2013. július 30., kedd

A Kiválasztott 2. része 2015 legjobb filmjei között

Ez már az a kategória, amitől nekem is eszem megáll, mert - nálam - még csak 2013 van, és közel másfél éve böjtöljük, hogy az Éhezők Viadala után végre megjelenjen a Futótűz filmváltozata, ehhez képest "ezek itt" már 2015-nél tartanak és a Kiválasztott 2. részénél. Ami mellesleg az utolsó film lesz. Ugyanakkor meg ez az első hír a Kiválasztott 2. részével kapcsolatban, szóval dobpergés, pezsgőbontás és hasonlók. ;)

Naszóval a lényegre térve: a HitFix összegyűjtött 23 olyan filmet, amelyek előkészületei már folyamatban vannak, és 2015-re várható a megjelenésük. Ezek egyike az

Éhezők Viadala: Kiválasztott, 2. rész
Rendező: Francis Lawrence
Mozis megjelenés: 2015. november 20.
Főszereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth 
Részletek: Az Éhezők Viadala történetének befejező részében Katniss érzelmi hullámvasútra kerül, amely nagy ívet ír le az aktuális Oscar-díjas legjobb színésznő számára. Vajon az, hogy a Kiválasztottat két részben mutatják be pusztán felesleges időhúzás? Többet tudunk majd, ha meglátjuk Francis Lawrence Futótüzét, amelyet idén novemberben mutatnak be a mozikban.


A HitFix cikkében szereplő 23 film közül pedig íme még néhány, amelyet várhattok 2015-ben:
Avatar, 2. rész, Tökéletes hang, 2. rész, Csillagok háborúja, 7. film, Kung Fu Panda 3., Az acélember folytatása (Superman+Batman kombó!), Mission Impossible 5., Karib tenger kalózai 5., Bosszúállók: Age of Ultron, Terminátor folytatása, Függetlenség napja folytatása... én pedig nem is folytatom, mert jól látszik, a filmstúdiók jól tudják, hogy ha valamit megszerettünk, akkor is megnézzük újra és újra, ha csak újabb bőrt húznak le róla. Meg rólunk. De nem akarok cinikus lenni, hisz magam is ott fogok ülni némelyik folytatáson...

8 megjegyzés:

  1. Egyetértek veled Ancsi még nálam is csak 2013 van viszont annak örülök, hogy felkerült a listára. És nekem is van pár film, amit szeretnék majd megnézni 2015-ben.

    VálaszTörlés
  2. ne nézzetek hülyének, de a Futótűz ugye szinkronos lesz?

    VálaszTörlés
  3. Egyébként ezen és is sokat gondolkodtam, hogy az, hogy a Kiválasztottat két részben mutatják be, nem csak szimpla időhúzás, és nem csak azért van, hogy még több bevételt hozzon a film.
    Persze, örülök, hogy egy rész helyett (úgy, hogy a Fútótüzet nem számolom), kettő van hátra, de hol fogják félbe szakítani a történetet?
    Mert, ugye pl. a Breaking Dawn-t is két részbe forgatták le, de ott ugye rendesen el voltak határolva a részek, ott adta magát, hogy két részes legyen a film. És tudom, hogy az Éhezők Viadala trilógiában is három részre van osztva mindegyik könyv, de számomra legalábbis, az egyes részek nem különölnek el annyira egymástól, mint pl. a Breaking Dawn-ban, csak, hogy az előző példámnál maradjak.
    És most olvasom újra a sorozatot (mármint az Éhezők Viadalát), - angolul, így másodjára - és egyszerűen nem látom, hol lenne igazán jó félbe szakítani a történetet. Persze lennének tippjeim, meg gondolom megtudják oldalni, csak számomra, túlságosan egybefüggőek a történések, és így....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ezek az én kétségeim is.
      Ráadásul én már az Alkonyatnál is túlzásnak találtam a két részt, de ott - végül - a két film megállta a helyét külön-külön is.
      Azon, hogy hol szedik szét a két könyvet, szintén filózom én is régóta, amúgy volt is erről már cikk tavaly (amikor hivatalossá vált, hogy két film lesz), de valóban nem egyszerű kérdés, különösen, hogy a könyv _harmadokra_ van osztva. Mondjuk, ami engem illet, már csak egy lehetőséget látok: SPOILER amikor megmentik Peetát, és megtámadja Katnisst, SPOILER VÉGE de ez elég kegyetlen befejezése lenne a 3. filmnek.

      Törlés
    2. Az ilyeneknek kegyetlen befejezés kell :D Egyébként azért jönnek ennyire 2015el mert most döbbent rá a média, hogy abban az évben temérdek mennyiségű folytatás és fontos filmek fognak érkezni és egyelőre kb minden arra az évre van összeszorítva.

      Törlés
    3. Na jó, de a 2.-nak meg a 3.-nak is függővége legyen?? Elbírja ezt szerinted az én idegrendszerem? :-D

      Törlés
    4. Ancsi nekem is ez a tippem, és szerintem ez az egyetlen épkézláb megoldás.
      De nem adhatnak ilyen brutál véget, így is az egész harmadik rész brutál. Teljes letargia, és szinte percenként halnak meg benne az emberek. Nem tudom, miért kell még drámaibbá tenni. Vagy lehet csak én reagálom túl. :D

      Törlés
    5. Hát készülj fel:D

      Törlés