2013. március 9., szombat

A Futótűz jelmeztervezője a karakterposzterek ruháiról

Megjelent egy cikk a Hollywood Repoterben, amelyben a Futótűz új jelmeztervezője, Trish Summerville azokról a ruhákról beszél, amelyekben az egyes szereplők a karakterposztereken szerepelnek:

Getty Images - Lionsgate

Katniss menyasszonyi ruhájáról:

- Katniss fehér ruháját a jakartai Tex Saverio tervezte. Csodálatos tervező! Már jó ideje rátaláltam a terveire, és félretettem az elérhetőségeit egy hasonló stílusú munka esetére, aztán pedig jött a Futótűz - tökéletes! - mondta Summerville.

Saverio nem kerül először reflektorfénybe. Lady Gaga is az indonéz tervező egyik ruháját viselte a 2011-es Harper's Bazaar fotózásán. És Kim Kardashian is Severio egyik kézzel hímzett ruháját viseli az Elle márciusi számában.

- Skype-on beszéltünk párszor a vázlatokról, így tudtunk együttműködni az esküvői ruha tervein. Láttam egy ruhát, amelyhez szintén hasonló fém felsőrészt készített, és szerettem volna, ha ezt beleépítjük az esküvői ruhánk terveibe. - teszi hozzá Summerville.

A tervezőnő azt is kiemelte, hogy a mellény egy Swarowski kristályokkal díszített "organza fűző egy fém váz alatt". A kiemelkedő fémdarabok célja, hogy a tüzet és a lángokat jelképezzék. Míg a lézerrel vágott tollrész deréktájt és a vállrésznél a film fecsegőposzáta motívumát hivatott tükrözni. [ITT egy nagyobb kép Katniss ruhájáról, amin láthatjátok a részleteket]

A szoknya számos organza és sifon fodra nagyszerűséget kölcsönöz a ruhának, ugyanakkor légiessé teszi, és segíti a ruhában való könnyed mozgást. Ahogyan azt Summerville magyarázza: - Nagyon fontos ugyanis, hogy Katniss Caesar Flickerman kérésére pörögni tudjon a színpadon.

Effie piros ruhájáról és Peeta öltönyéről:

Photo: VLADIMIR POTOP (Telegraph)

Summerville megerősíti, hogy Effie Trinket fodros, vörös ruháját, amelyben a poszteren látható, valóban Alexander McQueen divatháza tervezte, ahogyan azt a THR már korábban jelezte. Azt is elárulta ugyanakkor, hogy Peeta öltönyét egy koreai, Juunj nevű tervező készítette, akinek munkáiért szenvedélyesen rajong. - Hihetetlenül tehetséges. - mondja. Peeta csizmái pedig Rick Owens csizmák. 

5 megjegyzés:

  1. Tehát a jelmeztervezőnő mindent a legtökéletesebbnek tart. Még Peeta bokagipszeit is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, azért ez nincs benne a cikkben :D
      De nyilván olyat alkot, ami szerinte tökéletes. De ez a bokagipsz jó duma. Tetszik :)

      Törlés
  2. A szavaiból úgy tűnik, hogy a filmben is ez lesz az esküvői ruha... Na gyerekek, hozzátok a lángszórót, hadd hamvadjon a sifon meg az organza! :D

    Amúgy nekem a fémes felsőrész ötlete például kifejezetten tetszik (meg úgy az egész ruha mondjuk köldökig), bár nekem arról jutottak eszembe a szárnyak, csak az a baj, hogy ezzel a fodros-bodros alsó résszel szerintem már túl sok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, de a nagy méretű képen már legalább nem úgy tűnik, mintha valami pamut/gyapjú-förtelem lenne a szoknyarész. És majd elhamvad, nyugi :)))

      Törlés
    2. Igen, közelről azért jobban néz ki. :)

      Törlés