2013. szeptember 12., csütörtök

Filmajánló: Hajsza a győzelemért

Mától megy a mozikban a Hajsza a győzelemért, amelyben a Kiválasztott filmekben Cressidát alakító Natalie Dormer is látható! Mielőtt hoznám az ajánlókat, kezdjük egy klassz poszterrel:

Forrás: Premierfilmek blog

Mivel a képet jól felnagyítottam, a szinopszis és az előzetes a folytatásban található.


1976 - a Forma 1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért.
Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet. Forrás: Port.hu

És itt egy előzetes, ami nem ugyanaz, amit már linkeltem egyszer nemrégiben.



A filmet a Pro Video forgalmazza és feliratosan kerül a mozikba.
Természetesen ezúttal is jöhetnek az élménybeszámolók, ha megnéztétek a filmet!

4 megjegyzés:

  1. Ma megnéztem a filmet, és a napi Hemsworth-adag is megvolt, igaz belőlük sosem elég :) Még mindig a film hatása alatt állok.

    Amikor a jegyet vettem, felettem a képernyőn a Paranoia trailere ment. Aztán megláttam kitéve a Futótűz teaser poszterét. A trailerek alatt pedig leadták a Futótűz első trailerét. Lúdbőr, csak ennél az előzetesnél volt :) Szóval a napi kis Hemsworth-adag már megvolt, most jöjjön a nagy.

    1997 óta szerelemes vagy a Formula 1-be, így nem volt kérdés, hogy nekem ezt a filmet meg kell néznem. Ezeken kívül még több húzóerő is volt, Chris Hemsworth, Ron Howard, Hans Zimmer, csak hogy a legfontosabbakat említsem. Eléggé benne élek az F1 világában, ami annyit jelent, hogy majd minden cikket elolvasok, a szabadedzésekbe bele-bele pillantok, az időmérőt és futamot élőben nézem meg. Tavaly és idén sikerült kijutnom a Magyar Nagydíjra, jövőre is megyek és pont. Multifandom énem is eléggé kijön, mert sok pilótát szeretek, de a legkedvencebb kedvenc Kimi Raikkönen, immár 11 éve. Kimi Raikkönen példaképe pedig történetesen az a James Hunt, akit Chris alakít a filmvásznon.

    Az 1970-es évek világát, csak cikkek és videók alapján ismerem. Ezért is vártam annyira a filmet, hogy ezt a korszakhoz közelebb kerüljek. Úgy érzem a film reálisan adta vissza ezt a korszakot és felejthetetlen 1976-os évadot, a fent említett cikkek és videók alapján. Ron Howardnak sikerült közelebb hoznia ezt a másfajta világot. Sokkal nyitottabb volt még minden az F1-ben, nem zárkóztak el annyira a rajongóktól, sajtótól, és emberektől. Ma már sajnos elmondható, hogy egy burokban élnek a pilóták. Sokkal lazább, de a sport iránti szenvedély ugyanúgy megvolt már akkor, mint napjaink. A futamok előtti feszültséget 100 %-ban sikerült visszaadni, ami a különleges hanghatásoknak köszönhető. Azok a motorhangok… brr… még most is a hideg ráz. Hans Zimmer zseniális munkát végzett. A vágás brutál jó lett. A CGI alig látszik, nagyon reális az egész. Elhittem, hogy én is pálya mellől figyelem az eseményeket. A színészi alakításokkal durván meg voltam elégedve. Olvastam, hogy Chris csak egy hollywodi szépfiú, nem több. Aki már láttam a Thorban, Bosszúállókban és a Hófehér és Vadászban, az tudja, hogy ez nem igaz… Oké, James Hunt karakterét talán nem sikerült teljesen visszaadni, de ez nehéz lett volna. James, az F1 történetének egyik legegyedibb figurája volt, aki a féktelen bulikról és lazaságáról volt híres, de a pályán mindig a maximumot nyújtotta. Ellenben Niki Laudával, aki meglehetősen visszafogott életet élt. Aki a pályán kívül is azon dolgozott, hogy a pályán sikeres legyen. A technikai részhez nagyon értett, na meg az üzlethez. Ez mai napig így van. Daniel Brühl alakítása nálam Oscar-díjat érdemel, igaz neki ott volt végig Lauda, hogy segítsen, ellenben Chris-szel. Eddig nem kedveltem Niki Laudát, de már másképp látom a dolgokat, most sem lesz a kedvencem, de hatalmas tiszteletet érdemel a kitartásáért. Szóval a színészgárdával nagyon meg voltam elégedve.

    A film 16-os karikával fut, de néha, nekem még a 18-as is kevés lett volna. Nem a szexjelenetek miatt (mert az is volt bőven), hanem a balesetek miatt. Nagyon durvák voltak. SPOILER: volt egy nagyon durva nyílt lábszártörés, aztán amit már nem bírtam végig nézni az, amikor Niki Lauda tüdejét tisztítják SPOLER VÉGE Valamint tele van káromkodással, de a sok seggfejhez, és b+-hez hozzá lehet szokni. Na, ezért is ilyen korhű ez a film, mert ma már ilyet nem engedhet meg egy pilóta vagy, ha mégis, akkor lesz, ne mulass… :D

    Összességében IMÁDTAM az egész filmet, az érzelmek széles palettáját éltem át, ebben a két órában csakúgy, mint egy futam alkalmával, ami mindent elmond a filmről :D Alig várom, hogy megjelenjen DVD-n. Valamint azt sem venném rossz néven, ha rákapnánk a Forma 1-es filmek készítésre, persze csak ésszel, nehogy a minőség rovására menjen. Hajaj, a 2007-es évadból, de megnéznék egy filmet…. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, én is a moziban töltöttem a délutánomat :D

      Ami azt illeti, nálunk nem a teaser poszter, hanem az indiánlányos volt (vagy Te is azt láttad?), de nekünk is megvolt az 1. előzetes. Mondjuk nálam picit levett az élményértékből, hogy nyilván nagyon sokszor láttam már, de azért a szélesvászon jót tett neki. Jó lesz a film, attól nem tartok.

      Ami a Hajszát illeti (szólok, SPOILER-es lesz, bocs), én (is) nagyon odáig vagyok érte. Bár én manapság nem követem már, de a család igen, így sokszor képben vagyok, és mivel évekig követtem, tudom, miről van szó. (Csak az utóbbi évek szabálymódosításai nem tetszenek, ezért sem követem szívesen, plusz én nagy M. Schumacher rajongó voltam, és élénk képeim vannak a 90-es évek végéről, amikor ő hozta ki a Ferrarit a gödörből, de azok az idők is véget értek már.) Ja, és ha Te egy 2007-es eseményeket feldolgozó filmet néznél meg, én a 90-es évek végi Schumacher-Hakkinen párharcokra emlékszek vissza örömmel. :)

      A filmben viszont nagyon tetszett, ahogyan megismerhettük ezt a két teljesen ellentétes személyiségű pilótát, akik mindketten más eszközökkel harcoltak világbajnoki elsőségükért, futamgyőzelmeikért. Lauda komolysága és zsenialitása, ahogyan értett az autókhoz is, imponáló volt, de ugyanezt mondhatom el James Huntról, akit lazasága ellenére a szenvedélye (és Chris jóképűsége :P) tett nagyon szimpatikussá.

      Tetszett az ív, amit leírt a két rivális kapcsolata. Az ellenségeskedésből, patkányozásból ahogyan eljutnak odáig, hogy tiszteljék egymást. Mégha ehhez egy baleset is "kellett" :(

      Imádtam a film zenéjét, fantasztikus, kicsit titokzatos hangulatot kölcsönzött a filmnek.

      Szerettem, hogy a végéhez közeledve nem állt egyik pilóta mellé sem. Vagyis nyilván mindenki maga eldönthette, kinek szurkol, de Lauda balesete és Hunt aranyifjúsága ellenére sem tudtam volna dönteni én magam sem egyikük mellett sem, mondjuk ez persze azt jelentette, hogy baromi higgadtan, laza 60-as pulzussal ültem végig a mindent eldöntő utolsó futamot is, mert úgy éreztem: mindketten megérdemlik a győzelmet. Persze tudom én is, hogy Huntnak ez valóban azért sikerülhetett, mert Lauda a balesete után kihagyott 2 futamot (és basszus csak kettőt!!), és mert meghozta azt a döntést az utolsó futamon, amitől még szimpatikusabb lett.

      És közben tudom, hogy Hunt nem érdemelte meg, amit, mégis a szenvedélye, akaratereje, küzdőképessége lefegyverző szerintem, ezért nem sajnálom tőle.
      És imádtam azt az utolsó beszélgetést, amiről először azt gondoltam, már nincs szükség rá, de volt, mert elvarrta a szálakat, és érzékeltette azt a tiszteletet, amiről már írtam. Vagy csak egy amerikai-film-eszköz volt, amit én meg nem bánok, mert nekem mindig el lehet adni az ilyet :)

      Ajánlom a filmet mindenkinek, aki egy kicsit is szereti a Forma-1 világát és/vagy Chris Hemsworth-t vagy Niki Laudát.

      Ja, és mivel maga a bejegyzés Natalie Dormer miatt íródott, tegyük hozzá, hogy nem volt túl hosszú életű szerepe ;)

      Törlés
  2. Örülök, hogy tetszett :)

    Nem az indiánlányost láttam, hanem a fecsegőposzátásat.

    Anno, 97-ben és is Schumisként kezdtem, igaz a család nyomására, de ettől független tényleg szimpatizáltam vele, és a mai napig imádom. Aztán 2002-ben megláttam Kimit, azzal az egyedi személyiségével... :) Sok pilótát kedvelek, de hozzám leginkább a finn, angol és német hűvösebb mentalitás áll.

    A Schumi-Hakkinen párharc jöhetne, nagyon is. Imádtam azt is. Sőt, a Prost-Senna időszakot is szívesen megnézném. A 2007-es nyilván Kimi miatt lenne jó, akit alakíthatna Liam Hemsworth :P :D A tavalyi évad is rohadt jó, bár még elég friss :D

    Oh, igen, a két ellentétes karakter. Ezt kihagytam, de maximálsan egyetértek Veled ebben. Nem tudom, hallottad-e, de Kimi jövőre újra visszatér a Ferrarihoz, Alonso mellé. Meg van a sajátos véleményen, amit most nem részletezek. Kimi és Alonso is két teljesen ellentétes karakter, már ezért megéri végig követni a jövő évadot, szóval akár kialakulhat egy Hunt-Lauda féle versengés is. Az ügy pikantériája, hogy mindez csapaton belül.

    Natalie tényleg nem szerepelt sokat, igaz nem is nagyon figyeltem rá, Chris jobban lekötött :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért volt már csapaton belüli versengés máskor is, azok a jó kis Schumi-Irvine csaták. Meg hogy ki nyerhet egy versenyt? Aki a jobb, vagy akinek több pontja van. Ez sem újkeletű dolog.

      És igen: Prost és Senna között is jó kis csaták voltak, igaz ezeket beárnyékolja Senna halála, amit a mai napig nehezen hiszek el. Még mindig bennem él az a döbbenet, amikor megtudtam.

      Törlés