2013. április 8., hétfő

Éhezők Viadala Kihívás, 28. nap: Kedvenc jeleneted a Kiválasztottból

Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos  Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)

Természetesen az utolsó kötet kedvenc jelenetei mellett sem megyünk el szó nélkül. Ami engem illet, nekem innen a legnehezebb találnom. Nyilván, hiszen ez a kötet a legnyomasztóbb, érzelmileg a legnehezebb.
Azért egy idézetem van, és kiemelek még egy két kedvenc hangulatot a könyvből:
"Valaki odalép mellém, a teste megfeszül. Természetesen Finnick az. Mert csak egy másik győztes tudja észrevenni, amit én rögtön kiszúrok. Az aréna. Tele podokkal – vagy csapdákkal –, amelyeket a Játékmesterek irányítanak. Finnick megsimogat egy folyamatosan világító piros pöttyöt az egyik ajtó felett. – Hölgyeim és uraim...
A hangja halk, de az enyém már erősen visszhangzik a teremben.
– Kezdődjék hát a Hetvenhatodik Éhezők Viadala!"

Ezen kívül szeretem a hangulatát annak a résznek, amikor Katniss és Gale újra kinn vadászhatnak az erdőben. Különösen szép, amikor Katniss elénekli a Bitót.
Örömteli pillanat Finnick és Annie esküvője, a tánccal és a Peeta által díszített cukormázas tortával.
Haymitch váratlan megjelnéseit, pikírt humorát.
És bármennyire is keserédes hangulatú az epilógus, az utolsó képsorok mégis békét és egy nyugodtabb jövőképet sugároznak:
"A Réten játszanak. A fekete hajú, kék szemű lány táncol. A szőke göndörhajú, szürke szemű kisfiú aprócska lábain próbál lépést tartani vele."

10 megjegyzés:

  1. Nekem az a feszült várakozás,amikor Finnick és Katniss várják ,hogy a lázadók visszahozzák Peetát és Anniet.
    Plusz még az,amikor Katniss a Dió feltörése után szónokol.

    VálaszTörlés
  2. Egyértelműen Finnick és Annie esküvője az abszolút kedvencem ebben a részben. A fent említett jelenteket is szeretem, valamint azt a részt is, amikor Tigrisnél bujkálnak, a két srác (Peeta és Gale) elmélkedésére gondolok (amit én csak "Sátras jelenet 2.0"-nak nevezek :D) Egyébként ezt az egész sorozatra el tudom mondani, hogy szeretem azokat a jeleneteket, amikor a két srác közös jelenetben szerepel :)

    VálaszTörlés
  3. Egyik rész,amit nagyon szeretek,amikor visszamennek a 12.körzetbe és katniss énekel a tó mellett.meg amikor katniss visszaköltözik a végén a 12.körzetbe és reggel arra ébred h peeta ülteti a primulákat.
    Ncsi

    VálaszTörlés
  4. Én egyértelműen azt szeretem a legjobban, amikor Katniss megcsókolja Peetát, hogy visszatérjen a "normális" világba és kéri, hogy maradjon vele, mire Peeta azt válaszolja, hogy örökre. *-* ♥
    És én is szeretem azokat a részeket, amikor a két fiú együtt van. Szerintem nagyon aranyosak :) és korrekten viselkednek.

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon szeretem a szomorú jeleneteket, és itt volt bőven: Katniss és Kökörcsin, amikor Katniss és Finnick együtt csomózgatnak, és próbálják magukban is és a másikban is tartani a lelket valamennyire, a Bitós jelenet is szép, és a fentebb említett pod-os rész is.

    VálaszTörlés
  6. A nyolcadik körzet megtámadása,és amikor a Kapitóliumban harcolnak.
    És a végén az Epilógus :)

    VálaszTörlés
  7. Az én kedvenc részem egyértelműen az epilógus. Némiképp ellensúlyozza a könyv összecsapott végét, emellett azt a nyugalmat és biztonságot sugározza amire Katniss egész életében vágyott. Ezenkívül megbizonyosodhatunk róla, hogy Peeta végül meggyógyul és visszatalál Katnisshez.:)

    VálaszTörlés
  8. Hú tényleg nem egyszerű kérdés...először az a jelenet jutott az eszembe, amikor Peeta és Gale elkezdenek dumálni, hogy Katniss kit fog választani. De szerettem még azokat a jeleneteket is, amikor Haymitch hirtelen megjelent. Meg az a mondat a végén, hogy ,,szeretsz igaz vagy nem igaz? -igaz.:)))))

    klau

    VálaszTörlés
  9. Nekem ez a kedvenc könyvem a három közül, akármennyire is szomorú a vége. Sok jelenetet szeretek benne, de talán az a kedvencem, amikor a Kapitólium bombázza a 13. körzetet és lent vannak a menedékhelyen (ugye így hívták?). Az szerintem egy olyan jelenet, ami tükrözi milyen egy háború az ártatlan átlag emberek számára, akik otthon vannak, nem a csatatéren, mégis tudnak még vidámak lenni, ha csak egy kis ideig is (Katniss és Kökörcsin ,,játéka")
    A másik az amikor hazamegy a végén és megjelenik Kökörcsin. Az nagyion-nagyon szomorú rész, de elgondolkodtató is egyben. Az egy áttörés Katniss számára, segítség, hogy ,,zombiból" újra ember legyen. Aztán amikor Peeta is ott van már, akkor végleg sikerül neki. Legalábbis én úgy érzem. Az epilógust mégsem szeretem annyira, de az már egy másik téma...

    VálaszTörlés
  10. A végén a szavazás, amikor Haymitch az utolsó és a poszátával ért egyet.

    VálaszTörlés