2013. február 4., hétfő

Jennifer Lawrence Collider interjú-részlet

Kijött egy nagyon remek és brutálisan hosszú Collider interjú Jennifer Lawrence-szel, amelyben karrierje kezdetétől végigkövetik filmjeit a beszélgetés során, jövőbeli elképzeléseiről is beszélgetnek vele. A kései óra okán megmaradnék szigorúan az Éhezők Viadala, Futótűz témánál. Szerencsére, mindkét filmre rákérdeztek Jennifertől. Más kérdés, hogy olyan sok újat viszont nem tudunk meg, de azért már nem dobom ki az anyagot, ha már lefordítottam :)


Miért haboztál, hogy elvállald Katniss Everdeen szerepét az Éhezők Viadalában?
Mert tényleg ritkán történik olyasmi az ember életében, hogy ha igent mond valamire, az teljesen megváltoztatja az életét. Elégedett voltam az életemmel, és nem voltam biztos benne, hogy változtatni akarok rajta. Mindig egy olyan elképzelt jövő élt a fejemben, hogy egy sportos anyuka vagyok, aki kisteherautót vezet, átlagos gyerekeim vannak, akik ugyanolyan családban nőnek majd fel, mint én tettem. Ez nem igazán egyeztethető össze egy hatalmas sorozattal. Szóval kaptam három napot, és mindhárom nap újra-és-újra meggondoltam magam. Végül beszélgettem anyukámmal. Korábban csak független filmekben szerepeltem, ő pedig azt mondta: "Minden alkalommal, amikor valaki megkérdezi tőled, miért nem szerepelsz stúdiófilmben, azt válaszolod, hogy azért, mert nem a film mérete érdekel, hanem a történet és a karakter. Ezért aztán álszentség lenne, ha most, amikor itt egy történet és egy karakter, aki tetszik, de nemet mondasz rá, mert túl nagy." Szóval igent mondtam, és nem bántam meg. Azt hittem, meg fogom, de eddig nem tettem.

Mit érzel azzal kapcsolatban, hogy sok fiatal lány néz most fel rád most, hogy ezt a szerepet alakítod?
Nagyon izgalmas. És nagyon kedves. És nagyon örülök, hogy nincs titkom, mert különben elég stresszes lenne a világ.

Milyen volt visszatérni a karakterhez a második film, a Futótűz forgatása során?
Ha lehet, még kevesebb előkészületben vettem részt, mivel úgy voltam vele, hogy csináltam már ezt egyszer. Hihetetlen, mert olyan volt, mintha a gimibe mennék vissza [szünet után]. A stáb nagy része ugyanaz volt, és nyilván Josh és Liam is ott voltak velem. Általában, ha filmet készítek, akkor ismerkedek meg a többiekkel, úgyhogy egyszerűen csodálatos volt, hogy újra ugyanazzal a csapat emberrel dolgozhattam. Jó buli volt. És ez egy olyan karakter, akit szeretek, és egy olyan történet, egy olyan üzenettel, amelyért magam is odáig vagyok, szóval nem unatkozom. Bár ez egy elég kemény karakter ahhoz, hogy unalmas legyen.


Amikor színészkedsz, úgy tűnik, természetes módon bele tudod élni magad bármilyen érzelembe. Ez tényleg ilyen könnyedén adódik számodra?
Azt hiszem, de szerintem ezzel mindenki így van. Én nem tudok írni. Én nem tudok fotózni. Szörnyű fotós vagyok. Vannak emberek, akik olyan vizuális típusok. Egy barátom szebb dalokat ír, mint amit valaha hallottál, és mindezt 10 perc alatt. Én nem tudok semmi ilyesmit. Mindenkinek megvan a maga tehetsége. Szerencsére az enyém nagyon jövedelmező.

1 megjegyzés:

  1. Hát, ha más nem legalább megvan a napi egy hír:)Túl szép volt az a sok januári kép, hogy ne legyen meg az ára:S

    VálaszTörlés