2013. október 7., hétfő

Francis Lawrence a Futótűzről

A New York Magazin az ifjúsági sorozatok egyre nagyobb sikeréről állított össze egy hosszabb cikket, ennek bevezetőjeként olvashatunk egy interjút Francis Lawrence-szel.

Francis Lawrence rendező a forgatáson Liam Hemsworth-szel és Jannifer Lawrence-szel.
(Photo: Murray Close/Courtesy of Lionsgate)

Nemrégiben néhány filmadaptáció hatalmasat bukott, például a Végzet ereklyéi és a Lenyűgöző teremtmények. Mi az, amitől az Éhezők Viadala mégis működik?
Suzanne Collins írónő katonai családban nevelkedett, ezért fiatalon megtapasztalhatta a háború következményeit. Még úgy is, hogy egy alternatív világban történik, sokan közel érzik magukhoz.

Ismert színészeket szerződtettek le, Philip Seymourtól kezdve a Futótűzben egészen Julianne Moore-ig, akit majd a Kiválasztott filmekben láthatunk. Választhattatok volna ismeretlen színészeket is, a rajongók azt is ugyanúgy elfogadták volna.
Ha az ember megszerezheti Philip Seymour Hoffmant, akkor szerezze is meg Philip Seymour Hoffmant. És ha neki tetszenek a könyvek, alá fogja írni a szerződést. Ugyanez a helyzet Jeffrey Wright-tal. Vagy Julianne Moore-ral. Ha az ember el tudja érni, hogy ezen nagy nevekkel dolgozhasson, a munka 80 százalékát már el is végezte.

Jennifer Lawrence még mindig olyan karatésan fut? Gyűlölte látni korábban, hogyan fut.
Mondta, hogy mindig ilyen idióta pofát vág, amikor fut, és nekem konkrétan mindig figyelnem kellett rá, hogy ne tegye. Szóval mindig megnéztem. Szólnom kellett neki, hogy "Már megint idióta arcot vágsz!"

Használtatok kézikamerát, mint az első filmben?
Nem. (Nevet) Nem lesz kézikamera. Szerintem sokan örülnek, hogy ezt hallják.

Az első film kicsit elnagyolta a Katniss-Peeta szerelmi történet stratégiai hátterét. 
Én is így éreztem. Általában úgy éreztem, hogy a szerelmi szál egy kicsit a háttérbe került az első filmben. Én pedig a felszínre akartam hozni. És amikor azt mondom, szerelmi szál, akkor a szerelmi háromszögre gondolok.

Ezúttal jobb lesz a CGI is?
Úúú, igen. Szerintem fenomenálisak a számítógépes hatások. Ha olvastad a könyvet, tudod, hogy van benne egy jelenet, amelyben mutáns majmok támadnak. A filmben szereplő majmokat az a Weta gyártotta le, amely a Majmok bolygója és a King Kong számára is dolgozott.

Még mindig Peeta (Josh Hutcherson) lesz a legalacsonyabb a képernyőn?
(Nevet.) Nem. Nem ő lesz.

Semmi gond, a színészek felléphetnek valami dobozokra.
(Nevet.) Ő és Jen körülbelül egyforma magasak, ha Jen lapossarkúban van, és ez jó dolog. De ha magassarkút adunk rá, mindennek vége.
Forrás: NYMag

12 megjegyzés:

  1. Úúú nagyon örülök, hogy nem lesz kézi kamera, mert az eléggé idegesítő volt az első filmben. Arra is kíváncsi vagyok, hogyan fogják megoldani azt, amikor Jen magassarkúban lesz. Összefoglalva tetszett a cikk. Köszi a fordítást Ancsi. :D

    VálaszTörlés
  2. Nee XDXDXD az utolso utott -amugy eleg rossz lehet h meg az elso reszt is ugymond ki kell javitaniuk :D

    VálaszTörlés
  3. Én amúgy egy másik dolgon agyaltam igazából. A szerelmi háromszög témán. Merthogy annyiszor olvassuk, hogy itt nem a szerelmi háromszög téma a fontos és hangsúlyos, hanem ez a történet az életben maradásról szól, arról, hogy az ember küzdjön meg a céljaiért, szeretteiért.
    Szóval voltak dolgok, amikben én sem értettem egyet Gary Ross-szal, de a szerelmi szál háttérbe tolása helyes volt. Vagy legalábbis amellett is voltak érvek.
    Plusz igazából az elsőben nem is olyan hangsúlyos, mint itt. Szóval na. Nem kell tőle mindent elvitatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én sem bántam, hogy nem tolták annyira előtérbe, viszont annyira nem volt árnyalt a helyzet, mint a könyvben, és ez nekem egy kicsit hiányzott. :)

      Törlés
  4. Francis :-) hát én nagyon bírom :)))
    Köszi a cikket Ancsi, nagyon tetszett !

    VálaszTörlés
  5. Igen a szerelmi szálas dolog engem sem zavart, mert nagyon erős és lényeges az ezen kívüli tartalma is a történetnek. Persze meg lehet ezt úgy oldani, hogy előtérbe helyezik, de nem lesz giccses(amitől én szoktam parázni).
    Nem tudom amúgy: én szerettem azt, hogy használtak kézikamerát is. Bár itt-ott túlzás volt azt elismerem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én sem gondolnám, hogy teljesen ki kell irtani, viszont a film első 10 percében konkrétan szédültem :) Az túlzás volt.
      De itt-ott beleférhet.
      Na, de segáz, most egy más jellegű képvilágot és megvalósítást látunk majd. Más kérdés, hogy ciki, hogy ha nem jön be, mert most már minden jel arra mutat, hogy marad Francis a végéig. :)

      Törlés
    2. Én nagyon remélem, hogy Francis marad végig. Kezdem egyre jobban megkedvelni a fickót. Ami meg a szerelmi szálat illeti szerintem az első filmben azért nem fektettek olyan nagy hangsúlyt rá mivelhogy nincs is róla annyira "sok" szó. Mármint úgy értem, hogy ott inkább a Viadalt akarták bemutatni szerintem és ugyebár a második könyv pedig sokkal összetettebb. Nemtudom. :))

      Törlés
    3. Hallottam olyat, aki azt mondta, ez amolyan 'részeg operatőr hatás' volt :D

      Törlés
  6. "Ha valaki megszerezheti Philip Seymour Hoffmant, akkor szerezze is meg Philip Seaymour Hoffamant." :D Ez az ember ért a dolgához, az tuti.

    Alapvetően szimpatikus, hogy kihagyják a kézikamerát (bár nekem nem volt bajom vele), meg hogy rágyúrnak kicsit a CGI-ra. A szerelmi háromszögesditől én picit félek.

    Amúgy most azon agyalok, ki az, aki tuti alacsonyabb Joshnál. :) Lynn Cohenre szavazok. (Amúgy meg nem fair, hogy folyton ezen poénkodnak. Szegény Josh...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem sem fair, hogy mindig ezzel poénkodnak. Josh úgy van jól, ahogy van. Ha már magasabb lenne akkor nem lenne Josh. Egyébként én is Lynn Cohenre tippelek, hogy ő lesz az aki kisebb Josh-nál. :)

      Törlés