2013. április 21., vasárnap

Éhezők Viadala Kihívás, +1. nap: A legváratlanabb fordulat


Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos  Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)


Amint azt legutóbb írtam, túl vagyunk az Éhezők Viadala Kihívás hivatalos 30 (illetve 31) napján, ám merültek még fel bennem és Bennetek is olyan kérdések, amit megtárgyalnátok a többiekkel. Ezeket én összeírtam, eltettem, és elő fogom még venni, szóval lehet rá számítani, hogy néhányszor felbukkannak még kérdések. Aki viszont nem olvasta még végig a sorozatot, az sürgősen ugorjon, mert erősen SPOILER-es bekezdés következik!

Azt hiszem, sokan azért szeretjük a sorozatot, mert telis-tele volt váratlan fordulatokkal, nem várt csavarokkal. Éppen ezért azt kérdezem most tőletek, melyik volt az a fordulat (a teljes sorozat során), ami leginkább meglepett, ami a legváratlanabb volt számotokra?
Mondjuk, ami engem illet, pont nem is tudnék egyet kiemelni, sőt hármas holtversenyt hirdetek, a "győztes fordulatok" pedig a megtörténés sorrendjében: 1. amikor Katniss menyasszonyi ruhája fecsegőposzáta jelmezzé változik, 2. amikor Peeta nem örömmel fogadja, hanem a 13. körzetbe érkezésekor meg akarja ölni Katnisst, és a 3., ami talán azért a legváratlanabb, mert még a 3. könyv legvégén is képes volt meglepni az írónő: amikor Katniss Coint lövi le Snow helyett.

Nem gondolom, hogy ez a három van csak, sőt, szóval írjátok meg, Titeket mi lepett/fogott meg leginkább.

12 megjegyzés:

  1. Őszintén meglepődtem azon, hogy Primet húzták ki, hogy Katniss trükközött a bogyókkal, hogy Prim meghalt. Furcsának tűnik, mert talán ki lehetett találni előre, de azért én meglepődtem. :)

    VálaszTörlés
  2. Amikor Prim meghalt engem is meglepett, ahogy Coin lelövése is és Peeta eltérítés utáni viselkedése is. Ezenkívül meglepett még a Futótűz vége: amikor Johanna leteperte Katnisst, az, hogy a 12.körzet elpusztult teljesen stb.

    VálaszTörlés
  3. Mikor Prim meghalt,amikor bejelentették ,hogy kik lesznek a Nagy Mészárlás jelöltjei és mikor Peeta nekimegy az erőtérnek és megáll a szíve.

    VálaszTörlés
  4. A legmeglepőbb számomra az volt, amikor Prim meghalt! Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de valahogy éreztem, hogy Katniss Snow helyett Coin-t fogja lelőni. Úgyhogy ez engem egyáltalán nem lepett meg. De Peeta "halála" is meglepő volt, ahogy kb az egész futótűz. :)

    VálaszTörlés
  5. Én mèg azt is hozzátenném, amikor az első kötetben bejelentették a Viadalon, hogy két győztes lehet, nos, az engem meglepett. A Kiválasztott végén Katniss azt mondja Peetanak, hogy 'Igaz'. :)

    VálaszTörlés
  6. Hűű, tényleg nem lehet csak egyet mondani.
    - Prim és Finnick halála
    - Tik-Tak
    - Coin lelövése
    - Amikor Peeta Katniss-re támad
    - Az első könyv végén a szabálymódosítások

    VálaszTörlés
  7. Engem Finnick halála ,amikor Peeta Katnissre támad ,Coin lelövése valamint az hogy Katniss anyukája nem megy vissza a 12.-be.Ez nem hiszem ,hogy olyan nagy jelentőségű ,de engem meglepett.Aztán amikor Johanna Katnissre támad és ,hogy valaki lelövi Katnisst a 2. körzetben.
    Prim halála nem annyira ,mert véletlenül egy oldalon találkoztam a "Prim meghal" dologgal.

    VálaszTörlés
  8. Nálam őszintén szólva az egyik az volt, amikor Peetát választották ki. Először moziban láttam a filmet és annyira evidens volt, hogy Gale lesz a másik kiválasztott...aztán mégsem. :P
    Meglepő volt még Katniss menyasszonyi ruhája, a Seneca Crane-es bábu, amikor rájöttek az aréna titkára, aztán még egy csomó minden, amit ti is írtatok.

    VálaszTörlés
  9. Uhh hát sok van:) pl: nekem is az hogy nem Gale lett a másik kiválasztott, mert én is a filmet előbb láttam, a poszátás ruha a futótűzben, Seneca Crane-es bábú, hogy vissza kell menniük az arénába, Peeta akarja folytani Katniss-t, Coin lelövése. De még ezernyi dolog van amin meglepődtem.:) ha végülis őszinték akarunk lenni akkor szinte az összes fejezetnek döbbenetes vége lett, habár 1-2 re számítani lehetett:)
    Klau

    VálaszTörlés
  10. Számomra egyértelműen Finnick halála volt a legmegdöbbentőbb...miután összeházasodtak Annie-vel számomra tök evidens volt, hogy az ő történetük is happy end lesz:c

    VálaszTörlés
  11. Én még nem olvastam a hármast, a kettest most fejeztem be, és ma vettem meg a Kiválasztottat. De őszintén szólva a kommentek olvasása után már nincs is sok kedvem elolvasni. (bár természetesen elfogom) MIlyen brutál, depressziós történet lett ebből? Prim meghal??? Ezt muszáj volt? Finnick meghal? Minek is kellett ilyen szálakat beleszőni a történetbe? hogy még az olvasóktól is elvegye Suzanna a hitet, és bebizonyítsa, hogy "the odds are never in your favor" ? Vagy minek? Peeta fojtogatja Katnisst? Oké, hogy ez nem egy romantikus történet, szerelemről első látásra, és happy endről, de azért engem eddig "soha nem hagyott el a remény", hogy akármennyi dolgon is ment keresztül Katniss, ez happy end lesz. Újra boldogan élhet egy Viadal mentes országban, a 13. körzetben (ha addigra maradnak egyáltalán körzetek)Primel, az anyjával, Madge-dzsel, Gale-lel és Peetával. Ehelyett mit kapnak az olvasók?? Szerintem ez így már túl depis :/

    VálaszTörlés
  12. Finnick a szerelmem, ezért szörnyen kibuktam, amikor kinyírták!!!!Meg amikor a második körzetben lelőtték Katnisst. Arra valahogy számítottam,hogy Coint lövi le Katniss...

    VálaszTörlés