2013. április 29., hétfő

Interjú részlet a Futótűz előzetes háttérzenéjének szerzőivel

Általában az előzetesek háttérzenéit nem szokták önálló számként kiadni. A T.T.L. esetében - amely elektronikus zenét játszó együttes, tagjai Tying Tiffany és Lorenzo Montana - az előzetesekhez való zeneszerzés egy olyan lehetőség, amely során olyan új zenét hoznak létre, ami maga is önálló életet él eredeti megjelenésén túl is. A brooklyni származású duó már rengeteg különböző előzeteshez írt háttérzenét, többek között a Csatahajóhoz, Az éhezők viadalához, és Az éhezők viadala: Futótűzhöz. A Beyond Fire című számuk azonban, amely a Futótűz előzetesének háttérzenéjeként volt hallható, nemrégiben önálló kislemezként is megjelent és letölthető iTunes-ra. 

Ez az instrumentális szám egy sötét hangulatú szám, amely hangszerelését illetően valahol félúton áll a klasszikus zene és az elektronikus tánczene között. A párja, a korábban írt Deep Shadow az Éhezők Viadala első előzetesének háttérzenéje a film érzékenységét szem előtt tartva íródott.

- Hihetetlen nagy titoktartás jellemzi az előzetesek világát, úgyhogy egy rövid leírástól eltekintve semmilyen információt nem kaptunk [a film készítőitől] - mondja Tiffany. - Az Éhezők Viadala előzeteseinek esetében elolvastuk a trilógia könyveit, hogy még mélyebbre merülhessünk a történet hangulatvilágában. Miközben írtuk a zenét, abból merítettünk, hogy mit gondolunk az önfeláldozásról, a túlélésről és arról a forradalomról, amely jelen van a könyvekben. Nem volt túl nehéz beleélni magunkat ebbe a hangulatba, mivel ezek olyan kérdések, amelyek a mi világunkban is jelen vannak. Forrás: TheHollywoodReporter

Aki pedig ismét örömmel meghallgatná az előzetes zenéjét, annak kedvéért beteszem ismét a videót. Döbbenet, mennyire az ember szeme előtt tudnak lebegni az előzetesben látott képsorok csupán a zene hallgatásának hatására:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése