2013. március 27., szerda

A Futótűz előzeteséről és a blogban való keresésről

Ez a bejegyzés még egy darabig itt lesz felül. A frissekért picit nézzetek lejjebb! :)

Mivel a címben megfogalmazott két téma szinte nap-mint-nap előkerül, ezért írok róla egy bejegyzést, hogy ne kelljen heti-, olykor napi szinten válaszolgatni a chat-ben ezekre.

Kezdjük a Futótűz előzetesével.
A Futótűz előzeteséről NINCS SEMMILYEN HIVATALOS hír, információ. Tehát megkérnék mindenkit, ne is írjon ennek ellentmondót a chat-be, hacsak nem linkel mellé egy hivatalos forrást. De higgyétek el, figyelemmel kísérem a témát, biztos nem fogok elsiklani felette, és biztos időben jelzem, amint tudni lehet valamit. Tudom, és elhiszem, hogy türelmetlenek vagytok, de ettől még nem lesz hamarabb előzetes. Most nem keresem vissza, de a novemberben megjelent Alkonyat filmeknek általában JÚNIUSban jelent meg az első előzetese, így aztán a márciusi türelmetlenséget kicsit még korainak tartom.
VALÓBAN felröppentek olyan TALÁLGATÁSOK, hogy ezeket az előzeteseket bizonyos nagyobb amerikai rendezvények alkalmával mutatják be, amelyeket nagy érdeklődés övez, ilyen pl. a Super Bowl (amely február legelején volt, és tavaly ilyenkor mutatták be a márciusi Éhezők Viadala _utolsó_ előzetesét), illetve az MTV Movie Awards, ami pedig idén április 14-én kerül megrendezésre.
Továbbá Bruno Gunn [Brutus] tweetelt egy hozzászólást, amelyben mindösszesen két dátum szerepelt: az egyik a 2013. november 22. (ami ugye a Futótűz bemutatásának dátuma) és a 2013. március 31. Nem fűzött hozzá kommentárt, semmi konkrétat nem tudunk, de sokan ebből is az előzetesre következtetnek.
Az, hogy készül az előzetes, azt a héten Sam Claflintől is hallhattuk, szóval rajta vannak a dolgon, és előbb utóbb látni is fogjuk, de kérlek legyetek türelmesek.

A másik téma a blogban való keresés. De ez már csak a folytatásban.


Azért írok róla, mert sokszor jöttök olyan kérdéssel, hogy ez-meg-az volt-e az oldalon, vagy egyenesen úgy tesztek be képeket, híreket, bármit, hogy utána sem néztek, nem volt-e már korábban. Tudom, hogy nem lehet általánosítani (nem is teszem), sokan vannak, akik nem tesznek ilyet.
Mégis, most megpróbálok segíteni Nektek abban, hogyan találhattok meg információkat az oldalon. Leginkább azért, mert rengeteg energiát fektetek abba, hogy az oldal átlátható legyen, és bármit kerestek, könnyen megtaláljátok. Tudom, hogy ez minden igyekezetem ellenére sem könnyű, hiszen mostanra már több, mint ezer(!!) bejegyzés van az oldalon. Ez rengeteg információ.
Azt gondolom, mindenkinek feltűnt, hogy minden bejegyzés végén van egy vagy több címke, ami jellemzi a bejegyzést. Van címkéje minden (vagy majdnem minden) szereplő színésznek, néhány karakternek, a díjátadó ünnepségeknek (díjkiosztó néven, mert az elsőnél ezt a nevet adtam), az előzeteseknek, az interjúknak, de látjátok a hosszú-hosszú listát az oldalsávban, jobb oldalon lenn. Ha valakivel, valamivel kapcsolatosan kerestek, érdemes ezt használni.
Van egy nagyon remek blogarchívum, szintén az oldalsávban, a címkék felett, amely évekre, azon belül hónapokra lebontva megadja minden bejegyzés címét. Nyilván ezt olyankor célszerű használni, ha időben be tudod lőni, mikori információra vagy kíváncsi.
Nekem nagyon sokat segít a legfelül bal oldalon található keresődoboz. Akkor tudod hatékonyan használni, ha nagyon jellegzetes dolgot keresel, jól meg tudod fogalmazni a keresett kulcsszót. Múltkor én is ennek segítségével találtam meg azt a Green Day videót, amelyben Leven Rambin szerepelt. Nyilván azért volt praktikus, mert Green Day amúgy nem nagyon szerepel az oldalon :)
Ha pedig az adott oldalon keresel valamit, bármelyik böngészőben is vagy, a ctrl+F betűkombináció segítségével felugrik szintén egy keresődoboz, ami abban a szövegben keres, ami a képernyőn látható oldalon valahol megtalálható.
Természetesen nincs meg minden az oldalon. Valaki kérdezte, hogy az Éhezők Viadala világpremierje hol került megrendezésre, én például azt nem itt találtam meg, de az oldalon kívüli keresésben a Google azért jó barátunk ;)
Az pedig nagyon érik, hogy egyszer egy olyan játékot indítsak, amely során az oldalon történő infók között kell keresni, szerintem akkor elég motiváltak lennétek, hogy megtanuljátok ;)

Ez a bejegyzés pedig az előzetessel kapcsolatos első hírig első bejegyzés marad, bár a kereséssel kapcsolatos részt majd elteszem az ugrás mögé hamarosan. Olvassatok, mielőtt a chatbe írtok, ne csak ismétlődő kérdések egymásutánja legyen a chat, mert annak nem sok értelme. Vagy leszedjem? :)

2 megjegyzés:

  1. Direkt Június 30. a dátum felül? Vagy csak az én gépem rossz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Direkt. Ezzel tudom elérni, hogy legfelül maradjon.
      És azért bízom benne, hogy június 30-ig kapunk előzetest :)

      Törlés