2013. június 30., vasárnap

Next Movie: Mit szeretnénk látni a Futótűz előzetesében?

Tudom, hogy nemrég volt hasonló témájú cikk, ezúttal a Next Movie cikkét olvashatjátok:

Az Éhezők Viadala: Futótűz áprilisi előzetesének lényege az volt, hogy emlékeztesse az embereket, hogy egyrészt bár másfél évig tart, hogy a folytatást ezüst ejtőernyőn Panem népe közé szórják, azért ez meg fog történni, másrészt pedig, hogy míg Gary Ross dobbantott, mikor úgy érezte, forróvá válik a lába alatt a talaj, az új rendező, Francis Lawrence azonban láthatóan gond nélkül vette át a folytatást.

De már elég sokat vártunk, és vannak igényeink. Ezeknek pedig remélhetőleg megfelel majd az az előzetes, amelyről a Lionsgate bejelentette, hogy jövő hónapban a Comic Conon debütál, ráadásul a H csarnokban a film főszereplői is megjelennek.

És bár szép volt, meg izgalmas, meg minden, amit akarunk, mégis az első Futótűz előzetes nagyon-nagyon úgy nézett ki, mint maga az Éhezők Viadala. Eltekintve Effie Trinket (Elizabeth Banks) új, kék parókájától és a kis háttérben zajló beszélgetéstől az új Főjátékmesterrel, Plutarch Havensbee-vel (Philip Seymour Hoffman), nem sok újat kaptunk... még.

Mondanunk sem kell, hogy van néhány elég magas elvárásunk. Ez amolyan Kapitólium-dolog, szóval íme féltucatnyi a második előzetessel kapcsolatos kívánságlistánkról:

1. Ugye a Győzelmi Körút nem csak a 11. körzetben zajlik majd?

Ott vannak azok a fantasztikus Győzelmi Körút poszterek, amelyeket Valentin napra kaptunk, azokkal a pimasz fehér rózsákkal, amelyek sokkal komolyabb körutat sejtetnek a 12. körzet győztesei, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) és Peeta Mellark (Josh Hutcherson) számára, ám a Kapitóliumon és saját hazai pályájukon kívül csak a 11. körzetben láttuk őket, ahonnan azonban már az első részben is kaptunk egy igencsak jól sikerült, felkelést ábrázoló részletet az első filmben is.
Szóval itt az ideje, hogy vethessünk egy pillantást a halászattal foglalkozó 4. körzet varázslatos tengereire, a 7. körzet kegyetlen magas fáira és a 3. körzet kütyüire. Sőt, még a 10. körzet serpenyőiben sülő marhákat is megnéznénk, csak valami új tájképet mutatnának már.


2. Győztesek faluja és a Viadal következményei

Apropó, az előző film egy igencsak megtévesztő megjegyzéssel zárult hősnőnk és az ő szerelmes Aréna-beli partnere között, mostanra azonban szomszédokká válnak. Ciki. Először is, az ember kíváncsi rá, hogyan valósítják meg a csillogó-villogó Győztesek Faluját (és hogy mennyire lesz ez kontrasztos a 12. körzet többi részére jellemző bányászváros hangulattal), másrészt pedig hol van a [főszereplők közötti] kínos feszültség és az árulás és megtévesztés érzete?

Igen-igen, láthattuk Gale (Liam Hemsworth) csókját...
... de szívesen megnéznénk a sértődött Peetát is teljes életnagyságban is, nem igaz?

Nem beszélve arról, hogy a Snow elnök által gerjesztett álságos showműsor arra kényszeríti Katnisst és Peetát, hogy átkozott szerelmük eredményeképpen házasságot kössenek. A párosnak meg kell győznie az elnököt, hogy az éjfürtös trükkjük nem a lázadás szikrája volt, és az, hogy ha kimondják az "igen"-t, megfelelő megoldásnak látszik.

Katniss igencsak különös esküvői ruháját poszter formájában már láttuk. Szóval lássuk, miképp tör be Snow [Katniss] otthonába, és miként szervezi meg, hogy az emberek úgy szavazzanak kedvenc esküvői ruháikra, mintha az egy Megasztár adás lenne.

3. Igen, és mikor hirdetik ki a Nagy Mészárlást?

Azt már tudjuk, hogy múlt évben a 74. Éhezők Viadalát láthattuk, most azonban itt van előttünk a Nagy Mészárlás nem is olyan kis problematikája. És bár az első előzetes ad csipetnyi sugallatot arra vonatkozóan, hogy az összes öntelt győztest visszarángatják, hogy elpüföljék egymást, - ahogyan Snow elnök fogalmaz: "Mert a lány miatt mind fenyegetést jelent, mert miatta mind azt hiszik, legyőzhetetlenek." - arról azonban nem volt még szó, mi a fene is az a Nagy Mészárlás és hogyan fog mindent megváltoztatni.

Szóval ebből láthatnánk egy kicsit... de akár abból is, hogyan győzedelmeskedett Haymitch a Második Nagy Mészárláson. Csak mert az egy kicsit beteg dolog lenne.

4. A duplázó Kiválasztottak

Feltéve, hogy sikerül egy két perces előzetesben felvázolni, miért és hogyan kerül vissza Katniss és társa ismét az Arénába, itt lenne az ideje annak is, hogy bemutassanak néhányat a többi Győztesből lett Kiválasztottból, mondjuk nem is tudom, Finnick Odairt (Sam Claflin)!? Egy kis kockacukor megédesíthetné mindezt, különösen, mivel ekkora volt a felhajtás a karaktert alakító színész kiválasztása körül, amihez képest nem túl sokat láthattunk eddig belőle.

Vagy ott van a kőkemény cicababa Johanna Mason (Jena Malone), akinek dacos indulata a legtöbb borsot töri főhősnőnk orra alá. Gyerünk, hadd lássunk néhány új arcot is abban az előzetesben !!

5. Hé! Az Arénát is, lécci!

A Futótűz Arénája olyan vizuális élményt ígér, amin minden Éhezők Viadala rajongó szívesen legeltetné a szemét, és bár előzetesen láttunk már néhány értékes forgatási képet, még mindig nagyon sok újdonság van az órát jelképező Arénában. Véreső, őrjöngő majmok, hatalmas villámok, ó, Te Isten! Ráadásul ez egy olyan rész, ahol néhány kreatív gondolat is szerepet játszhat, mivel az Arénának nem minden körcikkét fedték fel a könyvben.

Ráadásul megnéznénk néhány CGI felvételt is ebből a részből, hiszen a filmet IMAX mozikban is láthatjuk majd.

6. A 13. körzet

Igen, minden bizonnyal, sok finomságot tálalnak majd a két(!) Kiválasztott filmben, de mivel az első filmből kivágtak mindent, ami a 13. körzetre utalt és arra, hogy az ottani rosszfiúk hogyan mutatták meg középső ujjukat egykor a Kapitóliumnak, most igazán megemlíthetnék mindezt a Futótűzben, nem? Hogy - tudjátok - lángra gyulladhasson a remény oly-veszélyes szikrája.

Megj: Szerintem frankó lenne ez a cikk, ha az lenne a kérdés, mire várunk magában a filmben. De egy 2-3 perces előzetesben ez nem elvárható. Én beletenném Snow fenyegetését, aztán ugranám a Győzelmi Körútat (jó, én azt kb a filmben is ;), és a Nagy Mészárlás bejelentésénél folytatnám és az addig vezető út egyes képeivel folytatnám, de nem kockacukroznék, hanem inkább a többi győztes által jelentett fenyegetésre koncentrálnék, vagy mutatnék nagy hatású képeket arról, amikor az interjún megfogják a győztesek egymás kezét, majd a végén egy pillantást az Arénára, a benne álló és Nagy Mészárlás kezdetét váró Kiválasztottakra. Aztán jöhetne egy kis tik-tak a végére... Amolyan sejtelmesen.

Ezúttal is írjátok le bátran, Ti milyen előzetesre számítotok, és mi az, amit most már tényleg jó lenne látni benne.

4 megjegyzés:

  1. Én annyit írnék le, hogy sikeresen elsiklottam a dátum felett és csak az maradt meg bennem, hogy szombat. Egészen 3 óráig abban a hitben éltem, hogy gonoszak és nem akarják feltenni a netre még egy kis ideig. Aztán koppant. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, az még 3 hét sajnos, de addig is élvezzük a nyarat :))

      Törlés
  2. Egy kis Finnicket már mindenképpen szeretnék...:) Más kívánságom nincs, szerintem úgyis jól megoldják majd :)

    VálaszTörlés
  3. Én már Finnicket illetve a többi kiválasztottat szeretném már látni. No, meg az Arénából is pár képet, de csak olyan kis sejtelmes idegtépő villanásokat :)

    VálaszTörlés