2013. március 29., péntek

Éhezők Viadala Kihívás, 23. nap: Ki a kedvenc mellékszereplőd?


Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos  Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)


Ugye, hogy megmondtam, hogy most már jobb kérdések jönnek? Ez is klassz, kérdés persze, hogy igazából ki minősül mellékszereplőnek pontosan? Na, nyilván majd ezt is kitaláljátok magatok, én pedig Primet választom, aki viszont elég erőteljesen a főszereplő és mellékszereplő határmezsgyéjén mozog, de valahogy a főbb szereplőknek inkább a Viadalok résztvevőit tekintjük, és azokat, akik valahogy jobban részei a hétköznapoknak. Persze a Kiválasztottban ez már Primre is érvényes, valahogy én akkor is úgy érzem, hog méltatlanul elhanyagolt a kislány szerepe, úgyhogy én kiállok amellett, hogy legalább a mellékszereplők közül ő legyen a kedvencem :) Fiatal kora ellenére hamar fel kell nőnie, és ő is nagyon korán éretté válik: míg az Éhezők Viadalában ő a kis hugica, a Futótűzben már szinte egyenrangú partnerként érzem Katniss mellett, a Kiválasztottban pedig ez már meg sem kérdőjeleződik, hiszen édesanyja mellett részt vesz a betegek ápolásában. Szeretem, hogy amellett, hogy felelősségteljes, becsületes, érző szívű fiatal, amellett megmutathatja humoros oldalát, lazaságát, és olykor gyengeségét is. Klassz karakter, jól felépített utat jár be, megszerettem. :)

Természetesen ezúton is várom a Ti válaszaitokat is!

17 megjegyzés:

  1. Nálam egyértelműen Johanna. Valamikor volt olyan kérdés, hogy ki az a szereplő, akit a többiek nem kedvelnek, de te igen, vagy valami hasonló volt a címe. Ott is ugyanezt a választ adtam és csak ismételni tudom önmagamat, hogy miért. Nekem tetszik a pimaszsága, egyenes beszéde. Tudom hogy vagy utálni vagy szeretni lehet, én a második csoportba tartozom :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem Finnick és Haymitch-bár ők is nagyon a határon vannak :D

    VálaszTörlés
  3. Prim. Talán az első kör kérdésénél fejtettem már ki, hogy miért is:)

    VálaszTörlés
  4. Igen nekem is az egyik Prim valamint Clove illetve Effie :) Neki már csak van egy olyan tipikus utánozhatatlan "Effie-s" stílusa ami nekem mégsem az idegesítő kategóriába tartozik. Tehát ő is :)

    VálaszTörlés
  5. Boggs jutott eszembe először, de sok kedvencem van.

    VálaszTörlés
  6. Számomra egyértelműen csak a Katniss-Peeta-Gale hármas számít főszereplőknek, Finnick meg a szürke zóna. :D Úgyhogy én erre a kérdésre Haymitch-et mondanám. Először ilyen tipikus humorforrás-karakternek tűnik, még az első kötet legelején. Aztán szép lassan kiderül az ember számára, hogy masszív alkoholizmusa és vagány stílusa csak arra jó, hogy a saját nagy tragédiáit leplezze, és valahol ez az a mód, amivel megtanult túlélni. És bár nem lép ki ebből teljesen, de jó nézni, ahogy elkezd kötődni Katnisshez meg Peetához, ahogy a maga módján próbálja megvédeni őket, és ennek hatására egy kicsit azért egyenesbe jön az élete.

    VálaszTörlés
  7. Finnick és Haymitch nekem inkább a főszereplőkhöz tartozik szóval mellék szereplőkből: Annie,Mags,Johanna,de Cinna,Bogs és Effie is.

    VálaszTörlés
  8. Egyértelműen Ruta!
    Aztán Finnick. De mindegyik meghal. :(

    VálaszTörlés
  9. Egyértelműen Ruta!
    Aztán Finnick. De mindegyik meghal. :(

    VálaszTörlés
  10. A legesleginkább JOHANNA! Ugyanazon okok miatt mint az első kommentelőnek. De ezek mellett nagyon kedvelem Haymitch-et, Effiet és Cinnát is. És nekem az előkészítő csapattal sincs semmi bajom.

    VálaszTörlés