2013. január 23., szerda

Újabb Francis Lawrence MTV interjú

Az alig két nappal ezelőtti MTV által készített Francis Lawrence interjú után kaptunk még egy anyagot, amelyben azokat az apróságokat gyűjtötték össze, amelyek az eredeti cikkből kimaradtak. Most elolvashatjátok, hogy Francis Lawrence mit mondott arról, hogy ...

Kereste-e Gary [Ross]t valaha tanácsért:
- Nem, nem, soha nem beszéltem Garyvel semmiről. Nem volt okom, hiszen Nina [Jacobson], John [Kilik] producerek, Suzanne Collins, szerző és rengeteg ember volt még körülöttem, akiknek sok tudás volt birtokában az eredeti anyaggal kapcsolatosan, Suzanne-nek persze különösen. Az egyik dolog, miután megkaptam a munkát - talán öt vagy hat nappal utána - repülőre szálltam, New Yorkba repültem, begubóztunk egy szobába Suzanne-nel és gyakorlatilag együtt végigmentünk a könyvön. Ez alatt a három nap alatt készítettünk egy kivonatot, amely a forgatókönyv alapját biztosította.

Lesznek-e nagyobb változások a könyvhöz képest:
- Nem, nem igazán, azt kell, hogy mondjam, ez egy igazán könyvhű adaptáció [lesz]. Ha az ember olyasmit adaptál, amit 12-14 óráig tart elolvasni, mégis körülbelül 2 órás filmet kell belőle készíteni, akkor abból kell kivágni dolgokat. Igen, határozottan vágtunk a dolgokból. Nem akarok belemenni, de megtettük ezt Suzanne-nel, mégis azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon, nagyon könyvhű lesz a film. Amit csak lehetett, megpróbáltunk benne hagyni.

Melyik jelenetekre a legbüszkébb:
- Ez érdekes, mert van egy kis homály - vagyis azt akarom mondani, hogy egy nagyon hosszú bekezdés a könyvben - de arra a pillanatra, amikor a játékmesterek elkezdik megforgatni az Arénát, arra nagyon büszke vagyok. Terveztünk egy nagyon klassz jelenetsort, és létrehoztunk egy forgó szigetet, az egész nagyon-nagyon király lesz. Szóval nagyon bulis és nagyon egyedi. Korábban soha nem láttam ilyesmit. Királyság.

- Az egyik legelső jelenet, amit leforgattunk, és amit magam is nagyon szeretek, az búcsú, Liam-től, akit szintén nagyon kedvelek, mielőtt Katniss elindul az Arénába. És ez igazából egy olyan jelenet, amihez nyári lombokra és nyári virágokra volt szükségünk, meg ilyenek. Szóval ezt igazából még az előkészületek során vettük fel. Vagyis a legelső dolog az volt, hogy kimentünk a rétre, észak-Georgia hegyei közé, és három vagy négy órán át forgattuk ezt a jelenetsort, és tényleg nagyon élveztem. Szerintem nagyon szép lesz. Jennifer és Liam nagyon jók benne. Szép jelenet lesz.

Igazak-e azok az IMAX híresztelések:
- Igen, az elképzelés szerint egyfajta vegyes formátummal dolgozunk. De igen, az a terv, hogy az Arénás jeleneteket IMAX formátumban vesszük fel, vagyis az ember beszáll a liftbe, majd kitárul előtte minden.

Arról, hogy a színészek jó hangulata vezetett-e fegyelmezetlenséghez:
- Tudjátok mit gondolok? Én abban hiszek, hogy egy munkafolyamat lehet jó buli, és persze a filmkészítés nehéz dolog. Nagyon stresszes is, de szerintem legtöbbünk azért van a szakmában, mert jó buli filmet készíteni. És szerintem annak is kell maradnia. És ez egy nagyon vidám csapat, egy nagyon tehetséges csapat. Azt kell, hogy mondjam, hogy csak alkalmanként, egyszer vagy kétszer volt lárma a forgatáson. Ezt persze tisztázni kellett mindenkivel, hogy egy kicsit zavaró. Vagy csak kedvesen azt mondja az ember, "Hé srácok, miért nem hagyjuk ezt az egész forgatást itt úgy, ahogy van és megyünk el valahova máshova?" És azt is kell kell árulnom, hogy ahol egy helyen Jen, Josh és Woody, ott tuti káosz van.

A Kiválasztottról:
- Nina [Jacobson - producer], John [Kilik - producer] és én már végigrágtuk magunkat a könyvön, és ehhez is elkészítettünk egy kivonatot. És elkezdtünk végighaladni ezen és legalább a kezdeti elképzeléseinket megfogalmaztuk, hogy minek kell benne lennie és hol kell szétszedni [a két részt]. Danny Strong pedig már írja az első rész forgatókönyvét. Szóval igen, már sok munkát elvégeztünk ennek kapcsán is. És lassan azon kezdünk gondolkodni, hogy hol forgathatnánk, meg ilyenek.

1 megjegyzés:

  1. WOW! Nem gondoltam volna, hogy már elkezdtek dolgozni a Kiválasztott első részén. Sőt, már az is durva, hogy tudják, hol lesz szétválasztva (bár van egy tippem). F. L. nem viccel és, ha mellette tudja vinni, majd a Futótűz utómunkálatait, hát le a kalappal. Csak látnánk már valami mozgóképes anyagot :)

    VálaszTörlés