2013. május 6., hétfő

Fanfiction: Öt, tíz, tizenöt...

Vigyázat! Kiskorúak nyugalmának megzavarására alkalmas képi hatások is szerepelnek az írásban. Csak saját felelősségedre olvasd!

3. rész Tizenöt

Múlt hónapban adták át a Panem Gyermekei Emlékhelyet, amely egy múzeumból és az egykori Arénák helyén épült parkok hatalmas hálózatából áll. Peetát és engem felkértek - ami azt illeti, könyörögtek, - hogy díszvendégként vegyünk részt a nagy átadóünnepségen, mi azonban ezt udvariasan és határozottan visszautasítottuk. Ma magunk nézzük meg a helyet, így tudjuk egyedül rávenni magunkat. Életünk többé nem tartozik a kamerákra.

A bejáratnál egy fecsegőposzáta tárja szét szárnyait, így képezve boltívet a kapu felett. Peetára pillantok, gyomrom görcsben, ő azonban megfogja a kezem. Lassan sétálunk, rászánjuk az időt. Nem találom a szavakat, amikor megállunk Ruta... Thresh... Mags... Finnick... emlékműveinél. Peeta is hallgatag.

Már besötétedik, mire végzünk, és leintek egy taxit, ami visszavisz a szállodába. Nem alszom, és tudom, hogy Peeta sem. Ha aludnánk, biztosan rémálmaink lennének. Egyszerűen csak átöleljük egymást a sötétben. 

Ezen az éjszakán elhatározom, hogy szembeszállok a félelemmel, ami túl sokáig vezérelt.

*******

Valahogy felszabadít, amikor elhagyom a gyógynövényeket. Tenyeremet a hasamra helyezem és becsukom a szemem. Kétségeim elhamvadtak, akár a kapitóliumi esküvői ruha, ami fecsegőposzátává alakult, amikor megpördültem benne. Kinyitom a szemem és látom saját mosolyomat a fürdőszobai tükörben. 
Aztán kimegyek Peetához.

Az ágyban ül, rajzolgat. Egy pillanatra elkapom Ruta mosolygós arcát, mielőtt bezárja a vázlatfüzetet és félreteszi azt. Szemei elkerekednek, amikor az ölébe ülök, térdeim Peeta két oldalán. Kezeit a csípőmre teszi és előre hajol, hogy megcsókoljon.
- Mit gondolsz, ha megint választanánk egy csillagot és kívánnánk valamit, az teljesülne? - kérdezem.
- Szerintem igen. - mondja. - Miért?
- Nos, meglátjuk. Elmondom, mit kívánok. - megcsókolom a fülét, és belesúgom. - Azt kívánom, hogy jövő ilyenkor lássam, amint kezedbe fogod gyermekünket. 

Nagyon, nagyon megdermed, nem mer megmozdulni. 
Végül így szól: - Te gyereket szeretnél. Igaz vagy nem igaz?
Hátrébb húzódok egy kicsit, hogy láthassa az arcomat, ajkaimmal megérintem az övéit.
- Igaz, Peeta. 
Miközben néz, lehúzom magamról az inget. Lehet, hogy transzba esett?
- Elhagytam a gyógynövényeket. - mondom neki. Megérintem az arcát és hirtelen megijedek, hogy elkéstem. - Még mindig szeretnéd őket, ugye?

Szégyellem bevallani, de egy kislányos sikoly hagyja el a számat, amikor megperdít minket, testem az övé alá kerül. 
- Hogy szeretném-e őket? - ismétli nevetve. - Igen drágám, szeretném őket! Nagyon szeretném őket!

Még annyi év után is képesek vagyunk arra, hogy túl mohók legyünk. A ma éjszaka is ilyen. Összeütközik az orrunk, megküzdünk ruháinkkal, alkalmanként kicsúszik a szánkon egy-egy szórakozott "hoppá!" Peeta keze és szája is nagyon leleményes, ha arról van szó, hogy örömet okozzon. Már majdnem elfogy a levegőm és kétszer elélvezek, amikor végre belém hatol. Lassan mozog, miközben csókokkal halmozza el a szám, és mindenütt, ahol csak ér, amíg csak a végkimerülés közelébe nem érünk.

********

Ijesztő, ugyanakkor boldog pillanat, amikor a teszt megerősíti, amit már magam is tudok. De ez egy jófajta félelem - olyan, ami valami csodálatoshoz vezet. Ez egy olyan félelem, amit tudok kezelni. Olyan, amivel képes vagyok megküzdeni. Ahelyett, hogy a halál okozója lennék, életet adok. Nem fogják tömegek kiabálni a nevemet, mégsem éreztem soha jobban győztesnek magam.
Forrás: Fanfiction.net

12 megjegyzés:

  1. Ez egy kicsit durva!!:DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katniss és Peeta 50 árnyalata ;)

      Törlés
    2. Azért ha belegondolunk már 32 évesek ekkor. :D Nem volt ebben semmi irreális.

      Nagyon tetszett ez a fanfiction, bár az első részben Katnisst még nem éreztem elég karakterhűnek, de a másodikban meg a harmadikban ezzel már nem volt gondom. :) Különösen az utolsó bekezdés fogott meg, kifejezetten szép gondolat.

      Amin nekem kicsit elkerekedett a szemem, az a gyógynövényes fogamzásgátlás volt. :D Jó, azt elképzelhetőnek tartom, hogy a Viadalok idején még csak az volt elérhető a szegényebb körzetekben, de a lázadás után...

      Törlés
    3. Nekem meg pont, hogy tetszett ez a gyógynövényesdi. Utalt a háttérre. Meg nekem a karakterhűséggel sem volt úgy gondom, de ez nyilván szubjektív.

      A történet vége pedig hát kicsit erotikusra sikeredett, de szerintem sem volt vállalhatatlan. És azért itt direkt ki is írtam, hogy óvatosan az olvasással, mert tudom, hogy sok 18, de még 16 éven aluli is látogatja az oldalt. Mondjuk ilyen jellegű poszt meg nem is nagyon sok várható.

      Törlés
  2. Nagyon tetszett :) Köszönjük, hogy ilyen sokat dolgoztál vele! Emelt magyar érettségi után kifejezetten kellemes valami ilyesmire hazaérni :D

    VálaszTörlés
  3. Most olvastam egyben el, és tetszett. Olyan kis aranyos, és az utolsó bekezdés tényleg nagyon szép:) Amúgy szerintem se vállalhatatlan, pláne manapság, amikor már ennél ezerszer durvább dolgok ömlenek mindenhonnan.
    A fordítás pedig ismét szuper :)
    Mogyee: gratulálok, hogy bevállaltad! :) Én tavaly nem kicsit szenvedtem meg vele :)

    VálaszTörlés
  4. Awhh *__*
    Így volt kerek ez a sztori :) Ez nem Fifty Shades, ez sokkal jobb annál :D A fogamzásgátlási módszer pedig különösen tetszik, mert nagyon illik ide.
    Szóval, ha az egészet nézem, akkor egy újabb klassz ficet kaptunk :) Köszönjük a fordítást ;)

    VálaszTörlés
  5. Több ilyen is lehetne az oldalon,mert ez szuper volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szokott időnként, ha nem olvastad a korábbiakat esetleg, kattints a fanfiction címkére :)
      Azt nem akarom ígérni, hogy rendszeresen lesznek ilyenek, mert nem ez az oldal fő profilja (bár ami meg az, abból igencsak semmit nem kapunk mostanság, tudom :( ), de olykor-olykor elő szokott ilyesmi fordulni.

      Törlés
  6. Nagyon jól lett lezárva :D még ilyeneket :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áááh, nehogy azt hidd, hogy olyan könnyű találni :)
      A napokban - a nagy semmi idején :) - nézelődtem, és nem találtam olyan jót, máskor meg elém ugrik egy és működik...
      Most a Comic Con idején biztos nem fogok ilyet fordítani, majd utána alkalomadtán előfordulhat. Néha tényleg jól jönnek ezek...

      Törlés
  7. Lenne valakinek kedve egy Gales fanfic-hez? Mert nekem van egy sztorim csak egyedül nem akarok összehozni egy oldalt, meg nem tudom olvasná-e valaki. Ötleteket várok a noaboring@gmail.com címre. Peeta imádók kíméljenek :)

    VálaszTörlés