2013. október 24., csütörtök

Sam Claflin interjú a mexikói '15 To 20' magazinból

Ebben az ominózus magazinban egyébiránt Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth interjúk is vannak, nem tudom, miért pont a Sam Claflin lett angolra fordítva [De közben rájöttem: mert a Samclaflinfans nem fordította le a többit :P]. Meg más egyéb érdekességek meg jóságok, de mert mivel spanyolul nem értek, így azokról most lemaradunk. Hacsak nem lesz angol átirata ugye. Addig is Sam. Lassan eléggé ipari mennyiséget kapunk belőle...

Olvastad a könyveket, mielőtt aláírtál volna a sorozatra?
Amikor az első filmet láttam, még csak azt sem tudtam, hogy könyvadaptáció. Fogalmam sem volt róla, hogy ez trilógia. Azt hittem, hogy simán egy film. A menyasszonyommal néztük meg és azt mondtuk, ez csodálatos. Egy nagyszerű történet. Később gyakorlatilag az Internetről tudtam meg, hogy meghallgatás lesz a Futótűzre, de az e-mail nem tartalmazta a film címét. Csak egy Finnick Odair nevű karaktert említettek benne, és emlékszem, azt gondoltam, "Mi az ördög ez?" Aztán bementem a meghallgatásra, és megismerkedtem az illetővel, aki Katniss-t alakította. Később, még mielőtt visszahívtak volna a szerep kapcsán végül elhatároztam, hogy elolvasom a könyveket. Az összeset öt napon belül elolvastam, nagyon olvastatta magát.

Mit tettél azért, hogy még jobban megfelelj a szerepnek?
Fogalmam sincs, azt gondoltam, hogy én ehhez nagyon brit vagyok. Tudod, nekünk briteknek is megvan a magunk sármja, és olyanok vagyunk, mint egy angol úriember. De nem tudom, őszintén szólva fogalmam sincs. De abban biztos vagyok, hogy bementem, és én voltam a legkevésbé alkalmas a szerepre abban a pillanatban, mégis láttak bennem valamit.


Mit értesz azalatt, hogy "legkevésbé alkalmas"?
Elolvastam a karakterleírást: magas fickó, olyan mint egy Isten, zöld szemekkel, szőke haj, jó forma, napbarnított bőr. És az a helyzet, hogy akkoriban eléggé formán kívül voltam, rövid barna hajam és sápadt angol bőrszínem volt. Emlékszem, bementem a meghallgatásra, és megláttam egy fickót, aki úgy nézett ki, mint Brad Pitt a Thelma és Louise-ban, én pedig azt gondoltam, nem fogom megkapni a szerepet. De volt lehetőségem leülni Francis Lawrence-szel a meghallgatás elején és hagyta, hogy játszadozzak a karakterrel. Azt hiszem, a színészi képességeim segítettek abban, hogy mellém pártoljon a szerencse.

Hogyan állnád meg a helyed a Nagy Mészárláson? Mennyire vagy jó küzdő?
Szerintem jól megállnám a helyem. Gyorsan futok. Nem, nem tudom... soha életemben nem kellett verekednem. Soha nem ütöttem meg senkit. És ütéseket is csak akkor kaptam, amikor azt tanultam, hogyan védjem ki azokat. Szerintem megvan a magamhoz való eszem, ezért aztán minden körülményhez jól tudok alkalmazkodni.

Milyen stratégiát alkalmaznál, hogy győzhess?
Nem tudom, van-e bennem elég indíttatás és arrogancia, hogy győzni tudjak. Szerintem szövetséget kötnék, mert jó lenne barátokkal körbevenni magam, és annak lenne értelme. De azt hiszem, sokkal inkább az eszemet használnám, semmint a fizikai képességeimet, de szeretném azt hinni, hogy képes lennék győzni. De a valóságban nem tudom, mi lenne.

Mennyire hízelgő, hogy hemzsegnek körülötted a rajongók? És a film megjelenése után ez még fokozódni fog.
Örülök, hogy megvan a magam Annie Crestája, ahogyan Finnick mondaná, aki (Laura Haddock) csodálatos. Mióta a reflektorfényben állok, ő mindig is mellettem volt, szóval a lányok tudják, hogy foglalt vagyok. Nincs olyan sok rajongóm, és nem nagyon van rá lehetőségem, hogy sikítozzanak értem az emberek. Nem is vagyok az a típus, nem vagyok túl jóképű.
Forrás: 15To20

Akinek pedig még ez sem elég, az pedig a @HungerGamesUS twitter oldalán kérdezhet a fiatal színésztől a mai napon, az #AskFinnick utótagot használva:


8 megjegyzés:

  1. Ha megadod a linket, akkor szívesen ránézek a spanyolra, és ha vannak újdonságok az interjúkban, akkor lefordítom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://realornotrealnews.blogspot.hu/2013/10/mexico-especial-de-en-llamas-en-la.html

      De ha küldesz egy e-mailcímet a hungergames@mailbox.hu -ra, átküldöm rendes linkként is.
      Nagyon hálás lennék érte.
      Engem a Liam érdekelne leginkább, de bárminek örülünk szerintem :)

      Törlés
    2. Köszi! Elküldtem a mail címedre a fordítást mindhárom színésszel :)

      Remélem, kicsit elviselhetőbbé teszem ezzel a közösség számára a maradék 27 napot ;) Nem egy egetrengető interjú, de azért vannak benne jó részek.

      Törlés
    3. Ja és bocsi, ha valami kifejezést nem úgy használtam, mint a könyvben, de csak angolul olvastam a trilógiát, így sok mindenről nem tudom, hogy fordították.

      Törlés
  2. Bocsi, hogy ide írom, de nagyon jó az új fejléc! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, már nagyon akartam pirosat :))
      Pedig tudom, hogy gagyi, de az enyém ;)
      Örülök, hogy másnak is bejövős!

      Törlés
    2. Nekem is nagyon tetszik. Annyira imádom ezt a piros képet! :)

      Törlés
  3. Háát szerintem Samnek elég sok rajongója akad :D
    Amúgy Ancsi tényleg jó ez a fejléc nekem bejön ez a piros szín :)

    Mumus

    VálaszTörlés