2013. október 17., csütörtök

Mától a mozikban: Paranoia

Bevallom, én már nagyon vártam, hogy a film a mozikba kerüljön, szóval a hétvégére tuti program a film, ami mind a címben is olvasható, a Paranoia, amelynek egyik főszereplője Liam Hemsworth.


New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol, máris az utcán találod magadat, hacsak meg nem zsarol a főnököd. Az ambíciókkal teli fiatal pályakezdő Adam (Liam Hemsworth) mindent megtesz azért, hogy előre jusson a ranglétrán, ám egy hiba után nem mindennapi második esélyt kap kegyetlen ördögi főnökétől, Wyattől (Gary Oldman): a cég versenytársánál, Wyatt egykori mentoránál, Jock Goddardnál (Harrison Ford) kell kémkednie. És Adam számára csomagban érkezik a Manhattan exkluzív: siker, menő autók, pénz, csillogás,a legjobb nők. 
Azonban Adam hamar rájön, hogy ő is csak egy bábu Wyatt játszmájában. Meg kell találnia a menekülő utat, mert Wyatt mindenre képes, hogy az előnyt megszerezze. Gyilkosság? Az is belefér. De egy valamivel nem számol, hogy a királyok közt a gyalog lehet az igazi vezér. Port.hu

Az ugrás után a film feliratos előzetesét is megnézhetitek, már az is nagyon jó, ha pedig láttátok a filmet, örömmel fogadom a véleményeket is!!


5 megjegyzés:

  1. Érdekes hogy Sopronban már vetítették (premier előtt- volt kiírva) csak sajnos nem tudtam menézni, de tervezem :)
    Mumus

    VálaszTörlés
  2. Moziünnepen sok film volt premier elott :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem érdemes elmenni én láttam végig tele van izgalommal és meglepő fordulatokkal.

    VálaszTörlés
  4. Na, én megnéztem ma délután a filmet.

    Maga a film amúgy nem nagy szám, bár oké, nyilván voltak benne váratlan és meglepő fordulatok, azért sok minden kiszámítható volt. Oké, a vége nem teljesen, illetve az nem, hogy hogyan oldódik meg a dolog. :)

    Ami miatt viszont bármikor megnézném a filmet, az Liam Hemsworth főszerepe volt. Maga a film és a szerep is olyan volt, ami tetszett, de a Hemsworth-faktor az sokat dobott rajta :)) Nem tudom, mit tud ez a fiú, de nagyon szerethető, és örülök, hogy felkapta Hollywood. Akárcsak a tesóját :))

    Ami a filmet illeti, ha nagyon szigorú vagyok, akkor nem teljesen volt életszerű számomra. Oké, véletlenek vannak, de amiért gyakorlatilag Hemwsorth karakterét ráveszik/rákényszerítik erre az ipari kémkedésre, az nagyon pitiáner dolog. Valamiért én azt gondoltam, nagyobb dolog áll a háttérben. Mivel az előzetesből és a szinopszisból elég sok mindent meg lehet tudni, a karakterek bemutatása után kicsit leáll a film. A közepét kifejezetten untam. Még jó, hogy akkortájt volt, hogy Liam többször megmutatta izmos felsőtestét is ;), így legalább nem aludtam be :D
    A film végén valóban vannak olyan fordulatok, amelyekre én sem számítottam. Az sejthető az előzetesből (két király között akár egy gyalog is eldöntheti a játszmát), hogy Adam kijátssza a két vetélytársat (kénytelen, ha életben akar maradni), de az, hogy hogyan, az nem derül ki, és az tetszik, ahogy meg lett oldva, csavaros. Bírom a srác baráti körét, és azt, hogy mindig ott vannak mellette, amikor Adamnek szüksége van rájuk, pedig olykor meg sem érdemelné. És tetszik a csajos szál, jól volt felvezetve és lezárva is.

    És ami különösen tetszik, az a film mondanivalója: hogy nem kell az elithez tartozni, nem kell nagy pénzekkel rendelkezni ahhoz, hogy az ember elégedett, boldog, kiegyensúlyozott életet élhessen. Mert vannak annál sokkal-sokkal fontosabb dolgok is :)

    VálaszTörlés
  5. Uncsi sablonfilm volt, tizenkettő egy tucat történettel, meg lehet nézni, de különösebb izgalmakat senki ne várjon tőle.

    VálaszTörlés