2013. július 20., szombat

A Finnick Odair hatás

Juuj, találtam még egy Yahoo Movies cikket, ami fölött korábban elsiklottam, és amit annak kompenzálásául teszek ki, hogy Sam Claflint sajnos nem láthatjuk a Comic Conon. A mai Éhezők Viadala-napunkat ezzel a cikkel folytatom. Legyetek résen, még jövök!! :)

Manapság gyakran hallani, hogy a színészek és színésznők hezitálnak, mielőtt leszerződnének egy [várhatóan] kasszasiker filmre. Ez némiképp a "Robert Pattinson és Kristen Stewart" hatásnak köszönhető - kétségtelen ugyanis, hogy az Alkonyatban való szereplés számtalan karrier lehetőséghez juttatta őket, azonban a rajongók állandó figyelme sokszor megalázó helyzetbe hozta őket, amikor a paparazzik követték a párost, akiknek a párkapcsolati státusza jobban érdekelte a rajongókat, mint a karrierjük. [Ami valóban lehet, hogy csúnya dolog, de ha időben elismerték volna, mi van, akkor az értelmesebb rajongók nyilván leszálltak volna a témáról.]

Tavaly az Éhezők Viadala zseniális filmadaptációja kapcsán Jennifer Lawrence-t is reflektorfénybe lökték, miután a neve korábban csak néhány kisebb, nagyszerű, független film kapcsán volt ismert. Lawrence bevallotta, hogy habozott, hogy elfogadja-e Katniss nagyszabású szerepét, mivel ő maga elégedett volt a független filmekben való szerepléssel is, ám rajongója volt a regénynek és tetszett neki a forgatókönyv is.

Mióta az Éhezők Viadala filmadaptációit bejelentették, az egyik legjobban túlelemzett szereplőválasztás Finnick Odair szerepének kiosztása volt. Finnick a Futótűzben jelenik meg, és arról ismert, mennyire elvarázsolja az embert, és milyen jól néz ki. Ennek ellenére a rajongótábora személyiségjegyei miatt szereti. Nem csak azért, mert külseje helyes, hanem mert a felszín alatt rejtőzködő sebezhetősége és jó szíve rendkívül megnyerővé teszi.

Rengeteg név felmerült, akik őt életre kelthették volna Hollywood szupersztárjaitól teljesen ismeretlen színészekig. A legnépszerűbb javaslatok Garrett Hedlund és Armie Hammer voltak, míg végül A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken-ben és a Hófehér és a Vadászban látott Sam Claflinre esett a választás.

Mióta tavaly bejelentették, hogy Claflin fogja eljátszani Finnick szerepét, sokan agyaltak rajta, vajon ő-e a megfelelő ember a munkára. Vagy valaki olyannak kellett volna kapnia a szerepet, akinek nagyobb hitele van? Vagy legalább olyasvalakinek, aki jobban ismerte a könyvet?

Ismét itt a párhuzam Robert Pattinson Alkonyatra való kiválogatásával. Mielőtt az ő kiválasztását bejelentették volna, kisebb szerepei voltak, amelyek közül a legnagyobb a Harry Potter és a tűz serlege szerepe volt, mégis rengetegen voltak, akik kételkedtek benne, hogy képes lesz eljátszani kedvenc fiktív karakterüket.

Az elmúlt néhány hónapban kicsit többet is megtudhattunk Sam Claflinről. Annak köszönhetően, hogy mekkora alázatot mutatott Finnick szerepének eljátszása kapcsán, népszerűsége az egekbe szökkent. Nemrégiben egy kérdezz-felelek akciója során Twitter profilja világszerte a legnépszerűbbek között volt, amikor rajongók tömegei könyörögtek neki, hogy az ő kérdésükre válaszoljon. Több másik filmjének forgatásán készült képei is elárasztják az Internetet, nemrégiben pedig Jennifer Larence és Liam Hemsworth oldalán láthattuk, amint Cannes-ban promotálja a Futótüzet, ami nem rossz egy olyan színésztől, aki alig két éve szerepelt élete legelső filmjében.

Sam Claflin nyugodtnak tűnt Cannes-ban Liam Hemsworth és Jennifer Lawrence oldalán,
de vajon felkészült a rajongók rohamára?
Bevallom, eleinte kételkedtem abban, hogy Claflin képes lesz-e eljátszani Finnick szerepét [na ebben legalább egyetértünk], mivel én imádom a karaktert. Sőt, amikor olvastam a regényt, csakis Garrett Hedlundot [á-ááá, én Kellan Lutz-ot!!] tudtam elképzelni a szerepben, most azonban, hogy egyre többet hallani Calflinről és egyre közeledik a bemutató dátuma, alig várom, hogy láthassam, hogyan kelti életre a Negyedik Körzet legendáját. Egy biztos, mire eljön a november, tuti ő lesz Hollywood legújabb szívtiprója. [Ez utóbbit már én is megjövendöltem az egyik tavaly augusztusi cikkhez írt hozzászólásomban :))]
Forrás: Yahoo Movies UK

Aki pedig az esti eseményekre való hangolódásként Sam Calflin interjúkat olvasgatna (újra), annak EZT és EZT javaslom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése