2013. november 5., kedd

Fandango interjú a Futótűz promójának első állomásáról

A Futótűzzel és a Kiválasztott filmváltozatával kapcsolatos kérdéseket is feszegettek a Futótűz promókörútjának első állomásán, Philadelphiában, ahonnan a Fandango állított össze egy remek kis interjúsorozatot a résztvevőkkel. Jena Malone nem tudom, hogy maradt ki, a többiekkel (Jeffrey Wright, Bruno Gunn, Meta Golding, Sam Claflin). És mivel nagyon kegyetlen vagyok, a Sam interjúért meg kell küzdeni, vagy minimum kattintani, ne mindig ő legyen már rivaldafényben ;)


Bruno Gunn (Brutus, 2. körzet)

A fizikai részén túl, hogyan keltetted életre Brutust?
Felépítettem a háttértörténetét. Elgondolkodtam azon például, hogy kik lehettek a szülei? Voltak-e testvérei? Milyen emberek voltak ők? Megpróbáltam olyan pillanatokat keresni, amelyet Brutus sebezhetőségére világítanak rá, hogy megmutassam, hogy ő is olyan, mint bárki más. Ő egy kiváló, nagydarab, erős srác, de azért van valami a felszín alatt és vannak neki is érzései, szóval találtam lehetőséget arra, hogy ezekre is rávilágítsak. Ő is egyike azoknak, aki bemegy az Arénába, és vagy megnyeri, vagy meghal.

Melyek a kedvenc pillanataid a Futótűzben?
Ami engem illet, máskor mikor lenne már lehetősége az embernek szekéren utazni? És ez a szekér, az Isten szerelmére, pont olyan, amilyet a Ben Hur-ban látni!! Illetve az Aréna is nagyon különleges. A Kiválasztottaknak különböző csoportjai vannak. Itt már nem gyerekekről van szó. Mi már mindannyian öltünk, mindannyian megízleltük a vért, szóval ez egy teljesen más felállás.


Jeffrey Wright (Beetee, 3. körzet)

Beetee nagyon ért a műszaki dolgokhoz. Te mennyire vagy technika-zseni? 
Elég jól értek én is az elektromossághoz. Tudom, merre folyik az áram, és ki tudom találni, hogyan oldjam meg a problémáimat. De Beetee egy Tesla tanítvány, egy igazi műszaki-zseni. Ő egy másik szinten áll, egy olyanon, amit én megközelíteni se próbálok.

A Kiválasztott hangulata a forgatáson különbözik a Futótűzétől?
Sokkal inkább a folytatása. De teljesen más irányba halad a történet. Itt már inkább arról van szó, hogyan hullik szét egy társadalom, és a háború témáját is jobban körüljárja.

Meta Golding (Enobaria, 2. körzet)

Az Enobaria védjegyévé vált tűhegyes fogakon kívül mi az, amitől ő más, mint a többiek?
Ő is győztes volt, és mindeddig a Viadalig ő maga is gyerekeket képzett ki. Nagyszerű formában kellett lennie, és elég jól ismeri a Viadalt. Bár neki nincs gyereke, de látta felnőni az általa edzett gyerekeket. Tényleg szerettem volna, ha egy részem ő lesz. Amikor az emberek azt mondják, hogy ő milyen gonosz, azt válaszolom, "Nem is gonosz! Kőkemény csaj!" Ismeri a Viadalt, sokat tanulmányozza.

Milyen volt az Arénás részek forgatása Hawaii-on, hiszen a Bőségszaru jelenettel ellentétben azt nem Georgiában vettétek fel, hatással volt ez az előadásodra?
Hihetetlen volt! Ott forgattam a véleményem szerint legfontosabb jelenetemet, amit a film végén láthatunk majd. A természet már önmagában is zsigeri élmény. A stúdiófelvételek (egy részük kinn zajlott, a többi benti), majd kinn a dzsungelben, az volt a lényeg, hogy minden ösztönös legyen, hogy a valóságot mutassuk be.

Sam Claflin (Finnick, 4. körzet)

Amikor legutóbb beszéltünk, azt mondtad, izgulsz amiatt, mit szólnak majd a rajongók a Finnick alakításodhoz. Most, hogy már láttad a filmet, még mindig ideges vagy?
Igen, még mindig. Azt hiszem, nem én lennék, ha nem így lenne. Nem a magabiztosságomról vagyok híres. Megvannak a magam bizonytalanságai, ahogyan a legtöbb másik színésznek is. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne gondolhatnám azt bármiről, hogy tökéletes. Törekszem a tökéletességre, és ez arra késztet, hogy legközelebb még keményebben dolgozzak.

Most a Kiválasztottat forgatod. Hogy érzed, mennyiben különbözik ez a Futótűztől?
Ami személy szerint nagyszerű számomra, hogy Finnicket egy teljesen más helyzetben látjuk viszont, mint ahogyan a Futótűzben ott hagytuk. Alig várom, hogy megmutathassam Finnick bizonytalanságát és sötét oldalát, ami miatt szerintem a legtöbb ember szereti. Ami engem illet, színészként sokkal jobban szeretem játszani ezt, mint egy nagyképű, beképzelt fickót. A sötétebb lelket szívesebben alakítom.

Finnick igaz szerelme Annie Cresta, akit Stef Dawson alakít. Volt közös meghallgatástok? 
Igazából még nem is találkoztunk! De nagyon-nagyon jó dolgokat hallottam róla a producerektől, a rendezőktől és a többi szereplőtársamtól, akiknek lehetősége nyílt megismerkedni vele. Ez egy égben köttetett szerelem, mi mást is mondhatnék még?
Forrás: Fandango

1 megjegyzés:

  1. Nem is találkoztak még Steffel? Hát az igen :D Bár még ráérnek. Mondjuk azt elhiszem hogy izgul, szerintem mindenki rá kíváncsi a legjobban (mármint szereplőre). Valahol tényleg olyan Finickes, de például amikor a kockacukros jelenet van, ott elbizanytalanodom... lehet hogy csak így akarnak húzni minket :D

    VálaszTörlés