2013. október 25., péntek

Josh Hutcherson – A szívünk elnyerője

A 15a20 interjúsorozat utolsó állomásaként fogadjátok szeretettel a Josh Hutcherson interjút is, amelyet szintén Solona fordításában olvashattok!

A pék fia, a tehetséges festő, visszatér az Éhezők viadalának arénájába a Nagy Mészárlás keretein belül. Mit mond Josh Peetáról és a sagáról?

Mit gondolsz, mi a titka az Éhezők Viadalának, amiért ennyien rajonganak érte?
Úgy gondolom, a sagának nagyon sok jó összetevője van. Elsősorban, a karakterek nagyon élethűek és lenyűgözőek. Katniss különösen erős főszereplő, és ez nem jellemző sem a filmekre, sem a könyvekre. Ezen kívül, a szociális háttér nagyon sok gondolatot ébreszt az emberben, a szegények és gazdagok közötti különbség, hogy merre is tart a világ, nagyon érdekes vélemény ez egy lehetséges jövőről… Az emberi kapcsolatok is nagyon fontosak a könyvben, és az egész trilógián keresztül látjuk a fejlődésüket. A történetben vannak nehéz időszakok, nagyon bonyolult világ, de hihetetlen, mit tudnak túlélni a szereplők.

A karaktered már két Éhezők Viadalán is részt vett, hogyan jellemeznéd ezt az erőpróbát?
Izgalmasnak, fájdalmasnak, feltárónak, mivel a viadal alatt nem csak a túlélésről tanulsz, hanem saját magadról is.

Hogyan teszed Peetát még valóságosabb karakterré?
Úgy gondolom, hogy ami közös bennem és Peetában az, hogy hiszünk abban, hogy hűnek kell maradnod önmagadhoz, nem számít, milyen szituációba kerülsz. Ez jellemző Peetára, amikor az arénában van, nem akarja megváltoztatni, amiben hisz, csak azért mert belekényszerítik egy helyzetbe, és én ugyanebben hiszek. Úgy gondolom, ez segített engem az életben, és abban is, hogy életszerűbbé tegyem Peetát.

Tetszik a szőke haj?
Elég furcsa volt, sok időbe telt megszokni. Ilyet sosem csináltam ezelőtt. Elég hosszú folyamat volt, először narancssárgás volt a hajam, majd vörös, azután furcsa sárgás színű, végül szőke. Sokáig tartott, de végül működött a karakterrel. Folyton azt kérdezték, hogy tetszik-e, de végül is nem égettem le a hajam.

És a Futótűzben szőkébb és jóképűbb, mint valaha, igaz?

Peeta talentuma a festés, mi a tiéd?
Tudok főzni, jó vagyok roston sütésben, és én is tudok sütni, mint a pék fia.

Milyen jelentőséggel bír számodra a fecsegőposzáta?
A szabadság szimbóluma, egy jelkép, ami arra sarkall, hogy fellázadj, és megvédd, amiben hiszel.

Készen állsz leforgatni a sorozat végét?
Nagyon is! Lenyűgöz a Futótűz és A kiválasztott. Megindító érzés ezekben a filmekben szerepelni… talán túlságosan is megindító. Mikor aláírtam a szerződést, 3 vagy 4 filmre szerződtem. Nagyon elégedett vagyok, nagyon szeretem Peeta karakterét, és nem csak egyszer tudom eljátszani, de még 3-szor vagy 4-szer is akár, ez egy fantasztikus része az életemnek.

Mi már készen állunk, hogy lássuk őt a Futótűzben és A kiválasztott két részében. #TeamPeeta

6 megjegyzés:

  1. Gondoltam, hogy a "Mit jelent számodra a fecsegőposzáta?" kérdés nem marad el. Nekem tetszett ez a cikk is és ezer köszönet Salonának, amiért lefordította nekünk! Ancsi te is kitettél ma magadért! Egy pár óráig nem néztem fel és már azt sem tudtam, hogy mivel kezdjek. Ezer hála neked is! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Solonának, Kornélnak meg a kinti eseményeknek köszönhetően gyakorlatilag csak formáznom kellett :) De tényleg sok lett ma, érzékelem én is :) De nem akartam szétszórni jobban a 15a20-as cikkeket. Egyben meg sok lett volna. Nem egyszerű néha, na.

      De visszajártok, itt vagytok, olvastok, ez a lényeg :) Meg a várakozás :))

      Törlés
  2. Szívesen, máskor is ;)
    Egyébként szerintem is klassz cikksorozat, tetszett, hogy hasonló volt a felépítés az összes szereplőnél, és hogy mindenkinek feltették a fecsegőposzátás és a talentumos kérdést (no meg a hajfestésest, de az kicsit bugyuta, bár Liam még arra is tudott viccesen válaszolni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy érdekes, én is azt néztem, amit mondasz, hogy hasonlóak a kérdések. Ehhez képest a Sam Claflines anyag tök más felépítésű volt. Na, sebaj, mert szerintem mind nagyon érdekes lett, szóval köszi itt is :)

      Törlés
    2. Én is épp a kommentem elküldése után olvastam át a Sam-eset, mondom mintha az kicsit más lett volna, és tényleg :D Azért szívesen olvastam volna az ő talentumát is ;)

      Törlés
    3. Nagyon jó cikksorozat volt, köszönet érte :)
      Mumus

      Törlés