2013. november 28., csütörtök

Elizabeth Banks kedvenc sora a Futótűzben

Nem titok, hogy Elizabeth Banks már 2012 előtt is hatalmas rajongója volt az Éhezők Viadala könyveknek, és ő maga kereste meg a film producereit, majd Gary Ross-t is, hogy szerepelhessen a filmben. Mindannyian tudjuk, mi lett az eredménye a film készítőinek zaklatásának, hiszen ő alakíthatta a 12. körzet Kiválasztottjai kapitóliumi kísérőjének, Effie Trinketnek a szerepét. Banks a második filmben is visszatért - immáron Francis Lawrence felügyelete alatt. Lelkesedése kicsit sem kopott meg, ezt pedig nemrégiben egy MTV interjúban bizonyította:

- Őszintén szólva még mindig nem tudom elhinni, hogy részese lehetek ennek az egésznek - mondta az Éhezők Viadala: Futótűzről. - Igazán csodálatos és nagyon szeretem. Nagyon büszke vagyok rá. 

Bár az extrém parókák, jelmezek és a smink szinte felismerhetetlenné teszik Bankst, kiderült, hogy van azért néhány beszólás a filmben, ami tőle származik. Az egyik, rajongók által is kedvelt megjegyzése tovább erősítette Effie helyét kedvenc karaktereik között.
A Futótűzben ugyanis sikerült egy jól elhelyezett szöveggel visszautalnia egy korábbról híressé vált szövegére, amikor körbevezeti Katnisst és Peetát az egyik kapitóliumi helyszínen: - A könyvtárban minden mahagóni!

Még az Éhezők Viadalából

- Visszahoztam és bedobtam ezt a szöveget - meséli Banks a sorról, amely nem szerepelt a forgatókönyvben. - Én elmondtam, majd Francis kivágta, mire átmentem hozzá, és mondtam neki, hogy "Bele kell tenned ezt a sort a filmbe, a rajongók meg fognak őrülni tőle!" 
Lawrence benne hagyta, a rajongók pedig tényleg odáig voltak tőle, legalábbis a Tumblr-re kiírt több felkiáltójellel zárt mondatokból erre lehet következtetni. A színésznő több alkalommal vett még részt kreatívan karaktere szövegének megfogalmazásában, tőle származik a "Fejet fel, mosolyt villant!" szöveg is.
- Sok improvizációs lehetőséget kapok Effie szerepével - mondta. - Csak nagyon kevés szövege volt a forgatókönyvben, szóval sokat szórakoztam azzal a jelenettel.

A színésznő sajnálja, hogy az Arénában játszódó jelenetekből azonban kimarad.
- Szeretnék részt venni az Arénában. Titkon reménykedem, hogy valamikor még akció hős válhat belőlem. Tudom, hogy nagyszerű lenne - Még arról is van listája, mit próbálna ki szívesen akcióhősként: - Szívesen vezetnék gyors autókat, szeretnék íjászkodni, verekedni. Nagyon komolyan gondolom.
Arra is van stratégiája, ő maga mit tenne, ha élesben bedobnák egy ilyen arénába:
- Nem tudom, a fizikai erőm elég lenne-e, de akkor használnám a ravaszságomat. És természetesen megpróbálnék szövetségeket kötni. Be kell ismerni, hogy a túlélés nagyban múlik az együttműködésen.
Forrás: MTV


2 megjegyzés:

  1. Tényleg jó volt az " a könyvtárban minden mahagony" beszólás :D tetszett a cikk, köszi :))

    VálaszTörlés
  2. Jaj, azon a mondaton olyan jót nevettem a moziban, örülök, hogy Banksnek ilyen jó ötletei vannak, és hagyják kibontakozni. :)

    VálaszTörlés