2013. március 15., péntek

Képfeliratok a karakterposzterekhez a Capitol Couture oldalán

A Capitol Couture oldalára - ahonnan kiindult az egész karakterposzter-őrület, és ahova először kikerült az Effie-poszter - immáron felkerült az összes többi karakter-poszter is, amelyek mellé rövid képfeliratokat is mellékeltek a Lionsgate munkatársai. Ezeket hozom most Nektek, ám ezúttal képek nélkül, amelyeket ITT a gyűjtőposztban úgyis egyszerre is megtekinthettek. Na jó, a nagy képeket linkelem, a nevekhez, hogy egy kattintással megnézhessétek, amiről szó van. Mivel nem értek a divathoz, nem tökéletesek a szófordulatok.

A Lány, aki lángra lobbant, ebben a divatcsodában olvasztja meg szívünket. Az organza fodrok, akár egy tekintélyt parancsoló szoborból, úgy bukkannak elő a finoman kidolgozott felsőrészből, amely kristályokkal  díszítve foglalja keretbe győztesünket, Katniss Everdeent.

A merész geometriai minták egy kötött gallérral és arany díszítéssel kölcsönöznek éles vonalakat ennek a  személyre szabott öltönynek. Ezzel a fehér belebújós hótaposó csizmával együtt ez a kinézet mind a kényelmet, mind pedig a stílust biztosít a 74. Viadal Győztesének, Peeta Mellarknak. 

Kényelmes pamut és gyapjúszövet anyagokat visel Gale, aki a 12. körzet hagyományos ruháiban látható. A könyékig felhajtott ing és a bőrcsizma munkás külsőt kölcsönöznek neki.

Haymitch:
Haymitch szénporos nadrágjával és halszálkás zakójával tiszteleg a 12. körzet lakói előtt. Zakóját 3 gombos mandzsetta, vállap és tónusos varrás díszíti.

Beetee egy sokszínű, vezetékekre emlékeztető kockás mellényben és kazettás pantallóban képviseli a 3. körzetet. Különleges technikával csomózott nyakkendője átgondolt részlet, pántos, fekete bőr csizmája pedig biztosítja, hogy az egykori győztes biztos lábakon álljon.

Egy vékony szövésű ing és egy tengerzöld, bőr halászszoknya öleli körbe Finnicket könnyedén. Mindezzel szándékosan ellentétes hatású bőr csizmája polírozása és súlyossága, amely kiegészíti brilliáns megjelenését. 

Johanna egy lépcsőzetes, testszínű sifon ruhában pompázik, amelyet parafából készült nyaki rész és ékszerek, valamint azonos színű körömlakk egészít ki. Együttesével körzete előtt tiszteleg.

Caesar Flickerman:
Káprázatos réz és aranyszálak biztosítják a pezsgést Caesar Flickermannak ezen pazar öltözetéhez.

Cinna:
Cinna egyenes szabású bőrdzsekije és nadrágja modernebbé teszi ezt a tehetséges stílustanácsadót, mégis visszafogott külsőt biztosít neki. A fekete bőr belebújós csizma pedig megerősíti a divat ezen kifinomult hőséről alkotott benyomásunkat.

Effie Trinket:
Tetőtől talpig divatosan, Effie egy robbanásra emlékeztető sziluettű sifonruhában pompázik, amelyeket organza virágok díszítenek. Senki nem habozna felvenni divatos lábbelijét, ezt a sarok nélküli csizmát, amelynek talpát arany patkó díszíti.

Snow elnök:
Snow elnök megjelenése kifogástalan rafinált kabátjában, fekete bőr kesztyűvel. Felsőrészét ősi hangulatú  prémes félkabáttal hangsúlyozza ki, és természetesen ott van az elmaradhatatlan fehér rózsa is. 

10 megjegyzés:

  1. Szép fordítás! Nagyon hivatalos! :)
    (És mondtam én hogy Finnickre szoknyát adtak. :P)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A stílust mindig az eredeti szöveg adja és igyekszem megőrizni.
      Mondjuk, ha olykor mellékelem a véleményemet, mint pl. Peeta hótaposó csizmájánál ;) az lehet, feldobta volna, de visszafogtam magam :P

      Törlés
  2. Tényleg jó lett a fordítás, pláne a beharangozotthoz képest :D
    És az is kiderült (számomra) mi a furcsa Johanna ruhájában...parafa...ezt nem is figyeltem, de nekem tetszik ez az ötlet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Johannát ne is említsd. A parafánál is csak lestem, hogy mi van?? Szóval nem vagyok benne biztos, hogy minden úgy pontos, ahogy leírtam, de nyilván megtettem mindent, hogy kb értelmes legyen.

      Törlés
    2. Szerintem a parafa logikus, mert ő a 7. körzetből jött. A második könyvben mondja is, hogy nem szereti a stylistját mert folyton fának öltözteti a 7. körzet kiválasztottjait (és őt is). Szerintem jó lett a fordítás! :)

      Törlés
    3. Valahol tényleg logikus a parafa, csak nekem olyan elvont volt elsőre, hogy abból ruha készüljön. Ráadásul a Johannás szövegből nehezen tudtam kibogarászni a dolgokat, de annak örülök, ha élvezhető a fordítás :)

      Törlés
    4. A közeli képen tényleg látni, hogy parafa lapokat illesztettek össze :)

      Törlés
  3. lehet ezek tényleg az interjús ruhák a viadal előtti estéről?
    nagyon remélem nem :)

    VálaszTörlés
  4. Magamból kiindulva azért tudok legalább egy embert, aki habozna felvenni Effie fenomenális topánját. XD Én meghagyom neki ezt az élvezetet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy ez se biztos, hogy jól van fordítva, mert én se venném fel azt a cipőt :)

      Törlés