2013. szeptember 21., szombat

Francis Lawrence és Jennifer Lawrence a Futótűz jelmezeiről

A Yahoo interjújában Francis Lawrence és (pár mondat erejéig) Jennifer Lawrence beszél a Futótűz jelmezeiről.


Az új filmben még elképesztőbb fantasy jelmezek is vannak?
Francis L.: Igen, elég sok van belőlük. Egy fantasztikus jelmeztervezőt béreltünk fel Trish Summerville személyében, akivel korábban már videoklipeken dolgoztam együtt. Ő a divat világában él és nagyon jó adottságai vannak, ezért felkértük, hogy segítsen, és rengeteg jobbnál jobb darabot tervezett. Ott van például Effie néhány csodálatos jelmeze, sőt Trish még Alexander McQueen-től is szerzett bemutatott darabokat, amelyeket Katniss visel a felvonuláskor illetve az interjúk során, nem beszélve a menyasszonyi ruháról, és a fecsegőposzáta ruháról. Szóval, hogy a kérdésre válaszoljak: rengeteg klassz jelmezt láthatunk majd.

És te magad mennyit tettél hozzá a kosztüm témához?
Francis L.: Sokat. Bár már kezdetektől tudtuk, hogy szeretnénk majd felkérni Trish-t, ismerem az ízlésnek és a kifinomultságnak azt a szintjét, amely őt jellemzi, ez pedig segített abban, hogy meghozzuk ezt a nagy döntést. Aztán az első megbeszélések alkalmával pedig, megbeszéltük, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyek mindkettőnknek tetszenek, amikről azt gondoltuk, hogy majd felhasználjuk. Mivel ő ennyire tehetséges, gyakorlatilag szabad kezet adtam neki, majd aztán eszközöltünk néhány változtatást, különösen, amikor a történet szempontjából jelentősége volt.

Vagy ha gyakorlati jelentősége volt.
Francis L.: Igen. Néha a gyakorlatiasság miatt is. Bár ez nagyon összetett dolog. A menyasszonyi ruha nem volt egy kifejezetten gyakorlatias ruhadarab. Jennifer rengeteget csetlett-botlott benne.
Jennifer L.: Igen, az esküvői ruha elképesztő volt. Lenyűgöző és hihetetlen. Nem vagyok túl jó hatalmas ruhákban való lépcsőzésben. Mondjuk erre csak később jöttem rá, de bárcsak előbb tudtam volna! - mondja nevetve. 
Forrás: Yahoo

6 megjegyzés:

  1. Imádom Katniss esküvői ruháját olyan gyönyörű, biztos sok munka volt vele de megérte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem annyira gusztustalan ez a ruha, hogy az valami félelmetes :D
      De mindegy, ez van. Az a lényeg, hogy az átváltozás jól legyen megoldva. Márpedig, amit eddig abból láttam, rendben lesz. :)

      Törlés
    2. Nekem is nagyon tetszik ez a ruha. De mindenkinek megvan saját véleménye.

      Törlés
    3. Így van. Nekem ez az alja nagyon sok. :/

      Törlés
    4. Nekem is az alja egy kicsit sok meg a felső részén az az ágaskodó valami viszont számomra pont ezért lett ilyen futurisztikus. :))

      Törlés
    5. Az alja nekem is nagyon sok, viszont a teteje jó ötlet volt, egészen eredeti.

      Törlés