2013. július 22., hétfő

MTV interjúk a stábtagokkal

Aki megpróbálta élőben nézni, az tudja, hogy jól át lettünk verve az MTV által, ugyanis végül - ha jól sejtem - nem volt stúdióbeszélgetésük a Futótűz stábjával, na persze személyenként készítettek ők interjúkat, ebből próbálok egy-egy kis összefoglalót csinálni. Mondanám, hogy ritka pillanat, mert egyébként nem szívesen molyolok videointerjúkkal, de azért most sok mindent megtudhatunk belőlük.

Jennifer Lawrence
Ők régi barátokként üdvözlik egymást Josh Horowitz-cal, aki megkéri, hogy segítsen feleleveníteni, hogy a Futótűz az melyik film, amelyikben kékre festett testtel látható, vagy amelyikben mókusokat lövöldöz.
- Amelyikben mókusokat lövöldözök - erősítette meg Jen.
Nagyobb profizmussal álltak-e a munkához, és felnőttebb-e Jen így második alkalommal?
- Igen, egyértelműen. - mondja Jen először, majd közli, hogy - nem. Elképesztő, hogy minden melót megcsinálunk. Nulla szakmaisággal. 
Francis Lawrence mennyiben segítette ő és Josh munkáját?
- Francis nagyon csodálatos. Egy igazán nagyszerű fickó, és hihetetlen vele együtt dolgozni, és minden nagyon izgat, amit a filmmel csinált. Azt is nagyon jól kezeli, hogy rávegyen Josh-t és engem, hogy rendesen viselkedjünk, bizonyos értelemben olyan, mint egy apa, van, hogy észre sem vesszük, hogy rávesz minket arra, hogy mit csináljunk, amíg nem végeztünk. De nagyon szerény ezzel kapcsolatban.
Aztán Josh (Horowitz) arra utal, hogy biztos van valami titkos jelszó, amire Jenék működnek, vagy Francis passzív agressziót alkalmaz. Jen egyetért passzív agresszió ügyben, de közben jót mosolyog :)
Szóba kerül, mennyire várják az emberek Sam Claflin és Jennifer karakterének első találkozását, Jen megerősíti, hogy ő is így van ezzel. "Alig várom, hogy láthassam, hogyan flörtölök."
Aztán Sam felmerül, hogy Sam jól flörtöl-e:
- Igen, jól flörtöl. Szerintem. Nem tudom. - mondja. - Minden le volt írva, mit kell mondanunk.
Ez így működik? - kérdez Josh Horowitz.
- Miért, te így ismerkedtél meg a feleségeddel? Ott állt valaki melletted és kezedbe nyomott egy lapot, hogy mit mondjál? - poénkodik Jen.
Hogy ne égjen tovább, a riporter továbblép, mégpedig a Kiválasztott filmek irányába, hogy azokkal mennyi tennivaló akad még.
- Igen, sok dolog van még, amit alig várunk. Nagyon izgatott vagyok. Épp arra készülök, hogy újraolvassam a harmadik könyvet, hogy felfrissítsem... vagy lehet, hogy soha nem is olvastam még? :) De majd beszerzem a hangoskönyv verzióját. Videó ITT.


Josh Hutcherson

A két Josh találkozása is viccesen kezdődik, Hutcherson ugyanis el akar menni Horowitz mellett, mintha nem venné észre. :)
Először azt kérdi Horowitz, hogy milyen volt az a 9 napos utóforgatás Hawaii-on, ami Jen Oscar-díj átadója után zajlott, és milyen volt Jen ezután? - Minden áldott nap, mondja Josh, úgy kellett megszólítanunk, hogy "Szia Jennifer, Te Oscar-díjas színésznő!", de az egész stábnak! :)
Itt is felvetődik az, ami Jennifernél, itt a második filmnél már kisebb volt a nyomás, ismerősek voltak a stábtagok, meg hogy megkomolyodtak-e erre a filmre, de azt mondja Josh, Jennifer semmit sem komolyodott, de ő (mármint Josh) nagyon dolgozik ezen. "Minden egyes nap új kihívást jelent."
Aztán Horowitz elkezdi sorolni, mire számíthatunk az új filmben. Amikor Finnick flörtölni kezd Peeta Katnissével, akkor ugye Josh-nak féltékenyt kell alakítania.
Mire Josh azt válaszolja, hogy igazából Jennifer volt féltékeny, amikor Sam vele flörtölt. :) Persze aztán ő is mondja, hogy nem-nem, minden rendben volt, Sam fantasztikus volt, és hogy milyen nagyszerű volt együtt dolgozni az új stábtagokkal.
Az új jelmezek, egészen pontosan az arénában viseltek kerülnek szóba ezután, hogy milyen testhezállóak:
- Igen passzosak. Nem sok mindent bíznak a képzeletre. - Aztán azt mondja Josh, alig ehettek valamit, hogy nehogy kihízzák a ruháikat. De aztán azt is mondja, hogy igazából nagyon kényelmesek voltak ezek a szerelések.
Aztán arról kérdez Josh (Horowitz) Josh-t (Hutchersont), hogy melyik jelenettel a legelégedettebb?
Erre Josh arról kezd beszélni, hogy legjobban amiatt a jelenet miatt izgult, amikor nekimegy az erőtérnek és meghal, mert ezelőtt sose halt meg filmben. Ráadásul itt nem elég, hogy meghal, rögtön utána fel is támad, szóval ez elég rémisztő volt számára, de aztán jól sikerült. Videó ITT.

Francis Lawrence
Josh Horowitz Francis-nél azzal kezd, hogy ez milyen hatalmas pillanat számára, hiszen először találkozik a rajongókkal, ami egy ilyen nagy táborral rendelkező filmnél fontos dolog.
Hogy áll a film? Rengeteg vágást megcsináltak már, majdnem kész vannak a vizuális effektek, épp most veszik fel a háttérzenét Londonban, szóval már csak az utolsó simítások vannak hátra.
Mivel elégedett Francis Lawrence? Nagyon elégedett a filmmel, akik látták, azokra nagyon nagy hatással volt. Nagyon mély lesz a film érzelmi hatása. Úgy tűnik, a történet is a megfelelő irányba halad, és bizonyos értelemben ez az ugródeszka a harmadik és negyedik filmhez, szóval jó lesz. Francis szerint nagyszerűek a színészi alakítások, nagyon megszerette az eredeti stábtagokat és az újakat is.
Josh nem bír leszállni a Finnick-Katniss témáról, Francis Lawrence-t is megkérdezi, mit gondol a két karakter kapcsolatáról. Francis nagyon elégedett Sammel. Ez érdekes, mondja, mert Finnick egy érdekes karakter, hiszen elsőre egy felszínes flörtölgetést látunk tőle, kicsit túlteng benne a szexuális feszültség, de aztán szinte beleszeretünk, mert megismerjük a srác mély érzelmi hátterét is. Épp ezért is választotta őt Francis Lawrence, mert tudja, merre halad majd a karakter a következő néhány filmben. De szerinte Sam fantasztikus munkát végzett. Nagyon karizmatikus egyéniség.
Olyanok lesznek a felvonulási jelmezek, amilyennek a könyvekben olvashattuk? Francis elárulja, hogy ebből látunk majd egy-egy jelenetet az előzetesben.
A Kiválasztott irányába halad a beszélgetés aztán, hogy Francis rendezi a következő két filmet is. Milyen várakozásai vannak ezzel kapcsolatban, mi lesz a legnagyobb kihívás, mi miatt a legizgatottabb?
Francis Lawrence azt mondja, az a legégetőbb kérdés a két Kiválasztott film kapcsán, hogy hol váljon szét a két film, és hogy hogyan fejeződjön be a második rész. De a történet nagyszerű, a könyv, az alapanyag nagyszerű, nagyobb lehetőség van arra, hogy jó szereplőket válogassanak, ami fantasztikus, és emiatt nagyon izgatott. És nagy lehetőségnek tartja, hogy befejezheti a teljes történetet, mert szerinte a harmadik kötet fogalmazza meg leginkább, mi is a trilógia mondanivalója, a háború következményeire gondol itt, ami nagyon fontossá teszi a könyveket. Videó ITT

Lenny Kravitz
Horowitz arra kéri Kravitz-et, meséljen karakteréről, aki körül nagyon megváltoznak a dolgok a második filmben.
Igen, lesz néhány húzása, ami sok mindent megváltoztat számára, de ez a következő film nagyszerű lesz.
Miben változik meg a karakter? A dolgok folytatódnak, de majd láthatjuk, Cinna és Katniss karaktere egyre közelebb kerül majd egymáshoz, Cinna nagyon-nagyon támogatja a lányt, aki nagyban függ tőle, és nagyon megbíznak egymásban. Cinna tesz néhány kinyilatkoztatást a divat felhasználásával, néhány politikai kinyilatkoztatást, amit az általa tervezett ruhákkal fejez ki.
Van-e valami kedvenc jelenete vagy valami, ami nagyon más, mint az előző filmben? Az utolsó jelenet, az Kravitz kedvence, azt volt a legjobb buli elkészíteni.
Francis Lawrence milyen volt új rendezőként? Nagyszerű. Nagyon nyugodt. Nagyon jól szervezett, a forgatás nagyon kedélyes volt. Nem volt annyira érezhető a filmmel kapcsolatos stressz, kisebb volt a nyomás, ami nagyon klassz volt. Szóval Francis nagyon jó munkát végzett, és mind vizuálisan is lenyűgöző lesz, amit csinált. Videó ITT

Jena Malone
Josh Horowitz nála is azzal kezd, hogy ez egy nagy pillanat Jena számára, hiszen most először találkozik az Éhezők Viadala rajongóival, 6000 ember vár rá [a H csarnokban].
Jena azt mondja, hogy szereti a Comic Cont, mert pozitív energiák áradnak itt. Belőle is ki tud bújni a rajongólány, tetszenek neki az itt látható jelmezek, és az, hogy mennyire hatalmas szenvedéllyel és szeretettel fordulnak az emberek a filmek, videójátékok, a fantasy világa felé. Ez az Éhezők Viadala számára is az első Comic Con, és számára, Jena számára rajongóként is, aki nagyon izgatott a film miatt. De ez csodálatos, mert a rajongók nagyon támogatóak, szóval szereti a velük való kapcsolatteremtés minden szintjét.
Mi volt a legélvezetesebb egy ilyen karakter, Johanna alakításában, aki ennyire közel áll a rajongók szívéhez? Az, hogy ilyen agresszív és kiszámíthatatlan, minden egyes jelenetben képes felhívni magára a figyelmet. Ráadásul egy ilyen kedves, rendes, segítőkész stábbal együtt dolgozni olyan volt, mintha olyan helyre utazott volna, ahová mindig is vágyott. Szóval ez klassz volt.
Azt mondja Josh, hogy a könyvben nagyon emlékezetes pillanat Katniss és Johanna első találkozása, hogy Johanna hogy adja elő magát. Sok emlékezetes pillanat van még, mondja Jena. És igen, ez egy nagyon könyvhű adaptáció lesz, szóval a rajongók nagyon elégedettek lesznek.
Milyen volt együtt dolgozni Jenniferrel, Josh-sal, és milyen volt a hangulat a forgatásokon? Jen, Josh, Liam és Willow már nagyon összeszoktak, úgyhogy Jena kifejtette, hogy nagyon örült, hogy nem magányos farkasként érkezett újoncnak a sorozatba, hanem ott volt még Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, és még sokan mások, akik mind hihetetlen emberek. Sok mindent kipróbálhatott a forgatás során és Francis is nagyon színészbarát rendező. Videó ITT

Jeffrey Wright
Nagyon sokan voltatok újoncok a csapatban, mondja Josh Horowitz Jeffrey Wright-nak kezdésként, hiszen rajta kívül többek között Philip Seymour Hoffman, és maga a rendező, Francis Lawrence is új volt. Milyen érzés volt belevetni magát egy ilyen nagy jelenségbe? Jeffrey azt mondja, olvasta a könyveket, és ez egy nagy film, hatalmas költségvetéssel, sok akcióval, ugyanakkor ezeknek a filmeknek nagyon fontos és nagyon aktuális üzenetük van főleg a fiatalok számára. Fontos dolgok zajlanak, szó van a háború következményeiről, hogy hogyan hat a háború nem csak magára a társadalomra, hanem az egyes emberekre is, és ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni.
Melyik jeleneteket kedveli leginkább? Jeffrey minden jelenetért odáig van, és tényleg nagyon jól érezte magát a forgatáson. De persze Hawaii nagyon varázslatos hely, mind kulturális, mind geológiai szempontból, szóval kicsit beleszerettem abba a helybe. Sajnos már nem kell több utóforgatást csinálniuk ott. Videó ITT

4 megjegyzés:

  1. Hűű, amit FL mondott a Kiválasztott végéről...kezdek reménykedni, hogy átírják/kibővítik az epilógust és legalább a filmmel kapcsolatban nem lesz hiányérzetem.
    Jena annyira szimpatikus, hogy tényleg látszott rajta ez a rajongó dolog: ahogy fényképezett stb. teljesen fel volt dobva. Olyan aranyos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy, amikor F.L megkapta a rendezés jogát, és összeraktam, hogy ő rendezte a Vizet az elefántnak!-ot is, akkor azonnal elkezdtem remélni, hogy kapunk egy hasonló befejezést, mint ott.
      Ott ugyanis utóforgatással vették fel a két főszereplő évekkel későbbi életét, ahogy ott vannak velük a gyerekek. :) Egy ilyenben mindenképp reménykedek, és azt sem bánnám, ha bizonyos helyeken (Finnick és Prim halála) eltérnének a könyvtől. De az meg már nem lenne könyvhű. Szóval nehéz kérdés ez. Én egyelőre nem reménykedek, csak két Peeta-Katniss gyerkőcben, hogy látjuk majd őket :)

      Törlés
    2. Az nagyon aranyos rész volt a Vizet az elefántnakban:) Egy olyan tényleg jó lenne:)

      Törlés
    3. Na azokban èn is meg hogy látszódjon Katniss-en, hogy tényleg boldog. :)

      Törlés