2013. február 28., csütörtök

Éhezők Viadala Kihívás, 10. nap: Peeta vagy Gale

Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos  Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)



Bár az eddigiek alapján borítékolom válaszaitokat, azért persze írjátok le, ki a Ti kedvencetek a két fiú közül. Gondolkodtam rajta, tegyek-e ki külön szavazást is miatta, de úgy döntöttem, nem fogok. 
Természetesen az én válaszom: Gale. Megingathatatlanul.

35 megjegyzés:

  1. Gondolkodás nélkül... Peeta. Szerintem nem kell magyaráznom;)

    VálaszTörlés
  2. Nee.:D Én erre nem tudok válaszolni. Mindkettőjüket nagyon szeretem.
    Amúgy ez már nem a 10. nap?

    VálaszTörlés
  3. Igen, én is Peeta-ra szavazok :))

    VálaszTörlés
  4. Egyértelműen és 100000000 %-osan Peeta :)

    VálaszTörlés
  5. Ha a könyv alapján kell választanom, akkor Peeta, ha a film alapján, akkor Gale :)

    VálaszTörlés
  6. Gale, de természetesen nem úgy értve "választom" őt. xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenki tudja, hogy érted. Attól, hogy pasiból vagy, Te is "szurkolhatsz" valamelyik srácnak, érezheted őt szimpatikusabbnak illetve lehet olyan, aki szívesebben látsz Katniss mellett.

      Törlés
    2. Tudom, tudom, csak a biztonság kedvéért leszögeztem. :)

      Törlés
  7. Még egy strigulát be lehet húzni Peetanak.

    VálaszTörlés
  8. Peeta gondolkodásmódja biztosítja a békés jövőt mindannyiunknak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért azt tegyük már hozzá, hogy egy békés világban Gale sem veszélyes azért másokra :)

      Törlés
    2. Egyetértek, Gale is lehet tökéletes társ.
      Katniss a harc után Peeta békéjét választotta, ezt tartom legjobb döntésének.

      Törlés
  9. Egyértelműen Peeta <3.,ezt kérdezni sem kell,de természetesen aki Gale párti azt sem ítélem el.

    VálaszTörlés
  10. Hát én mindkettő szereplőt nagyon bírom és mindekettőt másért: Peeta-t a humoráért és a kedvességéért, Gale-t pedig a komolyságáért. de valahogy Gale mindig közelebb állt hozzám.

    VálaszTörlés
  11. Hát...valamelyik kérdésnél azt mondtam megráznám/felpofoznám néha Gale-t...de, ha nekem kellene választanom, itt állnának ketten előttem, akkor mégis őt mondanám :)Ebben a döntésben kb 30% Liam, a többi maga Gale :D
    Hogy kit kéne Katnissnek választania? Finnick...bár ez sok szempontból lehetetlen, de akkor is :)
    (de Peeta-val sincs bajom)

    VálaszTörlés
  12. Azért mondanám Peeta-t, mert Gale személyisége nem bontakozik ki annyira és így nem tudom igazán megítélnő őt! Vannak nagyon pozitív és közben negatív tulajdonságai.. Talán direkt nem részletezte ki az írónő. A Kiválasztott befejesével nem vagyok kibékülve, de azért mind a kettejüket szerettem talán jobban mint Katniss:)

    VálaszTörlés
  13. Ha azt kell néznem, hogy nekem ki volt a szimpatikusabb, akkor Peetát mondanám. Hogy Katnissnek ki lenne a jobb, arról sokáig nem tudtam dönteni, de a harmadik rész alapján meg vagyok győződve róla, hogy összességében jobban járt így. Egyszer beszélgettem valakivel erről a neten, és ő mondta, hogy nem feltétlenül életed nagy szerelme az, akivel boldogan le tudsz élni évtizedeket. Bár én látok jeleket a harmadik rész elején, hogy Katniss akkor már egy kicsit jobban szerelmes Peetába, de végül is ez nem annyira lényeges. Inkább a könyv végén a pitypangos mondatnak érzem nagy igazságát. Szerintem Peeta képes arra, hogy úgy odafigyeljen Katnissre és gondoskodjon róla, ahogy arra szüksége van, ő ki tudja egyensúlyozni az érzelmi zűrzavarait, és bizonyos szempontból jobban is megérti, mi játszódik le a lányban, a sok együtt átélt traumatizáló esemény miatt. Gale kétségtelenül jobban hasonlít Katnissre, és szerintem ezért nem működne köztük, mert mindig egyszerre robbannának. Ettől függetlenül megérdemelt volna egy kerek lezárást a története.

    VálaszTörlés
  14. Fú...elég nehéz kérdés. Alapjában Gale-t tartom jobb pasinak, de mivel Katniss Peetát választotta, vele van több csókolózós jelenet, ezért elbizonytalanodtam. Végül is ő sem rossz. :) Ha nekem választanom kéne, akkor azt mondanám, hogy mindkettő :D De ha nem csak szimplán a külsőjüket, hanem a karaktereket nézem, akkor sem tudom igazán. Hiszen mindketten szerelmesek Katnissbe, csak másképp adják a tudtára. Amennyit látunk abból inkább Peeta közeledése derül ki, ezért tűnik szimpatikusabbnak szerintem sokaknak. De a háttértörténetben meg van adva, hogy ameddig Gale éveken át ment Katnissel vadászni, kitartott mellette, ő volt a legjobb barátja, és kibeszélhette vele minden Kapitólummal kapcsolatos fejfájását, addig Peeta semmit sem mert tenni Katniss meghódítása érdekében. Csak hazakísérte az iskolából minden nap (amiről persze Katniss nem is tudott), és egy nap odadobott neki egy megégett kenyeret a sárba. (Én nem értem, hogy ebben mi volt az akkora segítőkészség. Hiszen 3 kenyere volt, az anyját ennél jobban már nem hiszem, hogy magára haragíthatta volna, és simán odamehetett volna Katniss-hez, hogy neki ne tiszta sáros kenyeret kelljen ennie.Tudom, hogy éhezik, és, hogy ezzel is megmentette az életét, de azért mégiscsak rendesebb lett volna Peetától, ha odamegy hozzá.) Szerintem Peeta nem tett meg eleget a viadal előtt Katniss meghódításáért, ezek után meg miért csodálkozik, hogy csak az Aratás napján vette őt észre. Gale viszont évekig mellette volt, de sosem mondta ki, hogy szereti Katnisst. A Viadal előtt mindenképpen Gale-t választottam volna. De amikor a Viadal elkezdődött, Peeta élő adásban vallott szerelmet (Katnisst nem nagyon értettem, hogy miért esett neki Peetának), akkor már kicsit megfontoltam volna a dolgot, tekintve, hogy Gale-ről nem tudtam volna (ha ugye Katniss szeméből nézem a dolgokat, hogy szerelmes belém. Szerintem nekem nem kellett volna megjátszanom magam Peetával kapcsolatban a tévék előtt, ha nekem szerelmet vallott volna, akkor én tuti, hogy nem állok ellen. De ha tudtam volna, hogy ott van Gale is... még mindig ott tartunk, hogy fogalmam sincs. És bár Katniss Peetát választotta, én nem tudnék dönteni.

    VálaszTörlés
  15. Válaszok
    1. :D Naon szép lett az íráás :D

      Törlés
  16. Nekem , ha a külsőt nézzük , megrendíthetetlenül Gale. Viszont ha a belsőt nézzük , akkor passz. Talán mindkettő. Szreintem én Gale-t választanám , mert ő Katniss legjobb barátja , és Peeta (bár megmentette az életét) semmit nem lépett évekig. Ha úgy nézzük Katniss csak azért esett bele Peetába , mert "összeválasztották" őket.... Amúgy szerintem Peeta nem lépett volna soha..... És akkor ugye ott van Gale , aki viszont tett azért , hogy Katniss-sel legyen , és barátok legyenek... Szerintem én Katniss helyébe Galet választanám , de ő ugye Peetát választotta... Remélem jól döntött... De ha engem kérdeztek , akkor abszolút Team Gale <3

    VálaszTörlés
  17. Én abszolút TEAM PEETA -ás vagyok viszont aki inkább Galenek szurkol azt is megértem! Viszont én rendíthetetlenül azt mondom: Peeta <3

    VálaszTörlés