2013. június 21., péntek

Ki legyen Alma Coin? - 1. rész

Tavaly az amerikai rajongói oldalak összefogtak, hogy megtalálják Finnicket. Bár nem találták meg, azért néhány nagyon remek tippel hozakodtak elő, és nem csüggednek, hanem sorra veszik a lehetséges Coin elnököket is. Coin elnökről a következőképpen mesél Katniss:

"...Alma Coin ..., a Tizenharmadik Körzet elnöke, ..., ötven körül járhat. Vállig érő, egyenes ősz haja valamiért teljesen lenyűgözött. Sehol egy hullám, fodor vagy töredezett hajszál. Tökéletesen egyenes. A szeme is szürke, de nem olyan árnyalatú, mint a Peremből származó embereké. Nagyon halvány, mintha kiszívtak volna belőle minden színt." Forrás: Suzanne Collins: A kiválasztott, fordította: Totth Benedek.

Nos, bár csak később derül ki, de Alma Coin NŐ. Remélem, lassan mindenki tisztába jön vele, ha más nem, ezen bejegyzés kapcsán. 
A bejegyzésről annyit még, hogy majd annak függvényében folytatódik, ahogyan a rajongói oldalak keresgélése. Ha lesz még több jelölt, akkor nyitok neki újabb bejegyzést, ha viszont nem, akkor ezt fogom kipótolni és újra felhozni. 
A kinti rajongói oldalak amúgy azt a stratégiát választották, hogy mindegyik színésznőről hosszan írtak, de szerintem úgyis mindenkinek megvan a maga véleménye, szóval én inkább tényanyagokra szorítkoznék (jó a saját véleményemet úgysem tudom teljesen kihagyni): kép, életkor, és hogy mely filmekből ismerhetjük az adott színésznőt, illetve, hogy van-e reális esélye a szerepre.


Glenn Close idén 66 éves, és számos 'gonosz' szerepben láthattuk már: 1988-ban a Veszedelmes viszonyok főgonoszát alakította például, de én nagyon (nem) szerettem a 101 illetve a 102 kiskutyában Szörnyella de Frászként. Nemrégiben már sorozatokban is szerepelt, például a Kemény zsarukban, majd pedig a Hatalom hálójában is főszerepben láthattuk. Sokan szerették volna Glenn-t látni a szerepben, ám az IMDB szerint jövőre több filmje is talonban van már, a Guardians of the Galaxy forgatása pedig épp egybeesne a Kiválasztottéval, szóval őt már biztosan buktuk. Kár érte.


Tilda Swinton a kinti rajongói oldalak egyik nagy kedvence, és neki úgy tűnik, nincs is még elfoglaltsága a forgatás idejére. Az idén 43. életévét betöltő színésznőt is sok ismert filmben láthattuk már. A kintiek egybehangzóan azt állítják, hogy a Narnia krónikáiban Tilda már bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmas a hatalomhajhász gonosz szerepének alakítására. A Michael Clayton című filmben pedig egy elszánt ügyvédnőt alakít, amiért Oscar-díjat is kapott.


Joan Ellen 57 éves idén, és nincs elhalmozva jobbnál jobb szerepekkel, pedig a Bourne-trilógiában, ahol Pamela Landy szerepét alakította, nagyon kedveltem a karakterét. Joan szerepelt a Pleasentville-ben és a Jégviharban is, és a kintiek szerint nagyon sokoldalú színésznő, és sokan nagyon odáig lennének, ha ő kapná meg Coin szerepét.


A 63 éves Sigourney Weaver maga is legendává vált az Alien sorozatban való alakításával, ahol már bebizonyította, hogy képes határozott, erős egyéniségű női karaktert alakítani. Kinti rajongótársaink azonban épp emiatt aggódnak, hogy Weaver kapcsán el tudnánk-e vonatkoztatni korábbi szerepétől. Sigourney szerepelt többet között az Avatarban is, amelynek viszont hamarosan (egész pontosan jövőre) tervezik a folytatásának (2-3. rész) forgatását ami miatt vannak kétségeim, hogy belefér-e még egy kétrészes egymás után forgatott filmben való ikonikus szerep vállalása.



Anjelica Hustont az Adams Familyből ismerhetjük, de több sorozatban is szerepelt, például a Médiumban és a Kasszasikerben. A kintiek az Örökkön-örökké - A Cinderella-Story című filmben alakított mostohája alapján érzik úgy, hogy Anjelica lenne a tökéletes Coin. Részemről mondjuk egy hatalmas nem, de ízlések és pofonok...


Alex Kingston a Vészhelyzetből lehet leginkább ismerős [az én korosztályomnak legalábbis :P], ahol egy határozott sebész doktornőt alakított, de más kórházas sorozatban is felbukkant, például a Ki vagy, doki?-ban, de láthattuk a Különleges ügyosztályban is. A kintiek leginkább a Ki vagy doki?-ban nyújtott teljesítménye alapján kedvelik. Mondjuk nekem ő sem, túl kedves arca van, és bár tudom, hogy létezik hajvasaló is a világon, de az ő haja igencsak messze van a szögegyenestől, szóval nehezen tudnám elképzelni a szerepben.


Az alig 44 éves Cate Blanchett nem ismeretlen fantasy körökben, hiszen szerepelt a Gyűrűk Ura sorozatban és mostanában látható a Hobbit-trilógiában is (nyilván nem véletlenül). Éppen ezért nem gondolnám, hogy komolyabb esélyei lennének a szerepre, mert általában nem szokták szeretni, ha több nagy franchise-ban is szerepel egy-egy színész. A másik a kora, amihez véleményem szerint kellene még egy tizes, és egyáltalán ő sem egy jéghideg Coin-típus.

Folytatása következik. Valószínűleg.

6 megjegyzés:

  1. De Ancsi Sigourney Weaver karaktere meghal az Avatar első részében. Én mindig is Judi Denchet képzeltem el Coinnak a 007esekben már bebizonyította, hogy tud kemény lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, én nem láttam az Avatart, de az IMDB-n fenn van, igaz, pletykaként jelezve.

      Törlés
    2. Az, hogy meghal, semmit sem jelent. Flashbackben, Eywa által, meg még elég sok módon megjelenhet a folytatásokban.
      Amúgy Tilda Swintonra eddig nem is gondoltam, pedig tényleg jól el tudná játszani a karaktert, az biztos.

      Törlés
    3. Tényleg meghal, úgyhogy ilyen szempontból az a film nem akadály. :) Ráadásul nem is olyan jellegű szereplő, hogy vissza kéne emlékezni rá, vagy ilyesmi.

      Törlés
  2. Hát innen nekem Glenn Close lenne a befutó, kár, hogy semmi esély. Az én másik favoritom, aki itt nincs említve, de már többször volt róla szó, az Helen Mirren. Neki nagyon örülnék :)

    VálaszTörlés
  3. Cate Blanchette-t és Alex Kingstont nagyon szeretem ,de sajnos nem tudom őket egy olyan szerepben elképzelni ,mint Coin.Anjelica nem,Joan Ellent sem.Én ezek közül Tildát és Sigourney-t támogatnám.
    Kitudja mi lesz ,Finnick eseteében is nagyon sok szinészt képzeltek el ,végül Sam lett a befutó.

    VálaszTörlés