2013. szeptember 5., csütörtök

Reflektorfényben: Folytatódjék hát a Viadal...

A Vanity Fair szkennelt cikkének fordítása:

Bár a Suzanne Collins nagy népszerűségnek örvendő regényein alapuló Éhezők Viadala filmek célközönsége eredetileg a fiatalabb korosztály lett volna, ám az új rendezővel a fedélzeten, és egy színésznővel, aki megszerezte a csábító szobrocskát az idei Oscar-on, a kasszasiker sorozat új része már a felnőtteket is vonz. 
- Ezeknek a könyveknek egyik átfogó témája a háború következményei, az azt követő poszt-traumatikus stressz feldolgozása. - magyarázza Francis Lawrence, a novemberben megjelenő Az Éhezők Viadala: Futótűz című film rendezője. Az új filmben nem csak a két főszereplő, Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson lett közel két évvel idősebb, hanem karaktereik, Katniss és Peeta [ők mondjuk csak fél évvel], akik hazatértek körzetükbe, teljesen kétségbeesve attól, amit láttak, és amit átéltek. 
- Ez lesz az első, amivel az ember szembesül a filmben. - teszi hozzá a rendező. - Megváltoztak ahhoz képest, akik az Éhezők Viadalában voltak. 
A Viadal egy évenként megrendezésre kerülő esemény, amely egyesíti a képzeletbeli Panem 12 körzetét. Huszonnégy fiatalt választanak ki, akiknek különböző fegyverek felhasználásával kell élet-halál harcot vívniuk, amelynek hátborzongató jeleneteit a vezetők arra használják, hogy megfélemlítsék az ország lakosságát. Az előző filmben Katniss és Peeta csak akkor szegik meg a szabályokat, amikor nekik kellene ölniük, vagy ők kerülnek veszélybe, így azonban elérik, hogy a történelem során először két győztest avassanak. Ezen cselekedetükkel lázadást szítanak a körzetekben, a Futótűzben pedig Katnissnek és Peetának meg kell küzdenie azzal, hogy akaratlanul is szimbólummá váltak, nem beszélve arról, hogy ismét az Arénában találják magukat, ám ezúttal más korábbi győztesekkel szemben.
Ezeket az új ellenfeleket Jena Malone, Amanda Plummer, Jeffrey Wright, Lynn Cohen és az érzéki és megtévesztő Sam Claflin alakítják. Ehhez az irigylésre méltó társasághoz csatlakozik Donald Sutherland, aki Panem könyörtelen elnökét játssza és Elizabeth Banks, Katniss és Peeta önjelölt gardedámja szerepében, és Liam Hemsworth, aki a fiatal bányász bőrébe bújik, aki Peetával verseng Katniss érzéseiért. A rendező - aki nem rokona a főszeplőnek - úgy jellemzi a csapatot, mint "olyan színészek, akikkel az ember könnyen azonosul, és akiket könnyű megszeretni." Ez így is van, amíg el nem kezdik ölni egymást.
Forrás: Vanity Fair

3 megjegyzés:

  1. Ennel semmitmondobb irast regen nem olvastam. A Vanity Fair-ben azert igenyesebb cikkek szoktak megjelenni.

    VálaszTörlés
  2. Nekem mindenesetre tetszett, szóval köszi a fordítást.

    VálaszTörlés