2013. november 11., hétfő

Összefoglaló a Futótűz vörös szőnyegéről

Megpróbálok egyfajta - ha nem is élő - de olyan hatású - összefoglalót készíteni azok kedvéért, akik lemaradtak a közvetítésről! Bár remélem, hogy senki nem kötözködős szándékkal jön ide, de nem állítom, hogy tökéletesen hibátlan az összefoglaló fordítások része. A szöveget egyszer hallottam, normál beszéd tempóban, és míg az egyik mondat ment, az előzőt jegyzeteltem. Nem panaszkodni akarok, de így sikerült. Azért a lényeg benne van szerintem és remélhetőleg nem túl sok a hiba benne és élvezni fogják, akik utólag olvassák. :)

Képek majd egy másik bejegyzésben.
  • A műsorvezető bevezetője után (felsorolta ki fog érkezni a vörös szőnyegre) következett egy kis bejátszás valamelyik előzetessel tarkítva (nem bírtam odafigyelni melyik volt, de a második valószínű, mert az első aztán később lement)
  • Következett egy beszélgetés néhány rajongóval, akik csak a premier kedvéért ruccantak át Amerikából.
  • Hallgattuk kicsit a zenét, néztük a tömeget, majd lejátszották a kiválasztottak edzős jelenetét, amelyet korábban már láthattunk.
  • Láthattuk az első előzetest, mögötte Jennifer Lawrece, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth rövid kommentárjaival és kulisszák mögötti jelenetekkel! 
  • Lejátszották a Katniss-Gale jelenetet is. Két ilyen kis bejátszás között a tömeget mutatják, (vélhetően) a filmzenei album számai mennek a háttérben, és időnként a műsorvezető közli, kire számíthatunk!
  • Lenyomták a harmadik (Haymitch-Katniss-Peeta a 11. körzet törvényszékének padlásán) jelenetet is. Nem mindenki örült neki, hogy az arcunkba tolták, de hát ez van..
  • Willow Shields érkezik elsőként. Fényképezkedik, autogramot oszt, és igazi nő már :) Nem a kiskacsa. :))
  • Jon Kilikkel következik egy felvett beszélgetés: Jon Kilik nagyon izgatott a film miatt. A film világának minden apró részletét fontosnak és izgalmasnak tartja és odáig van a szereplőgárdától is. Megpróbálja kiemelni Donald Sutherlandet és párakat, de aztán rájön, hogy mindenki nagyon jó színész!
  • Megérkezett Sam Claflin is :) Hadd ne írjam megint: fotózkodás, autogramosztás.
  • Hogy a fiatal szívek ne kapjanak szívinfarktust, gyorsan megérkezik Josh Hutcherson is. Felpörögtek az események kissé.
  • Stanley Tucci a következő díszvendég.
  • Míg Willow 20 percig volt látható a képernyőn, Joshból jó, ha 2-t kaptak a rajongók :(
  • Viszont közben megérkezett Francis Lawrence is.
  • Gyorsinterjú Willow-val (őt még úgyse láttuk eleget). Prim felnőtt, orvos akar lenni. Őszintén szereti a karaktert, vele együtt nő fel. Jen olyan neki, mint egy nővér, őrült, csodálatos, nagyon szereti, hihetetlen csaj. Willow felnéz rá. A forgatáson nagyon jól érzik magukat, sokat viccelődnek, sokat lógnak együtt, olyanok, mint egy nagy család. Willow már látta a filmet, ami hihetetlen.
  • Sam-mel itt van asszonykája, Laura Haddock is. Bocsi csajok, de dúl a love a fiatalok között.
  • Megérkezett Jena Malone is, klassz pirosban!
  • Liam Hemsworth a következő. Nagyon csini ám.
  • Következik egy gyorsinterjú Stanley Tuccival. Caesar bizarr megjelenéséről beszélgetnek. Miért szereti ennyire mindenki a sorozatot? Erős a női főszereplő miatt, és mert hiteles a történet. A riporternő a szájába adja, hogy milyen tehetséges emberekből áll a stáb, Tucci meg ezzel egyetért nyilván.
  • Végre újra Liam a képernyőn: autogram, fotók tömkelege.
  • Itt az idő, hogy üdvözöljük Donald Sutherland-et! 
  • Közvetlenül utána megérkezik Jennifer Lawrence is. Egyszerű fehér ruhában plusz egy piros kabát van rajta. 
  • Szerencsére időről időre újra Liam gyönyörű szemeit mutatják. ;)
  • Megérkezik Elizabeth Banks is egy hatalmas sárga nagyestélyiben, kivasalt hajjal.
  • Jeffrey Wright gyorsinterjú: Csodálatos a londoni premier: kicsi eső, kicsi tűz. Nagyon izgatott, hogy mindenki látja majd a filmet hamarosan. Fantasztikus, hogy az emberek milyen érdeklődéssel követik a történetet. Fantasztikus lesz a CGI, EPIC a történet, és fiataloknak és szüleiknek is tetszeni fog a film. Beetee nem igazán harcol, az eszével jár túl másokon. Ő is szereti a műszaki dolgokat, például szokta babrálni a tűzfala beállításait :) Jennifer Lawrence-szel és Josh-sal nagyon vidám dolog együtt dolgozni, állandóan poénkodnak!
  • Nina Jacobson gyorsinterjú: egy producernek öröm látni ezt a támogatást, amit a sorozat kap. Francis teljes történet-készítő, nagyon jók a meglátásai, nagyon szereti a történetet. Olyan részeket mutat most meg, amiket az első filmben nem láthattunk: többi körzetek, stb. A szereplőválogatások nem egyszerűek, de az ember tudja, mit vár összességében egy karaktertől azt keresi. Ez a történet ellenségekről és szövetségekről szól. A következő filmet már hat hete forgatják, most van egy kis szünet, de aztán folytatják a munkát!
  • Donald Sutherland gyorsinterjú: Snow elnök csodálatos ember, de aztán Donald nagyon gyorsan lelépett, mert fázott. [meg én is felálltam egy percre a géptől, bocs. :/]
  • Jennifer Lawrence gyorsinterjú: Nagyon jól érzi magát. Hihetetlen, és köszöni mindenkinek, hogy itt van. Nekünk van a legjobb rajongótáborunk, itt áznak és fáznak a hidegben.
    Katniss poszttraumatikus stressztől szenved, majd ebben a szituációban újra visszaküldik az arénában. Nagyon szereti játszani Katniss tüzességét, vadságát és küzdeni akarását.
    A film nagyon stresszes lesz, ami nem feltétlenül jó. ... Nagyon tehetséges jelmeztervezőnk van, aki Katniss számára is több emlékezetes ruhát készített.
    Az aratós jelenet nagyon szívbemarkoló lesz, különösen, hogy Katniss nem búcsúzhat el utána a családjától.
  • Jena Malone gyorsinterjú: Csodálatos érzés végigmenni a vörös szőnyegen az idő ellenére is. Nagyon jó buli és sok munkát jelentett Johanna életre keltése. Az elején volt pár nehéz éjszakája, de élvezte aztán eljátszani a karaktert. Francis a legjobb rendező, akivel valaha dolgozott:
    A húga adta a kezébe a könyveket, azután kattant rá.
    Az újaknak sikerrült beilleszkedni, őrülten szereik egymást a szereplők, és nagyon jók a producerek és egyéb stábtagok is.
  • Liam Hemsworth gyorsinterjú: Gale állítólag Suzanne kedvenc karaktere, Liam szerint is jó srác, megpróbálja megmenteni Katnisst. Katniss megpróbál hű maradni önmagához, ezért jó példakép a fiataloknak. A karaktereket egyre jobban megismerjük, egyre mélyebben belemegyünk a történetbe. A korbácsolós jelenet forgatása borzalmas volt, mert bár valami puhával ütötték, a végére mégis fájt. Újra a szereplőgárda összetartozásáról van szól, és olyan mindig újra kezdeni a forgatásokat, mintha a suliba mennének vissza szünet után.
  • Francis Lawrence gyorsinterjú: Mit tett hozzá a sorozathoz: először Suzanne Collins segítségével feltárult előtte a világ, de nagyon hűek maradtak a könyvhöz. Jók az új szereplők: Sam Claflin, Jena Malone, Jeffrey Wright, Amanda Plummer, Philip Seymour Hoffman, stb. Azt, hogy ő mennyire együttműködő rendező, azt inkább a szereplői tudnák megmondani. Megpróbált egy valóságos világot teremteni, vizuális effekteket használtak, hogy még nagyobb látószöget biztosítsanak a dolgoknak, Azért szeretik sokan a történetet, mert nagyon jó a könyv: a hírnév témája a fiataloknak, a háború, nagyon jók a karakterek is. Gary Ross nagyon jó alap csapatot hozott össze, ez nagyon fontos abban, hogy ilyen sokan szeretik a filmeket. A forgatás során inkább Josh viccelt meg másokat és Jen állt ezen tréfák középpontjában.
  • Sam Claflin gyorsinterjú: Sam egy Tarzanüvöltéssel válaszol a hogy vagy kérdésre. Majd köszön a tömegnek, és beordítja, hogy kérnek-e egy kockacukrot. [Nem tudom, mit ivott, de tényleg nem vagyok benne biztos, hogy semmit, mert olyan laza, amilyennek soha nem láttuk még. Ezt berakom majd videón, ha kijön, ígérem!!] Nagyon jól érezte magát a forgatás során.
    Szerette az első filmet, rajongója volt a könyveknek és egy álma vált valóra a szereppel. A régi szereplők szívélyesen fogadták a régieket. 
    Fél éven keresztül a nagymamáját cipelte a hátán, úgy készült a szerepre, majd így ment be a meghallgatásra is és ez nagyon bejött Francisnek. Illetve a nagymamájával a hátán kérdezte meg Francis-t, hogy kér-e egy kockacukrot. [Ez kééész :D] Finnick nagyon srámos, szexuálisan manipulálja az embereket.
    A forgatáson volt pár baleset, és bénázásban Jenniferrel versengtek. Egyszer Sam eltörte az ujját is.
  • Josh Hutcherson gyorsinterjú: Josh nagyon jól érzi magát, tetszik neki a zene. Nagyon örül, hogy látja a rajongókat, és hálás a támogatásért. Ez a történet egy új szintre emeli a dolgokat, ezúttal teljesen más energiák dübörögnek.
    Amikor elsőre olvasta a könyveket, azonnal beleszeretett Peeta karakterébe, hogy egy fiatal fiú szeret kenyeret sütni, ennyire beleszeret egy lányba, és mindvégig hű marad önmagához.
    Szeretett-e dolgozni a filmen: Nem, utáltam a filmen dolgozni!! [Ezt tényleg mondja, nem én dumám, most ő volt cinikus] Szóval nagyon szeretett dolgozni a filmen, hihetetlen volt együtt dolgozni. A munka része kemény volt, de nagyon élvezték. Valóban Jen volt a tréfák célpontja.
    Nagyon szerette a tengerparti Katniss-Peeta jelenet forgatását. Egy nagyon kemény, pörgős nap volt mögötte, de ott a naplementében, minden lelassult és egy igazán életszerű jelenet kerekedett belőle.
  • Elizabeth Banks interjú: Miért szeretik a filmet: mert Katniss nagyon hiteles szereplő és szurkolnak neki. Nagyon bonyolultak voltak Effie ruhái és sminkjei, de élvezte az átalakulást.
    Effie fejlődik ebben a filmben. Más az alap: a múltkor két gyereket kísér, most két győztest.
    Effie emberileg is sokat fejlődik. Az új szereplők új energiákat hoztak a filmbe, és nagyon izgalmas volt új embereket megismerni. 
  • Váratlanul a One Direction-nel Union J-vel készítenek gyorsinterjút, de azt nem vagyok hajlandó fordítani. Bocs.
  • Egy Jonathan Ross nevű idősebb fickóval is interjúznak amúgy, egyébiránt ő is vicces, először azt mondja, hogy az erőszakot szereti a filmben, utána beszél arról, mennyire kíváncsi arra, hogyan tér vissza Katniss.
  • Aztán még egy darabig láthattuk fotózkodni és autogramot osztogatni a színészeket, zenével a háttérben, majd a bemondónő közölte, hogy aki még többre vágyik, az november 21-től megnézheti a filmet a moziban!
  • Aztán még látjuk kicsit Josh-t meg Sam-et idétlenkedni, meghallgathatjuk a We Remain-t és lassan rájövök, hogy most már csak visszajátszást látunk, mert gyanús, hogy _ismét_ kiszáll az autóból Donald Sutherland :D
Ami engem illet köszönöm azoknak, akik velem tartottak, és akikkel együtt chat-elhettünk a közvetítés alatt!!

13 megjegyzés:

  1. Jó, hogy nem fordítottad az 1d-t :)

    VálaszTörlés
  2. Pfuu nagyon köszi a fordítást!:) néztem élőben, de mivel nem vagyok valami nagy angolos nem sokat értettem belőle. Mégegyszer köszii :)
    Leia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet hülye kérdés, előre is bocsi érte de hol lehetett élőben nézni? Ha majd a következő rész lesz tudjam. :)
      Eszti

      Törlés
    2. Tényleg hülye kérdés, ne is haragudj, nem szoktam ilyet írni.
      Az előző bejegyzésben volt egy videóablak, oda kellett kattintani, ráadásul még alá is beírtam, hogy hova kattinthattok még, ha az nem működne, de legtöbbünknek működött.

      Ne haragudj, de ennél jobban nem tudom a szátokba rágni.

      Törlés
  3. Nagyonnagyonnagyon köszönjük ancsi! egyemaszivedet^^ bocsi, csak fel vagyok pörögve.:3 Szóval nagyon köszi az összefoglalót, erre a Sam Claflin interjúra tényleg baromi kíváncsi voltam.:3 na meg persze a többire is!
    Mégegyszer köszi, egy élmény volt.

    VálaszTörlés
  4. Tök jól összefoglaltad, tényleg így volt. Az a rész nagyon aranyos volt amikor Jen odament egy beteg kislányhoz...az nagyon rendes volt tőle
    Egyébként az nem a One Direction volt, hanem egy másik britt fiúbanda, az Union J...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javítottam, köszi. Látszik, hogy nekem egykutya. Ezek is 4-en vannak, és azt gondoltam, ha már britek, azok a One-D-ék. Na, mindegy :D

      Törlés
  5. Köszi Ancsi ezt az összefoglalót és azt, hogy ilyen gyorsan összeraktad! Jó kis este volt azt meg kell hagyni! :))

    VálaszTörlés
  6. Igaziból nekem tökmindegy, ezt az együttest nem is hallottam eddig, csak olvastam a bravot és benne voltak, és most felismertem őket, aztán gondoltam szólok :)
    Vivi

    VálaszTörlés
  7. Látod én végigolvastam annak ellenére hogy néztem... Sam még mindig a legjobb :D <3

    VálaszTörlés
  8. Én is köszönöm az összefoglalót, főleg így, hogy nem is tudtam nézni.

    VálaszTörlés
  9. Haliho! Eppen londonban vagyok es most ertem nemreg haza a premierrol. pont rossz helyre alltunk senki nem ment arra es semmit nem lehetett latni. nem kepernyon hanem eloben azt is tavolrol liamet es jent lattam.

    VálaszTörlés