úgy alakítja Gale-t, amilyennek én képzeltem olvasás alapján, szóval nincs hiányérzetem...

      Donald Sutherland pedig valóban jó volt ebben a filmben, de nekem az elsőben nem volt erős az alakítása. Kifejezett csalódás volt. Itt viszont hozta azt, amit tőle elvárhatunk.
      De Gale-ként szerintem ő sem lett volna jó ;)

      Törlés
    17. Félre értettél én csak azt mondtam, hogy el vagyok, mert nincsenek, olyan tehetséges férfi színészek ebben az új fiatal 20-on éves korosztályban. Mert Morgan Freemanék zsenik voltak, Brad Pitt szintén egy elképesztő figura. De annak idején nyálasnak titulált Di Caprio előtt is le a kalappal v. a suhancból lett egyik kedvencem Will Smith is nagyon jó színész. De ebben az új fiatal 20-as generációban, mint írtam nem látok annyi potenciált. Galét meg én alapból a könyvekben sem bírtam, de Liam sráccal nem az a problémám, hogy ő játssza Galét, hanem, hogy nem tartom őt olyan nagy számnak, mint amennyire mindenki el van tőle ájulva.

      Törlés
    18. :3 Én is hiányoltam azt amik kimaradtak,de a könyvben benne voltak. De tudnunk kell a film a nézőknek van ,a könyv meg az olvasóknak. Biztosan lesz kiegészített változat belőle :) Mert sok filmnél van. Engem tulajdon képen nem zavart semmi csak a felírat helytelensége,és ,hogy olyan gyorsan történt minden :'( ,és már vége is lett :/ Viszont ez a rész nekem eddig minden vitt :3 Eddigi legjobb film ♥

      Törlés
  14. Tényleg feliratos? Az nem nagy baj de a szinkront is elviselném. Én szombaton megyek és a mai napot, hogy kijött a film Nemzeti Ünnepnek nyilvánítanám legszívesebben. Nagyon várom. :) Ki se bírom addig. Remélem nem hagy el a remény szombatig :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, feliratos, de ha olvastad a könyveket, akkor nem lesz semmi gond! meg amúgy sem. :)

      Törlés
    2. Köszi a választ :) Olvastam és ez a legjobb könyv a világon :) Nem baj hogy feliratos.

      Törlés
  15. Istenem! Ez valami hihetetlen volt! Azt sem tudom, hogy hol kezdjem. Először is amikor Effie megérkezik a 12. Körzetbe az valami baromi nevetséges volt (mármint olyan Effie-sen). Amikor az elején Katniss kint van az erdőben és Gale-lel le akarja lőni a pulykát és Marvel-t látja helyette az nagyon tetszett és így jól ábrázolták, hogy Katniss poszttraumatikus stresszben szenved. A 11. Körzetes események is jól voltak megoldva és bár igaz, hogy hamar vége lett a Győzelmi Körútnak, - könyvhű volt. Awww.. rémálmos rész nagyon kirin volt megoldva. Gale korbácsolása kicsit eltért a könyvtől, de végül is jól megoldották. A CGI valami hihetetlen volt és nagyon tetszett,hogy nem bolt rángatózó kamera. Az interjúk: jó volt, hogy -majdnem- mindenki szólt akik meg voltak nevezve a könyvben. Amikor Katniss beszélget Primmel akkor kimaradt az a rész, hogy "-You saved my life. Give me a chance. -Yes, to live. -No, to do something." Amit azért furcsállok, mivel ez a rész benne volt a második előzetesben. Az a rész is kimaradt, hogy a morfingos nő festi Peeta karját a kiképzésen. Az edzés is kimaradt az Aratás előtt. Viszont Katniss és Peeta interjúja nagyon tetszett és Finnick-éről meg ne is beszéljünk. Na igen a kockacukros rész nagyon jó a Chaff-es smacinak is örültem (főleg Katniss reakciói miatt), na és igen Johanna sztriptíze valami hihetetlenül király volt és szinte vègigröhögtem az egészet (komolyan mondom Peeta meg Haymitch szinte szájtátva bámulták Johannát és Katniss! Esküszöm Jen nagyon kitett magáért!)! Annak nagyon örültem, hogy nem hagyták ki amikor találkoznak a Győztese Falujában és egymásnak mennek és megcsókolják egymást. Folyt. köv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mutánsos rész nagyon király volt ugyanúgy mint a fecsegőposzátás rész. A köd nagyon jól volt megábrázolva. És a tengerpartos résznél végig remegtem! Az nagyon tetszett, hogy jóval több csók volt benne, mint az első filmben. Mags és a morflingos nő halála nagyon megható volt. Azt kicsit furcsálltam, hogy kimaradt a pontszámozás. A végén a huzalos rész nagyon jól volt megoldva és Katniss meg nagyon tetszett, hogy simán lekevert egyet Haymitch-nek, amiért hazudott neki és nem mentette ki Peetát és, hogy szinte az első reakciója az volt, hogy "Hol van Peeta?". Az a befejezés! Könyörgöm! Azt sem tudtam, hogy mire gondoljak, de főleg arra, hogy kell még! Összességében a film fantasztikus! Francis és az egész stáb remek munkát végzett! A szerplőkről meg csak annyit, hogy hihetetlenek. Sam egyszerűen fantasztikus Finnick volt! Jóval feljebb teljesített az elképzeléseimen ugyanúgy, mint Jena. Azért remélem, hogy a kimaradt jelenetek egy részét mindenképpen megosztják velünk, mivel van hiányérzetem, nem sok de nem is annyira kevés. Bocsi, hogy ilyen irtózatosan hosszúra sikeredett, de el sem hiszem, hogy láttam és ma már másodjára! :))

      Törlés
    2. Tényleg az edzések...egyetértek.
      Azt a mondatodat bírom, hogy: ,,amikor Effie megérkezik a 12. körzetbe az valami baromi nevetséges", mert teljesen igazad van. Flavius és Octavia képe is..hmm ejnye :D
      És de mázlista vagy! Kétszer?! :)

      Törlés
    3. Igen egy éjféli meg egy mai 14:30 -as. :)

      Törlés
    4. Pfff... hát akkor ezt ki kell pihenned. :D Gratula hozzá. Én éjjel olvastam ki újra a könyvet :D Viszont én is tervezem a többszöri( kb. 3) mozis megnézést:D

      Törlés
    5. Ja, na igen most meg közölte velem apa este, hogy ő meg szeretné nézni a hétvégén és, hogy nincs-e kedvem vele is megnézni. Most komolyan ki az aki erre nemet mond, alszok egy jó nagyot péntekről szombatra aztán mehetek ismételten! Irtózatosan rossz sorom van. Bár mostmár azt várom a legjobban, hogy kijöjjön DVD- n és megnézhessem a remélhetőleg jó extrákkal, bár arra még várni kell egy jódarabig. :)

      Törlés
    6. Duplán mázlista vagy: az én barátaim, családom nem ismeri-mármint ismerni ismeri-a filmeket. :S A DVD-vel meg remélem nem késnek annyit, mint tavaly

      Törlés
    7. Hát azt én is nagyon remélem!

      Törlés
    8. Sweet, Te már kétszer láttad? Ez kész :) Akkor én nem is vagyok olyan elvakult :D :D

      Törlés
  16. Én holnap nézem meg a filmet és a vélemények alapján már nagyon várom! Úristen olyan lassan megy az idő, de ha kibírtam ennyi időt akkor ezt az egy napot is kibírom! :)

    VálaszTörlés
  17. Már csak 2 napot kell várnom :))))

    VálaszTörlés
  18. Úúúristen *---* Hát én nem találok szavakat, fantasztikus volt. Egyrészt nagyon jót tett a filmnek a rendezőváltás, egyáltalán nem voltak idegesítő kamerarángatások, és sokkal összeszedettebb, és érthetőbb volt a film, akár olyanoknak is, akik nem olvasták a trillógiát. Másrészt a színészek is nagyon kitettek magukért, Jen brillírozott, Josh szerintem nagyon sokat javult /és ebben a részben sokkal jobban nézett ki, ahw :$/, Jena /Johanna/, és Sam /Finnick <3<3<3/ zseniálisak voltak, és amennyire nem tűntek jónak a karaktereknek, a filmben mégis teljesen könyvhűek voltak. Aztán ott van Woody /Haymitch/, Phillip Seymour Hoffman /Plutarch/, és persze a Snow elnököt alakító Donald Sutherland, akik várhatóan lazán hozták a karaktereket. És aztán ott van még Mags, Effie (ő nagyon pozitív meglepetés volt számomra), vagy Prim, hogy csak párat említsek. :) Egyedül, mint ahogy az elsőben sem, Lenny Kravitz, és Liam Hemsworth nem győzött meg annyira, aztán lehet, hogy csak a rendkívül erős szereplőgárda mellett törpültek el. Nagyon tetszettek azok a részek, amik így Katnissen kívül játszódtak, és itt ezek is jobbak voltak, mint például Plutarch és Snow beszélgetése, vagy Snow kislánya. Igazából az első része után is erősnek értékeltem volna, de ami azután történt, hogy kihúzták Peeta és Katniss nevét, arra nem számítottam, hogy ilyen jó lesz. Én egy olyan adaptációra gondoltam, mint az első résznél, pedig majdnem minden egyes kocka a könyvből volt, és alig-alig hagytak ki belőle valamit. Amúgy a nagyobb költségvetés is jót tett a filmnek, rettentően szép volt a látványvilág, viszont egyáltalán nem volt tolakodó, hogy belemászik az arcodba, hogy 'nézd milyen effekt". Mondjuk a viadalra megint nem hagytak túl sok időt, de ez a könyvben sem volt annyira kihangsúlyozva, így nem bántam, mert az összes fontos dolgot beletették, és egyáltalán nem volt összenyomva, hanem mindenre elég idő volt. És a Katniss/Peeta/Gale háromszögre végre egy picit nagyobb hangsúlyt fektettek, ami nagyon tetszett. :) Ezerszer jobb volt mint az első szerintem, és huuh. <3 Bocsi a hosszúságért, meg lehet, hogy nagyon fangirlösködős volt, de imádom a filmet. Ja, és az oldaladat egyáltalán, folyamatos látogató vagyok. ;)

    VálaszTörlés
  19. Na, én is megjöttem a moziból :))) Egyelőre keresem a szavakat, de mindenképp írni akarok, viszont szerintem most nem leszek hosszú. (Aztán majd meglátjuk. :)

    Röviden: Én imádtam a filmet!!
    Az első után úgy jöttem ki, hogy úristen, de tömény volt, és súlyos hiányérzeteim voltam, most meg nem. Nem mondom azt, hogy tökéletes volt, de amennyire nem volt az, az már csak apróság.

    Konkrétan a LEGJOBB könyvadaptáció volt, amit életemben láttam. Nagyon jó váltás volt Francis Lawrence. És brutálisan jó a forgatókönyv, a szereplőgárda és a zene, és ezzel szerintem el is mondtam mindent.

    Nekem az eleje volt talán egy kicsit gyors. Pörögtek az események, sok minden nagyon szépen, könyvhűen meg is volt, mégis nem éreztem azt, amit a könyvben, hogy végre "hazajöttünk". Ott vannak lassú pillanatok, amiket nagyon szeretek, itt kicsit gyorsan pörgött minden, de azért minden a helyén volt. Egyedül a Bonnie-Twill jelenet hiányzott, de mivel tudtam róla, hogy nem lesz benne a filmben, ezért nem volt olyan fájó, mint mondjuk tavaly Haymitch lezúgása a színpadról.

    Tetszettek a humoros jelenetek, bár én is hiányoltam Peeta megijesztését, de az elején, amikor Haymitch beszól Katniss-nek valamit, hogy nem egy túl szerethető figura, majd mikor Katniss leteszi neki a piát, akkor közli, hogy "de azért megvan a magad bája", az nagyon ott volt :-D És Haymitch most talán még több humoros jelenetet kapott, amikor pedig kellett, helyén volt az esze. Imádtam a karakterét.

    Nagyon féltem attól, hogy túl sokat kapunk a Kapitóliumból és a Győzelmi körúton a körzetekből. Annyit fordítottam erről, úristen. A Kapitólium azonban egyáltalán nem volt túldimenzionálva, egyedül Effie megjelenése volt minden egyes jelenetben más-és-más, de amúgy nagyon rendben volt ez a rész. A körzetekből sem volt több, mint kell.

    A film második kétharmadával semmi gondom nem volt, még annyi sem, mint az elejével. Megérkezett a kohézió, nem lett túlpörgetve, kb olyan időarányban voltak a filmben a jelenetek, mint a könyvben, bár valóban sok-sok minden pörgött így is, de egyszerűen úgy érzem, képtelenség lett volna ettől is még többet beletenni valóban. Pedig Brutusnak, Enobariának is pl. alig van jelenete.

    Az alakításokra nem térnék ki hosszabban: egyszerűen életre keltek a karakterek, a szó legszorosabb értelmében. Johanna lett most kellemes meglepetés, sokkal több árnyalatot láttam tőle, mint a könyvben éreztem, és míg a könyvben ellenszenves karakter volt, itt kedveltem kifejezetten. Jó, persze a belépője tényleg ütős, imádni való kis jelenet :D De tényleg minden olyan érzelmet látunk rajta, amiről Jena Malone annyit beszélt: érzékenységet, dühöt, felháborodást, és még oly sok minden mást, és ezek váltakozása valóban kiszámíthatatlanná teszi a karaktert.
    Sam Claflin hibátlan Finnicket hozott, tetszett, hogy Peeta karaktere is erősebb lett, Plutarch Havensbee kétszínűsége is félelmetes lett.

    És imádtam az Arénában az erőtér méhsejtes ábrázolását. És azt, hogy ezek a méhsejtek jelennek meg a kezeslábasokon is! Az Aréna egy-az-egyben olyan lett, mint elképzeltem, szerintem itt a cselekmények sem torzultak, talán csak a rózsaszín égbolt hiányzott!! :)

    A zene ezúttal is szépen illeszkedett a filmbe, és kifejezetten tetszettek a tavalyról visszatérő témák, mégis kicsit új hangzásban olykor (himnusz, vagy az interjús műsor szignálja).

    Ja, egy dolog nem nyerte el a tetszésemet, a legvége. Olyan izé lett, és a logo meg megint olyan furcsán jön oda. De persze ott volt Gale, az tetszett, meg egyáltalán a Katniss-Gale jelenetek is mind a helyén voltak.

    Tavaly úgy jöttem ki a filmről, hogy hiányérzetem volt, és alig vártam a Futótüzet. Most meg úgy, hogy akár holnap képes lennék újra beülni (képes is vagyok rá tudom, meglátom, visszafogom-e magam, vagy engedek a csábításnak), és félek, ilyen jó filmet nem kapunk még egyszer. Imádlak, Francis Lawrence!!

    És valami még eszemben van, hogy le akartam írni, de közben kiesett. Na, majd pótlom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy megjöttél! Meg akartam várni a te írásod is, mielőtt elteszem magam holnapra. A méhsejtek tényleg jók voltak a ruha-erőtér kapcsolatban, azt én is figyeltem. És gondoltad volna tavaly, hogy ez lesz Finnickkel? Hiányzik még Kellan Lutz? :P :D

      Törlés
    2. Hááát, ööö, jó a kérdés. Én még mindig el tudnám képzelni Kellannel is Finnick-et, de Sam Claflin alakítása nem hagy hiányérzetet maga után. Mondjuk erre számítottam: Claflin iszonyú jó színész, olyan kisugárzása, olyan tehetsége van, amit keveseknél látok. Lényeg-a-lényeg: Francis vele is jó döntést hozott :) Nem tudom említettem-e, de imádom Francis Lawrence-t :D

      Törlés
    3. Jézus szombat, de messze vagy.... :(

      Törlés
    4. Na, még eszembe jutottak gondolatok. Gyors' három:
      - Tetszett az Arénában Haymitch tanácsának ("Ne feledd, ki az igazi ellenség!") elhelyezése. Nagyon ütött.
      - És a Snow elnök "Hadd szálljon"-ja is.
      - SPOILER! És ha már Snow elnök. Szintén ütős volt, hogy benne volt az unokája, akire a harmadik rész végén van csak utalás. Mindenki azt gondolná, hogy egy elkényeztetett kis libuska, pedig egy nagyon aranyos kislány itt. Bírom, amikor Snow elnök szembesül azzal, hogy a kislány úgy hordja a haját, mint Katniss (sőt, minden kis barátnője is az iskolában), és amikor a kislány megjegyzi a naplementés Katniss-Peeta csóknál, hogy szeretne ő is így szeretni. SPOILER Ezek váratlan jelenetek voltak, de nagyon jól sikerültek.

      Törlés
    5. borka... Én is holnap megyek, nem tudom fogok-e aludni ma éjjel vagy nem :)).. Ancsi, kössz ezt a Spoilert, szükségem volt még valami újra, hogy kibírjam holnapig xD..

      Törlés
  20. Nagyon jó volt!!!! SPOILEREES
    4 jeleneten elkezdtem majdnem könnyezni, főleg amikor Rue családját mutatta, meg akkor amikor Effie, Haymitch elköszöntek..:)
    Nagyon jó volt az egész film, sodort magával a történet! Volt az első részből is egy kicsi. A győzelmi körút nagyon tetszett. Főleg amikor látták a fecsegőposzátás grefitit:D aztán az elején, nagyon jó volt, ahogy odatették Marvel-t az elsőp filmből, ahogy Katniss lelőtte. Majd a találkozás Snow elnökkel.. Nagyon jó volt! Aztán a bejelentés, hogy mi lesz a 75. Éhezők Viadalán.. Ment inni Haymitch-hez.:) :D
    Aztán az Aratás... Katniss Everdeen..Aztán Haymitch Abernathy. Testzett ahogy Peeta önként jelntkezett helyette.. Majd amikor Katniss nem köszönthetett el, az is tetszett. Majd találkozás új arcokkal. Finnick jelenete nagyon jó volt! Aztán amikor Katniss és Peeta nem emeleték fel a kezüket, pedig mindenki más igen. Snownak az az arc akkor :D
    Majd aztán Johanna.. XDDD AZ IS Jó VOLT!! XD
    Majd az interjúk.. a kézfogás! mEg katniss égő ruhája!! CSODÁLATOS!!! Villany lekapcs.
    Előtte pedig a gyakorlatozás, Katniss húú! Nagyon jó volt! MIndenki őt nézte!!
    Majd aztán Cinnával az aréna alatt.. :(((
    MAjd az arána!!! ÁÁÁ!! Midnen tetszett, a Finnickes jelenetet pont így képzeltem el!!! A köd, a majmok mind naggyon jók voltak!!! Majd a nagy hullám, de előőtte a villám. A villám távolról elég mű volt...:D
    Aztán Johanna, Beetee, Wiress a véreső után..:DD
    TIKTAK!
    MAjd aztán szegény Wiresss..MAjd a bőségszaru forgatása!!! OMG!!!!
    Utána jött a terv. Nagyon jó volt! Johanna hogy fejbe vágta már Katniss-t.. o.O
    Szegény:(:D
    Majd aztán az aréna "felrobbanása"..hűűŰ!!!
    Majd aztán a "repülőben" :D Katnissnek azoka a mozdulatok..::DD:D:
    Bocsi a sok szóismétlésért, de még nagyon új az érzés.:)


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a legmeghatóbb szerintem rue családja volt..:( majdnem kicsordult a könny a szememből :(

      Törlés
    2. Nekem a győztesek kézfogása is kellőképp hátborzongató volt...

      Törlés
    3. Ja, és a negatívum az hogy nem volt uncsi rész,, ezért nem tudtam kimenni pisilni..:DD-.-

      Törlés
  21. Úristön, már 59 komment és még mindig nem láttam a filmet. Mi lenne, ha addig nem szabadna senkinek írnia, amíg én meg nem nézem? ˘-˘
    :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jó hír, hogy megéri várni rá :)

      Törlés
    2. toby, átérzem a fájdalmat, szerintem inkább én is megyek aludni minthogy lelövök magamnak minden poént mikor már az utolsó előzetest se, egy jelenetet se néztem meg... Nem tudom hogy bírtam, lassan szombat, egyre nehezebb, de tudom, vagyis remélem elég erős maradok odáig.

      Óóó és egy gyors kérdés, és bocsi, hogy idepofátlankodok egy ilyennel, de aki már látta a filmet, előtte nem nyomtak le tök véletlenül, spontán a semmiből egy Beavatott előzetest? *-* Király lenne nagyképernyőn is látni, bár tudom, hogy hivatalos magyar izé nincs hozzá. :( És bocsi tényleg ég is a pofám... :D

      Törlés
    3. Nem nyomtak le Beavatott előzetest :(
      Egy csomó sz*r előzetes ment :(

      Törlés
    4. Ahol én néztem ott meg konkrétan 1 előzetes se volt csak a hülye reklámok :S
      Amúgy borka nagyon megéri várni, én is így csináltam, mint te és így lett igazán tökéletes! Kitartást! :)

      Törlés
    5. én nov 11. óta nem néztem meg semmilyen futótüzes videót. tnap este láttam a filmet és tényleg megérte :) szval kitartást mindenkinek, aki még nem látta!

      Törlés
    6. Ja, gondoltam sajnos, hogy nem lesz, dehát "Soha ne hagyjon el benneteket a remény." :D

      Törlés
    7. Én is vártam Beavatott előzetest de sajna nem volt :(

      Törlés
  22. Nem tudom amúgy, hogy valaki kitért-e amúgy erre, még nem szeretném elolvasni a véleményeket, viszont egy dologra szeretnék számítani, mégpedig Annie hajszínére. Mégpedig azért, mert ha maradt vörös, nem szeretnék a film alatt csalódni. xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ilyen vörösesbarna igen.
      Mind a másfél másodpercben (kb annyit látni) súlyos kínokat fogsz tehát átélni :D

      Törlés
  23. Nem olvasam el senki hozzászólását,előre is bocs,ha ismétlek vkit.az én véleményem: nekem jobban tetszett mint az első.amit nagyon eltaláltak az Snow unokája.nagyon jó h berakták azokat.
    Másik nagy kedvenc:marvel az elején.rá nem számítottam.
    Ami nagyon el lett találva a nagy mészárlás bejelentése.jó h mindhármuk reakcióját láttuk.
    Aki szerintem iszonyatosan jó volt a filmben:jena!bemutatkozása :D Jó választás volt johannanak.
    Effiet nagyon jól alakította elizabeth ismét.jó volt látni az érzéseit.
    Snow elnök és a pezsgőzése
    Stanley tucci nevetése :D
    Jen nagyon jó volt és josh is.mindenki jó választás volt.nem fogok mindenkit név szerint említeni.
    És az egyik legnagyobb öröm számomra h nagyon sokat idéztek a könyvből.köszönöm!
    Ami miatt hiányéreztem van:a tengerparti jelenet,vh azt meghittebbnek képzeltem el.haymitch és katniss közötti kapcsolat olyan távoli volt számomra.miért nem lett berakva az a rész,amikor peetat festik ki?pedig kép is került arról elő.
    Amúgy egyik barátommal voltam aki nem látta az elsőt és tetszett neki magában is előzmény nélkül.
    Amúgy képileg és zeneileg nagyon ott volt.ennél alább már nem adhatja a köv 2filmnél francis!majd ha kijön dvdben biztos h megveszem.tényleg hűek maradtak a könyvhöz.pár dolog változott,de a lényeges momentumok ott voltak.
    Ncsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még az jutott eszembe így lefekvés előtt,h a tudás bemutatását is nagyon jól kivitelezték.
      Finnick és katniss peeta megijesztése nekem is hiányzott.
      Amúgy é vettem a moziban ilyen éhezők viadala menüt,így van egy peetas poharam és peetas és katnisses kulcstartóm :D nagyon menő,még kezdés előtt megörökítettem a 'csomagot' :D
      Ncsi

      Törlés
    2. Melyik moziban adnak ilyet?
      ÁÁÁááá

      Törlés
    3. Én tatabányán voltam és ott mi mozink van,nem cinema city.
      Ncsi

      Törlés
  24. Sziasztok.Valaki közületek nem nézte meg IMAX-ben vagy 4DX-ben?Ha esetleg valaki látta valamelyik formátumot irja meg légyszi,hogy milyen volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én IMAXban néztem, amit alapjáratban szerek, és télleg jobb vt a kép az arénás jeleneteknél

      Törlés
    2. Szia!

      4DX fanként (és persze hunger games fanként :D) természetesen láttam semmi extra normál 4DX feeling mozgó székek víz (többek közt) amikor Katniss beugrik az arénában a vízbe aztán a szagok tök jók (vérszag Snow elnöknél tök jó)a székek nagyon jók mozognak folyamatosan a film fantasztikus egyszóval szenzációs

      Törlés
  25. Sziasztok!
    Én olvastam a könyvet, így annyi volt a rossz, hogy sokszor már előre tudtam mi fog történni.
    A Cinnás jelenet viszont még így is ütött.
    És az a tudat, hogy Peeta-át utoljára láttuk így... ott állt a fánál és csak nézett, mert nem akart elszakadni Katnesstől.

    Ami tetszett a filmben:
    Seneca felakasztása nagyon tutin volt megcsinálva.
    Show elnök látogatását is szinte teljesen így képzeltem.
    Katness menyasszonyi ruhája sokkal jobb volt mint képzeltem.

    Amit nem értek: miért ilyen egyértelmű a filmben hogy Gale-hez húz, a könyvben ez nem ilyen egyszerű.
    Azonkívül igazán beletehették volna a jelenetet, amikor Katness kinn ragad az erdőben és egy 4 méter magas fáról kell leugrania, hogy átjusson az áram alatt lévő kerítés felett. Megnéztem volna. :)

    A Ceasaros rész sztem kicsit erőltetettebb volt mint az első részben. És nem értettem, hogy a szereplőket miért nem ültették le, és úgy beszélget velük.

    Nektek mi a véleményetek?

    Yeya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, itt egy kicsit intenzívebben húzott Gale felé, de ez engem annyira nem zavart. Viszont amikor Katniss és Peeta elköszönnek tényleg szívbemarkoló volt, én azt hiszem talán még egy könnycseppet is hullattam miatta. :) Ceasar pedig így igazán autentikus. Megjeleníti azt a nagyon erős kapitóliumi jópofizós, tenyérbemászó, viadalon élvezkedő embert, akit én láttam benne a könyvben (annak ellenére, hogy segítőkész). :)

      Törlés
    2. Na, én is reagáltam az előbb, de akkor az elküldés gomb helyett sikeresen a kilépésre kattintottam, gratulálok annak, aki ide bírta rakni ezt a gombot is.

      Naszóval. Szerintem meg semmivel sem húzott jobban Gale felé. Én pontosan ugyanazt éreztem, mint a könyv olvasása során is. Szerintem tudatában kell lennünk annak, hogy Katnissnek konkrétan szinte senkivel NINCS kapcsolata a körzetben, csak Gale-lel az Aratás előtt. Ő az EGYETLEN, akivel beszél a gondolatairól, a rendszerről. Amikor visszaérkezik, akkor pedig szeretné, ha minden visszatérne a régi kerékvágásba. De Gale az, aki átöleli, amikor van a flashback-je, Gale csókolja meg. Na jó, a korbácsolás után, amikor virraszt Gale mellett, akkor ő csókolja meg, de hát ez a könyvben is épp így van.

      És a film nagyon szépen ábrázolja azt a fokozatosságot, amely során Katniss és Peeta közel kerülnek egymáshoz. A közösen átéltek, hogy össze kell fogniuk, és közben Katniss érzelmei szépen elmélyülnek. A végén mekkora hisztit rendez már, amikor megtudja, hogy Peetát fogságba ejtette a Kapitólium. És emögött már nem csak a felebaráti féltés van, vannak mély érzelmek is.

      Amikor a legvégén felébred, Peeta hiányában csak Gale az, akit hajlandó meghallgatni, azért ő kerül oda.

      Összefoglalva: szerintem a film épp azt a zavarodott/változó helyzetet ábrázolja, amit a könyv is. Kicsit azt érzem, hogy a TeamPeeta tagjai picit felülértékelik Peeta szerepét a második könyvben, pedig a filmben szerintem még erősebb is, magabiztosabb és ez marhára jól is áll a karakternek.

      Törlés
    3. Én mondjuk nem Team Peeta vagyok, inkább mint az Alkonyatban: Svájc. :D Én annyit éreztem, hogy számomra a Katniss-Gale jelenetek talán intimebbek voltak. Mondjuk ennek meg sok oka van az is igaz... de én így éreztem. :)

      Törlés
    4. Okés, az intimséget elfogadom. Arányaiban ez itt jogos.
      Bár azt is tegyük hozzá, hogy nekem egyik kedvenc jelenetem, amikor Katniss meg Peeta összebújnak a vonaton, és a kőkemény csaj, aki utolsó erejéig is küzd, kicsit gyámoltalan lesz, és Peetára bízza magát. Az ott nagyon szép ám!

      És mondom: Katniss érzései a végére nagyon erősek lesznek Peeta iránt.

      Törlés
    5. Hát a vége az biztos, az Arénától fokozatosan egyre erősödött jóval, több, mint barátsággá. A kiválasztottra vagyok kíváncsi, mert ott már nagyon erős...azokat a részeket szerettem ott talán a legjobban, pl a gyönggyel. Ezért is volt itt egy picit a gyöngy átadása nekem csalódás.

      Törlés
    6. TeamPeeta-ként, csak annyit remélek,hogy a Mocingjay-filmben többet láthatom, mint amennyire a könyvben hiányoltam :((
      Nagyon kiváncsi leszek.
      Yeya

      Törlés
    7. Szerintem biztos tesznek a kínzásáról jeleneteket bele. Mondta is F.L., hogy lesznek plusz jelenetek. Én Johannát szeretném így látni még Peeta mellett :)

      Törlés
  26. Halihó :D
    Nekem is sokkal jobban tetszett mint az előző,mert ez legalább a könyvhöz (teljesen) hűséges maradt. És ez azért jó,mert a könyv alapján készülő filmek egy részét nagyon elszokták rontani. Pl.:Rubintvörös,Alkonyat filmek...:D
    A kedvenc jelenetem amikor viadalon vannak,mert az tényleg ugyanúgy képzeltem el.Köd,Prim sikoltozása meg a majmok... Aztán szerintem az is jó ötlet volt hogy Snow elnöknek 'adtak' egy kis unokát, és remélem nem fogja lekaszabolni,mert az elég morbid lenne :D A körút is jó volt,annyira megható volt amikor Rutáról beszélt Katniss. Kár hogy aztán a néger bácsit agyon puffantották... És nem tudom miért,de amikor megláttam Peeta meg Katnisst csókolózni úgy mosolyogtam mint a "tejbe tök" :D És jó volt hogy itt sokkal többet láthattunk a viadal részéből. A zenék is jók voltak,általában azokat szoktam megvizsgálni egy filmnél,de szerintem pont oda illő volt minden jelenetnél. Színészek: mindenki jól alakított, talán Josh Hutchersont emelném ki,mert saját véleményem szerint az első részben nem alakított valami nagyot,de itt igen. (ja és sokkal cukibban meg csinálták a haját) Jaaa meg amikor a végén J.Lawrence bele néz durcásan a kamerába...akkor azt hittem hogy majd elrögöhöm magam :D És ahogy 2 véleménnyel hamarabb szóló,én is vettem Futótűz menüt és kaptam kukoricát katniesses popi tartóba+kulcs tartót és egy poharat (ma is abból ittam a tejet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen Futótűz menüt egyébként minden mozinál lehet kapni, vagy megint csak a Lurdy házban, mint a Bosszúállóknál?

      Törlés
    2. Előbb írtam,h én tatabányán vettem,ami mi mozink és n cinema city.sztem a lurdy is az,de ezt nem tudom.
      Ncsi

      Törlés
  27. A majmos rész kb.milyen hosszú?A majmok csak egyszer jelennek meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy rész, amikor már látni, hogy gyülekeznek, de akkor még nem támadnak, csak kicsivel később. Pont olyan hosszú, amilyennek kell: nem zavarják le túl gyorsan, növelik egy kicsit a feszültséget, és a végére minden veszni látszik, amikor letelik az óra és visszavonulnak a majmok... Vagyis, pont mint a könyvben. :)

      Törlés
  28. :3 Tegnap este láttam ,és hát azóta nem találom a szavakat,nem tudok fogalmazni semmit sem tudok csinálni,csak át gondolom az egészet :D Fel kell dolgoznom ,mert MARHA JÓ VOLT!

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok!

    Elnézést, ha kicsit offolok, de megtudnátok mondani, hogy melyik moziban volt futótűz menü? Mert ahol én néztem ott nem volt :(

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok!
    Hú, nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Igyekszem értelmesen fogalmazni.
    Szóval én már tegnap este láttam, de még mindig olyan állapotban vagyok, hogy kiráz a hideg ha visszagondolok a filmre.
    Csodálatos volt. Könyvadaptációnak tökéletes. Messze túlszárnyalta az első filmet. Francis Lawrence a legnagyobb király. Szeretünk Francis! Innentől SPOILER veszély.
    Szóval, ugye a 12. körzetből indulunk. Imádtam a díszletet, hogy milyen jól visszaadta a tizenkettes hangulatát. Gale csodálatos volt, bár kicsit szomorkodtam, hogy több Gale-Katniss jelenet volt a filmben, mint Peeta-Katniss. Amikor Marvel-t képzeli a pulyka helyébe az remek megoldása annak, hogy visszaadják Katniss borzasztó emlékeit.
    Nekem túl gyors volt a 12. körzet-Snow elnök-interjú-indulás jelenetsor. De ennyit elnézünk, annak érdekében, hogy nem maradjon ki több jelenet.
    Aztán a Győzelmi körút felét végigzokogtam. Nagyon jól visszaadta a könyv hangulatát. Egyébként csak nekem tűnt fel, hogy az Octaviát Octaviusnak feliratozták?
    Amikor elkezdjük megismerni a többi győztest, akkor indul be a film. Onnantól egészen az aréna lerombolásáig tátott szájjal néztem a mozivásznat. A színészek tökéletesek, jobbat nem is kaphattunk volna. Meglepett, hogy Beete-nek vezetéknevet adtak, de ez most nem lényeges. Az aréna pont olyan volt, mint amilyennek elképzeltem, az alakítások még annál is jobbak. Megrázó, mulatságos és tökéletes volt ez a rész.
    Aztán jött a vége. Hát, izé. Addig semmi baj sincs, míg Katniss be nem kerül abba a szobába Gale-lel. De onnan valahogy nem tetszett. Sokkal jobb lett volna a véhge úgy, hogy elsötétedik a képernyő és megszólal Gale hangja, hogy ,,Katniss, a 12. körzet nincs többé." Na nekem ez tökéletes lett volna. Így nekem a vége olyan lett, mint a Breaking Dawn 1. részének. Bocsánat az összehasonlításért, de egyből ez ugrott be.
    Amikor a film után a fecsegőposzátás átalakulás van, az tetszett és kész. Oké, hogy nem itt kellett volna, de ha belegondoltok, nem lehetett nagyon máshova belerakni. Az Atlas is nagyon jó volt a szereplőlista alatt.
    Összefoglalva: 10/1000000* volt a film.
    Isten áldja Francis Lawrence-t!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok mindenben egyetértünk. :) Na, jó abban nem, hogy több volt a Katniss-Peeta, mint a Katniss-Gale jelenet, én kb kiegyensúlyozottnak éreztem. A Kiválasztott I.-ben meg még több Gale lesz ám!!

      Az Ocatvia-Octavius csere nekem is feltűnt, meg Beetee vezetékneve is, de mint fentebb írtam, alapjában én nagyon elégedett vagyok a felirattal is.

      A vége pedig nekem sem tetszett. Részben azért, mert még nekem is csak mára esett le, hogy Katniss azért (is) reagál ilyen felfokozottan, mert neki leesik, hogy annak a sok-sok embernek a halálát a 12. körzetben ő (is) okozta. Viszont az Alkonyat I.-ben nekem korrekt volt az a vég. Itt is sejtettem, hogy ilyesmi lesz, viszont azt nem, hogy valamiért mégsem működik.

      Az új logo felfedése nekem is tetszett, csak az is hozzá tartozik nálam a valamiért mégsem működik részhez. De mindegy. Összességében tényleg szobrot Francisnek. Hidd el, fogok tőle még fordítani, mert nem csak azt szeretem, ahogyan dolgozik, de azt is, ahogyan nyilatkozik.

      ... Ráadásul elkezdtek szállingózni infómorzsák a Kiválasztott filmekről is, szintén Francistől. Jövő héten már azok is érkeznek ;)

      Törlés
  31. Amúgy Ancsi, ez kicsit off, de kíváncsi vagyok, hogy mennyi volt tegnap az oldalletöltés? :) Márha meg lehet dátum szerint nézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy hétre visszamenőleg tudom nézni. Tegnap 3600 volt a letöltésszám. Most nem emlékszem, ez rekord-e, de aközeli. Figyelem én ezeket a számokat, de csak nagyságrendeket, szóval nem vezetek naplót, mikor mennyi volt :) Kicsit több, mint a két évvel ezelőtti napi 70-100 ;) De örülök, hogy sokan visszalátogattok, és sokan hosszabb távra is itt ragadtok :)

      Törlés
    2. Na, szombaton meg 4200 fölött voltunk letöltésileg. :) Ez tuti rekord ;)

      Törlés
    3. Wow! :) Hát igen, ha csak azt nézem én hányszor jöttem fel :) És egyszerre 14 embernél kevesebbet nem is láttam.

      Törlés
  32. Sziasztok! Nagyon tetszett a film, tényleg könyvhű volt. Természetesen maradtak ki jelenetek, de ha mindent beletettek volna, akkor nagyon hosszú, nyújtott és zsúfolt lett volna. Biztos, hogy alaposan átgondolták, hogy az egész sztorit nézve melyek a fontos jelenetek, melyeket lehet filmben átadni, és melyek azok, amelyek nem olyan fontosak. Én a rendező helyében olyat csinálnék a sorozat végén, mint a Gyűrűk Ura trilógia. Kiadni a rendezői változatot, ott 3 DVD-ből máris 6 DVD lett, és nagyon-nagyon részletes. Hátha...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ezzel az utólag kiadott sok DVD-s, meg gyűjtői változatokkal az a bajom, hogy nagy anyagi lehúzások ám.

      Törlés
  33. Sziasztok!!! Ó te jó ég! Ez a film fantasztikus! Minden elképzelésemet felülmúlta. A kedvenc jelenetem mikor Peeta megpróbálja meggyőzni Katnisst, hogy utóbbi térjen haza épségben. Bár azért egy kicsit több érzelem is lehetett volna egyes jelenetekben. És néhány részt kissé elkapkodtak. Például az arénában az egymás után következő csapások túl gyorsan követték egymást és a végső jelenet mikor Katniss megtudja hogy Peetát elkapták az is túl sűrűre sikeredett. Azt a jelenetet hiányoltam mikor Dariusról kiderül hogy Avox lett. És ha valaki nem olvasta a könyveket nem biztos hogy tudja melyik jelenet miért történik. (Arra gondolok mikor Snow elnök vért köp a pohárba.) Na de hogy jót is mondjak rendkívül tetszett hogy majdnem maximálisan könyvhű lett a film. De a legjobban annak örültem hogy feliratosan vetítik mert nagyon jó a színészek eredeti hangja. Kíváncsi vagyok hogy a szinkronizált változat is ennyire átjön-e majd. Örülök hogy Peeta stílusát megváltoztatták mert így sokkal érettebb és férfiasabb volt mint az első részben ahool olyan kis gyámoltalan és kisfiúsabb. De egy igazi rajongónak ez a két és fél óra nagyon kevés volt. Számomra szinte elrepült ez az idő, mintha csak másfél óra lett volna. Nagyon hosszú lesz ez az egy év a következő részig de biztos vagyok benne hogy megéri majd ez a sok várakozás. Kitartás mindenkinek! És sose hagyjon el benneteket a remény! ;)
    Eszti

    VálaszTörlés
  34. Nagyon jót tett a filmnek a rendezôváltás, imádtam a filmet :)
    Lényegében ùgy pörögtek az események, hogy nem mertem pislogni :D
    A vége elôször nem tetszett, mert tényleg olyan Hajnalhasadás 1 feelingje volt, de most így utólag jól passzolt a végére. Én csak a kocsiban fogtam gel, hogy végre megnéztem a Futótüzet, nekem utólag ütött.
    Sam eszméletlen jól hozta Finicket,a kockacukros jelenet is super volt!
    Johanna kellenes mrglepetés volt, a beszólásai meg a 4 mp.-es vetkôzés aghw *.*
    Haymitch látványosan több poént mondott, és Peeta is jobb "irányba indult el" , tetszik a karakterfejlôdése, meg a Katniss-el való egyre erôsödô kapcsolata
    Nekem a " találkozás Rue családjával" volt a legszebb pillanat, de Wiress halála is érzéjenyebb volt, nagyon megkedveltem, Magsal egyetemben :)
    TeamGale *.* várom a kiválasztottat :D
    a korbácsolós jelentet tényleg durva volt... Szerintem Liam jó színész, nem kéne összehasonlítani (pl) Morgen Freemannal, már csak a korkülönbség és a tapasztalat miatt sem...
    Jennifer Lawrence annyira- de annyira remekül játszott, ezt nem tudom szavakba önteni *.*
    Az öreg motorosokat még mindig imádom, és még csatlakoznak is a bandához :)
    Francisnek hatalmas tisztelet, imádom (kit nem? :D)
    Jajj és Effit nagyon megszerettem ebben a részben.
    Hmmm...még jó hogy megnézem mégegyszer :D
    Vivi

    VálaszTörlés
  35. Jujj, hát én most jöttem meg a moziból. Éppenséggel oda és vissza vagyok. Jennifer Lawrence, légy az enyém! Jena Melone imádom. Olyan Johannát hozott akit én elképzelni sem tudtam volna! Könyvben imádom, filmben jobban! Finnick is nagyon jó volt! És az a britt hangja.. Imádom a briteket. A P.S.H is naaagyon ott volt! Josh is sokkal jobban játszott mint az első részben. Liam viszont... kövezzetek meg, de én nem tudom.... én nem ájultam el tőle. a Játékától se, meg, ahh. Ez lehet azért mert a könyvben sem bírtam, meg magával a színésszel se szimpatizálok nagyon. Majd talán a következő rész! A többi színészt nem említem fantasztikusak voltak. Mondtam már h imádom Jennifert? Minden eggyes jeleneténél kirázott a hideg. Azok a mimikák... imádom. A történet miatt csak pisloktam h jézus, h lehet ennyire hű? Voltak párbeszédek amiket szerintem csak ki emeltek a könyvből és filmben jelenítették meg. És ez nagggyon nagy piros pont! A vizuális megvalósításon is csak néztem. Imádom. És most télleg megfogtok kövezni, vagy meg is korbácsoltok.*hahaha* De szerintem jobb volt mint a könyv. Imádom a sorozatot. A karaktereket. A történetet. Mindent. Csak az a .... Katniss néző pont ne lenne néha, annyira "lányos".... Bár ez az én hibám. Fiú vagyok... Nme tehetek róla. Attól függetlenül még imáédom a sorozatot, és a filmet is. Jééézus. Milyen messze van még a Kiválasztott?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy vicces, az elmúlt egy hónapban nagyon zsongtam. Alig vártam a filmet. Az utóbbi háromnapban meg, vagyn em fogtam fel h itt van, vagy elértem azt a fokot amikor már nem tudok reagálni épp elmével. De ma 5 óra fele mozi előtt, ha valaki azt mondja nézzük meg hétfőn, még lehet bele is megyek. De megérteeee. Jézus. Megérte!

      Törlés
    2. Jajj eszembe jutott még valami. Miért nincs szerkesztés gomb? :/ Bocsi a sok kommentért...
      A film egytelen egy hátránya, nem a film hibája volt, hanem a forgalmazóé. Jézus. A felirat. Anyi helyen egészen más volt mint amit mondtak. Meg volt olyan ami értelmetlen is volt egy kicsikét. Ellenben olyan szépen beszéltek a színészek. De a felirat nagyon zavart. Jó lehettt volna roszabb is. De akkor is. Még szerencse h nem kelett néznem. Max az h a nővérem töbször is odakérdezett h most mit mondott mert nem érti. :/

      Törlés
    3. :))
      Amúgy mi a lányos Katniss nézőpontjában? Nem jár műkörmöshöz, nem lóg a barátnőivel, de még csak shoppingolni sem. És kapsz jó nőket is a sorozatban, és nem is sokkal kevesebbet, mint mi csajok pasit :)

      A Kiválasztott egészen pontosan 362 nap múlva jelenik meg, ott van ám a visszaszámláló erről is, csak lejjebb :) De hogy picit beleérezhessünk a hangulatba, lassan már hozok olyan anyagokat, amik a Kiválasztottról (is) szólnak. Mert találtam párat és alig várom, hogy fordíthassam azokat :)

      Törlés
    4. Hát nem így érttem h lányos. Az én hibám rosszul fogalmaztam. Eddig nem zavart, de most 5. olvasásra, az első kötetben, kicsit idegesített néha, egy kettő gondolata. De ez valószínűleg annak tudható be, h nem volt annyi kedvem hozzá, mint eddig. Katniss karakterét mindig is szerettem. Erős női karakter meg minden. A szerelmi szál se zavar. Csak Liam most nem jött be. De lehet ha töbször megnézem akkor jobb lesz majd, nem tudom. Elsőre nem győzött meg, az első részben meg annyit nemis volt műsoron, h akkorát kelett volna alakítania. A filmben nekem Plutarch és Snow jelenetei nagyon tetszettek. Talán ezért érzem jobbnak mint a könyvet. Újra olvasás után majd kiderül, de az biztos, nagyon jó lett a film!
      A kiválasztottas részt iróniásan értettem . Pontosan tudom, hogy hány nap, és az oldaladon is tudom, hol található, nem azért írtam. Szinte minden nap megnézem az oldalad, nagyon szeretem. És valószínűleg a végéig itt fogok maradni. Elüldözni nem lehet majd.:D A kiválasztottas cikket meg jó lesz majd olvasni. Nagyon ügyes vagy Ancsi! Képzelem mostanában milyen bolondok háza lehet, és te végig bírod ezt.:D És az a sok szabadidő amit belefektetsz, jujj, én nem bírnám. Csak így tovább!

      Törlés
    5. Jaj, olyan sokan írjátok, hogy nem tetszett Liam alakítása. :(
      Persze elfogadom, meg minden, tőlem meg úgysem lehet elvenni, hogy én szeretem Gale-ként. :)

      Én sem kioktatni akartalak a 362 nappal, bocsi, ha így érződött :) Örülök, hogy itt vagy és hogy srác létedre rendszeresen reagálsz is egy-egy cikkre :)

      Törlés
    6. Welcome, welcome!

      Csak annyit szeretnék hozzátenni, valaki írta, h a felirat más volt mint amit mondtak.
      Hát igen. Én ezért vagyok hálás, hogy eredeti nyelven vették meg a mozik.
      Így sokkal jobban átjön az üzenete. És angolul a lehető legjobb! Az üzenete is olyan multinacionális, hogy nem is lehetne ezt jobban kifejezni, mint az angollal!
      Yeya

      Törlés
  36. Hát ez a film fantasztikus volt!! Úristen ilyen jó filmet még életembe nem láttam ezzerszer jobb mint az első rész!! Már az elejétől amikor a pulykára vadásztak ollyan jó volt!! Lehetett Katnissen érezni, hogy mennyi mindent ártott neki a viadal és amikor beszédet mondott Rue családjához ott még el is érzékenyültem!! Én negatívumokat nem is tudok mondani mert egyszerűen nincsen minden szépen meg volt csinálva a végén a kiválasztottnak a logója úúristen ááhh!! :D Szóval igen, nekem nagyon tetszett és már most megajánlom neki az Oscart mert megérdemli!! Az új szereplők is remekül játszották a szerepüket a Johannás liftes résznél szakadtam!! xdd nagyon vicces volt!! :DD Hát ennyit írtam bár őszintén most leínrék mindent de hát nem foglak kínozni titeket!! :D Ajánlom azoknak aki még nem nézte meg!! :DDD I Love Hunger Games Trilogy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

    VálaszTörlés
  37. Jaj, most értem haza moziból, majd később bővebben - majdenm elhagytam a kitűzőm hátulját, plusz szerintem haladunk a kommentrekord felé :DD <3

    VálaszTörlés
  38. Sziasztok! Hát a fennti kommenteket olvasva azt hiszem én nekem teljesen más a véleményem, mint nektek. Nekem az első rész jobban tetszett..úgy éreztem ez az egy utánzata.., hogy újra ők mennek be az arénába a felkészülés meg minden..és nekem akkora hiányérzetem volt a végén..Én nem voltam oda Peeta-ért az első részben..vártam, hogy ki lesz a nyerő..de így a 2. rész után..itt már sokkal szimpatikusabb volt Peeta, és Gale meg nem fogott meg annyira..hiányérzetem pont ezért volt, mert ugye Peeta-t elviszi a Kapitólium..eléggé szomorú volt, hogy most várhatok egy évet..bár a könyvhöz nagyonhűek voltak tehát nem számíthattam más befejezésre, de annyira meg szerettem Peeta-t, hogy engem nagyon lehangolt a vége..És azért is nagyon mérges vagyok mert olvastam, hogy a 3. részt 2 részre akarják bontani..meg fogok őrülni ennyi várakozásban..Visszatérve még a filmre.. szerintem a végét annyira felpörgették, hogy szinte már érthetetlen volt..én kb a 2. könyv feléig olvastam el a könyvet a film megnézése előtt.. a pezygős részt abszolult nem értettem még..sem a végét teljesen összezavarodtam, hogy hová tűnik Peeta..és még nem vigyáztak rá is..miért kellett, hogy különváljanak..most, hogy a könyvet elolvastam letisztult minden..viszont aki nem olvasta, az nagyon sok részt nem érthetett..Alig várom a 3.részt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp olvasd el a könyvet.
      A pezsgős részre amúgy csak a harmadik könyvben van válasz, én nem is éreztem idevalónak.
      Amúgy kíváncsi voltam, mennyire érhető ez a film a könyv nélkül, de akkor ezek szerint nem. Az Arénás részek is pont úgy vannak (szinte), mint a könyvben, úgyhogy szerintem ha végigolvastad a könyvet, akkor nézd meg majd újra a filmet. Úgy sokkal nagyobb élmény lesz/lehet.

      És olvasd el a harmadikat is. Érdemes lenne, hogy tudd, mire számíthatsz a harmadik filmben, különben félek, hogy érnének csalódások.

      Én pedig - remélhetőleg - itt leszek a következő két évben is, hogy csillapítsam Éhezők-éhségeteket ;)

      Törlés
  39. Sziasztok! :) Én is most értem haza a moziból, és bármennyire hulla vagyok, azért írok egy-két szót a filmről....mert megérdemli. Nos, kezdjük ott, hogy baromira örülök, hogy a Lionsgate Francis-nek adta a rendezés jogát! Nagyon ügyesen oldott meg mindent, és tényleg baromira könyvhű maradt.
    Be kell vallanom, hogy én a film elején egy kissé aggódtam, mert unatkoztam :S Ez a könyvnél ugyanígy történt, szóval nem a filmesek hibája. Én is inkább az Arénába történtekre - vagy még előtte a felkészülésre - fektettem volna nagyobb hangsúlyt, de persze értem, hogy nem lehet csak úgy durr bele a közepébe, igenis kell a felvezetés, hogy azok is értsék a filmet, akik nem olvasták a könyvet. Szóval ezzel akkora problémám nem volt, de szorítottam, hogy hozza fel magát egy bizonyos szintre a film.
    A színészek játéka egytől egyik brilliáns volt (jó, Liam nálam alul teljesített, de neki nem is volt olyan sok jelenete). Jennifer egyszerűen elképesztő!! *-* Josh pedig......jaj :$ (Komolyan nem értem, hogy Katniss mit vacillál a könyvben a két fiú között! Toronymagasan Peeta a szerethetőbb! Ez persze privát vélemény, kissé elfogult vagyok, na :D)
    Snow elnöktől a hideg rázott, mikor feltűnt a képernyőn, és ugyanígy voltam Ceasar-ral is :D Nem tudom mit itattak meg Stanley Tucci-val, de nagyon kész volt :D Effie-nek pedig egy hatalmas ölelés jár!! :)
    Ja, és Sam Claflin.... <3 ÚRISTEN!!!!!!!! *-* A legtökéletesebb Finnick, akit csak elképzelni lehet. Még egy piros pont Francis bácsinak, amiért megtalálta és kiválasztotta őt nekünk ;)
    Az Arénában játszódó jelenetek nagyon szuperek voltak, és mindegyik kis "meglepetés" pont úgy volt ábrázolva, ahogyan azt elképzeltem. (A mutáns majmok eléggé parásak voltak.....nem tudom miért, de rohadtul megijedtem tőlük, pedig 22 vagyok :D) Na és a köd.... Anyám!! :S Szinte én is úgy éreztem, hogy sósavat öntöttek a bőrömre :/ Gyönyörű a számítógépes grafika!!!
    Annyi minden kavarog a fejemben, és olyan szétszórtnak érzem magam :D Sok jelenet alatt szorult össze a torkom (és még mindig nem értem, miért vágták ki Peeta és a morfling függő nő jelentét, mert így kissé érthetetlen volt, Peeta miért is beszél hozzá és búcsúztatja el kvázi....oké, mert Peeta már csak ilyen rendes srác <3) Johanna vetkőzése csúcs pillanat volt, és közben Katniss arca....mindent vitt az a tekintet, de a fiúké is ;) Jaj, és Finnick elbúcsúzása a szerelmétől :$
    A zene fantasztikusan jó volt, örültem, hogy az Éhezők Viadalában hallható dallamok itt is felcsendültek. (Remélem Francis "megtartja" James Newton Howardot)
    Jaj, Istenem, még vagy 1000 dolgot akartam írni, de most semmi sem jut az eszembe -.-" Összegezve nekem nagyon tetszett a film, toronymagasan verte az első részt (bár én azt is nagyon-nagyon szeretem) 8/10. (mert az eleje kissé zötyögősen indult, de aztán nagyon jól összeszedte magát a történet)
    Nem sok olyan könyvadaptációt láttam, amire azt mondtam, hogy jobb mint a könyv, de nekem - eddig - az Éhezők Viadala trilógia ilyen! Sokkal jobban magával ragadnak a filmek, mint a könyv, Katniss-t pedig nem akarom minden egyes mondat után megpofozni, vagy megrázni :D (ez is persze ízlése és pofonok)
    Úristen, bocsánat, hogy ennyit ömlengek, de nagyon felpörögtem és azt várom, hogy mikor láthatom újra a filmet *-*

    P.S: hiába tudom, hogy mi lesz, de aggódom Peeta-ért :D

    VálaszTörlés
  40. Tegnap este láttam, de komolyan, még mindig nem tértem magamhoz. Bocsánat, ha ismétlek majd másokat, de nem volt türelmem végigolvasni mindenki véleményét :)
    A többiekkel majdnem egy egész sort elfoglaltunk a moziban, szóval sokan voltunk és az egész tök jó hangulatban telt. Elkezdődött, és már a Lionsgate logónál rázott a hideg :D Nagyon jó ötlet volt ez a Marvelről hallucinálás, habár itt már olvastam róla előtte, szóval nem lepett meg. A Tizenkettes Körzet nagyon jól el lett találva, tetszett. Amin elgondolkodtam, hogy a könyvben csókolózott ennyit Katniss és Gale?:D Persze nem bántam, szeretem őket együtt.
    Amikor Prim (azt hiszem ő volt) kinyögte, hogy látogatójuk van, akkor is rendesen megborzongtam, habár tudtam mi fog történni. És tényleg, az a jelenet olyan hátborzongatóra sikerült, ahogy kellett. A Győzelmi Körút nagyon megérintett, na akkor volt az, amikor könnybe lábadt a szemem, mert nem tudtam elképzelni ezt a helyzetet, hogy én mit tennék, és olyan szépen, élethűen vitték fel a vászonra, hogy hú. Jennifer fantasztikus volt itt is, ennyit tudok róla mondani. Amikor Snow bejelentette a Nagy Mészárlás csavarját, és váltogattak Katniss, Peeta és Haymitch között, akkor is úgy éreztem, hogy bakker... meg se tudom fogalmazni.
    Na, és akkor az új kiválasztottak. Körülbelül a sor közepén ültem, és amikor Haymitchel végigvették az ellenfeleket, mindenki azonnal hajolt be középre, és vigyorgott rám.:D Nekem nem voltak kétségeim, hogy Sam tökéletes Finnick lesz, de ez... Te jó ég, csodálatosan hozta a szerepet!! És bárki bármit mond, nagyon is dögös volt. Ha most megpróbálnék többet írni, szerintem elkezdenék túlságosan is áradozni meg fangirlingelni, szóval inkább abbahagyom mielőtt késő :D Ja, és még valami, amikor üzent Annie-nek, az nagyon nagyon nagyon... Imádtam, na.
    Johanna nagyon nagy arc volt, imádtam minden jelenetét, és az interjú, meg a liftes rész...:D És ahogyan mondta Haymitchnek, hogy remélem még megismételjük, vagy valami ilyesmit ...:D Nagyon nevettem.
    Habár csak fél másodpercre villant fel, Annie-vel én nem nagyon vagyok megelégedve. Mármint, számomra ő is fontos szereplő, és nem mondom, hogy Stef Dawson nem lehet tehetséges, de külsőre nekem nagyon nem Annie. Persze az arcából is alig láttunk valamit, szóval még bármi megtörténhet.
    Az Aréna egyszerűen csodálatos volt!! Izgalmas, csak úgy pörögtek az események, és végre nem tolták el a CGI-t sem. Mags és a morflingfüggő nő halála nagyon meghatóra sikeredett, nekem is könnybe lábadt a szemem az üvöltöző Sammel együtt. A fecsegőposzátás jelenet pedig... Juj, nagyon hirtelen jött :D De ez is nagyon tetszett. Nem tudok már többet írni erről.
    Azt kifelejtettem(pedig hú de igyekeztem időrendben írni..:)) hogy az a rész, amikor kihúzták őket, az egyszerűen... Na, ott nagyon kirázott a hideg, rendesen éreztem a feszültséget, meg minden... Ú, már nem bírok értelmesen fogalmazni.
    A film szerintem majdnem tökéletes lett, Francis Lawrence egy zseni :) A feliratozásnál volt, hogy majdnem felröhögtem, például már nem is emlékszem mit fordítottak Gyogyós és Feszkós helyett, de biztos, hogy valami nagyon mást. És csak szerintem fura oda az a szó, hogy "morflingista"?:D
    Na, de mindegy is, nagyon imádtam, és még fel sem eszméltem teljesen. Alig várom a DVD-t :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg Gyogyós meg Feszkós helyett Olt meg Volt volt :)

      Törlés
    2. Olt és Volt :D Hát ott én is felynögtem, hogy "Jesszus" :D

      Törlés
  41. Életem egyik legjobb filmélménye volt. Az egyik, ha nem a legjobb könyvadaptáció, amit valaha láttam. Innentől jön a jól bevált szempontrendszerem, és hosszú, valamint elég SPOILERES lesz!

    TETSZETT:
    - Marvel megjelenése, és Katiss reakciója
    - Katniss-Gale csók, valahogy így képzeltem :)
    - Snow látogatása
    - Korbácsolás: Igaz, hogy megváltoztatták, de tetszett, még ha meg is szakadt a szívem Gale-ért :(
    - A 11. körzetben tett látogatás, itt Rue-nál meg is könnyeztem :(
    - A Győzelmi Körút rövidsége. Jó, hogy nem nyújtották el az egészet pont annyi, amennyi kell.
    - Snow beszélgetése az unokájával. Itt nálam visszaköszönt kicsit az, amikor Senacaval beszélgettek a rózsakertben, ott is komoly dolgokról volt szó, de itt sokkal mélyebb témák is előkerültek.
    - A 75. viadal bejelentése és az azt követő reakciók.
    - Sorsolás
    - Az újak megjelenése (Johana Mason rulez! :D - Ááá, az a liftes jelenet, és a reakciók + az interjúja a káromkodásával együtt :D )
    - Interjúk, és a kiválasztottak kézfogása, pont olyan félelmetes volt, mint a könyvben. Valamint a mennyasszonyi ruha is nagyon ütött.
    - Peeta és Katniss tudásának bemutatása (Rue lefestése és a bábú)
    - Cinna halála, nagyon könyvhű lett :(
    - Plutarch kétszínűsége nagyon félelmetes volt. Hú, azok a Snow-Plutarch beszélgetések.
    - Az összes arénás jelenet: a köd brutális, a majmok elég ijesztőek, a poszáták is durvák voltak. Tik-tak, tik-tak….
    - Az, hogy nem tudtam eldönteni, hogy Katniss Gale-hez vagy Peeta-hoz húz-e jobban. Ez is abszolút könyvhű volt.
    - Vége: Nekem bejött. A finálé az arénában eszméletlen jó lett, nagyon ütős, és az erőtér is tetszett végig. A repülőn történt jelenetek is bejöttek, az pofon teljesen hiteles reakció volt. Végül pedig a Gale-Katniss jelenet teljesen olyan volt, mint a könyvben. Nekem tetszett a fecsegőposzáta átalakulása is. Úgy ültem fel, hogy basszus látni akarom a Kiválasztottat :) Pedig a könyvben nem nagyon szeretem, de a filmet ezek után kifejezetten várom.
    - Szó szerinti idézetek a könyvből :)


    HIÁNYOLTAM:
    - Bonnie és Twill, bár tudtam, hogy nem lesznek, de azért jó lett volna :(
    - A zsebóra. Jó lett volna egy kis utalás…
    - Zsemlés kódolt üzenet.
    - Finnick és Katniss megijeszti Peeta-t, ez a kis humor jól jött volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket a részeket én is hiányoltam, de még hozzátennék egyet. Darius is kimaradt a filmből és én őt is szívesen láttam volna.

      Törlés
    2. Lehet, hogy csak én nem emlékszem rá, de szerintem az a jelenet sem volt benne, amit előtte láttunk jelenetfotón, amikor a morflingfüggő virágokat fest Peeta karjára

      Törlés
    3. Jól emlékszel, azt én is hiányoltam.

      Törlés
  42. NEM TETSZETT:
    - A gyöngy. Ez a jelenet a könyvben sokkal romantikusabb, és itt is elfért volna. Nekem olyannak tűnt, mintha Peeta csak odavágta volna Katniss-nek, hogy „nesze, a tied”…

    SZÍNÉSZI ALAKTÍTÁSOK:
    - Az első részben már nyilvánvaló való volt, hogy egy nagyon erős cast állt össze, így nagyon vártam az újakat, de megfeleltek az elvárásaimnak. Sőt!
    - Kezdem a trióval: Jen, imádlak és pont. Nagyon tetszett, hogy láthattuk a sebezhető Katniss-t, de mellette nagyon sok másik arcát is megmutatta. Nem is volt olyan jelenete, amit nem imádtam volna. Josh, imádlak és pont. Már az első részben kedveltem, de itt nagyon oda tette magát. Piros pont, vagy inkább csillagos ötös jár a „tökös” Peeta megformálásáért. Az is bejött, hogy egy picit felcserélődtek a szerepek (persze nem minden jelenetnél), jó volt látni, hogy Peeta védi meg a kőkemény Katniss-t. Liam, imádlak és pont. Az első részben sajna kevés szerep jutott neki, de itt már jobban kibontakozhatott. Annyira visszaadta nekem Gale-t. (Várom a Kiválasztottat, miatta is :) ). Amint elég nyilvánvaló a triót imádom és pont :D
    - Régiek: Woody hozta, amit kell. Sőt! Én már tavaly megkedveltem, de ez itt fokozódott, pláne, hogy több humoros jelentet is kapott :). Én a második könyvben úgy elvoltam Effie-vel, de itt Elizabeth már megint kedvelhetővé tette. Lenny-nek megint kevés szerep jutott, de jó volt. Kár, hogy most láttuk utoljára :(. Stanley Tucci megint haláli volt :D Willow fantasztikus volt. Jó volt látni a felnőtt Primet, főleg az injekciós jelenetnél. Donald Sutherland pedig még mindig félelmetesen zseniális.
    - Újak: Az év kellemes csalódása Jena Malone. A könyvben nem szeretem Johanát, de itt basszus Johanna fan lettem, hála Jena-nak :D Fantasztikus, amit művelt, az a rengeteg érzelem, amit adott. A másik kellemes meglepetés az Sam. Csak reménykedni tudtam, hogy jó Finnick lesz, erre meg tökéletes Finnick lett :). A képek és interjúk alapján nagyon bizakodó voltam, de biztosat csak a film megnézése után tudok mondani, és bumm, talált-süllyedt :). Lynn is nagyon jól hozta Mags szerepét. Nagyon megható volt a ködös jelenet :(. A könyvben Beetee sem volt nagy kedvencem, de itt határozottan megkedveltem, hála Jeffrey-nek. Amanda Plummerrel is nagyon elégedett voltam. A többieknek nem sok szerep jutott, de ez érthető a játékidő miatt.
    ZENE: Tetszik ez a koncepció, hogy csak score hallható benne. JNH ismét zseniális munkát végzett, imádom ezt a folytonosságot. A társalbum sem tűnik rossznak, amiket eddig hallottam vagy belehallgattam. Mindenképpen jobb az első résznél.

    Összességében k. jóóó lett a film. Nagyon jót tett a rendezőváltás. Imádlak, Francis és pont. Persze azért vannak hiányosságai a filmnek, de rajongói érzésim elnyomják ezeket :) Néhány hete volt egy olyan gondolatom, amit függőben hagytam. Az, hogy lehet, jobb lett volna, ha már az első részt is eleve F. L. rendezi, és igen jó lett volna, de hát ez nem kívánságműsor :) Ezek után várom a következő részt, és szerintem nagyon jó lesz, legalábbis most, F.L. magasra tette a mércét. Remélem JNH is marad. A film erőssége: látványvilág, színészgárda, forgatókönyv, zene… Ok, kb. mindent felsoroltam, de hát ez egy brutál jó adaptáció lett :)


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira örülök, hogy értelmesen pontokba szedve olvashatom vissza a saját véleményemet :-D Mert hogy most is sorról sorra egyet értek, az valami félelmetes :))

      Törlés
    2. Egyetértek! Jó viszont látni pl a gyöngyös jelenetről a véleményem. Kezdtem azt hinni csak én vagyok szőrszálhasogató :D És tényleg jó ilyen szépen pontokba szedve, az enyém teljes káosz :D

      Törlés
    3. Pompás :D A Kiválasztottnál az lesz, hogyha Te írsz előbb, akkor: válasz funkció: Egyetértek. Vagy fordítva :D
      Igen, Petra azt nálad olvastam, de feltűnt a film közben is :D Amúgy a trükk, hogy alszom rá egyet, és csak utána írok véleményt :P

      Amúgy most így eszembe jutott az, hogy nekem a film hangulata sötétebb lett egy picit a könyv hangulatánál, nem? Vagy csak a rózsaszín égbolt hiánya miatt van? :)

      Törlés
    4. Igen tényleg komorabb lett, de nekem ez tetszett. :) Várni viszont egyszerűen nem tudtam. Úgy voltam vele, hogy valakivel meg kell beszélnem és erre alkalmas emberek csak itt vannak. :D

      Törlés
    5. A gyöngyös jelenettel kapcsolatban teljesen egyetértek. Én is hiányoltam egy picivel több romantikát, de nem feltétlenül csak abból a jelenetből.

      Törlés
  43. Nekem hiányzott az a jelenet ahol Katniss és Peeta megnézik, hogy Haymitch hogyan nyeri meg az 50. viadalt.

    VálaszTörlés
  44. Szóval, már csütörtökön láttam a filmet, de egyszerűen időm sem volt megfogalmazni, valamifajta kritikát. Elolvasgattam a Ti véleményeteket, úgy hogy nem is mondanék sok mindent, mert a többségetekkel egyetértek abban, hogy fantasztikus volt a film! :) Igazából, fel sem fogtam rendesen mindent, olyan akciódús volt... úgy hogy mindenképp elmegyek még egyszer megnézni. :) Nem számítottam ennyire jó adaptációra, ráadásul elég kritikus is vagyok, de ez nagyon lenyűgözött. Főleg, hogy egyes részeknél szó szerint idéztek a könyvből! :) Ja, és a másik, hogy itt valaki fentebb írta, hogy aki nem olvasta a könyvet, az nem érthette igazán a filmet. Na, nekem pont egy ( vagyis kettő) ellenpéldám van erre. Mindkét filmre olyan emberekkel mentem, akik nem olvasták a könyvet, és tökéletesen megértették! Mondjuk szerintem itt, a második filmnél még jobban meg lehetett érteni a sztorit. Tökéletesen visszaadtak mindent! Én, aki legalább háromszor olvasta a könyvet is meglepődtem néha, hogy mi is történik, pedig tudtam, hogy mi fog jönni. De annyira magába szippantott a látvány, és az érzelmek vászonra vitele, hogy csak ámultam! :) Szóval, nekem tökéletesen tetszett a film, talán azért is, mert nem vártam ennyire szuper adaptációt! És én ajánlom azoknak is, akik nem olvasták a könyvet, mert szerintem számukra is érthető a legtöbb dolog, ami meg nem, az úgy is kiderül a Kiválasztottból. ;)
    Üdv: B.

    VálaszTörlés
  45. Én azt hiányoltam mikor Ketniss ésFinick megviceli peetát. És azt nem értem ki az a lány Snow elnökel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a kislány snow elnök unokája. A könyvekben csak a harmadik részben szerepel egy mondat erejéig.

      Törlés
  46. Imádtam :) Ma láttam először és nagyon jó. Jobb volt mint ahogy elképzeltem olvasás közben. Azt én is hiányoltam mikor megijesztik Peetát de nagyon jó volt. Nem találok szavakat. :) Legszívesebben beültem volna még egyszer de már nem volt rá idő. Amég néztem a filmet csak rázott a hideg minden jelenetnél annyira jó volt.

    VálaszTörlés
  47. Sziasztok!
    1 órája néztem meg. IMÁDTAM!!!! Angolul, magyar felirattal láttam. Na most, én nagyon nem szeretem az angol szinkronhangokat, de ebben a filmben kifejezetten kellemesek voltak. Az effektek sokkal látványosabbak voltak, mint az elsőben. A kiválasztottak jó karakterek, az arénában történő események (nem akarok spoilert) nagyon izgalmasak voltak. A forradalom kitörése tök meghatott. Tetszett, hogy nem volt túl érzelgős, de azért romantikus maradt. A vége viszont idegesítő volt. Egy picit nem értettem, mintha össze lett volna csapva. De ez tényleg csak az utolsó 3-4 perc :) És azért nem olyan vészes az bonyolultsága. VÁROM A MOCKINGJAY-T!

    VálaszTörlés
  48. Mi ma néztük a filmet.... szerintem fantasztikus volt, de komolyan!!! A kedvenc jelenetem az volt mikor Johanna vetkőzik a liftben.... az a fej amit Katniss akkor vágott az utánozhatatlan volt!!! Az egész mozi azon nevetett.... Összességébe szerintem az elsőnél sokkal jobb filmet láthattunk. Nekem nagyon tetszett!!!

    VálaszTörlés
  49. Most lett vége és ennyit tudtam csak kinyögni:WOOOOW Komolyan egy évet kell várnom a fojtatásra????? Az én 13 évemmel megettem a kabátom és összesírtam a pólóm!!!! WOOW....

    VálaszTörlés
  50. Még mindig sokkos állapotban vagyok XDD :D Holnap vissza megyek a moziba és megnézem még egyszer ^^ Nagyon jó volt,sokkal jobb mint az első.Jót tett a rendező váltás.Volt pár jelenet ahol majd nem el sírtam magam (pl 11. körzetben Katniss beszédjén el is sírtam magam meg a végén mikor Peetát kereste ^^) A látvány,a helyszínek,díszletek minden a helyén volt.A liftes jeleneten és szét röhögtem magam XDD Katniss amilyen arcokat levágott XDD.Meg az elég durva volt a gyöngyös jelenet,röhögtem rajta,valahogy romantikusabbnak képzeltem volna el.Már azt várom h megjelenjen dvd-n :DD

    VálaszTörlés
  51. Nekem el kell hogy mondjam, összességében nagyon tetszett a film. Az elsőnél még kritikusabb voltam azzal kapcsolatban, hogy a részek nem a könyv szerint voltak, meg hogy tettek hozzá részeket. Most viszont még tetszett is az, hogy voltak kitalált jelenetek, hogy a Snow unokája is hasonlítani akar Katnissre. Johanna és a többiek interjúja nagyon tetszik. A színészek közül mindegyik nagyon jól alakított szerintem, az újak között a kedvencem a Finnick és a Johanna lett. Nagyon bírom a stílusukat... meg ezt az egész sztorit, szóval nem igazán lehet leírni, hogy ez a trilógia mennyi mindent rejt, mennyi mondanivalója van, és az, hogy nem természetfeletti dolgokkal próbálja lenyűgözni a közönséget és izgalmassá tenni a filmet, hanem valóságra, emberi tulajdonságokra, érzésekre és cselekedetekre alapszik. Tetszik Katniss tudatos gondolkodása, ami itt is jelen van.
    Azt a részt mondjuk hiányoltam ebből a filmből, hogy Plutarch megmutatja a zsebóráját Katnissnek.
    És most nagyon várom már a következő részeket!

    VálaszTörlés
  52. Meg még annyi, hogy a Peeta aranyos, romantikus megjegyzéseit, amik zavarba hozzák Katnisst azt ebből és az előző filmből is megspórolták... :/ de nem baj, nagyon jó lett, grat. a rendezőnek! :D

    VálaszTörlés
  53. Nem írnám le 126ezredjére nagyjából ugyanazt a szöveget, de röviden tömören: Imádtam, fantasztikus volt, más kérdés, hogy szerintem azért nem volt őrületesen könyv hű. Jena eszméletlen volt, ahogy arra számítottam, Sam-nek meg sikerült újra szimpatikussá válnia, mint amikor kiválasztották a szerepre (igen, nekem akkor volt szimpi, a későbbiekben kevésbé). Jennifer, a többiek hozták az elvárt szintet, sőt az első részhez képest messze túlszárnyalták azt. Nem tudom mit írhatnék még, egyelőre a gondolataimat sem vagyok képes összeszedni, de szerintem nincs is szükség többre, a lényeg, hogy jó volt. :)

    VálaszTörlés
  54. Sziasztok:)
    Tegnap láttam a filmet, és azóta sem tudom eldönteni mi van... teljesen vegyes érzések kavarognak bennem. Egyrészről azt tudom mondani, hogy zseniális, nagyon jó lett. A színészeket kivétel nélkül imádom, bár a kedvenc akkor is maradt Jen, de a fiúkat is, Samet és Jena-t is imádom, hogy a színészóriásokról ne is beszéljek. A könyvhűséget, és a könyvből kiemelt részleteket is nagyon szeretem, a megérintő, és humoros jelenetek aránya is igazán jó volt.
    Aztán innentől jön az, hogy nem tudom eldönteni mit érzek, és hogy ez mitől van. Esetleg attól, hogy már olyan régóta annyira vártam, hogy egy kicsit 'elérzéktelenettem', vagy a másik tippem az, hogy nekem még minimum egyszer-kétszer meg kell néznem ahhoz, hogy igazán átjöjjön, és úgy, ahogy szeretném, mert eddig még nem sikerült. (Meg konkrétan lehet, hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy csak engem zavar, de majd' megőrültem a lánytól, aki mellettem ült, konkrétan sírt, röhögött, össze-vissza dülöngélt, és még a kajája is büdös volt! Azt meg már nem is mondom hogy milyen jó, ha valaki végig a hátadat rugdalja...komolyan azt hogy lehet? nekem nem sikerült, pedig ezek után megpróbáltam úgy, hogy normálisan ülök, de nem ért el addig a lábam, pedig teljesen átlagos magas vagyok...:D)
    Igaz, az arányok is jól vannak a könyvhöz képest, de én az első feléből egy kicsit többet is bírtam volna, de hát ez van, azért azt is jól megcsinálták. Ami még furcsa volt, és lehet, hogy csak nekem tűnt így, de szerintem a 'csókok' kicsit olyan furcsák voltak... jó sok volt belőlük, de igazából semmi különös, csak olyan... nem is tudom, az első Galesen és az utolsó Peetáson kívül igazán nem tudtak megfogni. Az arénát is jól megcsinálták, mondjuk nekem az egy picit sok volt, de már a könyvben is, ez saját hülyeség. Meg tulajdonképpen remélem a többi is. Úgyhogy úgy döntöttem, én várok, és itthon, kényelmesen, a nagy plüssmedvém társaságában fogom megint megnézni.
    Bocsi azért, ha kicsit sok negatívumot írtam, de azt hiszem muszáj volt kiírnom magamból, de ezek ellenére akkor is úgy gondolom, hogy Francis és az egész csapat remek munkát végzett, és magasra tették a lécet!
    + A végén imádtam az Atlast, és hogy kicsit kompenzáljuk azt, hogy milyen 'aranyos szomszédok' mellett ültünk, barátnőmmel bent maradtunk még a végén, úgyhogy mi voltunk az utolsók akik kijöttek, és azt hiszem nekem az volt az igazi élmény... nem is nagyon tudom miért, de én ott éreztem azt, hogy elkezdtem igazán megszeretni a filmet:) 

    VálaszTörlés
  55. No, én is hazaértem a moziból.
    Igazából ezer dolgot tudnék írni, de annyira tele van a fejem, hogy képtelen vagyok akár egyetlen értelmes mondatot is kinyögni. Ezért hát gyorsan összefoglalom magam: KIRÁLY!!!

    VálaszTörlés
  56. Kedvenc könyv,kedvenc film! :)
    A második rész körökkel lehagyja az elsőt,persze látszik,hogy több pénz van benne.
    Nagyon tetszett benne,hogy a szövegek egy az egyben a könyvől voltak.
    A látvány zseniális,és a szinész alakítás is.
    Johanna jeleneteit imádtam,főleg a lifteset! :D
    Finnick meg valami eszméletlen volt!
    És hát úgy nagyjából minden színész a maximumot hozta ki magából,gratula nekik :)
    A rendezőnek meg egy respect! ;)
    I'am waiting for 14/11/20!!!!

    VálaszTörlés
  57. Eszméletlenül jó film! Nagyon tetszett!
    Az első rész még a mai napig vegyes érzéseket kelt bennem, valahogy kevés a könyvhöz képest és vannak benne olyan részek, amikor szinte semmi sem történik, DE a 2. rész mindezt elfeledteti!
    Egyszerűen imádtam, hogy gyakran eszembe juttatta a könyv egy-egy jelenetét, annyira hűen ábrázoltak mindent. Odafigyeltek a részletekre és a többi játékosra is. Nem nagyon tudok mit írni, mert igazából az első másodperctől az utolsóig leköti az ember figyelmét és végig izgalmas, az egész SZUPER!
    Az pedig csak hab a tortán, hogy a film végén felfedték a Kiválasztott logóját! :D Várom a következő rész(eke)t! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ówow! Welcome! :))

      Nem is gondoltam, hogy az Éhezők Viadala is érdekel, ráadásul még ennyire tetszik is :)

      Törlés
    2. Pedig még régebben írtam Neked e-mailben, hogy látogatom az oldalad! Szerinted miért?? :)
      Percy Jackson és Harry Potter mellett az Éhezők Viadala is a kedvencem! A 3 legjobb sorozat a világon! :D

      Törlés
  58. Végrr valahára én is láthattam a filmet és hát el vagyok ámzlva mivel felülmúlta a várakozásaimat. Tetszett, hogy sok minden benne volt a könyvböl több mint az elsőben, meg hogy egy kicsit erősítettek a humoroon is. IMAXbe néztem és amikor kitárult a kép az csodálazos volt látszódott a képminőségbeni javulás és az arénát is izgalmas volt ilyen nagyban látni! :) Sam nagyon jó Finnick, ahogy Jenat is eltalálták Johannaként meg úgy alapjáraton mindenki tetszett. Mondjuk Jen mindenkit lejátszott a vászonról.. A film utolsó 10 másodpercében kirázott rendesen a hideg (nem mintha máshol nem) attól amit csinált.

    VálaszTörlés
  59. Sziasztok!
    És igen. Én láttam 4DX-ben is. Az új filmes technicka nagyon túltett az eddigi elvárásimon Ja! és itt ennél a filmnél vezettek be új hatásokat pl.: szék rázkódása ajtó csukáskor.Na de!
    Hol is kezdjem?

    Jennifer nem véletlenül kapta azt az oszkárt...
    Josh most ugy éreztem nem a legjobb de azért neki is voltak jó jelenetei (vizibunyó :P)
    A film menete nekem az elején egy picit gyors volt, de azért ha figyel az ember el tudja viselni
    aztán jött az ami most nekem érdekesebb volt, ez pedig az aréna. Cinna és Maggs halála is nagyon megható (utóbbié talán annyira azért nem :D ) De ahogy a túlélésért vívják a kiválasztottak a harcokat hát az szenzációs az ember mintha benne lenne a filmben! Nagyon tetszett Sam és Jena (!) karaktere is nem tudom mi a baj, Johanna igazán szerethető szerintem. Aztán jött a nagy finálé amit szerintem rendesen elrontottak haverom mellettem ült echte nem értette mivan nekem kellett elmagyaráznom de ez azért nem von le annyit a film értékébő
    összeségében: Nagyoooon jó *.* tényleg nagyon szerettem minden karakter kidolgozva Elizabeth Banks is nagyon jó a film is amazing azt hiszem ennyi!

    VálaszTörlés
  60. Sziasztok! Tegnap előtt láttam a moziban ezt a filmet, és mindenkinek ajánlom, mert nagyonnagyon jó. Már mindegyik részét elolvastam (többször is) még akkor amikor megjelentek, és azóta vártam, hogy végre elkészüljön belőle a film, bár féltem kissé hogy nem lesz könyvhű, ugyanis az 1. film nem nyerte el annyira a tetszésem, ugyanis nem tetszettek benne annyira a színészek, és az alakításuk sem, de ahogy újra és újra megnéztem egyre jobban tetszett, és mostanra már igazi Éhezők viadala rajongó vagyok. A 2. film ezerszer jobb mint reméltem volna, még pislogni sem akartam miközben néztem. Jennifer Lawrence gyönyörűbb benne mint bármikor, Elizabeth Banksot pedig mintha erre a szerepre teremtették volna. Imádtam a film minden percét, és azóta is, amióta haza értem a moziból, azt vadászom, hogy hol tudnám megnézni a filmet a neten újra (ha valaki tudna ebben segíteni, akkor nagyon örülnék). Egyszerűen imádomimádomimádom :)!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát sajnos a neten megnézést itt az oldalon nem támogatom. Mert az, ha Te megnézed, az még önmagában nem bűncselekmény, de a link megosztása már az. Így aztán, ha véletlen kerülne is fel ilyen link az oldalra, azonnal moderálom.

      Szóval ilyesmit szeretnél (vagy bárki más), kérem nélkülem és az oldal nélkül tegyétek!! Köszönöm!

      Törlés
  61. Csak nekem hiányzott amikor a vonaton megnézik az 50. Éhezők viadalát? Remélem benne lesz a kimaradt jelenetekben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kimaradt jeleneteket hol és mikor lehet megnézni? :O

      Törlés
    2. Elvileg a dvd/blu-ray extra változatokban lesz benne

      Törlés
  62. Nekem nagyon tetszett a film. Szerintem viszonylag jól megcsinálták, a könyv elolvasása után is élvezhető volt.
    Kicsit hiányoltam belőle Finnick beszólásait, meg amikor Katniss bepiál Haymitch-csel, és utána edzenek. De a liftes jelenet valami nagyon jó volt.
    Sajnos azért elég sok jelenet kimaradt, meg Finnick jóval bunkóbban viselkedett, mint a könyv szerint (vagy ezt csak én érzem így?) de szerintem élvezhető, sőt, jó volt a film. A könyv azért jobb, de ez a személyes álláspontom.

    VálaszTörlés
  63. Ja! egy kérdés tudom nem ide tartozik :(

    A Kiválasztott nem lesz 18-as? Mert abban már elég kemény dolgok vannak köszi a választ előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remélem nem.:D akkor már biztos nem engednek be.:o :D

      Törlés
    2. Kizárt, hogy 18-as legyen. Szerintem nálunk marad 16-os, kinn meg 13-as.

      Törlés
    3. Köszönöm a megnyugtatást! Így nyugodt szívvel várom majd. Komolyan kint 13-as a film? Az azért kemény :D

      Törlés
    4. Szerintem ebben a filmben semmi 16-os nem volt most. Az első film képileg sokkal durvább volt. Korábban amúgy volt már cikk a korosztály besorolásról:
      http://ehezokviadala.blogspot.hu/2013/10/a-futotuz-korosztaly-besorolasarol-es.html

      Törlés
  64. Sziasztok! :) Én tegnap láttam a filmet és nagyon tetszett! Nagyon látszik, hogy más rendezte, mint az első részt. Sokkal jobban hasonlított a könyvre, mint a második. Például Haymitchet, tudom felhozni. Amikor az első részben, azt, mondta, hogy törődjetek bele, hogy meglatok az a könyvben nem így volt. És, a második részben,pedig azt mondta, ami a könyvekben le van írva. "A maradjatok életben!" Nagyon imádtam a filmet, és az aréna is jó volt. A szereplőket jól eltalállták, és Prim is nagyon más lett. :) Egyszerűen imádtam, alig várom már a többi részt! :)

    VálaszTörlés
  65. Úristeeeeen, már 3 órája vége van a mozinak, de még mindig nem tudom feldolgozni, hogy ez milyen szuper volt!!! Én a trailer-ekből és az előre közölt jelenetekből előtte azt szűrtem le, hogy gyenge lesz a film, és egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzeltem, de amikor már az egész filmet láttam egyben, akkor az összes ilyen jelenet is tökéletesen illeszkedett a filmbe, és így már nagyon hasonlítottak a könyvre! Direkt figyeltem, hogy egy csomó mondat százszázalékos mása volt a könyvben lévőknek, és ez nagyon tetszett! Kevesebb részlet maradt ki, mint az elsőből, ez a film kifejezetten a könyv rajongóinak készült szerintem. Az első tíz percet szerintem is nagyon gyorsan lezavarták, mint ahogy valaki írta itt a kommentekben. Aki nem olvasta a könyvet, annak nagyon kusza lehetett, sőt, tudom is, mert két olyan barátnőmmel mentem, akik csak most tudták meg tőlem, hogy van belőle könyv is. :D Megígérték, hogy a film alatt nem zavarnak a kérdéseikkel, de utána szinte az egész könyv tartalmáról beszámoltam nekik, hogy értsék. :D
    De végül is szerintem a film egyébként is inkább a könyvrajongóknak készült.
    Egy dolgot hiányoltam, de azt nagyon: "Éjfélkor kezdődik." Katniss így Wiress ötödik "Tick Tack" mondata után már rá is jött a csavarra, pedig a könyvben kicsit több rajta a gondolkodás. (Jó, meg ugye az első este volt a 12 dörgés, amiről már kezdték találgatni Finnickkel, hogy mi lehet.)
    Az, hogy például Bonnie-t és Twill-t kihagyták, csakúgy, mint ugye Madge-t, és a polgármestert elég zavaró. Mondjuk azt mondták, hogy rövidíteni kellett a filmen, de a könyvrajongók simán elnézték volna azt a plusz 5-5 percet. Így a tizenharmadik körzet létezésének kiderülésére szánt legalább 5 perces filmjelenetet Bonnie-val és Twillel lezavarták annyival, hogy Plutarch a végén beszámol róla 10 másodperc alatt. Ez annak, aki nem olvasta a könyvet elég zavaró lehet, miután ők nem kaptak bepillantást Katniss sejtéseibe, amikből a történet haladásával együtt ki lehetett volna következtetni ezt a végén. Két óráig tök más hitben hagyták őket, és az utolsó két percben meg már alig lehet felfogni, hogy mi ez a hirtelen változás.
    A lázadásokról Katniss ugye a könyvben meg a polgármester tévéjéből értesül - a látogatás is max. 5 perces jelenet lett volna ezzel együtt -, itt viszont lezavarták egy 5 másodperces képpel, hogy a vonat vezetőjének fülkéjében meglátja Katniss a felvételeket a lázadásokról.

    DE! Ezektől a film nézése közben teljesen el tudtam vonatkoztatni, mert annyira kíváncsi voltam a többi részre, és nagyon tetszett, ahogy megoldották az egészet. Az egész film alatt dobogtam a lábammal, és ökölbe szorítottam a kezemet, úgy izgultam, pedig tudtam, hogy mi fog történni. Csak nagyon érdekelt az elképzeléseim vizuális megvalósítása.

    Az Aréna lett a legeslegjobb az egész filmben, hatalmas gratula Francis Lawrence-nek, örömmel olvastam a mozi előtt a Pesti Est-ben, hogy az utolsó két részt is ő vállalta el.

    Ami még nagyon tetszett, hogy az első képkocka, és az utolsó képkocka egy az egyben ugyanaz, mint a könyvben. Azt hiszem, a könyv valahogy úgy kezdődött, hogy "a Nap rendületlenül kúszott fel az égen, és nemsokára kezdődik a Győzelmi Körút", és a filmben is az első kép, ahogy Katniss a tó mellett bámulja a Napot.
    Az utolsó mondat pedig szintén ugyanaz, ami a könyvben, ami bár elég idegesítő volt még úgy is, hogy tudom, mi fog történni a harmadik részben, de azért tetszett, hogy ennyire könyv hűek voltak.

    Ez a legeslegjobb film, amit valaha láttam. Nekem hatalmas pozitív csalódás!

    Ja, és nem engedik be a 13 éveseket egyedül, ha esetleg még valaki próbálkozna vele. :D Oda kellett hívnom apukámat, hogy beengedjenek, és épphogy a film kezdetére sikerült bejutnunk a terembe, mire apa odaért. De megérte! Úristen, már most újra akarom nézni!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beengedtek 13 évesen két 13 éves haverommal Budapesten 4DX-re. Ez normális? :D

      Amugy úgy kezdődik, hogy Katniss teát iszik a Győztesek Faluja mellett :D azt hiszem...

      Törlés
    2. Pedig ezt elvileg nem tehetnék meg mivel, a korhatárajánlás nem tudok máshogy fogalmazni csak egy ajánlás :)

      Törlés
    3. A tónál iszik teát, és valami efféléről szól az első pár mondat, de végül is csak azért emeltem ki ennyire, mert így akartam szemléltetni, hogy tényleg mennyire könyv hű! :)

      Szerencsétek van! Mi pont egy nagyon szigorú kasszást fogtunk ki akkor, hát rendesen leállt majdnem a szívem, képzelheted, amikor közölték, hogy nem engednek be, arra a filmre, amit fél éve várok, és a kedvenc könyvemből készült! De szerencsére megoldottuk.

      Törlés
  66. ÁÁÁÁ :DDD 2 órája lett vége de már most 20x újranézném!:)
    Egyszerűen Szuper fantasztikus lett! IMÁDTAM/IMÁDOM!
    Nekem nincs különbség(mármint úgy,hogy egyik jobb mint a másik)..Mind kettő film remek remek és remek :D
    Vettem menüt úgyhogy van Peeta-s poharam és kulcstartóm :3
    Minden nagyon tetszett:)
    SPOILER
    Johanna levetkőzős részén nagyot nevettünk :D
    Nagyon megható volt amikor Rue képét mutatták :/ szomorú lettem :(
    Imádtam,hogy a szekeres felvonulásnál ugyanaz a zene volt..mert az volt az előzőbe is a kedvencem!
    DVD-t akarok :D
    Annie és Snow unokájának pár másodperces bemutatkozása is nagyon jó volt:) Mags tündéri volt imádtam!
    Az Arénáról ne is beszéljünk mert az is nagyon jó volt :) Az a baj,hogy rég olvastam a könyvet és vmik kiestek pl.,hogy ki volt az aki ,,megmentette" Peeta-t a majmoktól?:/
    Ezektől a vadállatoktól szó szerint rettegtem :D
    SPOILER VÉGE
    Utolsó szó jogán : FANTASZTIKUS :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  67. Egyszerűen szuper volt a film... Nekem tökéletesen átadta Katniss és a többiek érzéseit is. Szerintem minden fontos dolog benne volt, talán Bonnie és Twill hiányzott, de azt tudtam h ők nem lesznek benne. Na meg egy kicsit az, amikor Katniss és Finnick ráijeszt Peetára. De hát mindent nem rakhattak bele, mert akkor túl hosszú lett volna (mondjuk én még szívesen elnéztem volna egy ideig:)). Szóval nagy élmény volt, olyan amire vártam, jó színészi alakításokkal, szépen felépített díszletekkel. Mert nekem a helyszínek is nagyon tetszettek. Az első filmben kicsit keveset láttunk pl a Kapitóliumból, most meg mintha "kinyílt volna a világ"... szóval nagyon bele tudtam magam élni. És most lehet várni egy évet a Kiválasztott első részére... de nembaj, ezt a filmet is ki tudtam várni.:)
    Tovább nem is részletezném, mert szerintem már leírták a többiek a fontosabb dolgokat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még annyi, h nekem fura volt, hogy az egyik előzetesben benne lévő Katniss-Prim párbeszédet ("You saved my life. You give me a chance"- "Yes, to live" "No, to do something") a filmből kivágták. Nem mintha baj lenne, csak meglepődtem. :)

      Törlés
    2. Igen, az nagyon furcsa volt, hogy a promók során láttunk olyan jelenteket, amik végül nem/rövidítve kerültek a filmbe. :D De majd ha kijönnek a DVD-extrákkal, akkor láthatunk mindent.

      Törlés
  68. Ú, hát van egy pár komment... :D Én péntek délután láttam, csak eddig nem jutottam nagyon nethez, de azóta a filmen pörög az agyam egyfolytában, egész biztosan megnézem még egyszer moziban (minimum). Sok újat nem tudok hozzátenni az eddig elhangzottakhoz, én is imádtam a filmet, és én is úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb feldolgozás, amit valaha láttam, mert nem csak a cselekmény meg a karakterek ültek, de egyszerűen minden jelenet pontosan ugyanazt az érzést váltotta ki belőlem, mint annak idején a regény. Pár helyen könnyekig hatódtam, nevettem a poénokon (tetszett, hogy több volt belőlük, mint az előző filmben), a végén pedig ugyanúgy rohangáltam volna körbe-körbe az adrenalintól, ha nem ültem volna a moziban. :D
    Azért sokat elárul, hogy már húsz perc után úgy éreztem, ülnék be a filmre még egyszer. Annyira örülök, hogy Francis marad az utolsó két filmre is, nagyon várom, hogy mit tudnak még kihozni a történetből ezekkel a zseniális színészekkel. :)

    VálaszTörlés
  69. Sziasztok!

    Az éhezők viadaláról kb. egy hónapja hallottam először, a bátyám ajánlotta a filmet. Először nem gondolkoztam rajta, hogy megnézzem, de aztán láttam a Futótűz brutális reklámkampányát (Metropolban kb. minden nap volt reklámja, sőt még cikk is kijött róla, a Blahán lévő megaplakát, stb.), és elkezdett érdekelni a dolog. Beszereztem az első filmet, ami annyira tetszett, hogy egyből neki is estem a könyveknek. Pár nap alatt ki is olvastam mindhármat. Végig nagyon tetszett, viszont (SPOILER!) Prim megölése után nagyon csúnyákat gondoltam az írónőről. Katniss végig azért harcol, hogy megvédje a családját, erre az utolsó utáni pillanatban veszít.

    Csütörtökön be is ültem a moziba, hogy megnézzem a Futótüzet, és az is nagyon tetszett. A filmkatalogus.hu oldalon írtam róla egy hosszabb kritikát, ezt most veletek is megosztanám. A blogra nemrég találtam rá, és nagyon tetszik. Színvonalas, naprakész cikkek, érdekességek, gratulálok hozzá.
    Tehát az írásom:

    VálaszTörlés
  70. "Szóval ez a film engem az első pillanattól kezdve beszippantott. A jelenetek pörgősen követik egymást, nincs üresjárat, minden pillanatát élveztem. Sajnos ennél bővebb kifejtésre nem maradt játékidő, így is éppen elég hosszú lett. Annak örülök, hogy a DVD verzióban lesz bőven a most kihagyott jelenetekből.

    A film előtt felállított szempontjaim:

    1. Történet(hűség) 4,5*
    Ebből a szempontból nagyon jó lett. Szinte ugyanazt kapjuk, mint a könyvben. Néhol lerövidítve, néhol kicsit megváltoztatva, de a lényeget sikerült megfognia. Az E/1 ellenére itt is bekerült pár jelenet pl. Snow elnökkel, ami kellett is, hogy jobban értsük a lázadást. A kedvenc változtatásom az elnök unokája, nagyon kellett ő oda. :)
    Sajnáltam, hogy a 13. körzet csak a végén került elő, pedig a könyvben már az első harmada után sejthetjük a létezését. Így kicsit hirtelen jött be a képbe. Persze ha valamit mindenképpen ki kell vágni, akkor a Twillel és Bonnie-val való találkozás ilyen. A 12. körzet megszállása és Gale letartóztatása is módosult, de nem zavaró, így sokkal pörgősebb. A változtatások aránya ugyanúgy, mint az első részben, itt is jól eltalált, nem nagyon lehet belekötni. A kidolgozottság a Futótűzben is sérül néhány helyen, de még így is csaknem tökéletes adaptáció.

    Szereplők: 5*
    Jennifer Lawrence most is a hátán viszi a filmet, ami nagyon fontos, hiszen nem egyszerű főszereplőről van szó, hanem gyakorlatilag erre a karakterre épül az egész történet. Hitelesen átadja Katniss érzéseit. Kezdve a traumával, amit a viadal okozott. A félelem, hogy elveszítheti a szeretteit. Az elszántság, hogy ezt megakadályozza. A düh, amely a Kapitólium irányába egyre nő. A végén a Peeta elveszítése miatti fájdalom.
    Mondhatjuk, hogy a többi szereplő eltörpül mellette. Akik már az első részben is szerepeltek, hozzák a szokásos színvonalat. Kicsit csalódott voltam, hogy Prim nem kapott több szerepet, de majd a következőkben.
    Az új szereplők már inkább szóra érdemesek, közülük ketten kapnak elég komoly szerepet. Finnick ábrázolása tökéletes, nagyon elégedett voltam Sam Claffinnel. De a csúcs mégis Johanna Mason, aki sokkal inkább szerethető, mint a könyvben. A liftes jelenet nagyot üt, az interjúja is haláli, ahogy kiakad.

    Zene: 4,5*
    Jórészt az első rész zenei világára épít, ami nem hátrány. Rue témája előjön a 11. körzetben, ami sokat lendít a drámaiságon, mintha újraélnénk a halálát. A film legmeghatóbb jelenete számommra. Panem himnuszát nem lehet elégszer hallani, ráadásul van egy remek átdolgozása is, ha jól emlékszem a Győzelmi Körút kapitóliumi állomásánál. Viszont hiányoltam valami újdonságot zenei téren, az új dallamok nem igazán ragadtak meg bennem.

    Látvány: 4,5*
    Itt a film rádob még egy lapáttal az előző részre. Főleg a gyönyörű Arénát és a pörgős akciójeleneteket tudom kiemelni. Tetszett még a 11. körzet védelmének "erődemonstrációja", a Kapitólium, amiből még többet látunk, az új kiképzőközpont. Viszont kicsit lehetett volna hosszabb az összecsapás az első két körzet versenyzőivel. Őket eléggé elhanyagolták a készítők.

    Ezeken kívül megemlíteném még a hangot. Ugye angolul lehetett csak nézni, magyar felirattal. Szerintem ez hiba. Akik nem olvasták a könyvet/nem tudnak elég jól angolul, azok egy csomó mindenről lemaradnak, miközben betűzgetik a feliratot. Egy ilyen sikerfilmnél szerintem kötelező a szinkron a moziban. Érdekes, mert más filmeknél is egyre gyakrabban részesítik előnyben az eredeti nyelvet. Valamennyire meg tudom érteni persze. Az első részben is elszúrtak pár dolgot a szinkronizáláskor, ami sokaknak szúrja a szemét. De számomra az érzelmek sokkal jobban átjönnek az anyanyelvemen, és akkor még olvasni sem kell, sokkal kényelmesebb.

    Az öt csillag teljesen megérdemelt véleményem szerint, a Futótűz teljes mértékben felnő az elődjéhez, néhány ponton pedig túl is szárnyalja. A végén csak azt sajnáltam, hogy A kiválasztott első részére még egy évet kell várni. :) "

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek az utolsó előtti bekezdéssel. Simán lehetett volna egy eredeti és egy szinkronizált verziót is készíteni. Úgyis szükség lesz rá a DVD-n, nem?

      Törlés
    2. Már írtuk korábban, de akkor újra: a feliratos és a szinkronos változat dupla pénzbe került volna. Így meg nyilván a DVD forgalmazója fogja fizetni a szinkronos verzióért járó jogokat. Egy olyan világban, ahol az emberek egy része ahelyett, hogy bemenne a moziba, inkább letölti a filmet, nem fog a forgalmazó duplán fizetni.

      Nekem a másik gondom a szinkronizálás minőségével van. Aki az első DVD-n hallotta Effie szinkronhangjának vernyákolását, nem hiszem, hogy visszasírja.
      Az a baj amúgy, hogy nagyon sok múlik az intonáción. Sokszor a szinkronban más hanglejtéssel mondanak valamit és máris más jelentése/hangulata lesz az adott szövegnek. Ilyenbe meg én futottam már bele...

      Törlés
    3. Annak ellenére, hogy én már 11-12 évesen is inkább szerettem feliratos filmet nézni egyetértek abban, hogy főleg az ilyen érdeklődést kiváltó filmeket jó lenne leszinkronizálni. Viszont, amit Magyarországon mostanában művelnek a szinkronokkal az valami botrányos! Félre/Össze-vissza van fordítva, a hangok a legkevésbé sem illeszkednek a karakterek nagyrészéhez, a hangsúlyok rosszak stb. Nagyon át kellene az ezzel foglalkozó embereknek gondolni, hogy mi van, mert a neten hobbi fordítóktól is sokkal jobb feliratokat látni: pl én az Éhezők viadalát így láttam, és utána kifejezetten zavaró volt a DVD-t nézni :S

      Törlés
    4. Ebben egyetértünk. Én azt nem értem, mi csúszott így félre, amikor azért régebben nem okozott ekkora gondot egy szinkron. Régen sikk volt szinkronszínésznek is lenni, és volt, akiket kifejezetten a hangjukról ismertünk, hangjukért szerettünk.
      Szóval én sem alapvetően a szinkron ellen vagyok, hanem a jelenleg elérhető sz*r minőségű szinkron helyett nekem jobb alternatíva az eredeti hang.

      És bírom, hogy minden feliratos film előtt kiemelik nekem a jegypénztárnál, hogy de tudom ugye, hogy feliratosan fog menni a film??? :) Én meg nem győzöm mondani, hogy tudom, és nem is bánom :)

      Törlés
    5. Igen, én például a Harry Potter-t a mai napig mindig szinkronosan nézem. Az Alkonyatnál meg a falat kapartam, amikor az HBO-n odakapcsoltam és meghallottam :(
      Igen, mikor megkérdezem és mondják, hogy sajnos feliratos, én mondom, hogy hála égnek! :)

      Törlés
  71. Képzeljétek, most kaptam a bookline-tól egy emilkét, hogy az online játékukon megnyertem az egyik mozijegyet!!! (Most néztem meg a Facebook oldalukon, és még nov.20-án kisorsoltak, csak nem néztem utána) Jajj, de jó, újra megnézhetem! Hú, de örülök. :) Köszi Ancsi, hogy írtál a lehetőségről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, gratulálok!!
      Bennem kicsit rossz érzések vannak, amiért az utolsó sorsolás eredményét nem látom nyilvánosan, de mivel én nem kaptam e-mailt én biztos nem nyertem :)
      De sokan nyertetek az oldal olvasói közül, aminek örülök!! :))

      Törlés
    2. Ancsi, az utolsó sorsolás nyerteseit az utolsó előtti kérdés képe alá írták. Ott tájékoztatták a nyerteseket is, hogy mikor kapnak e-mailt, nem túl bőbeszédűen. A 4. kérdésen nyertem, és elvileg 21-én kellett volna küldeniük az értesítőt, ehelyett tegnap kaptam meg... Szóval nem csodálkozom, hogy rossz érzéseid vannak.
      Üdv: B

      Törlés
    3. A VIVA-s játékról tudsz valamit? Egyáltalán mikor sorsolnak/sorsoltak?

      Törlés
    4. A Vivásról jelzett vissza valaki (nymphanora néven), hogy nyert rajta, szóval ott volt sorsolás. De ennyi.

      Törlés
  72. :(((((((((((((((((((((((((((((( én még mindig nem láttam. :( egyre nehezebben bírom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, hallod, én is mennék most már másodjára, de nem bír beleférni az időmbe. :(

      Törlés
  73. Nos én is eljutottam idáig. Mit is mondhatnék? Annyira vegyes érzéseim vannak, őszintén megmondom, hogy nem bírtam nyugodtan végig ülni a filmet, folyton ugráltam, csapkodtam, te jó ég, és annyiszor kicsordult a könnyem, hogy az hihetetlen.
    Húgommal néztük, és mikor vége lett a filmnek, pár percig csak bambultunk magunk elé. Nem tudom mennyire jött le ez nektek, de őszintén megmondom, ez a világ legjobb filmje, a legjobb színészekkel, a legjobb karakterekkel, a legjobb látvánnyal. Egyszerűen leírhatatlan, és emlékszem milyen volt egy évvel ezelőtt, tűkön ülve vártuk a második részt, és hihetetlen hogy most megint várhatunk plusz egy évet a következőre..
    Bocsánat, kicsit túloztam.. szóval remek, imádom, a színészek a maximumot hozták ki magukból, az új szereplők is jól teljesítettek, az aréna pedig atom jó lett.
    Nem is tudom mihez kezdenék Suzan Collins, és az Éhezők Viadala nélkül..
    Szóval minden elismerésem! Fantasztikus élmény volt!

    VálaszTörlés
  74. Én csak annyit mondanék, hogy #thebestmovieever
    Kedvencem a liftes jelenet volt, azóta is azon szakadok.. :DD Katniss feje.. az valami leírhatatlan. :DD

    VálaszTörlés
  75. Nos, végre sikerült nekem is eljutnom a moziteremig. Kezdem azzal hogy NAGYON tetszett. Érezhetően jobb volt, mint az első film. A színészi alakítások kifogástalanok, az újak és régiek részéről egyaránt. Főleg Jen. Nagy mázli, hogy nem sminkeltem ki a szemem, mert ha nem fakadtam sírva legalább ötször a film alatt, akkor egyszer se. Nagyon érzelmes, nyomasztó jelenetek voltak, főleg a viadal megkezdése előtt, hogy egyszerűen nem bírtam ki. És Rue miatt a szívünk nekünk is ugyanúgy fájt, mint Katnissnek. Egyszerűen......annyira jól volt megcsinálva. A jelenetek, az aréna, minden. Egy-két rész kimaradt, ami a könyvben se volt, de nem olyan lényegesek. Egyedül azt hiányoltam, mikor Katniss átszökik az erdőbe, de mire visszaér, már áram alatt van a kerítés, de sikerült átjutnia és mire visszaér ott van a békeőr és Peeta-ék. De csak azért, mert személyes kedvenc jelenet a könyvben. De itt nem volt az, mint az első résznél, hogy úgy éreztem hogy voltak olyan részek, hogy ha én ezt nem olvasom, akkor rá nem jövök. Szerintem érthető volt. Egy-két jelenetnél éreztem hogy biztos hogy hosszabb jelenet volt, csak megvágták időszűke miatt. Ezek az egyetlen úgymond negatívumok, mert túl konkrétat nem tudok felhozni. Imádtam, tökéletes, alig várom hogy újra megnézzem.....és sírhassak megint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te nem tudod, én mennyire hiányollak az oldalról, és mennyire örülök, hogy életjelet adtál magadról :) Welcome back!

      Törlés