2013. február 15., péntek

Elkészült a Kiválasztott 1. részének forgatókönyve

A Versenyben az elnökségért díjnyertes forgatókönyvírója, Danny Strong elkészült a Kiválasztott 1. részének forgatókönyvével, és készen áll arra, hogy hozzákezdjen a folytatáshoz. - írja a The Hollywood Reporter.

Danny Strong

A Lionsgate él a lehetőséggel, hogy Danny Stronggal - akinek a nevéhez az HBO mozijának, a Versenyben az elnökségért című filmnek a forgatókönyve is fűződik, - írassa meg a Kiválasztott 2. részének, az Éhezők Viadala utolsó filmjének forgatókönyvét is. 

Strong már elkészült a Kiválasztott 1. részének megírásával, és megvolt az esélye, hogy megírja a második rész forgatókönyvét is. Hogy ez valóban bekövetkezik-e, attól függött, hogy a stúdiónak elnyeri-e a tetszését, és jóváhagyja-e az 1. rész forgatókönyvét. 
Nos, úgy tűnik, minden rendben van, így Strong nekikezdhet a 2. rész forgatókönyvének is. 

A Lionsgate az utolsó könyvet a Harry Potter és az Alkonyat mintájára két filmben mutatja be.
Az viszont még nem tisztázott, hol vágják két részre a történetet, amely azután folytatódik, hogy Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) megmenekül az életre-halálra zajló Viadalról, majd beleegyezik, hogy Panem körzeteinek élére álljon a Kapitólium elleni felkelés során. Katniss jó barátjával Gale-lel (Liam Hemsworth) fog össze, hogy legyőzzék a kegyetlen diktátorokat. 

A filmet várhatóan az a Francis Lawrence rendezi majd, aki jelenleg a Futótüzet is forgatja. A film [egyik] producere Nina Jacobson.

5 megjegyzés:

  1. Az utolsó előtti bekezdés végén több a spoiler, mint egy cselekményleírásban. XD Amúgy örülök, hogy előre gondolkodnak, a Futótűz kapcsán azért zavar egy picit, hogy három nap alatt dobták össze a forgatókönyvet. :) Kíváncsi leszek, hol vágják el a két filmet, de nagyon nehéz lesz értelmes befejezést rittyenteni az első filmnek szerintem, csak azt remélem, hogy nem ilyen A hobbit-szerű lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyu, fordítom a cikkeket, nem én írom.
      És látom, hogy spoileres, de sztem, aki idejut, az táncsak már olvasta a harmadik könyvet is...

      Törlés
    2. Hajj... jó, látom, nincs túl jó napod, úgyhogy nem sértődök meg azon, hogy lecseszel tök ártatlan megjegyzések miatt. Tudom, hogy nem te írod a cikkeket, és nincs semmi problémám vele, hogy ilyen a tartalma, csak rácsodálkoztam. Viccesnek találtam, azért az "XD" smiley jelenlétében közöltem a megállapítást.

      Sajnálom, ha megbántottalak, vagy idegesítettelek, nem állt szándékomban.

      Törlés
  2. Szerintem ott lesz két részre vágva, ahogy Peeta meg akarja folytani Katniss-t

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez amúgy nagyon valószínű. Vagy legalább én is erre tippelnék (pontos j-vel, bár, de ;) Csak azt nem látom, hogy ezután hogy lehetne normálisan lezárni a filmet.

      Törlés