2013. május 7., kedd

Éhezők Viadala Kihívás, + 7. nap: Mi a sorozat legizgalmasabb része?

Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)

Amint azt már írtam, túl vagyunk az Éhezők Viadala Kihívás hivatalos 30 (illetve 31) napján, ám merültek még fel bennem és Bennetek is olyan kérdések, amit megtárgyalnátok a többiekkel. Ezeket én összeírtam, eltettem, és elő fogom még venni, szóval lehet rá számítani, hogy néhányszor felbukkannak még kérdések. A kérdések sorrendje nem jelent prioritást, arra törekszem csak, hogy változatosan kövessék egymást. Akinek még jut eszébe kérdés, a múltkori bejegyzésbe írhatja :)

Ez most az én (második) félretett kérdésem. Mert bár sokat beszélünk arról, mennyire izgalmas a sorozat, valahogy az nem merült még fel, kinek melyik rész számít a legizgalmasabbnak. Sőt, ami engem illet, én most nem is fogok egyet kiemelni (esélytelen részemről), csak felelevenítem azt a néhányat, ami esélyes ezek közül. Természetesen, aki nem olvasta a könyveket, SPOILERekre számítson.
  • Az Éhezők Viadalából nyilván az Arénában vannak az izgalmasabb részek: hiába tudjuk, hogy Katniss életben marad, nekem már az is feszültség keltő volt, ahogyan a könyvben Katniss több, mint egy napon át keresi a vizet reménytelenül. A tűz elöli menekülés, tűzgolyókkal tűzdelve szintén izgalmas, a vadászdarazsas rész egészen hosszan feszültségkeltő, a "lakoma", amikor Katniss elmegy, hogy megszerezze Peeta számára az életmentő gyógyszert, és végül a mutánsfarkasok elöli menekülés szintén ide tartozik.
  • A Futótűz számomra nem annyira az izgalmakról szól, sokkal inkább a váratlan fordulatokról. De azért feltétlenül kiemelném azt a részt, amikor Katniss kinn ragad az erdőben, és ugye az Aréna is tartogat itt is kegyetlen pillanatokat, amelyek közül nekem az izgalmas/feszültséggel teli kategóriába a savas köd elöli menekülés és a mutáns majmok támadása tartozik.
  • Mivel a Kiválasztottban Katnissre sokan vigyáznak, valahogy a kiszolgáltatottságából fakadó izgalmak kicsit lecsökkennek. Mondjuk az a rész inkább az ember érzelmeire hat. Ebben a kötetben számomra a Kapitóliumban Snow elnök rezidenciája felé haladó út feszültségekkel teli, miközben menekülnek is a rájuk leselkedő veszélyek elöl. Itt a csatornás rész amit kiemelnék és azok az utcai jelenetek, amelyekben váratlanul működésbe lép egy-egy pod.
Ezúttal is kíváncsi vagyok arra is, Ti mit találtatok a sorozatban a legizgalmasabb részeknek. Lehet kiemelni, felsorolni, hozzátenni, ahogy jól esik. :)

12 megjegyzés:

  1. Nekem a kedvenc részem az, amikor Johanna és Katniss lefelé viszik azt a tekercset és Johanna fejbe vágja vele

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az első részt is de ott most annyira nem jut eszembe olyan, de lehet csak azért mert már több ezerszer láttam és így már kezdem kívülről tudni és nem jut eszembe mivolt nagyon izgalmas akkor mikor először olvastam/láttam...talán a mutánsos rész a végén mert akkor ugrottam a moziszékben egyet mikor kiugrottak a bokorból xD és az a rész utána nagyon izgi volt :)
    A kettesben minden annyira fordulatos/pörgős...mégis ott azthiszem hogy az aréna csapdái tetszenek nagyon.
    A 3-asban pedig azthiszem mikor Katniss és Finnick mondják hogy kezdődjék a 76. éhezők viadala mikor tudják hogy podok lesznek a Kapitólumban is,és az a rész is izgalmas...bár a végkifejletét utálom :/

    VálaszTörlés
  3. Nekem az egyben (Az Éhezők Viadala) a legizgibb rész az volt, mikor Katniss a katakombában várakozik az aréna alatt Cinnával. Emlékszem, ezt pont a suliban olvastam angol óra előtt. Mivel dogát írtunk, előbb elmehetett, aki készen volt, és mivel aztán kajaszünet következett, de éppen egyik baràtnőm sem volt a láthatáron, leültem a folyosón, és ott olvastam. Fuuuh, minden bajom volt közben... Eszméletlenülrettenetesenveszettül izgultam, és a végén alig tudtam végig olvasni. xD
    A Futótűzben talán az, mikor Snow felolvassa, hogy mi lesz a harmadik Nagy Mészárláson (noha már tudtam, hogy mi lesz :P).
    A Kiválasztottban meg a Snow kivégzèse előtti időszak... És mikor Katniss a gyerekek felrobbantása - és Prim halála - utàni álmát meséli.

    VálaszTörlés
  4. Az éhezők viadalában az amikor Katniss megy a lakomára.
    A futótűzben a vége nagyon izgalmas bár nekem kicsit zavaros is. Igaz, hogy még csak egyszer olvastam. MÉG.........
    A kiválasztottban a végén amikor a rengeteg lázadó harcol a kapitólium ellen.
    Ez nem jelenti azt, hogy ezek voltak a kedvenc részeim a könyvben. Bár nem vagyok egy romantikus típus, de ebben a könyvben mégis a szerelmi jelenetek fogtak meg a legjobban.

    VálaszTörlés
  5. Az éhezők viadalában az amikor Katniss megy a lakomára.
    A futótűzben a vége nagyon izgalmas bár nekem kicsit zavaros is. Igaz, hogy még csak egyszer olvastam. MÉG.........
    A kiválasztottban a végén amikor a rengeteg lázadó harcol a kapitólium ellen.
    Ez nem jelenti azt, hogy ezek voltak a kedvenc részeim a könyvben. Bár nem vagyok egy romantikus típus, de ebben a könyvben mégis a szerelmi jelenetek fogtak meg a legjobban.

    VálaszTörlés
  6. Éhezők viadala: a vadászdarazsas és a mutánsos rész
    Futótűz: amikor a kiválasztottak a szeretteik hangját hallják és a végén amikor szétrobbantják az erőteret
    Kiválasztott: a Dió bevétele és a csatornás rész

    VálaszTörlés
  7. A sorozat legizgalmasabbja nekem a Futótűz vége onnantól mikor elindulnak felrakni a tekercset. Az Éhezők viadalában a vadászdarazsas és a lakoma. A Kiválasztottba az, amikor elindul az alakulat befelé Kapitóliumba. a Futótűzben izgalmas volt még nekem, ahogy Katniss folyamatos feszültségben volt Snow elvárásai miatt, és, hogy hogy reagál majd Snow.

    VálaszTörlés
  8. Az Éhezők Viadalában a viadala előtti pár perc, a vadászdarazsas meg a mutáns farkasos rész.
    A Futótűzben a végén amikor Katniss és Johanna lefelé viszik a tekercset meg amikor Peeta-nak leáll a szivve.
    A Kiválasztottban meg a csatornás jelenet, meg úgy az egész Kapitóliumi rész amikor a podok beindulnak, meg amikor Gale-t elviszik a békeőrök.

    VálaszTörlés
  9. Nekem az amikor az Éhezők Viadalában Cinnával várakoznak és a gong előtti másodpercek és a másik pedig a Futótűzből mikor Johanna fejbe vágja Katnisst a tekerccsel.

    VálaszTörlés
  10. Amit én írtam volna azt Ancsi tökéletesen leírta.

    VálaszTörlés
  11. Hát ez a rész igazából nem izgalmas de ez a kedvencem: amikor megkapják a kenőcsöt es Katniss es Finnick bekenik az arcukat és úgy ébresztik fel Peetat:D jó érzés volt olvasni,hogy végre tudnak nevetni. Még akkor is ha Katniss ekkor úgy tudta,hogy muszáj lesz majd megölnie Finnicket. Örültem amikor erre nem került sor:)
    Rebi

    VálaszTörlés
  12. Éhezők Viadalában a vadászdarazsas, meg amikor várakoznak, hogy kezdődjön a viadal.
    A Futótűzben az egész aréna nagyon jól ki lett találva, az egész nagyon izgalmas, főleg a ködös és a tekercses. De a viadal előtti dolgok (pl. a korbácsolós jelenet vagy Bonnie és Twill, vagy a 11. körzetben történtek) is nagyon tetszettek. Az a rész hihetetlen jó lett, de a többi is. Ami még nagyon jó volt benne, hogy sok régi győztest ismerhettünk meg, mindegyikükre annyira kíváncsi voltam. Teljesen átéltem az ő életüket.
    A Kiválasztottban vannak elég megrázó dolgok, például amikor Peeta eltérítve jön vissza a Kapitóliumból, és meg akarja ölni Katnisst. Azt libabőrösen olvastam végig, teljesen átéreztem, imádtam. Nagyon meglepő is volt. A Dió lerombolása is tetszik, meg a kapitóliumi káosz, ami a végén van.
    Az egész trilógia vége is nagyon szép és megható, egyben egy kicsit szomorú is, főleg, hogy Gale elmegy. Nagyon becsülendő dolog, hogy ennyi borzalom után is képesek új életet kezdeni, és Peeta meggyógyul.

    VálaszTörlés