2013. július 22., hétfő

5 kulcsjelenet a Futótűz Comic Conon bemutatott előzeteséből

Most, hogy már volt időd újra (meg újra... meg újra) megnézni az új Futótűz előzetest, anélkül, hogy levegő után kapkodjál, itt az ideje, hogy jobban górcső alá vegyük a szombati Comic Conon megjelent új felvételeket.

Míg az film első előzetes arra összpontosított, milyen új szerepe adódott az Éhezők Viadala győztes Katnissnek, aki Panem nemzetének reménysugarává válik, miközben a Kapitólium megpróbálja elnyomni, a második sokkal egyértelműbbé teszi, mekkora zavargások vannak szerte az országban. Az első film arra koncentrált, hogyan marad életben Katniss a Viadalon, ebben azonban a lány már Panemért küzd a Kapitólium ellenében. "Ne feledd, ki az igazi ellenséged!" - mondja Katniss mentora, Haymitch az előzetes végén.

Ahelyett, hogy csak egyszerűen utalnának a Nagy Mészárlásra - az Éhezők Viadala speciális kiadására, amelyben Katnissnek és Peetának a többi körzet korábbi győzteseivel kell élet-halál harcot vívnia - az új előzetes bemutatja, amikor Snow elnök elmagyarázza, miért is alakult ez így. A Kapitólium megpróbálja elfojtani a felkelést, ám az már most világos (még akkor is, ha nem olvastad a könyvet), hogy ez a film több lesz, mint egy újabb Viadal.


Peetának köszönhetően már a YouTube-on is látható a magyar feliratos előzetes

Íme néhány kulcsmomentum, amely izgalomba hozta az MTV szerkesztőit a (nálunk) november 21-től látható film előzeteséből. 



Megismertük Finnick Odairt
A Katniss Nagy Mészárláson való legnagyobb szövetségeséről már régóta vártuk az első mozgóképeket. Sajnos csupán Finnick félénk mosolyát láthattuk a Viadal Megnyitóünnepsége előtti forgatagban. Szerencsére félmeztelenül. Most, hogy láthattuk Sam Claflin meztelen felsőtestét, vajon elhal a hiszti, hogy nem elég izmos vagy nem elég dögös? A srác meglepően jól néz ki, fizikailag rendben. Mi többet akarnánk még tehát? Láthattunk még néhány egykori győztest, akikkel kapcsolatban Haymitch figyelmezteti Katnisst, hogy "tapasztalt gyilkosok", nem megfélemlített kamaszok. Hogy Katnissnek különösen nehéz dolga lesz a Viadalon, az nagyon egyértelművé válik a csúcstechnológiával felszerelt kiképzőközpontban összevágott montázsból.

Effie Trinket együttérez
Az esetek többségében a Kapitólium lakói nem veszik észre vagy nem törődnek azzal, mi zajlik körülöttük az országban. Ők vannak olyan szerencsések, hogy nincsenek tudatában annak, hogy Snow elnök hogyan manipulálja a Viadalt - neki pedig az a célja, hogy elfojtsa a szemük előtt kitörni készülő lázadást. A 12. körzet kapcsolattartója, Effie Trinket (Elizabeth Banks) láthatóan megkedvelte a fiatalokat, akiket ő terelgetett az előző évben, és az ő aggódó, érzelemgazdag tekintete, amivel Katnissre néz, amikor rájön, hogy győztesének újból szembe kell néznie a halállal, sokatmondó: a Kapitólium alkalmazottai, akiknek az a feladatuk, hogy teljesítsék Snow elnök kívánságait, nem hagyhatják figyelmen kívül, mi is zajlik, és hamarosan az idilli életet élő nagyváros többi lakója is szembesül majd a veszéllyel, amely kényelmes életüket fenyegeti.

Szerelmi háromszög
Bár a könyv olvasói tudják, hogyan derül fény a szerelmi háromszögre, az új előzetes kihangsúlyozza a romantikus feszültséget egyrészről Katniss és régi barátja Gale között, másrészről Katniss Peetával való bonyolult kapcsolatát. Van egy jelenet, amelyben Katniss és Gale vált érzelmes csókot, amit már láttunk korábban is, másik jelenetben pedig Peeta szembesíti Katnisst ellentmondásos jelzéseivel, amelyek rosszul esnek a fiúnak. "Nem tudom megjátszani magam a kamerák előtt, miközben a való életben egymáshoz se szólunk." - mondja. Hát, még ha tudjuk is, mi fog történni, azért klassz, hogy van egy kis romantikus feszültség is a levegőben, különösen, hogy a többi történés elég komoly.

Valami megváltozott
"Az előző Viadal óta valami megváltozott." - mondja Prim nővérének, amikor arról beszélgetnek, Katniss reményt sugároz Panemnek. "Szerintem ez a Viadal más lesz..." - mondja később Haymitch (is). Ti is érzitek? A változás a levegőben van, és Katniss az, aki mindezt előidézte.

A Kapitólium katonái
"Meg fognak ölni", mondja Katniss, miközben hátborzongató páncélos katonák tömegét látjuk, akiket Snow elnök küldött a körzetekbe, hogy szemmel tartsák a növekvő elégedetlenséget. Korábban már láttuk őket, amint visszatartják a tömegeket Katniss Győzelmi Körútja során és amikor Gale-t megkorbácsolják az illegális vadászat miatt. Most látjuk azt is, amint rajtaütnek a Zugon, ahol Katniss megkereste a pénzét (és ebből etette családját), látjuk, amint kibiztosítják fegyvereiket és érezzük az általános fenyegetést, amit jelentenek. Dermesztő idők várnak Panemre.
Forrás: MTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése